סה"כ 97 שקלים.
יתרונות:
1. סמאש בורגר
את בודגה אני לא יכול להשוות לאף המבורגריה אחרת, כי את הקונספט של סמאש בורגר, לא מצאתי באף מקום אחר.
כל ההמבורגריות זורקות קציצה על הגריל;
החלק העליון והחלק התחתון נשרפים, והאמצע של הקציצה נותר עדיין חי, כלומר יש לנו טיגון לא אחיד.
מה שבודגה עושים, הוא לשטח את הקציצה על הגריל, שתהיה עם כמה שיותר שטח פנים על הגריל עצמו, וככה גם אם מזמינים 300 גרם, מקבלים צלייה אחידה של הבשר.
בנוסף לכך, כשלוחצים את מרכז הבשר כלפי פנים, במקום שמיצי הבשר יזלגו לכיוון הגריל ויתבזבזו,
הם זולגים פנימה ומתרכזים בתוך הקציצה עצמה.
כך, בכל ביס מקבלים את מלוא מיצי הבשר, ויש לזה טעם עסיסי, מקורמל ומיוחד.
התהליך הזה הוא איטי יחסית, וכמו שפייבל המנהל אמר בראיון "אנחנו לא מחפשים קיצורי דרך".
אצל בודגה רואים שהלקוח הוא מה שחשוב להם, כי הם מתרכזים בכל קציצה וקציצה על מנת להביא את הטעם הזה.
2. בשר ראנצ'י
עדיין לא יודע איך להגדיר את הבשר, כי הטעם שלו.. מאוד מאוד מיוחד.
אבל מה שכן, אפשר למצוא בו טעם ראנצ'י.
אם ניקח את שתי הרשתות מקדונאלדס ובורגר ראנץ', נסכים ששתיהן ברמה נמוכה בהשוואה להמבורגרים שאני מסקר,
ועם זאת, לבורגר ראנץ' יש טעם ספציפי מיוחד, שלמקדונאלדס הקרטון אין.
כנראה קשור לתבלינים, אבל זה טעם מאוד מיוחד של הבשר, שפשוט כיף לאכול אותו.
3. טעם מקורמל
כבר סעיף שלישי, רק על הטעם של הבשר, וזאת עקב ההיכרות הראשונה שלי עם בשר מסוג זה.
בכל ביס, מרגישים קרמול בשרני מיוחד, שלא נובע מסוכר מלאכותי, אלא מבשר שהפך כהה, ולא כי שכחו אותו על הגריל, אלא כהה ממאגר מיצי הבשר שהתרכזו להם, תחושת קרמול בשר.
בנוסף לכך הוא עתיר במיצים, אולי הכי מיצי שטעמתי.
באמת צריך לטעום כדי להבין.
4. באתי בשביל הבשר
אחרי שלושה סעיפים שמתייחסים לבשר, אני פשוט חייב להכניס את זה
לקטגוריה.
5. באתי בשביל הטעם האומאמי
שמן כמהין ומיצי בשר בכל מקום.
אם זה לא אומאמי, אני לא יודע מה.
6. באתי בשביל הכשרות
תענוג להזמין בייקון צ'יזבורגר, ולא לחשוש מזעם האל.
|
פחיות בירה מיוחדות שאין בכל מקום |
7. באתי בשביל מחיר לכל כיס
49 שקלים ל-200 גרם. זול.
|
בשנת 1929 זה עלה 10 סנט להמבורגר |
8. צ'יפס בסגנון ויטרינה
הצ'יפס עצמו הוא די ממוצע, אבל שמן הכמהין ועשבי התיבול ששמו עליו, מקדמים אותו לכיוון
ויטרינה.
אפשר להגיד שהוא חצי ויטרינה, כיף לאכול אותו, ואני שמח שלקחתי גם את הצ'יפס הפשוט להשוואה, כדי לספר לכם לא לקחת אותו.
להזמין טרופל פרייז, ולא את הרגיל.
9. בייקון כשר
העובדה, שאתה יכול לנגב בייקון עם גבינה כחולה, אין פה אלמנט של כפירה כי זה כשר, וזה גם טעים,
זו פשוט רמה אחרת. אני מאוד מחזיק מהם.
אני לא טעמתי מעולם בייקון חזיר, אז אין לי השוואה לדבר האמיתי,
ועם זאת, הטעם הוא צמיגי, שומני במקצת, ונחמד מאוד כתוספת;
יותר טעים מבייקון טלה שאני לוקח במקומות אחרים, שנותנים תחושה של פסטרמה.
כאן, זה לא היה ככה, זה היה יותר קשה, ויותר מהנה.
10. רטבים ביתיים
יתרון עשירי!
רוטב הבית - מיונז, קטשופ, טיפה חרדל, פפריקה ושום : טעים.
מיונז גבינה כחולה : קשוח אבל טעים.
ברביקיו - צ'יפוטלה טחון ומעושן במקום : חריף וטעים.
לא נגענו בכלל ברטבים בשקיות שהביאו לנו (קטשופ-מיונז). טעים מאוד.
11. אדיבות
העסק של בודגה הוא עסק משפחתי.
שלושה אחים מניו יורק שעלו במיוחד מארצות הברית להפיץ את הבשורה של סמאש בורגר ושל קולינריה אמריקאית שחסרה בארץ. כבוד.
בלי קשר, הם נחמדים מאוד, ואפשר לקרוא על זה
בראיון עם המנהל.
