בורגר פלוס - BP



כתובת : שדרות ההסתדרות 157, חיפה.





תאריך ביקור: 22.2.22 





פורמט אירוע - לא נלקחו זמנים
משום שהגיעו מנות רבות
רובן לא היו המבורגר.



פורמט אירוע - אין תפריט, תרקדו.

אכול כפי יכולתך של:
לחם, חומוס, חצילים, פרגית, המבורגרים, צ'יפסים
ושתיה של לימונדה ופיוזטי.

160 שקלים לאדם.
היינו 30 איש
אז 4800 שקלים.




קדם דבר:

1. קשה למצוא מסעדות כשרות, שהן לא רשתות גדולות.
בחיפה, שתי המסעדות הכשרות המוכרות הן BP ו-Bulls.
הרבה אנשים מדברים על ה-BP, והגעתי לבדוק בעצמי.





2. המקום נראה מאוד מפואר,
עם שתי קומות,
הראשונה - מסעדה,
והשניה - לאירועים, בה היינו.
שולחן שם יכול להכיל עד 30 אנשים.




3. הביקורת הזה היא לא סטנדרטית של המבורגרים,
בעיקר כי לא באמת אכלתי פה את ההמבורגרים.
כן אכלתי את הבשר של ההמבורגרים, את הקציצות לבד, אז יש לי מושג כלשהוא.
בכל מקרה, הביקורת הזו לא מקצועית ברמת ההמבורגר, אמכם הסליחה, אביכם התודה.







יתרונות:

1. מקומות ישיבה נוחים בכניסה
כאשר נכנסים למקום, אם יש תור, ניתן לשבת על ספות המתנה נוחות :)



2. כיסאות ישיבה גם בחוץ
לאנשים שעדיין חרדים מהקורונה,
יש מקומות ישיבה שהם מחוץ למסעדה,
כך שאפשר לעמוד בהנחיות, ולאכוף אחלה של תו סגול.
(כבר אין דרישה לתו ירוק בפנים)



3. תסחור
כמו בכביש 90, מורדן בר, ועוד הרבה אחרים,
גם אצל BP יש תסחור (מרצ'נדייז לאמריקאיים מבינינו).
בינתיים ראיתי רק כובעים,
אבל זה נחמד שמקום אוהב להפיץ את הסמל שלו גם על תסחור, כך שאפשר לקנות את זה.



4. המקום מפואר
המקום נראה מינימום מסעדת גורמה,
ומזכיר ביופיו את מסעדת צפרירים 1, שנמצאת גם בחיפה.
מאוד יוקרתי.



מדובר על שתי קומות,
כאשר הקומה למעלה היא הקומה לאירועים פרטיים





5. מקום לאירועים
מבחינת למצוא מקום שמתאים ל-30 אנשים בבת אחת.
BP הוא מעולה, משום שבקומה השניה שלו, יש לו שולחנות ארוכים, שיכולים להכיל עד 30 אנשים.






6. לחם טרי מאוד
הלחם של BP טרי וטעים עד מאוד!
הוא היה הדבר שהיה לי הכי טעים בארוחה.
מושלם, חובה לקחת.





7. חומוס טחינה טעים מאוד וטרי מאוד
לא חושב שאכלתי חומוס כזה בחומוסיות.
אולי בלב הרחב באילת, באמת רמה גבוהה.
מרגישים שעשו אותו במקום.




8. פרגית מעולה
הפרגית שלהם היא מעולה, ואולי גם קצת מוזרה...
מצד אחד היא מאוד קשה לחיתוך עם סכין, ומצד שני היא מאוד רכה בפה..
או שהסכין קהה מידי, או שיש לי לסת של רוטווילר.
היא מאוד טעימה, רכה, נימוכה, ועם רוטב צ'ילי מתוק מעודן.
ממליץ עליה מאוד.




9. מידת עשייה מצוינת
הבשר של BP מגיע במידת עשייה מצוינת,
בין M ל-MR.
אני מאוד מופתע לטובה,
זה מעיד על בשר איכותי, ובלי קשר זו המידה שלי, מדהים.
מלבד מידת העשייה, הבשר טעים, אפילו טעים מאוד.




חסרונות:

1. זה אדון ולא גברת
אכן הבשר איכותי, ובמידת עשייה מצוינת,
אבל לצערי זוהי איננה קציצה, אלא קבב.
זהו בשר שנועד להיות קבב.
כמו אצל כרמל או אצל שאנסקי ברנסקי.
בתוך תערובת הקציצה, הם שמו פטרוזיליה, שנותנת לבשר טעם של קבב מזרחי, שהוא אמנם איכותי, אבל זו לא קציצה, מצטער. לא הטעם שציפיתי.



2. אותה גברת בשינוי אדרת
בפורמט האירוע בו הייתי, יצאו מנות רבות, שהיו בערך אותו דבר,
קציצות בתוך לחמניות המבורגר, בתוך באנים, וגם יתומות מאב.
אותו הבשר, בצורה אחרת.
מתצורת הלחמניה לא זכיתי לאכול, לא הגיע לצד שלי בשולחן.
ספק מלצקרת שלא יודעת לחלק את המנות המרכזיות כמו שצריך,
ספק אני, שלא הייתי מספיק אסטריבי לשלוח יד ארוכה מספיק.
בכל מקרה, הרגיש לי חוסר מאמץ.
אפילו במקדונאלדס, בין הסוגים השונים של ההמבורגרים, מביאים לך רטבים שונים.






3. צלחות ענקיות ללא סיבה
מוטיב במסעדות גורמה רבות.
צלחת ענקית, מנה קטנטנה, והמחיר - כגודל הצלחת.
אני לא מתחבר לקטע של לתפוס המון מקום בשולחן, בשביל מנה כזו קטנה.
בקלות היה אפשר להקטין את הצלחות פי 1.5 והכל היה בסדר.
בסופו של דבר זה מה שהם רוצים, שהרי ככל שהצלחות יותר גדולות, אז אין מקום על השולחן, ואי אפשר להביא לך עוד מנות בפורמט של "אכול כפי יכולתך", מצטערים.


מנה קטנה, וקישוטים שישלימו את החסר. 



4. צ'יפס טעים כשמגיע מתובל
בפורמט אירוע, למראית עין, מגיעות אליך מנות רבות, מעין "אכול כפי יכולתך".
ברגע שאתה מסיים מנה מסוימת, אתה יכול לבקש שימלאו לך, שיביאו לך כזו חדשה, והמטרה היא עד שתתפוצץ.
עם זאת, למסעדת BP יש דרכים, לקראת הסוף, להוציא לך מנות שאתה כבר פחות תתלהב מהן.
הדוגמה לכך היא הצי'פס.
הצ'יפס שלהם טעים ופריך כאשר הוא מגיע עם תיבול.
כאשר אתה לקראת סוף הארוחה, הם פשוט מפסיקים לשים את התיבול (קייג'ון כנראה), ואז הצ'יפס הופך לנייטרלי ולא מיוחד. הם רוצים שתירגע עם כל המילויים מחדש.
כאשר הצ'יפס ללא תיבול, הוא כבר לא וואו, וזה באמת מוריד מהחשק להמשיך להזמין אותו.
BP הם לא פרייארים, הם רוצים להרוויח כמה שיותר במינימום הוצאת מנות.
חבל שזה על חשבון הלקוח.




4. מחיר יקר בהגזמה
קשה לי להגיד האם זה המחיר הגבוה ביותר ששילמתי,
משום ששוב מדובר בפורמט אירוע, זה לא אותו דבר.
אבל כפי שציינתי בתחילת הסיקור, ארוחה מלאה עלתה 160 לסועד, לסועד.
הגענו 30 אנשים, שזו כמות לא מבוטלת, והיה מצופה שיבואו לקראתנו,
אבל לא, החשבון יצא סה"כ קרוב ל-5000 שקלים.
יכולנו כבר לקחת וילה בצפון לסוף השבוע.


ואכלת, ושבעת, ושילמת.


סיכום:


מסעדת BP היא בראש ובראשונה מסעדת יוקרה, לטוב ולרע.
היא הכי רחוקה מהמבורגריה עממית, ועושה כבוד למסעדות כמו האדסון וצפרירים 1.
בגדול, האוכל היה טעים, איכותי, משביע ויקר.
לחובבי ההמבורגרים, המקום הוא לא בשבילכם.




ציון:


63.2%








**ביפי**

**BPָָָָָָָ**

**פלוס**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה