זה - פאב חברתי - Zeh
תאריך ביקור: 4.4.22
20:41 הזמנתי
20:54 הגיע (13 דקות הכנה)
שם ההמבורגר: חלום אמריקאי
חסה, צ'דר, חמאת בוטנים, ריבת בצל ובייקון טלה - 72 שקלים.
תוספת ליד ההמבורגר: צ'יפס בטטה אסאדו - צ'יפס בטטה, אסאדו מעושן ומפורק, עם קונפי בצל, רוטב אנימל, בצל מוחמץ, כוסברה וחלפיניו - 58 שקלים.
שתיה : שליש פאולנר- 33 שקלים
פינוק: קינוח "מתנת האלים" - מנה שכבר לא בתפריט, משום שעברה שנה, ולכן הבעלים לא משחרר עליה מידע באינסטגרם.
נראה כמו צ'יפס אסאדו שלמעלה, רק שכאן יש פוטטוס ובייקון טלה.
גם מחיר אי אפשר להוציא מהם, משום שהמנה היום כבר לא בתפריט.
המקבילה של מנה זו כיום היא "פוטטוס קרייסט": תפו"א אפוי ומטוגן, מיקס פפריקות, שום, גרידת לימון, רוטב אנימל, בצל מוחמץ, כוסברה וחלפיניו, עם תוספת אסאדו - 57 שקלים.
מאוד קשה לעקוף אותה, ואני חושב שזה כמעט בלתי אפשרי.
אם לבקר אותה בפעם הרביעית, זה רק בשביל זה...
הוא היה עם המצלמה שלו, ושיווק את המקום בדרכו.
ביקשנו צ'יפס בטטה אסאדו, ובטעות הביאו לנו צ'יפס רגיל עם אסאדו.
ביקשנו להחליף אותו לצ'יפס בטטה, כפי שביקשנו, ואמרו לנו להשאיר את הצ'יפס הרגיל על השולחן,
קחו את זה עוד חודש |
מזכיר את הטעם של הגלידה |
מפתיע מאוד שמקום כמו זה אשדוד, מקום שיש לו בשר ברמה מאוד גבוהה, לא ייתן את האפשרות לקחת מתחת למידת עשייה M.
מאוד מוזר שהכל פה קפוא, כי הגענו בקיץ...
Let my people drink! |
הצ'יפס הרגיל של זה אשדוד היה ונשאר רגיל ולא טעים.
זה שומר, חברים |
מה זה זה |
5. טבעוני - הסת'סלק' מכאן!
מי הזיז את חמאת הבוטנים שלי? |
7. פנקוטה לא מפנקת
קינוח עבר נוסף שראוי שיישאר בעבר.
מסתבר שפנקוטה זה לא מהשורש של "לפנק", כי היא בכלל לא מפנקת.
קינוח שמזכיר יותר קרם ברולה.
אוורירי עד אין טעם.
לא ממליץ, אל תקחו את זה עוד חודש.
זה רק נראה טוב |
סיכום:
זה אשדוד, הוא עדיין המקום הכי טוב בדרום.
אין לו מתחרים, והוא המותג היחיד באיזור הדרום.
יש לו סניף נוסף (סודי) בשדרות, אבל הוא לא בדיוק שלו... בעלי העסק נפרדו לדרכם בתחילת הדרך.
זה בהחלט מקום שכדאי להגיע אליו, אם אף פעם לא הייתם, אבל בואו נגיד, לא הייתי חוזר כל שני וחמישי.
ציון:
70%
ציונים קודמים:
80, 87
ציון סופי:
79%
תאריך ביקור: 20.1.22
20:44 קיבלנו ואכלנו (12 דקות הכנה)
ישבתי בחוץ עם חברים, לנגד השמש החמימה ולצלילי הים הנעימים.
בום.
שמונה חודשים אחרי אנחנו בשיא החורף, סוף ינואר.
יורד גשם לסירוגין, ואני מדלג בין השלוליות למסעדה, בה החלק החיצוני כבר סגור,
וניתן לשבת רק בחלק הפנימי.
הוא הספיישל החדש שלהם.
המבורגר עם קציצה של בשר וואגיו אוסטרלי.
מעולם לא יצא לי לנסות וואגיו, על כל צורותיו.
אז כן, זה לא וואגיו "אסלי" יפני. זה משהו ליד, בן כלאיים. אבל זה מתקרב למקור.
מה גם שאני מאוד מחזיק מאדם, הבעלים של זה אשדוד.
יש לו את קצביית Blue Cow בתוך המסעדה, אז אם הוא מוכר וואגיו אוסטרלי, זה הדבר האמיתי.
הייתי חייב להגיע ולטעום.
אז בחורף, (וגם בשיא גל האומיקרון) יש חניה בשפע.
המסעדה הייתה חצי ריקה, גם בעקבות המגיפה, שמלווה אותנו כבר שנתיים;
והחצי שכן מילא אותה, הגיע בעקבות הסרטון באינסטגרם, בדיוק כמוני.
פעם שעברה זה לא הפריע לי, כי הייתה להם סטיית תקן, והם הביאו לי MR, וזה היה מעולה.
הפעם, הם הביאו בין M לבין MW, בדיוק כמו שהם הצהירו שיהיה.
1.1.1. שימו לב שהשם של הסעיף הזה, הוא בדיוק אותו השם של הסעיף הראשון בביקורת הקודמת.
זה שומרים על עקביות באיכות הבשר.
1.2. בשר וואגיו
חשבתי אולי לתת לזה סעיף משל עצמו, אבל חשבתי להתאים את זה לגודל ההתלהבות שלי.
בשר וואגיו הוא בהחלט איכותי.
האם הוא שונה מבקר רגיל? אולי מעט.
האם הוא שונה משמעותית, והייתי מזהה שאין מדובר בבשר בקר רגיל? לא.
אפשר להגיד שזה בין קציצות ה-MW היותר טובות שאכלתי.
עדיין עצוב לי שלא יכולתי לבקש MR כדי באמת להרגיש את הטעם של הוואגיו.
עם זאת, אני יכול לכבד החלטה של מקום 'להכיר את הגבולות שלו'.
כביש 90 לדוגמה ייתנו לך לקחת MR ואפילו R, אבל זה ממש לירות לעצמם ברגל, כי הבשר שלהם לא מספיק איכותי בשביל זה.
כלומר, שכביש 90 עושים טעות בכך שהם מאפשרים מתחת ל-M.
בנוגע לזה אשדוד, אולי זו החלטה חכמה.
אולי הם טעמו MR של הוואגיו, וזה לא מספיק טוב,
על אף שזה מאוד מוזר שבשר באיכות כזו יהיה לא טוב במידת עשייה נמוכה...
1.3. הבשר הזכיר לי את רמת האיכות של מסעדת NG, המקום השלישי שלי.
בזה אשדוד אין בדיוק "המבורגר הדגל", אבל בהחלט יש מנת דגל.
אנשים מגיעים למסעדה מרחוק, כאלה שאפילו לא מזמינים המבורגר, ובאים במיוחד בשביל מנת "צ'יפס בטטה ואסאדו" המיוחדת שלהם.
צ'יפס בטטה באיכות רובן מושלמת, אסאדו חם ועסיסי, שהלוואי שהייתי מקבל אותו על הקציצה שלי במקום השייטל, ובצל מוחמץ עם רטבים שמשלים את החוויה.
מנה שאם לא הייתה כ"כ יקרה, הייתי לוקח פעמיים ממנה.
2.1. הסתייגות: המנה יקרה ללא הצדקה.
קראו לה מנה ראשונה, או מנה בצד,
60 שקלים על צ'יפס בטטה עם אסאדו זה ממש ממש לא מוצדק, ואפילו חוצפה.
הסברתי להם שזה בערך הקטע, שזה אסאדו על מצע של צ'יפס בטטה.
אבל בגדול, על מחיר כזה, לא היה הורג אותם אם היו מתחילים קודם באסאדו, מכסים אותו בצ'יפס בטטה, ואז עוד אסאדו מלמעלה.
אני מאוד נזהר במילים שלי, ולא משתמש בהן בקלות.
המקום היחיד שאמרתי עליו את המילה "מעדן" עד כה, היה במקומות בהם איכות הבשר באמת גבוהה: FatCow, ג'אנגו ולופט.
מלבדם, לא השתמשתי במילה הזו בכלל.
האיכות של המכלול של ההמבורגר שאכלתי גבוהה, מאוד נהנתי לאכול את ההמבורגר, סיימתי אותו בהנאה, והוא אכן היה מעדן.
אני מאוד אוהב כשמקומות מחדשים.
החידושים בזה אשדוד שאני הצלחתי לקלוט הם אלו:
4.1. בירה מסוג "שפירא" חדשה.
איך שנכנסתי הביאו לי לטעום מהבירה הירושלמית שחדשה במקום, אך לא חדשה בשבילי.
עם זאת, תמיד מרענן (אחמ דניאל כהן) לשתות מבירה מהחבית, שכן זה יכול להיות טעם שונה בכל מקום.
הבירה היא מתקתקה עקב הפירותיות שלה, ובאותה עת מרה.
אני מאוד אהבתי את השילוב, לדעתי היא עדיפה על פאולנר (אני מאוד אוהב פאולנר), והיא מאוד מזכירה את הבירה "מלכה".
פעם רק למתי מעט הייתה החסה המעולה "לליק".
אני ראיתי את זה לראשונה אצל בינגו ואצל הולשטיין, ועכשיו זה מתחיל להופיע בכל מקום.
במיוחד בשביל הספיישל החדש "שייטל על ההר", השף של זה אשדוד החליט להחליף את החסה הרגילה בחסה לליק, ואני רק מקווה שהוא יבין כמה טובה היא, וישאיר אותה, אחרי שיעבור הספיישל.
שנים שאני סועד, לא רק בהמבורגריות, אלא במסעדות באופן כללי,
ומעולם, אפילו לא פעם אחת במהלך חיי, לא ראיתי דבר כזה.
כמה פשוט, ככה גאוני.
צוות זה אשדוד מבין את האתגר בלפתוח את שקיות הרטבים, במיוחד כשאתה באמצע האוכל, וכולך שומני,
ועל כן מצרף מספריים ככלי עזר, כאשר לא מתאפשר לפתוח את הרוטב.
גאונות לשמה,
באמת, אני רוצה שהמלצר שחשב על זה, שיקבל פרס או משהו.
כל הכבוד.
זה לא כי ביקשתי את הטעימה הזו.
איך שנכנסתי למקום, בלי קשר לזה שאני בלוגר (תאמינו לי, לא קיבלתי הנחה על שום דבר כאן);
ישר שחר הברמן שאל אותי אם אני רוצה בירה.
כשהיססתי מעט, בעיקר כי רציתי קצת לצלם את המקום, הוא הציע לי את הבירה החדשה שהמקום קיבל, בעודו כבר מוזג לי אותה.
שרון, החבר שחובב יין, ביקש יין מסוג מסוים.
לא היה את הסוג הזה, אז המלצרית חזרה עם תשובה שלילית, לא לפני שהביאה לו טעימה מסוג אחר שחשבה שיאהב.
זה לא משנה אם הוא בסוף לקח את הסוג הזה או לא.
בסופו של יום גם הוא לא ביקש מעולם טעימה שכזו, וזה מראה שמגדילים פה ראש, ושמפנקים בלי שנבקש (כמובן שאלה טעימות, אבל אלה הדברים הקטנים שעושים את ההבדל, היחס האישי).
גבינת הגאודה המעושנת אמנם מורגשת רק בחצי מההמבורגר (קצת מוזר האמת),
אבל כאשר כן מורגשת, היא מלוחה וטובה.
אין לה הרבה טעם, היא לא משתלטת, אבל בכמה מהביסים שלי, חשתי אותה, היא הייתה מספיק דומיננטית בשביל לשפר מאוד את הביס.
אולי כדאי לקנות גאודה מעושנת מקשת טעמים או משהו, אחלה דבר.
קונפי השום של המקום הוא מיוחד, משום שהוא בושל בשומן של הבשר עצמו.
זה אשדוד מאוד מאמינים בלהשתמש במרכיבים שלך, וכמה שפחות לזרוק,
ועל כן השומן של הבשר, שהוא טרי וטוב, במקום ישר לשפוך אותו, הם משתמשים בו בשביל לשפר את הטעם של הקונפי שום, והם לגמרי מצליחים!
לשום היה טעם של רוטב בלסמי שנתן מכה אומאמית מעולה, ובאמת השלים לי את הביס.
7.1. הסתייגות: על כל מנה מקבלים 2 שיני שום קונפי בלבד.
כאשר המנה הוגשה לי, אחת השיניים נפלה על השולחן.
עכשיו אצלי, גם בלי קשר לקורונה, אני משתדל להיות סטרילי, ועל כן לא ארים את אחת השיניים מהשולחן המלוכלך.
ביקשתי אם אפשר עוד קונפי שום, והמלצרית אמרה שזה עוד 7 שקלים.
הסברתי לה שאחת השיניים נפלה על השולחן, שבעצם קיבלתי בפועל שן שום אחת, וזה אחד ממרכיבי המנה, ואם אפשר לקבל עוד, והיא אכן הביאה, ואפילו בנדיבות.
צלחת"קוקוקט" שמלאה באולי 6 שיני שום. ללא תוספת תשלום. מעולה.
מתנצל, לא צילמתי את הצלחת, תאמינו לי. |
8. יש אפשרות לקולסלו
משום שמדובר בתוספת מיוחדת, החלטתי לסווג אותה.
נאפיס, ממפיס, בינגו ואלנבי.
אלה הם המקומות שמגישים קולסלו, חוץ מזה אשדוד.
אחלה תוספת שבעולם, מאוד מיוחדת וטעימה.
9. עיצוב מדליק
לזה אשדוד יש עיצוב מדליק של המסעדה.
יש לה מספר לוחות שעם, של מדבקות מיוחדות ושל קופסאות גפרורים,
וישנם עצים במערום (מזכיר את פיקניק)
שהם גם בשביל העיצוב, אבל גם נכנסים למעשנה, לעשן את הבשרים מהקצבייה.
10. קצביה בתוך המסעדה!
אני אישית לא מכיר אף המבורגריה, שיש לה קצביה בתוך המסעדה עצמה...
זה אשדוד, מלבד מכירה של המבורגרים, מוכרת בשר ברמה גבוהה,
והקצביה שלה נקראת Blue Cow וממוקמת בשדרות.
עם הזמן, על מנת לפנות לקהל רחב יותר (כזה שלא גר ליד שדרות), היא החלה למכור את הבשר שלה בתוך המסעדה באשדוד.
כך שאתה יכול להזמין בשר טרי שמעושן באותו הרגע, ואז לפני שאתה יוצא הביתה, לקנות בשר טרי קפוא הביתה, כדי להכין גם בבית.
הדבר הזה מעיד באמת על רמה גבוהה.
לגמרי מוסיף עניין כשאתה מזמין לך המבורגר.
(קישור לתפריט).
השם הזה, "אנימל סטייל", זה שם שיש אך ורק בפרוזדור, והנה יש אותו עכשיו גם בזה אשדוד.
אז חוץ משמות מגניבים, הם דומים אליהם גם ברוטב הזה.
הרוטב הזה אגב, אנימל סטייל הוא פשוט קטשופ, מיונז ועשבי תיבול.
אם להיות אמיתי, הקינוח המפונפן שלהם של 3 סוכריות שוקולד על מקל, אלה בעצם שלושה כדורי שוקולד, די פשוטים.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד אוהב כדורי שוקולד, ואני חושב שהם סיום מעולה לארוחה.
כדורי שוקולד לקינוח היו פעם בפיקניק, עכשיו אין,
בקיצור, סיום חמוד לארוחה, כי כשאכלת המון, ולא בא לך קינוח מפוצץ, ממש נחמד שיש קינוח של ביס שישאיר לך טעם טוב בפה.
הדבר שהכי מפריע לי בזה אשדוד שהם התייקרו עד מאוד.
1.1. כאשר מסעדה עושה מנת ספיישל, זה כדי למשוך לקוחות, וחוץ ממרכיבי המנה, היא צריכה להיות אטרקטיבית גם במחיר שלה.
מנת השייטל על ההר, עלתה 89 שקלים, ללא צ'יפס ושתייה.
יודעים מה, קחו עליה 95 שקלים, אבל אל תתנו לי להזמין צ'יפס ושתייה בנפרד, זה פשוט לא הוגן כלכלית.
1.1.1. שליש בירה שהזמנתי יחד עם ההמבורגר עלה לי 34 שקלים, ואז זה מסתכם ב-123 שקלים רק המבורגר ובירה!
1.2. מנת הצ'יפס בטטה ואסאדו, היא המנה הכי מפורסמת של זה אשדוד.
פעם שעברה, קיבלתי אותה בתור פינוק על חשבון הבית, ולא יצא לי לרשום כמה עלתה.
משום שהתפריט הנו קישור ולא משהו פיזי, הוא מתעדכן אוטומטית, ולכן גם אין לי תיעוד של המחיר הישן.
עם כל זאת, אני סמוך ובטוח שהמחיר זינק משמעותית, שכן זה לא הגיוני לשלם 60 שקלים על צ'יפס בטטה וקצת אסאדו מלמעלה.
ה"דילים", כלומר הארוחות המשתלמות של זה מתחלקים לשניים:
ארוחה ב-80 שקלים או ארוחה ב-100 שקלים.
אני לא רואה את המבצע פה, המחיר מאוד מאוד יקר.
אני לא כזה רואה מה קדוש בשלושה כדורי שוקולד.
אני כן רואה שהם קיבלו מיתוג חבל על הזמן, ככה שכל כדור שוקולד עולה 12 שקלים.
בתפריט רשום "זן בקר יפני, נמס בפה".
מה ההבדל?
פרה מסוג וואגיו יפני זה המקור, זה הכי הרבה שומן, טעם ועסיסיות.
פרה מסוג וואגיו של כל מדינה אחרת זו הכלאה.
לקחו פרה יפנית, פר אוסטרלי, וקיימו את מצוות פרו ורבו.
העגל של שניהם הוא Somewhat של וואגיו יפני, אבל לא באמת.
בקיצור, התבוללות.
עכשיו אין לי בעיה עם זה, כי אם הייתי אוכל עכשיו וואגיו מקורי, זה היה גורם למחיר של זה אשדוד להיראות כמו ארוחת ילדים במקדונאלדס,
אבל לפחות תרשמו בתפריט שהזן הוא אוסטרלי.
אולי זה קשור לעיקרון ולקיבעון של המקום לשרוף את הבשר שלהם, להביא אותו ל-MW כאילו הוא SmashBurger.
אם הם לא היו מקובעים כ"כ, והיו נותנים לי לעשות אותו MR, אולי באמת חלק ממנו היה נמס בפה.
בקיצור, זה לא נכון.
כמו השף אלון בניטה בפיראנה, גם בזה אשדוד החליטו להוסיף שייטל כתוספת לקציצה.
צריך להבין שסטייק וקציצת המבורגר הם שני עולמות תוכן מאוד שונים.
את הסטייק אתה אוכל כמו לברדור רעב, חותך וקורע את הבשר עם השיניים שלך, נהנה מהמיצים שלו, עד שנשארת לך בפה חתיכה מיובשת שאתה צריך לבלוע בלית ברירה.
קציצת ההמבורגר היא בשר טחון, וככזאת היא מאוד רכה, לא צריך להפעיל הרבה "כוחות לוע", ואפשר להתענג על כל ביס.
כאשר משלבים את שניהם, זה בלבול קולינרי.
הקציצה רכה, והשייטל קשה,
כך שהשיניים לא יודעות כמה לחץ להפעיל, ואז הביס עצמו הוא לא סדיר.
3.1. אם הם היו משקיעים יותר ועושים את השייטל רך יותר (נניח משרים את השייטל בחמאה),
אז זה לגמרי היה משתלב עם הקציצה.
3.2. לא כיף להילחם עם האוכל שלך.
לזה אשדוד ישנן הרבה הגבלות.
בכל הקשור למבצע של הוואגיו, כבר דיברתי שאתה משלם 89 שקלים, וזה ספציפית בלי ארוחה.
בנוסף לכך, אמרתי שיש להם בירה שפירא חדשה.
כל בירה אחרת, אפשר לקחת שליש או חצי,
אבל שפירא... רק שליש.
זה סתם מוזר, שהרי יש להם כוס של חצי...
היו עוד כמה הגבלות אבל אני כבר לא זוכר, כי בסופו של דבר באתי להנות, אז ניסיתי לזגזג בין המחסומים ששמו לי.
הכיסאות לישיבה בחלק החיצוני של המקום נוחים מאוד.
מזכיר טיפה כיסאות של בתי סוהר, כאלה שעתידם להישאר לשנים רבות, ושלא יחליפו אותם אף פעם.
אפשר גם לראות את צבע החלודה שיש עליהם.
בנוסף לכך, הם גם ממש לא מתאימים לימי החורף, שכן הם קרים ולא נוחים.
רואים שזה אשדוד חסכו על תקציב הכיסאות.
לא יודע אם זה קשור לקורונה, היא איתנו שנתיים, אז כבר אי אפשר לעשות השוואות לפעם שעברה שלא הייתה קורונה, מי זוכר את זה...
אני מכבד את זה שיש אפשרות לתפריט ב-QR, אבל לא מצליח להבין מדוע אין תפריט פיזי.
מבחינתי שלא יביאו לשולחנות, אם סטריליות זה מה שהם מנסים להשיג,
תדפיסו בענק ותתלו על הקיר.
אני רוצה משהו פיזי להסתכל עליו, מלבד הקדמה הטכנולוגית.
תחושה שהיא לא יציבה כ"כ.
בהתחלה היה לי ממש טוב, ואז עם הזמן זה התנדנד בין תחושה בנויה לבין כבד בקיבה.
הוואגיו האוסטרלי מגיע ללא תוספות, לכאורה כדי להנות מהאיכות של הבשר כמה שיותר.
האיכות טובה, אך כיוון שגם ככה שורפים אותה לכיוון MW, תוספות תהיינה מבורכות.
על כן, אני ממליץ לא להשתגע מהוואגיו האוסטרלי, "המבצע" של 90 שקל להמבורגר בלבד לא שווה את זה,
ואני ממליץ לקחת את כל אחד מהדילים של ה-100 שקל, שמגיע עם צ'יפס ושתייה.
צ'יפס הבטטה מעולה, אבל צריכים להגיע לפחות 5 אנשים כדי שהמחיר הכבד שלו יתחלק בין כולם.
בקרוב אני מתכוון גם לרכוש בשר קפוא מהקצביה של המקום להשלמת החוויה, אעדכן.
80%
כתובת : מפקורה 1, חוף הקשתות, אשדוד.
תאריך ביקור: 8.5.21
הגודל קובע? |
לא לחינם המקום מומלץ ע"י שלושה בלוגרים |
תגובות
הוסף רשומת תגובה