Hamburg - המבורג


כתובת : המדע 1, פארק המדע, רחובות.
(קיים סניף נוסף בתל אביב)

תאריך ביקור : 27.6.20.


שם ההמבורגר : המבורגר שחיתות (250 גרם) - מבשר בקר ועגל, גבינת צ'דר, אווז מעושן, ריבת בצל ופרמזן, חסה, בצל סגול ואיולי צ'יפוטלה.
מוגש עם תוספת צ'יפס / פלחי תפוח אדמה / סלט קטן.


מחיר: 79 שקלים.


ייתרונות :

1. מועדון הלקוחות- איך שאתם מגיעים למסעדה, הורידו את האפליקציה של המסעדה "המבורג",
הזינו כמה פרטים מזהים (לא יותר מידי), והצטרפו בחינם להיות חברי מועדון של המסעדה.
1.1. מנת פתיחה חינם - חד פעמי, למצטרפים חדשים.
מנת הפתיחה היא ארבעה סיגרים ממולאים בבשר טלה, וטבולים בטחינה, טעים מאוד!
1.2. 10% הנחה בקבלת החשבון - תמיד, על כל קנייה.
1.3. המבורגר עשירי חינם - אז לא לשכוח "לנקב" וירטואלית באפליקציה, בכל פעם שאתם מזמינים המבורגר.
1.4. קינוח חמישי חינם - על אותו משקל.
1.5. לא כולל כרטיס כחול! - לחבריי אנשי הקבע, המסעדה לא מתלהבת מכפל ההנחות שנוצר עקב כרטיס "חבר טעמים", ואף תנסה לחייב אתכם על מנת הפתיחה שקיבלתם בחינם... בצעו מולם תיאום ציפיות בטרם אתם מזמינים.

2. בשר בקר ועגל מיוחד - רוב המקומות משלבים בשר בקר עם בשר כבש, כך נותנים לו את השומניות החסרה.
בהמבורג, מביאים לך את הפרה, עם הילד שלה,
וחוץ מהחיבוק האימהי שמרגישים בכל ביס, העגל מאוד מרכך את בשר הבקר, נותן להמבורגר טעם ייחודי ורך.


3. ריבת בצל - לחלוטין מכניס את ההמבורגר לקטגוריית "המתוקים".
ריבת בצל בין המתוקות שטעמתי, נותנת טעם דומיננטי מתוק לבשר, שזה בדיוק מה שאני אוהב.

4. רוטב איולי צ'יפוטלה - תחילה השם "צ'יפוטלה" מעט הרתיע אותי, חששתי שיהיה חריף, ועל כן ביקשתי שישימו לי אותו בצד.
לאחר שטעמתי, התחרטתי ישר, וביקשתי עוד מהרוטב המשוגע הזה.
רוטב איולי איכותי מאוד (שלא יבייש את fatcow ואת ג'אנגו).
הייחודיות של רוטב המבורג, הוא החריפות המעודנת שלו, מותאמת לאשכנזים שכמוני.
כל "המיונזיות" של האיולי, עם הטעם המעושן של הצ'יפוטלה.
זה כמובן מכניס את ההמבורגר גם לקטגוריית "הרטבים".


5. רטבים צוננים - קטשופ, מיונז וברביקיו של היינץ.
לא שבאמת השתמשתי בהם, עקב הרוטב של הסעיף הקודם,
אבל חשוב לציין שברוב המקומות, הרטבים החמים נשארים על השולחן מהלקוח הקודם, אם בכלל קיימים.
וכאן, הם הגיעו קרירים למדיי, פשוט נותן תחושה טובה, תחושה של שפע.

6. בשר איכותי, מיצי וממלא - בשר הפרה והעגל, איכותי, הוא מיצי מאוד (כיף לתת ביס).
בנוסף לכך, הוא ממלא מאוד, כל ביס מורגש בקיבה טוב טוב.



7. חזה אווז - אפשר לקרוא לזה "הפסטרמה הכי טובה שאכלתי אי פעם".
לא בטוח כמה זו מחמאה, אבל הטעם של חזה האווז מזכיר מעט פסטרמה באיכות גבוהה עם שומן גבוה.
בסופו של יום, הוא נותן טעם מלוח במקצת ומיוחד.

8. צ'יפס טעים - הצ'יפס שלהם מתקרב למקדונאלדס, שזו מחמאה בפני עצמה ☺




חסרונות:

1. גושים קשים של סחוס - לאט לאט נראה כאילו כל בשר שהוא מעל האיכות הממוצעת, מכיל בתוכו חתיכות "פלסטיק" של סחוס או שומן.
די מבאס להיתקל בחתיכות שכאלה, ואני כבר מתחיל לשקול ברצינות לסקר לא לפי האם יש חתיכות סחוס או אין,
אלא על כמה חתיכות מצאתי...
נראה לי שכאן היו בין שתיים לשלוש חתיכות...

