איש הלילה
כתובת : אי שם באיזור חולון, בבית פרטי.
שעות הפעילות: 17:00 - 4:00 (חמש בערב עד ארבע לפנות בוקר).
מספר טלפון להזמנות: 052-311-0833
תאריך משלוח: 19.1.21
קדם דבר:
הקורונה מלווה אותנו כבר שנה.
פירוש הדבר שמסעדות חדשות לא יכולות להיפתח, לפחות לא בתור פורמט של מסעדה.
"איש הלילה" הוא פורמט שמזכיר את מסעדת "פרופסור" (אותה עדיין לא סיקרתי, מצרף קישור ל-youtube).
בפרופסור, המסעדה נפתחה ללא מקומות ישיבה, משום שלפתוח כיסאות לישיבה בתל אביב עולה הרבה כסף.
"איש הלילה" של חולון, אפילו לא קנה מקום של מסעדה, והוא עושה את הכל אצלו בבית.
ה"המבורגריה" מותאמת במיוחד למשלוחים ועובדת רק בפורמט הזה.
לדבר הזה יש מספר יתרונות:
1. משלוחים ברמה גבוהה במיוחד, על מנת להשאיר את הבשר כמה שיותר חם, ואת המרכיבים מופרדים.
2. האפשרות להביא לאיש הלילה תאריך, שעה, מיקום, והוא יגיע.
3. אפשרות לרדיוס משלוח רחב יותר (לדוגמה, מחולון ועד ראשון לציון).
4. שליחת התשלום דרך bit בצורה נוחה, או הבאת מזומן לשליח בעת ההגעה שלו, כאשר במסעדות רגילות צריך להקריא את מספר כרטיס האשראי. (דורש רמה מסוימת של אמון בשליח, שאתה שולח לו כסף דרך הביט, ומקבל "קבלה" של הביט דרך הווטסאפ).
בנוסף לכך, הגימיק שלהם הוא לחמניות צבועות, כמו שיש את הלחמניה השחורה של F&B או הלחמניות של burger station 23
לחמניה שחורה - אבץ,
לחמניה אדומה - סלק,
ולחמניה ירוקה - תרד.
18:58 הזמנו.
19:33 קיבלנו (35 דקות משלוח).
20:00 התחלנו לאכול (27 דקות איסוף עצמי עד המשרד).
שם ההמבורגר: The Black - (השחור)- 220 גרם עם רוטב הבית, חלפיניו, נתחי טלה, שבבי בצל ומייפל.
59 שקלים
+
צ'יפס הלילה - 15 שקלים.
סה"כ
74 שקלים.
(יש אפשרות לעסקית עם שתייה ב-79 שקלים).
(ל-200 גרם, זה יוצא 59 שקלים).
יתרונות:
1. ניתן להזמין מראש
כיוון שהעסק הוא משלוחים בלבד, ללא מסעדה, כפי שרשמתי ב"קדם דבר",
רדיוס המשלוחים רחב, ניתן להגיד למוכר מתי אתה רוצה שיגיע אליך, תאריך, שעה, והוא יגיע.
שולחים לו כסף בביט, הוא שולח לך קבלה בווטסאפ ומגיע.
2. רוטב הבית טעים מאוד
רוטב איולי חום, כנראה בשילוב עם דבש, מתוק ונחמד.
3. באתי בשביל הצ'יפס
צ'יפס אובאלי שהוא שילוב של צ'יפס burger market עם הצ'יפס של הויטרינה.
בנוסף לכך, מביאים כמות נדיבה של הצ'יפס, כל הכבוד.
4. מייפל טעים ואיכותי
אמנם כמות קטנה של מייפל, אבל מספקת. סירופ מייפל אמיתי שמוסיף מאוד לטעם.
5. משלוח מהיר
הגיע מחולון עד לראשון לציון ב-35 דקות.
המהירות שלהם הפתיעה אותנו מאוד.
6. משלוח ארוז היטב
המשלוח הגיע מחולק היטב.
הקציצה הייתה עטופה בנייר כסף ששמר על החום ובישל את הבשר תוך כדי.
התוספות, כמו רוטב הבית או מייפל, הגיעו בקוקוקטים ובכללי היה מאוד מסודר.
אפילו שלחו בווטסאפ הוראות הרכבה. (מזכיר את פיקניק)
7. בייקון טלה נחמד.
8. תחושה מלטפת בבטן
התחושה בבטן הייתה קלה ואיכותית.
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
9. שתייה קרה
השתייה שהחבר'ה הזמינו הגיעה בבקבוקי זכוכית, ולא בפחיות,
כך שהיא הגיעה קרה וקפואה.
10. לחמנייה צבעונית ואמידה
לחמנייה שחורה, שהוסיפו לה אבץ, לא רק נראית מצוין,
אלא גם עמידה לקציצה השומנית.
לא מתפרקת, לא נמסה, ונשארת איתנה נוכח הקציצה וכל הרטבים.
11. המסתוריות
גימיק נחמד של שליח שמגיע לבוש כולו שחור באמצע הלילה עם מסיכה.
12. כשר ועדיין טעים
סוגיית הכשרות כאן היא מעט בעייתית.
איש הלילה אומר שהמקום כשר, שהבשר וכל הרכיבים כשרים.
אין לו גבינה, ולא משהו שמזכיר חלבי.
עם זאת, אין לו תעודת כשרות, ולכן למקפידים זה יכול להיות מעט בעייתי.
מבחינתי, כשרות מקשה על מכירת בשר טעים בתור מכלול,
וכמו F&B, איש הלילה עושה זאת גם, ובמחיר קצת יותר שפוי.
13. בישול בסוויד עדין
לאחרונה, דיברנו על שיטת בישול של smash burger במסעדה של bodega.
עכשיו אנחנו נחשפים לרעיון חדש שנקרא "סו וויד".
Sous-vide היא שיטת בישול מזון צרפתית המתבצעת ע"י אטימתו בשקית פלסטיק ריקה מאוויר והנחתו באמבט מים חמים,
או בסביבה בעלת טמפרטורה מבוקרת למשך זמן ארוך יחסית.
ייחודה של השיטה הוא בבישול השווה שהיא מייצרת הן בשכבות המזון הפנימיות והן בחיצוניות, כך שחלקו החיצוני לא מתייבש ולא מתבשל יתר על המידה.
אצל איש הלילה, מבשלים בסוויד עדין, כך שכל הקציצה מקבלת בישול אחיד, ואז צריבה בשביל הצבע,
כל זה כדי להימנע מבשר לא מבושל במרכז.
מחממים על אש נמוכה כדי לאגור חום, ואז שמים בנייר כסף, כדי שהאדים יבשלו את הבשר.
14. מנומס בווטסאפ
בתקופת קורונה, שירות הלקוחות הפך להיות ממשהו פיזי למשהו וירטואלי,
ויש לשנות את שיטת הביקורת.
המוכר מאוד מנומס בווטסאפ כאשר מדברים איתו.
חסרונות:
1. טעם נרכש
לא בדיוק יתרון, לא בדיוק חיסרון,
אבל בהתחלה, בביס הראשון, מרגישים שהבשר מצופה בשכבת שמן, שלכאורה מסתירה בשר לא איכותי.
זה קצת מרתיע,
אבל כאשר ממשיכים לאכול, שמים לב שהבשר איכותי.
בנוסף לכך, כשמסיימים לאכול, מרגישים תחושה טובה בבטן ומבינים שהבשר איכותי.
אפשר לקרוא לכל התהליך הזה "טעם נרכש".
2. מידת עשייה אחידה אך לא ידועה
חשבנו רבות לגבי איזו מידת עשייה זאת, אבל לא הצלחנו לזהות.
ייתכן שקשור לסוויד.
3. ירקות כשלא מבקשים
מתוך ארבעה שהזמינו, אחד מאיתנו ביקש ללא ירקות, בהזמנה שלו (הוא הזמין לחמניה אדומה, ואנחנו שחורות).
אף אחד מאיתנו לא קיבל ירקות עם ההמבורגר שלו, חוץ ממנו.
אף אחד מאיתנו לא קיבל ירקות עם ההמבורגר שלו, חוץ ממנו.
מאוד מעצבן.
4. טבעות בצל ברמה ירודה
טבעות בצל קנויות וגרועות (תפוגן).
מחילה, לא צילמנו את טבעות הבצל, פשוט תאמינו לי. |
5. בשר לא הכי איכותי
בגדול, הבשר הוא לכיוון רמת זוגלובג, אבל בזכות אפקט sara's place המכלול מקבל נקודות רבות.
סיכום:
איש הלילה הוא המבורגר מחתרתי בחולון, שיתכן שטוען לכתר החולוני.
ובהתחשב בכך שאיש הלילה כשר, הוא מהווה תחרות רצינית).
הוא מגיע ארוז היטב, מותאם למשלוח ולמפגעי הגשם.
הוא מגיע ארוז בנייר כסף וכך נשאר חם.
המכלול של איש הלילה טעים ברמת טעם נרכש, וזורם, אזמין ממנו שוב.
ציון:
71.38%
**איש הלילה**
תגיות: צ'יפס-גריפה
תגובות
הוסף רשומת תגובה