פיראנה
מדיה:
כתובת : אצ"ל 22, ראשון לציון.
משה לוי 10, ראשון לציון.
שם ההמבורגר: פיראנה 200 גרם
קציצה של 200 גרם בשר בקר טרי ומובחר, מגיע עם תוספת אחת בצד ומעל - 59 שקלים.
(לקחתי ריבת בצל מעל, ולקחתי צ'יפס בצד).
תוספת על ההמבורגר: 40 גרם דנבר קאט - 45 שקלים.
מנה ראשונה: עוף בריבוע- קוביות עוף מצופות בטמפורה של השף, מגיע עם תוספת בצד - 49 שקלים.
פינוק: צ'יפס בטטה - (בשווי 18 שקלים).
שתיה : בירה - 23 שקלים
קינוח: טריקולד - 45 שקלים.
המבורגרים זהו תחביב שלי, זו לא עבודה במשרה מלאה, אני לא מקבל על זה כסף, ולכן אין לי זמינות מלאה לכתיבת הכתבות.
בזמן הזה, עבדתי בעבודה שכן מכניסה לי כסף, ועבדתי גם על המפה הוירטואלית של ההמבורגרים - בשבילכם.
זו גם הסיבה שאיכות הביקורות עלולה לרדת מעט, כתוצאה מזה שאני לא זוכר כמו אם הייתי כותב יום אחרי.
אם תרצו לתמוך בי, אני מקבל Patreon, ככה אוכל להקדיש לזה יותר זמן.
עם זאת, משום מה בכל הקשור להמבורגרים איכותיים.. אני לא יודע אם אוכל לספור הרבה מהם בעיר זו.
נכון להיום ג'אנגו עומדת במקום הראשון בעיר, ואולי Food Terminal במקום השני.
הוא פתח אותה על יד תחנת דלק (כמו בורגר סאלון וצ'ארליז), והוא מאמין באוכל איכותי עם מחירים גבוהים.
מה שמיוחד אצלו, הן התוספות הבשריות הממש מוגזמות על הקציצה, כמו נתח דנבר ב-45 שקלים (רק התוספת) על הקציצה.
המקום עצמו נראה כמו עמדת שמירה אחת גדולה מעגלית.
מקום קטן שמכיל 18 מקומות.
למרות שזה נשמע יקר וקצת מפוקפק, הייתי חייב ללכת לבדוק.
הוא עשה פתיחה חגיגית לכבוד ה-Valentine's day.
הספיק בשנה לעבור מקום מרחוב אצ"ל לרחוב משה לוי, בעיר ראשון לציון.
אם תשאלו אותי, קשור לזה שהיה צמוד לתחנת דלק, עם הרבה זבל שזרקו לו ליד המסעדה, טיפול לקוי של עיריית ראשון לציון.
1.1. הפרמטר הכי מרכזי שאפשר להגיד על פיראנה, זה שהמקום מאוד מאוד נקי.
המקום הכי נקי שאי פעם ראיתי, ברמה של משמעת צבאית.
1.2. זה פשוט לא להאמין.
פס נקי מצוחצח, הפלאנצ'ה, השמן טרי. (אלון מספר שהוא מחליף שמן כל 3 ימים, ושסטריליות זה שם המשחק).
באמת שלא ראיתי דבר כזה. המקום הכי נקי בישראל,
אגב, יכול להיות כי אין לו אנשים. כשהגענו המקום היה ריק.
(המקום יכול להכיל עד 18 אנשים).
אני באמת לא מכיר אף מקום בישראל שמוכן להוסיף תוספת של סטייק על קציצה.
אני גם מבין למה...
סטייק במרקם שלו הוא קשה לאכילה, ואילו קציצת המבורגר היא רכה. השילוב ביניהם פחות מתאים.
סטייק הוא יקר מאוד, ותוספת של סטייק על קציצה תכפיל את המחיר שלה.
על אף, זה לא הרתיע את השף בניטה, ויש לו תוספות בשריות, כשכל תוספת עולה 45 שקלים.
אם אתה ג'ף בזוס או משהו, תגיע לבקר, ותתפנק.
וכמו גורם הניקיון שהזכרתי בנקודה השניה, גם המטבח בפנים במשמעת צבאית של גולני.
אם אלה הקציצות שעטופות כל אחת בצורה סטרילית
יש מקומות, כמו Black או BBB שהרטבים נשארים על השולחן קבע, בטמפרטורת החדר. מבאס.
לכן כל הכבוד לפיראנה.
מצלמת הטלפון שלו עובדת יותר מהמרית שלו.
כמו חיילים - לצד משאבת הדלק |
כדאי להזמין אותו, הוא טעים.
כי מצד אחד רצועות הדנבר שלקחתי מעל ההמבורגר היו עשירות בטעם,
עם זאת, לא רכות כמו שחושבים, הן היו קשות.
הבשר קר, המחיר יקר והשירות מנוכר.
לא יודע מה נסגר, שכן הייתי היחיד במסעדה, לא היה לחץ או משהו כזה,
אמר לי לקחת רק M ומעלה.
עם זאת, הייתה מסטיק, כמו הדנבר.
בפיראנה הכל מאוד מאוד יקר
יצא לנו על שלושה אנשים, קרוב ל-500 שקל. פשוט לא הגיוני.
הכל פה בכפולות של 45 שקלים.
הקינוח הקפוא עלה 45 שקלים, וכך גם התוספת של הדנבר.
אז אמרתי את זה לשף, וכל אדם נורמלי, היה מתנצל ומחליף את הבשר, שכן הלקוח תמיד צודק.
חוצפה מאוד מיוחדת להגיד דבר כזה ללקוח משלם.
הייתי קצת בהלם, והעזתי לשאול שוב אם אפשר להחליף את הבשר.
אני מבין את ההיגיון מאחורי, ואני עדיין לא מהנדס מזון כדי לענות לשאלה הזו ברצינות, אבל עובדתית הבשר לא היה חם, ובתור לקוח זה לא מעניין אותי מה התהליך, מעניינת התוצאה.
הוא תמציתי, עם טעם קצת מעושן.
5. לחמניה ענקית מידי
כמו בשמבז, גם אצל פיראנה הלחמניה גדולה מאוד.
היא גדולה בצורה שעל אף הקציצה והדנבר, לא הרגשתי בשר.
היא בצקית מידי, ההפך מאוורירית, והיא מבאסת.
לחמניית סוסו אבל בגדול |
6. טריקולוד? יותר כמו דואולוד
בפיראנה יש קינוח שנקרא טריקולוד, עוגת מוס בעלת 3 שכבות.
מה שמצחיק שעוגת המוס אצל בניטה היא בעלת שתי שכבות, כך שתחילית השם "טרי" לא מתאימה...
6.1. הקינוח הגיע קפוא, בלתי ניתן לאכילה.
מזכיר קצת את הבשר... עם עניין הטמפרטורה הנמוכה,
שימו לב, הכל קפוא אצלו, הבשר, הירקות, הקינוחים,
באמת סטייל של מגדל שמירה, כשהכל קר וקפוא.
6.2. קשה לאכול את הקינוח.
7. בניטה משדל אנשים לכתוב לו ביקורת טובה בגוגל מפות
סיימת לאכול בפיראנה?
חלק מהחשבון שלך, שתצטרך לשלם, הוא לכתוב ביקורת טובה בגוגל מפות.
בניטה לא מפספס אף לקוח,
תרשום ביקורת טובה, ותקבל חשבון.
8. כשר לפורים
בניטה רושם על המקום שלו כשר, הוא רושם את המילה "כשר"
אבל אין לו תעודת כשרות.
זו הטעיה של ציבור שלם, שיראה שכתוב "כשר", יאכל, ואז יגלה שאין בכלל תעודת כשרות.
סיכום:
מקום חדש בראשון לציון
נפתח בסביבות יולי 2021.
עם השף אלון בניטה, אדם בעל מוטיבציה גבוהה, שהתחיל להתעסק באוכל בגיל 14 (עכשיו בן 31).
הוא קרא למקום פיראנה על שם חיות המחמד הימיות הלא חוקיות שהיו לו בגיל 9, ונלקחו ע"י המדינה.
המקום עצמו מתעסק בבשר איכותי, בעיקר התוספות הבשריות המיוחדות (כמו דנבר או פילה משויש) .
בניטה למד 5 שנים להיות שף,
הוא מכיר מה הולך במסעדות אחרות,
בעיקר בכל הקשור לתנאי תברואה.
הוא יודע שחולדות מסתובבות במטבח, שאת השמן בקושי מחליפים, ושאת שקיות הצ'יפס מכניסים לשמן הרותח עם הפלסטיק, כך שהוא נמס וגם מסרטן.
את השמן שלו, כמו הבשר, הוא מחליף כל 3 ימים, שומר על טריות.
לבניטה יש מעל 100 תבלינים שונים.
הוא קונה את הדברים היקרים ביותר,
תבלינים ורטבים שתמצאו בדר"כ בחו"ל ולא בארץ.
על תבלין אחד הוא יכול להוציא 40 שקלים.
הוא מקפיד ששמן התיבול שלו יהיה שמן זית 100%.
הוא מסביר שהמרכולים (supermarkets) שמוכרים לך "שמן זית כתית מעולה 100%", זה שקר אחד גדול.
מדובר על 50% שמן זית, שהוא יקר,
ועוד 50% שמן זול כמו שמן בישול, דקלים וכו'.
אפשר גם להוכיח את זה בקלות.