2. מבעיר מנועים בקיבה - הבשר הוא פיקנטי לאורך כל האכילה.
הוא חריף בקיבה בצורה לא פרופורציונאלית.
תחשבו שאתם אוכלים "ספייסי מיונז", אבל הקיבה שלכם גועשת כאילו הורדתם חצי בקבוק טבאסקו.
משהו פה מוזר.
גם לאחר שסיימתי לאכול, אני מרגיש שהאוכל בקיבה שלי עולה באש.
תחושת חריף לא נעימה בקיבה.
אולי עקב בליל הטעמים, השומן הגבוה והרוטב החריף.
כאילו כמה פלפלים חריפים נכנסו כ"סוכנים סמויים", הצליחו לעבור את הפה ואת הגרון מבלי להתניע שום בלוטת טעם, אך כשהגיעו לקיבה, התחילו לתת בראש.


3. מנות קטנות לא מוצלחות - ההום פרייז שלהם (בתמונה למעלה) חריף, עוקצני ולא משהו.
וגם הנאגטס שלהם, אולי נראה חתיך מבחוץ, אך תפל מאוד, חסר טעם, וצריך הרבה מרוטב הסויה שהם מביאים לך, בשביל שהוא יהיה טעים, לא ממליץ.

4. הבשר איננו הכוכב - בגדול, ההמבורגר מאוד טעים,
אבל מרגישים שהבשר הוא לא הכוכב במערכה.
מרגיש כאילו השקיעו המון ב"מטשטשי הטעם", כי לטעם של הבשר אין דגש.
כלומר, שאם באת לשחיתות, לתוספות, "לצבעי גואש" קולינריים, זה המקום.
אבל אם אתה יותר טיפוס סולידרי, כאשר בשר הוא העיקר,אז כאן הוא מגיע עם טעם יותר צנוע,
ונותן לתוספות לקחת את ה-Show.


5. תבשיל שווארמה עם נלווים - בביסים הראשונים, זה וואו.
ככל שמתקדמים, זה מרגיש יותר כמו תבשיל שווארמה איכותית, עם נלווים (צ'דר, בצל, פרמז'ן וצ'יפוטלה).
חצי המחמאה הזו, "תבשיל שווארמה" היא כמו שקראתי לחזה האווז "פסטרמה".
זה פשוט משהו שמנסה להיות המבורגר, אבל הוא ליד.
בתור אוכל ברים, הדבר הזה היסטרי,
אבל בתור בשר, הוא מאכזב בטעם האומאמי הבשרני, ומזכיר יותר שווארמת עגל בלחמניה.

6. כבד מאוד - עם כל ביס, אפשר להרגיש שהבשר כבד יותר ויותר.
אז נכון, בצורה אירונית, נקודה 6 בייתרונות, מדברת על אותו הדבר ומחמיאה לו;
אבל זה כי זה תלוי באיזה שלב אתם בהמבורגר.
עד החצי, ההמבורגר ממלא בקטע טוב.
מהחצי והלאה, הוא כבר מעמיס על הקיבה.
די קשה לסיים אותו, כאשר 250 גרם מרגיש כמו 550 גרם.
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



סיכום:

המבורג הוא המבורגר "ברים", תבשיל שווארמה איכותי.
מכלול שהוא חגיגת טעמים לפה.
מזכיר את Sara's Place, רק שכאן, הבשר איכותי בהרבה.

המבורג, הוא המבורגר שמאוד מורכב להסביר אותו.
זה ההמבורגר עם הכי הרבה בליל טעמים שאכלתי:
חמיצות הצ'דר, מתיקות הבצל, חריפות הרוטב והאומאמיות של הבשר,
סוג של הופעה בין שתי לחמניות.

הבשר עצמו הוא לא החלוץ, זה שמבקיע את הגול,
יותר כמו שחקן ספסל, שנותן לשאר המרכיבים בלחמניה לעשות את המשחק.
זה לא אומר שהוא לא איכותי, כי הוא כן, אבל אין בו מספיק דגש, שיתגבר על שאר הטעמים.

וודאי אחזור אל המקום,
גם כי הוא כלול בכרטיס הכחול, וגם כי אשמח לנסות לטעום דברים אחרים,
ולתת למקום להעלות את דירוגו אף יותר
(למרות שבגדול, הוא בדירוג די גבוה - 7/10)

ציון:

78.5%





עדכון 7.3.21
עקב היררכיית טבלת ההמבורגרים המסכמת,
אני נאלץ להוריד את דירוג המקום ל-73% עקב המבורגריות שעקפו אותו.
תודה על ההבנה.

ציון סופי משופץ:

73%


חזרה לטבלה מסכמת

תגיות: כרטיס-כחול, עקצה-בדירוג, מבעיר מנועים, מתניע מנועים, פלסטיק-מציק

**המבורג**
**hamburg**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה