Big Yves - ביג איב

 


מדיה: סרטון שיר OMW

  ראיון עם המנהל.

כתובת : ההגנה 13, ראשון לציון.


שם ההמבורגר: ביפ באן -  נתחי בקר בבישול ארוך, איולי אסייתי, כוסברה, צ'ילי (הסרתי) ובל ירוק בלחמנייה מאודה.
מקבלים שתי לחמניות כאלה, כשבכל אחת 75 גרם של בשר. - 54 שקלים.





קדם דבר:
זהו אינו סיקור, כי זה לא המבורגר.
כלומר, אני כן אכתוב כאן את החוויה שלי, אבל הציון לא ייכנס לממוצע של המקום, לא ישפיע עליו,
כי בסופו של יום אני מסקר המבורגרים.

אין להם קופסאות של וונג, הם מביאים את זה סושי




20:42 הזמנתי
20:50 קיבלתי (8 דקות הכנה)
21:20 בערך קיבלתי ואכלתי (בערך חצי שעה משלוח)

שתי לחמניות הבאן





יתרונות:

1. באן מעולה
עשוי במידה מצוינת, בצק במידת עשייה M, כמו שבאן צריך להיות.




חסרונות:

1. טונת ג'אנגו
איכות הבשר מאוד דומה למנת שורט ריבס בג'אנגו, שמזכירה במרקמה טונה, מבאס.
הבשר דל מאוד בשומן, שזה יכול להיות בריא, אבל הטעם מאוד דל.





2. לא הביאו סכו"ם
אם המסעדה אמרו להצטיין במשלוחים,
אחרי שעשיתי ראיון עם המנהל, והוא הסביר לי שהקונספט שלהם הוא משלוחים,
אז איך אתם לא מביאים סכו"ם חד פעמי?
מזל שאכלתי את זה במקום מסודר, ולא על ספסל, כי אז זה ממש היה מבאס.




3. חסר טעם
גם הבאן שאני לקחתי, וגם מנת הדיאן דיאן שחבר לקח, שתיהן היו חסרות טעם.
במנת הדיאן דיאן ישנן שלוש רמות של חריפות, 1,2,3, כאשר ברמה 3, לפי המלצר מחזירים את המנות מרוב שהן חריפות מידיי.
לקחתי ללאופולד דיאן דיאן ברמת חריפות 2, ולא היה לו חריף.
לפעם הבאה, אם תהיה, לקחת לו רמת חריפות 3.
וגם הבצל לא היה משהו.








סיכום:


food terminal טובים אך ורק בהמבורגרים שלהם.
לא תוספות, ולא דברים מהמטבחים האחרים שלהם.
אם אתה מגיע לשם, רוץ ישר למטבח של big yves, והזמן המבורגר.
אם אתה רוצה עוד משהו בצד, הזמן המבורגר נוסף מסוג אחר.







ציון מקומי:
40%





-------↑--------------2---------------↑-------

-------↓--------------1---------------↓-------




מדיה:  ראיון עם המנהל.

כתובת : ההגנה 13, ראשון לציון.

תאריך ביקור: 19.5.21




13:25 הזמנו (בערך)
13:46 קיבלנו ואכלנו (21 דקות הכנה)





שם ההמבורגרLe Fondue Classique- הצרפתי הקלאסי - המבורגר בקר 200 גרם, פונדו, בצל, רוטב גבינות עשיר ואורוגולה. - 57 שקלים.
פונדו הגבינות מורכב מהגבינות גאודה, צ'דר, גרוייר ופיקוריניו.

(ל-200 גרם זה יוצא 55 שקלים) (אין עסקיות)

(מידת העשייה קבועה - תמיד M)

גבינת הגרוייר היא מתוקה עם נגיעות של מליחות וטעמה משתנה ככל שהיא מתיישנת. לגבינה הצעירה טעם אגוזי והוא הולך והופך מורכב יותר עם ההבשלה, מרקמה גרגרי.
פקורינו היא גבינה איטלקית קשה ומלוחה מחלב כבשים.




fries - צ'יפס דקיק (16 שקלים) + פונדו גבינה (9 שקלים).



