F&B - Food and Beverages
ביקור שני |
נסגר לצמיתות
תאריך ביקור : 9.12.20
הזמנתי ב-19:10
לקחתי ב-19:34 (24 דקות הכנה)
אכלתי ב-20:03 בערך (29 דקות משלוח)
שם ההמבורגר : מאי טאי- לחמניית בריוש, איולי חמאת בוטנים, איולי שום, בצל מקורמל, חסה רומית, גבינת אגוזים, חזה אווז צרוב, אננס צלוי על הגריל, בזיגוג ברביקיו מעושן, פלפל חלפיניו (הוצאתי), רוטב חמוציות ואגוזי לוז מסוכרים.
180 גרם ב-63 שקלים.
כנפיים לה קרמלה - כנפי עוף בזיגוג ברביקיו, קרמל מעושן, חמאת בוטנים ואגוזי לוז מסוכרים - 36 שקלים.
סה"כ - 99 שקלים.
יתרונות:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
צ'יפס עדיין קמחי |
אז אולי זה רק שני שקלים, אבל זה עדיין מעצבן.
ואם תסתכלו בתמונת התפריט מהביקורת הראשונה,
המקום כל פעם מוסיף מדבקות, ומייקר את המחירים.
ביקור ראשון |
כתובת : דרך המכבים 36, ראשון לציון.
(בתוך בר ההופעות לשעבר "פטיפון").
תאריך ביקור : 2.12.20
הזמנתי ב-19:00
לקחתי ב-19:20 (20 דקות הכנה)
אכלתי ב-19:48 בערך (28 דקות משלוח)
כך נראה המקום מבחוץ. לשעבר בר-הופעות בשם "פטיפון" |
שם ההמבורגר : האנקי פאנקי- לחמניית בריוש שחורה, איולי שום, חסה רומית, חזה אווז צרוב, גבינת אגוזים (פרווה), ריבת בצל, שבבי בטטה, אגוזי לוז מסוכרים ורוטב חמוציות.
180 גרם ב-58 שקלים.
240 גרם ב-64 שקלים.
(בחישוב מהיר ל-200 גרם, זה יוצא 64.4 שקלים)
תוספת בצד: צ'יפס בתיבול שום כפרי - 20 שקלים.
פופקורן עוף - קוביות חזה עוף בבלילת בירה בליווי איולי שום וצ'ילי מתוק - 34 שקלים.
סה"כ - 118 שקלים.
(אין ארוחות)
תפריט |
יתרונות:
המקום נראה מגניב, עם במה להופעות, ומה שהיה שם לאכול היה מהמטבח היווני.
תואר חדש שניתן למשלוח היפה ביותר שאי פעם קיבלתי.
ישנן דרכים רבות לארוז המבורגר, הן מבחינת יופי, והן מבחינת תחכום (שמירה על החום).
F&B עוקפת את כל המתחרים עם קופסא מיוחדת שנראית כחלון ראווה, עם שני חורים בצדדים, כדי שהאדים יצאו.
כך, מלבד העובדה שזה נראה כמו מנה של אייל שני, ההמבורגר לא נמס מהאדים של עצמו עקב החורים.
אולי כדאי גם לשים קרטון מפריד בין הקציצה לבין מרכיביה, אבל לא נהיה קטנוניים. יפה מאוד.
בצדדים יש חורים כדי שהאדים ייצאו |
2. לחמניה שחורה
אני לא יודע אם זה נחשב "באתי בשביל הלחמניה", כי מבחינת טעם לא מרגישים הבדל כלל.
אבל בכללי, זה מגניב לחמניה שהוסיפה לה אבץ.
אבץ הוא הכרחי לתפקודה התקין של מערכת החיסון, מערכת העיכול, הוא משפר את חילוף החומרים, והוא בעל תפקיד חשוב ומרכזי בתהליך ההחלמה והריפוי של הגוף.
אז כן, זה לא שום שחור של GDB, ולא מרגישים את ההבדל בטעם, אבל מקבלים פה לחמניה גזעית ומזינה.
3. מושחת וכשר
קשה למצוא שתי המילים האלו ביחד.
לרוב, מקומות כשרים הם הרבה יותר צנועים, כמו ממפיס, מוזס ובלאק.
אז תמיד כיף למצוא מקומות שיש בהם המון תוספות מעניינות, כמו Sara's Place.
גם בF&B ניתן למצוא המון תוספות על ההמבורגר, מתוקות, מלוחות, חריפות, פשוט הכל.
ובל נשכח את הגבינה מאגוזים, שהיה לי חשוב לציין אותה כאן, ולא בתור נושא נפרד, כי אני לא יודע אם היא יתרון או חיסרון. היא הייתה נחמדה, וכמכלול, קשה להבדיל שזו לא גבינה אמיתית, אבל אם אוכלים אותה לבד, היא מאוד מיימית ואין באמת טעם.
עדיין, מגניב לגמרי שיש את האפשרות לקשט המבורגר כשר בגבינה מאגוזים.
שבבי בטטה נחמדים |
4. חנייה בשפע
כנראה קשור לקורונה, לא אשקר,
אבל המקום שופע בחנייה רבה ממש מול המסעדה, כך שלא צריך ללכת הרבה בשביל להגיע. נחמד מאוד.
בניגוד למתחם הרובע בראשון לציון ליד, אין חנייה כלל |
5. ללא תוספת שומן
מקומות רבים מוסיפים שומן לבשר שלהם, על מנת לנפח אותו.
שומן הוא זול יותר, ובכך הם חוסכים על בשר.
ב-f&b לא מוסיפים אפילו טיפת שומן לבשר.
6. הכל בייצור מקומי
טוחנים כל יום איזה 50 קילו בשר במקום,
את הרטבים מכינים במקום,
ואת כל המטוגנים גם כן, לרבות פופקורן עוף מושלם, שעליו אפרט בנפרד.
המנה שחבר לקח בשם "מאי טאי" (שם המנה, לא שם החבר) |
7. פופקורן עוף
פעם ראשונה שאני נתקל במנה ראשונה כזו מיוחדת.
אם ארצה לפשט, אקרא לזה KFC,
אבל באמת יש לזה ייחודיות אחרת:
נגיסי עוף קטנים שהוכנסו לשמן וקיבלו צורה של "עיגול" מסוים.
הכל בטמפורה בבלילת בירה, מה שנותן טעם מדהים!
אין את זה בשום מקום אחר, וזה הדבר שאני הכי ממליץ עליו במסעדה.
נראה לי ילך מושלם עם טריאקי |
8. ריבת בצל נחמדה
לקראת אמצע ההמבורגר, הגעתי לטעם מתוק של ריבת בצל טעימה.
חבל שצריך להגיע לאמצע בשביל זה, אבל בסדר :)
חסרונות:
1. בשר ממוצע
המקום מגניב, העובדים מקסימים, ההמבורגר פוטוגני מאוד, אבל אי אפשר לברוח מזה.
הבשר עצמו - ממוצע. אפילו ממוצע מינוס.
אם הייתי צריך לדרג לפי הבשר בלבד, הייתי נותן לו 40%.
לא מבין את ההתרברבות על טחינה של שלושה נתחי פרימיום, אני לא הרגשתי אותם.
לקחתי M, כי סמכתי על המקום, וכשאכלתי, באמת שאיכות הבשר נעה בין מיטבר לבין גראז', לא משהו מיוחד.
בעיקר - בשר יבש. (ייתכן עקב זה שהם לא מוסיפים אפילו טיפת שומן, ואז אפשר להרגיש יותר את איכות הבשר).
פעם הבאה, אקח MW.
2. צ'יפס קמחי
כשהזמנתי, התלבטתי אם לקחת צ'יפס רגיל ב-18 שקלים, או צ'יפס עם תוספת שום כפרי ב-20 שקלים.
לבסוף, החלטתי להיות כפרי.
כשקיבלתי את הצ'יפס, הכפריות שאני ראיתי, באה לידי ביטוי בפפריקה מתוקה שלא הוסיפה לצ'יפס בכלל.
זאת ועוד, הצ'יפס עצמו לא עשוי כמו שצריך, הוא היה מאוד קמחי, ולא היה כיף במיוחד לאכול אותו.
אם אתם מתלבטים עם תוספת בצד, עשו טובה, קחו את הפופקורן עוף.
הרוטב משמאל - ריבת קטשופ חמה. |
3. חלקי סחוס קשים
טוב, זה קורה גם במקום שנחשב טוב, אז אני לא יודע כמה זה פרמטר שמעיד על איכות הבשר,
אבל כאן היו לי שני חלקי סחוס קשים בבשר. יחסית קצת...
מאי טאי - מתוק וחריף |
4. התחושה שאחרי - כבדה
כבדה במקצת.
בין אני שבע מאוד וכיף לי, לבין אכלתי יותר מידי.
לא לשכוח, שגם אם הבשר היה לי לא טעים במיוחד, הוא איכותי.
הוא נטול שומן, הוא טחון מחלקים איכותיים, ולכן לא חוויתי צרבת או משהו דומה.
עקב המגיפה, עסקים מתאימים את עצמם, ומקום שהיה בר-הופעות החליט לפתוח מזללת המבורגרים כשרה, ועל כן- כבוד! שכן אין הרבה כאלו.
אפשר להגיד שהמקום הוא מעט "המבורגר בתחפושת" כאשר הבשר הוא 40%, והמכלול כולו (הסטייל והתוספות) הוא כבר 60%.
אין תחרות גדולה בתחום ההמבורגרים הכשרים.
המקום הראשון והבלתי מעורער הוא עדיין burger market, ואם תחול כאן מגמת עלייה, כנראה שזה יהיה המקום השני בכל הארץ בהמבורגר כשר שהוא לעניין.
תגיות: המבורגר-כשר, תפריט-נרחב, פלסטיק-מציק, ריבת-קטשופ
**f&b**
**f&b**
**F&B**
**אפאנדבי**
תגובות
הוסף רשומת תגובה