12. הדפיסו מה זה מה
על מנת שנבדיל בין מה שהזמנו, ישנה מדבקה מודפסת על עטיפות ההמבורגרים.
מרשים.
|
לא רואים את זה בתמונה, פשוט תאמינו לי... |
13. תחושה מלטפת בקיבה
וגם אחרי שמסיימים לאכול, מתוך חמישה אנשים שהיינו, לארבעה הייתה תחושה מלטפת בקיבה,
כלומר תחושה שהיא בין קלה, בה אני לא מרגיש שאכלתי, לבין מלטפת.
זו תחושה די נדירה, כי אכלתי 220 + בייקון + צ'יפס שמכיל שמן, ועדיין הרגשתי טוב.
לאחד מתוך החמישה הייתה תחושה מעט כבדה (אני הייתי מתוך הארבעה).
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת/ כבד בקיבה/ תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
חסרונות:
1. בשר לא מופרד ב-TA
לא נקודת חיסרון שלי, זה חבר הביא את הנקודה הזו,
במיוחד כי לא מצאתי יותר מידי חסרונות.
לטענת החבר, יכלו להשקיע בשני קרטונים שיחצצו בין הקציצה לבין הלחמניה, כדי שמשלוח של 40 דקות לא יהרוס אותה.
לפי דעתי, רוב המקומות לא עושים את זה, ולכן אלה שכן, זה צריך להיחשב כיתרון אצלם, ולא כחיסרון אצל כל השאר (דוגמא לאלה שכן עושים את זה:
פיקניק ו
בורגר סאלון).
2. בשר יחסית פשוט
אמרתי את זה על
כביש 90, המקום הראשון שלי,
ולא אתבייש להגיד זאת גם כאן.
אם נשים בצד את המיצים שמקיפים את הקציצה, או יותר נכון מתרכזים בתוכה,
הבשר עצמו פשוט יחסית, ומאוד מזכיר בשר של בורגראנץ'.
אין לו את ה-show של איכויות אחרות, כמו שומן גבוה, או טעם מושחת.
בנוסף לכך, אין יותר מידי תוספות שאפשר לשים.
בודגה מתמקדים בפשטות, וזה פשוט לא יתאים לחובבי
גראז'-
יומנגס, שבאים בשביל קרנבל קולינרי.
סיכום:
1. בודגה הוא המבורגר כשר מהאיכותיים שפגשתי.
ב
בורגר מרקט, המתחרה שלו מירושלים, הלחמניה נמסה ממיצי הבשר, ועוד שם אכלתי את זה במקום.
בבודגה, על אף שלא היה קרטון להפרדה, הלחמניה נשארה איתנה גם אחרי 40 דקות משלוח.
בבורגר מרקט, ישנו טעם לוואי חריף, וגם קצת בלאגן בבטן בסיום האכילה,
ובבודגה, יש טעם יציב, מיצי ללא תופעות לוואי, עם תחושה קלה בסיום האכילה.
כתוצאה מכך, אני מכתיר את בודגה כמקום הראשון בקטגוריית ההמבורגרים הכשרים.
על מנת לשמור על היררכיה תקינה, כי זה אמנם הכי טוב בכשרים, אבל זה עדיין 7/10 ולא 8/10,
אני מוריד את הדירוג של שני ההמבורגרים הכשרים המתחרים.
Burger Market יורדים מ-79.5% ל-71.35%
Sara's Place יורדים מ-77% ל-71.32%
2. בודגה הוא המבורגר שנראה כפשוט, אבל הוא לא באמת.
ההגדרה הכי מדוייקת להמבורגר הזה היא המבורגר צנוע.
אחד שלא משוויץ עם שלל תוספות מושחתות, שלא מתרברב בהמון סוגי קומבינציות, אלא מתרכז בדברים מאוד ספציפיים ומתמקצע בהם.
בודגה היא בשר פשוט עם טעם לוואי מקורמל בקטע טוב.
כאן לא תקבלו פיצוץ של טעמים, אלא טעם מדויק ומאוד מיוחד של מיצי בשר.
היה לי מאוד קשה לנתח את ההמבורגר הזה, כי הוא לא דומה לשום דבר שאני מכיר.
על כן, הוא פותח קטגוריית בשר חדשה בשם "סמאש", כי הטעם שלו מאוד ייחודי אליו בלבד.
מיצי הבשר מפצים על היעדר השומן העודף של הבשר, ועל כן חוויית האכילה היא נקייה יותר.
אין את הבשר והגבינה האמיתית שמתערבבים בקיבה, ועלולים ליצור תחושת צרבת, כי הגבינה טבעונית.
על כן, ממליץ לקחת פעם הבאה 300 גרם, להשאיר את הגבינה, ואולי להחליף את הבייקון בתוספת אחרת בשביל לגוון (משיקולים כלכליים, הבייקון טעים ועסיסי).
אז כמו קבלת הפנים של העובדים,
וכמו הטמפרטורה של הבשר שנשארת בתוך הלחמניה עקב המיצים,
אני ממליץ על המקום בחום.
נ.ב. סיפרו לי שיש סודה מיוחדת שנקראת "ד"ר בראון" שזה Cream Soda. כדאי לקחת בפעם הבאה.
ציון:
71.4%
-------↑--------------1---------------↑-------
תגיות: צ'יפס-ויטרינה, המבורגר-כשר, מדבקות-על-המנות, ראנצ'י-כמו-בורגראנץ', המבורגר-מרוכז, אין-שירות, בשר-סמאשבורגר
**בודגה**
**bodega**
תגובות
הוסף רשומת תגובה