Potatoes and Cream - פוטטוס ליפס, שמנת חמוצה ועירית קצוצה - 24 שקלים.





בירה Hitachino - בירה בהירה מענגת, קלילה ומרעננת, בניחוח זרעי כוסברה, קליפת תפוז ואגוז מוסקט, 5% אלכוהול - 35 שקלים.



חבר לקח: בירה  Hitachino Rice- אורז אדום ושמרי סאקה.    טעמים עמוקים ובעלי נוכחות, 7.7% אלכוהול - 35 שקלים.




חבר לקח: 6 יחידות כנפיים: כנפיים ברוטב BBQ, מתוק חריף בחמאה, בתוספת רוטב רוקפור. - 36 שקלים.

רוטב רוקפור: מיונז, שמנת חמוצה, גבינת רוקפור, וסלרי/פטרוזיליה.
גבינת רוקפור: רוֹקְפוֹר (בצרפתית: Roquefort) הוא סוג של גבינה כחולה חצי-קשה העשויה מחלב כבשים.



סה"כ - 117 שקלים.




קדם דבר:

בדרך כלל, אני תמיד מסקר דברים שכולם כבר היו בהם.
אני ניזון מהמלצות, מגיע ואומר את דעתי.
מסעדת ביג איב, שבתוך מסעדת food terminal נפתחה בתאריך 18.4.21 להרצה,
ונפתחה ללקוחות בצורה רשמית לפני בערך שבועיים.
פחות מחודש, וכבר שמעתי המלצות טובות על המקום משני אנשים שונים.
מאוד מרשים כשמדובר במקום חדש, שכן לוקח זמן עד שמכירים אותו, שהוא מקבל שם ומוניטין, ובסוף גם המלצות.
על כן, החלטתי להיות מהחלוצים, ולבדוק את המקום.
food terminal היא לא מסעדה, המקום הוא קונספט.
מקום המשלב שלושה מטבחים שונים: יפני, ויאטנמי וצרפתי.
התפריט היפני הוא "זה סושי", ממוקם גם בתל אביב.
התפריט הויאטנמי הוא "וונג", ממוקם גם בתל אביב.
התפריט הצרפתי הוא "ביג איב", תפריט המבורגר בלעדי למקום.

כשאתה נכנס למקום, אין מלצרים, אתה מזמין מהקופה, וקוראים לך, כמו בארומה.




יתרונות:

1. מקום ראשון במגוון מנות
1.1.  אני תמיד מסקר המבורגרים, ולא שום דבר אחר;
אך כיוון שכאן, זו המבורגריה שנמצאת בתוך מסעדה גדולה, ועל כן מכילה שני תפריטים נוספים,
האפשרות לשלב בין התפריטים, פותחת צוהר למגוון גדול מאוד.
ממש מגניב לקחת לשולחן 3 תפריטים, ולבלות חצי שעה לעיין בהם (לא הגעתי כזה רעב, אז סבבה, זה פתח לי את הרעב. בשבילכם, מוזמנים להיכנס לדף התפריט שהכנתי, כדי שתחליטו עוד לפני).
אמנם לא ערבבתי בין התפריטים, משום שזו הפעם הראשונה שלי, והתמקדתי רק בתפריט ההמבורגר, 
אבל אני חושב שזו סוג של פרצה במערכת, בה אוכל לסקר דברים שאינם המבורגר, ולהישאר בחוקים.
1.2. ישנם שבעה סוגים של המבורגרים, מזכיר את גראז'/פורט 19/יומנגס, רק עם הרבה יותר קלאס.
1.3. זהו הזמן הארוך ביותר שהייתי במקום, מתוך התרשמות.
אני חושב שעברתי על המקום ועל התפריטים במשך 30-40 דקות. מאוד מרשים.



2. מרגיש כמו בנץ
הבה נעלה את ספקטרום החמיצות הטובה שלנו בהמבורגרים:
2. GDB
3. בנץ

ביג איב נותן fight בטעמים החמוצים שלו, ומבחינתי עוקף את בנץ.
כל ביס בהמבורגר, מביא תחושה חמצמצה ומדהימה, שמראה כמה איכותיות הגבינות שמלוות את הבשר. שלמות.

בחלק מהביסים, ביג איב אפילו עקף את ויטרינה בחמיצות טעימה...

קצת תמוה בעיניי, אבל אין להם סכין. על כן לא יכולתי לחתוך את ההמבורגר לשניים ולצלם




3. שילוב של המוסד, ויטרינה ופרוזדור
ואם נרצה להגדיר את הטעמים של ביג איב בצורה מדוייקת יותר;
ביג איב לוקח את שפע הגבינות מהמוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, את החמיצות מויטרינה, ואת הטעם האומאמי הבולט בו מהפרוזדור.
אפשר גם להגיד שבזכות העובדה שזה כזה טעים, ההמבורגר גם נגמר מהר, כמו ב-fatcow.



4. המבורגר הצגה
סעיף נוסף רק כדי להדגיש כמה הבשר טעים.
ההמבורגר קטן יחסית, הוא מידת M מדוייקת, ורוד וטעים.
כשאוכלים אותו, מרגישים תחושה של גורמה, בשר טרי וחמיצות מדהימה.
(הבשר לבד מגיע ל8.5/10 אצלי).



אני מאוד אוהב מקומות שנותנים "טפיחת גריל" על הלחמניה.
בביג איב, הלחמניה שחורה במעטפת שלה, ופסי הצריבה של הגריל ניכרים עליה בקטע טוב.
ממש ניתן להרגיש שהלחמניה טרייה, רכה, עם "נשיקת גריל" עדינה, שגורמת לה להיות צרובה, פריכה וטעימה.
משדרג מאוד את הלחמניה.



6. בירות מיוחדות
מקרר האלכוהול של המקום עמוס בבירות שרחוקות מלהיות מקומיות.
בירות בטעמים של קליפת תפוז, זרעי כוסברה ואורז אדום.
ישנו מגוון רחב של בירות מיוחדות מקלילות ופירותיות, ועד כאלו שיותר כבדות מטובורג אדום.
מתאים לכל חך, מעניין ומיוחד.



7. הפלזמות
כמעט על כל קיר, תלויה פלזמה שמחולקת לשלוש: שלושת המטבחים במקום.
לפני שאתה מזמין, אתה יכול להתרשם מהמנות העיקריות ש"מתעופפות" שם על הפלזמה,
בין אם זה המבורגר שכל שכבה שלו דואה באוויר, ובין אם זה סלמון חי שנחתך עם סכין חדה.
משדרג מאוד את הסטייל של המקום.


מימין לשמאל: וונג הויאטנמי - זה סושי היפני - ביג איב הצרפתי


8. מידת עשייה M קבועה
אני חושב שאני מתחיל לחבב את העניין של מידת עשייה M קבועה.
כשאתה מגיע למקום שמקבל את כל מידות העשייה, ומבקש M, לרוב אתה תקבל MW, כי הם עלולים לטעות או לשכוח את הבשר על הגריל.
כאשר אתה מגיע למקום שעושה קבוע את הכל M, אתה תקבל מידת M מדוייקת ואדומה, על גבול הMR, וזה בדיוק מה שאני אוהב.
עושים את זה במלוכלך ובצ'אפו בורגר.






8. התחושה שאחרי: מלטפת מאוד!
כשמסיימים לאכול את ההמבורגר, ישנה תחושה שמלווה אותך שעות אחרי.
תחושה מלטפת ומדהימה, שמוכיחה לך שאכלת בשר איכותי מאוד.
תענוג.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)






חסרונות:


1. מקומות לישיבה דלים
על אף העובדה שזה החיסרון הגדול ביותר של המקום, כבר אסייג אותו.
food terminal היא לא מסעדה, היא אף פעם לא הייתה, והיא לא תהיה.
בגדול, המקום אמור לעבוד על תצורת TA ומשלוחים בלבד, ואם הוא היה מתנהל ככה 100%, אז החיסרון הזה בכלל לא היה קיים.
למרות שזו אינה מסעדה, food terminal מספקים שלושה ספסלים לישיבה.
(שלושה ספסלים + שולחן בצד בלבד לכל המקום).
הספסלים הללו אינם נוחים לישיבה, והמשענת שלהם משותפת לספסל שמאחוריך,
כך שאם מישהו בדיוק מתיישב על הספסל מאחוריך, או קם ממנו, אתה מרגיש את זה חזק, כמו בעיטות בכיסא בבית הקולנוע, לא נעים בכלל.

מה שאתם רואים בתמונה, אלה מקומות הישיבה במקום, זהו. פחות מ-15 אנשים נכנסים.
כאילו מנסים להמשיך להקפיד על כללי הקורונה...


2. הגשה בפורמט משלוח
כפי שהזכרתי מקודם, משום שהמקום עובד בעיקר בפורמט של משלוחים, אז גם המנה שמגיעה אליכם לשולחן (אתם מביאים אותה, אין שום מלצר), מגיעה כולה ארוזה למשלוח.
התחושה שאתה אוכל במסעדה מתוך קופסאות, מרגישה זולה, לא נוחה ומאוד לחוצה, כאילו ממליצים לך לקחת את זה החוצה.
אני חושב שזו המסעדה הראשונה שמגישה את המנות שלה ב-TA (ככל הנראה, הם גם לא רוצים לשטוף כלים).
הצלחת שלך היא הקופסה בה אותו מוצר הגיע, אין צלחות, ומבחינת חד פעמי יש רק מזלג, אין סכין בכלל.
(זו הסיבה שלא הייתה בהתחלה תמונה של ההמבורגר חצוי לשתיים, כמו שאני עושה בדר"כ).

קח וברח


3. סחוסייה
על ההתחלה, בביס הראשון שלי, הייתה לי חתיכה של סחוס קשה בבשר, שהייתי צריך להוציא.
ייאמר לזכותם שזו הייתה החתיכה היחידה.




4. גבינות מוזרות ולא טעימות
המקום הוא "על קלאס", והגבינות בהתאם,
עם שמות לא מוכרים כמו גרוייאר או פיקורינו, אתה מצפה לקבל רמה גבוהה של גבינות.
ייאמר לזכותם, שהגבינות שהיו על ההמבורגר עצמו היו טעימות מאוד.
עם זאת, פונדו הגבינות שקיבלתי עם הצ'יפס (בתוספת 9 שקלים) היה מעט מלוח אבל לא היה מיוחד בכלל.
כלומר, הייתי מגיע לאותה רמת שיפור טעם, אם הייתי מוסיף מלח.
(פונדו הגבינות הזכיר טעם של פירה מלוח).
בנוסף לכך, רוטב הרוקפור (גבינות) שהביאו ללאופולד (חבר), כדי שיטבול את הכנפיים בו, מאוד הזכיר טעם של ויניגרט מאשר טעם של גבינות.
פשוט אין להם את זה ב"גבינות חיצוניות". הם טובים רק ב"גבינות פנימיות", אלו ששמים על הקציצה עצמה.

יותר טוב מוולף, אבל רחוק שנות אור מהמקום של אבא או מטרומן


5. תוספות חסרות טעם
וחוץ מהגבינות, שאר התוספות ממש לא טעימות.
5.1. הצ'יפס שלקחתי, היה מאוד יבש, ורוטב פונדו הגבינות המלוח (שהזכרתי בסעיף הקודם), מעט הציל אותו.
עם זאת, פעם הבאה לא אקח צ'יפס כלל. פשוט לא שווה את זה. יבש, ובמרקם של קרטון.

אולי נראה כמו מקדונאלדס, אך מראה עיניים עלול להטעות.    מאוד ממוצע ויבש.

5.2. מנת הכנפיים בחמאה חריפה ולא טעימה.
גם לאופולד שאכל איתי, למרות שאוהב חריף, לא נהנה מהן.