אם תיקח כוס של שמן זית ותשים במקפיא, שמן הזית הטהור לא ייקפא,
הוא יהפוך לקריסטלים, כמו מה שקורה עם וודקה.
אם תיקח שמן אחר, הוא ייקפא.
ככה בודקים כמה טהור שמן הזית שמכרו לכם.
המרכולים מוכרים לעסקים שמן זית של 16 ליטרים ב-3000 שקל.
וגם הוא "מלוכלך", לא שמן זית 100%.
בניטה קונה את השמן שלו מדרוזים.
16 ליטרים של 100% שמן זית טהור,
והם עושים לו את זה ב-1200 שקלים.
את הקציצות שלו הוא טוחן במקום, עושה אותן מראש, עוטף אותן בניילונים, ומכניס לקירור.
המטבח של בניטה הוא ללא רבב.
גם הפלאנצ'ה וגם הפס עצמו של המטבח, נקיים בצורה מיוחדת.
ספק כי הוא מקפיד על ניקיון ברמה צבאית, וספק כי מגיעים לו רק 30 לקוחות ביום, ורוב הזמן המקום עומד ריק.
פיראנה הוא בין המקומות היותר יקרים שאי פעם ראיתי.
רוב המנות שלו הולכות בכפולות של 45 שקלים,
אם מדובר במנה ראשונה של שניצלונים, תוספת על הקציצה.
(מישהו שמע אי פעם על תוספת בשרית שעולה יותר מ20 שקלים?)
וגם קינוח של טריקולד [בפועל דואולד, שתי שכבות שוקולד].
כולם כאן עולים 45 שקלים כל אחד.
הלחמניות שלו עבות מאוד, כך שבקושי מרגישים מה הולך ביניהן.
הפלאנצ'ה שלו לא מספיק חמה,
הוא יגיד לכם שהיא בין 280 ל400 מעלות, אבל אני חושב שזה בערך 28 מעלות.
הוא מפצה על הפלאנצ'ה הקרה בלהביור שיש לו (ברנר) כך שהוא מחמם את הבשר פעם נוספת.
עדיין, הבשר מגיע קריר.
הירקות הקרים שהוא שם על הקציצה, גם לא מוסיפים.
בביס של פיראנה, אתה מרגיש 60% לחמניה, 20% בשר איכותי קריר, 10% תוספת בשרית יוקרתית וירקות, ו-10% מהדיבורים של השף, כי הוא יושב לידך ולא משחרר.
מאוד אוהב לדבר על עצמו, על כמה הוא מעולה וטוב.
(תסביך אלוהים)
הוא מספר שהוא אוהב לקבל ביקורת, שאם לא טעים תגיד לו, הוא ישמח לשמוע את זה.
לא נכון.
כשאמרתי לו שהבשר קריר, הוא התחיל להאשים אותי.
הוא אמר שצילמתי את הבשר מלא זמן, שלא אכלתי אותו ישר,
ושזה לא הגיוני שהבשר קר, משום שהוא הביא לי אותו ישר מהפלאנצ'ה [הקרה, כנראה].
מנור אמר לו שגם הבשר שלו קר, והוא אכל מיד, בלי לצלם כמוני.
"זה כי לקחת מידת עשייה MR, אז ברור שזה יהיה קר!", בניטה תירץ.
אחרי הויכוח הקטן שלנו, הוא החזיר את הבשר לפלאנצ'ה, ואפילו הביא לי לחמנייה חדשה.
כאן אכלתי ישר, לא צילמתי אפילו תמונה.
הבשר היה עכשיו חמים.
עדיין לא חם, בטח לא רותח.
ואגב, מידת העשייה עכשיו הייתה MW.
אם טמפרטורה של הבשר חשובה לכם, ממליץ או לקחת WD
או להביא גזייה קטנה לחימום.
הבשר עצמו איכותי, אבל לא חם, ומאוד מאוד יקר.
בניטה אולי טוב בתחום הבשר,
אבל הוא לגמרי לא יודע לעשות המבורגרים.
את החשבון אגב, קיבלתי חם.
גם מבחינת המחיר הגבוה, וגם הדף היה פיזית חרוך.
איום?
בכל מקרה, לא כדאי לעצבן אותו.
הוא גם שידל אותוי לכתוב ביקורת טובה בגוגל מפות, כנראה עושה עם כל הלקוחות, ולכן הציון שם גבוה כ"כ.
כלל ברזל שיסביר אם אסור או מותר,
אם יש לכם כסף מיותר,
ואתם רוצים לאכול בשר איכותי קר,
לכו לתחנת הדלק, למקום הנסתר,
שם תחוו יחס מנוכר.
בתיאבון.
ציון:
51%
תגיות: יקר
**פיראנה**
תגובות
הוסף רשומת תגובה