5.3. מנת הפוטטוס היא כל כך תפלה, שאם חריף לך מהכנפיים בתת סעיף הקודם, ביס קטן בפוטטוס ואתה תשכח מכל טעם שהיה לך בפה.    סוג של "מינוס טעם", הפוטטוס סופגים טעמים אחרים, ומשתקים אותם.
רוטב השמנת החמוצה שהיה לצד הפוטטוס לא היה טעים, ולטענת לאופולד זה רוטב פשוט של תנובה.

24 שקלים על 6 חתיכות פוטטוס.


6. שירים ברקע
כן, בדרך כלל הקטגוריה הזו מגיעה ביתרונות.
אבל כאשר מדובר על שלושה שירים, שחוזרים בלולאה שוב ושוב, זה כבר מתחיל להציק.
אם להגיד את האמת, לא שמתי לב בכלל למוזיקה, כי היא לא רועשת במיוחד, סבירה יחסית,
אבל לאופולד העיר את תשומת ליבי שהשיר של on my way שיש אצלם, כי זה המוטו שלהם (לעוד מידע, כנסו לראיון), פשוט מתנגן כל כמה דקות מחדש, ואפשר להשתגע.
לאופולד אפילו הביע רחמים על העובדים שצריכים לשמוע את השיר הזה במהלך משמרת שלמה.



7. אין תמורה למחיר
food terminal זו מסעדה שרחוקה מהמסעדה השכונתית, היא יותר קלאסית (או פלצנית).
כתוצאה מכך, התמחור מאוד גבוה במצטבר (כמו עם בודגה).
אני לקחתי המבורגר, צ'יפס, ובירה, ויצאתי עם 117 שקלים.
לאופולד לקח המבורגר, פוטטוס, כנפיים ובירה, ויצא עם כמעט 160 שקלים.
כשאדם אוכל ב-160 שקלים, הוא רוצה להרגיש שובע של 160 שקלים, ולאופולד לא הרגיש כך.
גם אני חושב שהמחיר היה מוגזם, ובמקום לרטון על כך, פעם הבאה לא אקח מתפריט ההמבורגרים דבר מלבד המבורגרים...




8. הלחמנייה התחתונה נמסה
אמנם הבשר טוב יחד עם הגבינות,
ואמנם הלחמניה פריכה מהגריל,
אך היא לא עומדת בעומס, ונמסה עם הזמן.



9. עיצוב של תחנה מרכזית
מלבד הפלזמות, שהן מגניבות ומוסיפות לאווירה, שאר הדברים באמת מרגישים that you need to be on your way.
המקום עם מזגן על קור, ולא כל כך נעים, המוזיקה היא מוזיקת מעליות, ובחלק העליון של המסעדה, יש כיתובים אדומים שמאוד מזכירים תחושה של תחנה מרכזית, בה אתה מחכה לקו שלך.

התחנה הבאה: מחוץ למסעדה.



סיכום:

המבורגריית ביג איב הצרפתית שנמצאת במסעדת food terminal היא חלק משלם, ולכן היא מיוחדת.
בתור המבורגריה, ההמבורגרים שלה (הבשר והגבינות) משוגעים, וממש טעימים;
אבל כאן נגמר מה שכדאי להזמין מתפריט ההמבורגרים.
התוספות (צ'יפס/פוטטוס/כנפיים) דלות בטעם, ומאוד גנריות, והגבינות החיצוניות שמביאים איתן אינן איכותיות (או חמוצות כמו ויניגרט או מלוחות כפירה).
אני ממליץ לקחת מתפריט ההמבורגרים רק את ההמבורגר, ואם רוצים תוספות, לפנות לתפריטים הנוספים.
אני ממליץ לא להגיע לאכול במסעדה עצמה, אלא לקחת ב-TA, או לעשות משלוח, כי החווייה הכוללת פשוט לא שווה את זה.





ציון:

71.32%



-------↑--------------1---------------↑-------


משימות להמשך:
1. להקליט את השיר on my way של המקום.
2. לצלם את התפריט בצורה נורמלית.
3. להזמין מנות מתפריטים אחרים.



תגיות: קומבינציות-של-המבורגר, פלסטיק-מציק, מידת-M-קבועה, אין-שירות


**food terminal**
**big yves**
**ביג איב**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה