קיס Kiss



מדיה:  

ראיון עם הבעלים - סירבו.
הצצה על המסעדה בחוץ.
הצצה על המסעדה בפנים.
נספח א' - העיצוב של המסעדה.
קישור לשיר, שלדעתי מאוד מייצג את אווירת המקום.


כתובת : שדרות משה גושן 1, קרית מוצקין.




תאריך ביקור: 24.2.22





16:30 הזמנתי (בערך)
16:40 קיבלתי. (10 דקות הכנה).




שם ההמבורגרCheese Burger- בצל, חמוצים, גבינת גאודה ואיולי קיס - 52/69 שקלים.

מידת העשייה היא קבועה MW.
ההסבר: עקב טחינה גסה של הבשר, הם חייבים לעשות מידת עשייה גבוהה.
אם יעשו מידת עשייה נמוכה, זה ייצא מסטיק (עקב הטחינה הגסה).

(ל-200 גרם זה יוצא 48 שקלים) (יש עסקיות).



פינוק: תוספת בצד: Fried Pickles- חמוצים קריספיים ואיולי קארי - 22 שקלים.



פינוק: תוספת בצדNuggets- נגיסי עוף ואיולי קרמל וויסקי - 26 שקלים.



לשתותבירה - בירה לאגר אמריקאית משתנה - 0 שקלים.
(ניתן לשדרג לבירה עם הארוחה ללא תוספת תשלום, כמו בבורגר מרקט).






לשתותקוקטייל Pink kiss- קוקטייל על בסיס ליצ'י - 19 שקלים.




פינוק: קינוח: Cookie - עוגת בראוניז שוקולד בלונדי ואוראו - 18 שקלים.




סך הכל שווי של : 154 שקלים.
.אחרי פינוק, שילמתי 88 שקל











קדם דבר:

1. ישנם שני מקומות בולטים בעיר חיפה, מנהטן ו-Kiss.
על שניהם שמעתי מהרבה אנשים, ואת שניהם הייתי חייב לבקר.




2. לא פשוט למצוא את המסעדה, היא לא כזו גלויה לעין.
צריך להגיע לקריית מוצקין, ולחפש את בית הקפה "לנדוור" הסמוך.
לנדוור מאוד גלוי לעין, ניתן להבחין בו בקלות רבה.
ברגע שתמצאו את לנדוור, פשוט תביטו מי המסעדה שצמודה אליו (מימין), הלא היא Kiss.
2.1. עובדה מעניינת היא של-Kiss יש ארבעה בעלים.
שלושה אחים וחבר בשם אור.
אור הוא לא רק הבעלים של Kiss אלא גם זכיין של אותו סניף לנדוור שראיתם בהתחלה.




3. המקום הוקם לפני 7 חודשים (יולי 2021) ע"י 4 שותפים.
וכבר תופס חלק משמעותי באזור חיפה.


יתרונות:

1. עיצוב המסעדה הכי מושקע בכל הארץ
היתרון הכי בולט של המקום הוא העיצוב שלו.
לא אגזים באומרי שזה העיצוב הכי מושקע בכל הארץ, ורק להסתכל על כל הפרטים השונים, ולסקר אותם, לקח לי שעה וחצי.




אני צריך כתבה נוספת נפרדת, על מנת להתייחס לכל הדברים שהולכים פה.
כשהתחלתי להתייחס לזה באינסטגרם, בשלב מסוים אחד העוקבים הגיב לי: "אתה בלוגר, או מעצב פנים?".
אבל קשה שלא להגזים, עם כל הדברים שהולכים פה.
האווירה היא של שנות ה-80, ויש פה המון דברים בסגנון רטרו.



יודעים מה?
זה בדיוק מה שאני הולך לעשות...



נכנס למקום הראשון במסננת, ועוקף את כביש 90 בפרמטר "באתי בשביל האווירה".




2. באתי בשביל רוטב איולי וויסקי קרמל
איכשהוא הצלחתי להבין, שהרטבים הטעימים ביותר של המבורגרים, מגיעים מעולם הנאגטס.
אני ממליץ בחום לקחת את רוטב האיולי וויסקי קרמל של Kiss (עדיף מבלי להזמין את הנאגטס עצמם).
הוא מתוק, טעים מאוד ומזכיר חצי מהטעם של רוטב הנאגטס של ג'אנגו.
הוא מעולה.


3. צ'יפס סאנסט
הצי'פס של Kiss מצוין, ומאוד דומה לצ'יפס סאנסט אשדוד.
הוא פריך וטוב.



4. קוקטיילים מגניבים וחזקים
הקוקטיילים ב-Kiss לא רק נראים טוב, הם טובים.
קוקטייל הליצ'י הוא חמוד ביותר.
יש לו טעם מעקצץ בקטע טוב;


הוא מתוק, טעים, והוא חזק.
זה לא מיץ... שימו לב, אחוז גבוה של אלכוהול, כמו שצריך.

תוקפני במתיקותו.


5. בירות חלשות ומעולות
בניגוד לקוקטיילים החזקים, בירות הלאגר המתחלפות שיש למקום הן חלשות,
וזה בדיוק מה שאני אוהב.
בירה צריכה להיות קלילה, קרירה, מוגזת ואוורירית. קיצית אפילו.
כשאני הייתי ל-Kiss היו שתי בירות: Budweiser ו-Miller.
ניסיתי את שתיהן, ומאוד מאוד אהבתי.
מחדד, הבירות מתחלפות,
אז אלה שמתלהבים מהסוגים הללו, לא בטוח שהם יהיו,
ואלה שפוסלים גם בעקבות הסוגים הללו, יתכן שיהיה משהו אחר.
5.1. הקוקטייל אגב, היה לי יותר טעים מהבירות.



6. ביפרים של סוסו
גם ב-Kiss, כמו בסוסו, יש ביפרים שאתה יכול לקחת לשולחן.
גם עליהם יש אזכור לסדרה "משמר המפרץ".
מגניב ויעיל, במיוחד כשבמקום אין שירות.

לדעת מתי ההזמנה מוכנה על הדלפק



7. קינוח בראוניז טעים
ל-Kiss יש אפשרות לקינוח מסוג עוגת בראוניז (שמשום מה הם קוראים לו עוגיה), או לגלידה, או לשילוב של שניהם (שילוב גם של המחירים).
את האמת לא מצליח להבין למה השתמשו בשוקולד בלונדי, השוקולד הבלונדיני הפחות מוצלח מהסוגים שיש, זה כמו שישתמשו בשוקולד תות, סתם להרוס.
אבל למרות זאת, זה היה חמוד מאוד,
מתוק, חמאתי וטעים.
סיומת מעולה לארוחה.
גם אהבתי שהכמות לא ענקית, זה בדיוק גודל העוגה שאתה צריך בשביל לקבל את הסיומת המתוקה בלי שהצרבת תתחיל :)

עוגת בראוניז שוקולד בלונדי עם אוראו


8. מגבונים מצחיקים
נכון, זה חלק מהעיצוב, וזה צריך להיות בנספח א',
ועדיין אשים זאת פה.
בסיום הארוחה, אלה הם המגבונים:




הסעיף שאינו נוקט עמדה (לא יתרונות ולא חסרונות)

1. טעם ראנ'צי לבשר וגאודה נחמדה
כמו אמריקה בורגרס ובודגה, גם ל-Kiss יש לבשר טעם ראנצ'י,
טעם שמזכיר קצת את בורגר ראנץ'.
גבינת הגאודה נחמדה, היא נותנת מרקם.



2. מנות ראשונות של חמוצים מטוגנים ונאגטס נחמדות
 ל-Kiss יש תפריט די מגוון של דברים שאפשר להזמין מלבד המבורגרים.
חוץ מצ'יפס וטבעות בצל, לקחתי מנה ראשונה של נאגטס ועוד מנה ראשונה של מלפפונים חמוצים מסוג "קורנישונים" מטוגנים (ייחודי ל-Kiss).
שתי המנות הראשונות היו בסדר.



2.1. הנאגטס היו טובים בעיקר בזכות הרוטב שלהם (סעיף 2 ביתרונות), אבל הפנים היה תפל,
(כמו כל הנאגטס בארץ, מלבד Burger House).
2.1.1. הציפוי טוב מאוד.
הנאגטס נחמדים, אפילו נחמדים מאוד.
פשוט קשה לחמוק מהמילוי חסר הטעם...




2.2. הקורנישונים המטוגנים היו נחמדים.. הם היו WD מבחינת עשייה, הם זורמים בתור "ביסלי" או "תפוצ'יפס", כמו חטיף,
וזה גם אומר שאין להם יותר מידי טעם.


אני פשוט חושב שציפיתי ליותר מידי מהם, משום שהם מייחדים את המקום.
הם נחמדים, אבל אל תצפו למשהו מיוחד.
2.2.1. בקורנישונים האלה יש גם רוטב מעט חריף.
זה טוב, אם רוצים קיק חריף בקטנה לארוחה.
בגדול, אין הרבה טעם פה.



3. אחלה טבעות בצל
טבעות הבצל של Kiss הן בסדר.
הן לא זולות וקפואות, אבל גם לא רמת בן אנד ג'ריס.
הן טובות, שומניות, והמבאס בהן, הוא שהבצל יוצא מהשרוול.
מבחינתי, כל המטוגנים הם באותה הרמה.



חסרונות:


1. בשר למלמ
כמו פיקאפ ובאזז, גם אצל Kiss לבשר עצמו אין באמת טעם.
בשר ממוצע, עם מידת עשייה שהם בוחרים לך (מתרצים בטחינה גסה).
אני הבנתי למה אתה לא יכול לבחור מידת עשייה, כי הם לא יודעים לעשות משהו קבוע.
מידת העשייה של הקציצה היא לא אחידה, בעצם ספטקרום של מידות עשייה.
ניתן לראות על אותו פס קציצה, בשר חי ושרוף, חיים בהרמוניה.
חוסר מקצועיות.

מידת העשייה היא בעיקר W.

2. מנות ראשונות תפלות
ממש התלבטתי איפה לשים את עניין המנות הראשונות, ואז החלטתי פשוט לשים את זה בשני מקומות.
גם בסעיף שאינו נוקט עמדה, וגם בחסרונות.
2.1. הנאגטס שמנים, תפלים וחסרי טעם מבפנים.
לא ניתן לאכול אותם בלי רוטב.


2.2. הקורנישונים המטוגנים הם במרקם של תפוצ'יפס.
זה לא מיוחד כמו שעשו מזה.
הציפוי שרוף.
לא אהבתי.



3. שירים קצת מונוטוניים
רשימת ההשמעה של המקום לא ארוכה במיוחד...
אמנם הייתי במקום כמה שעות טובות, וכנראה שאנשים לא עוברים את חצי השעה,
ועם זאת, יצא לי לשמוע כמה וכמה שירים שחוזרים על עצמם...
זהו חיסרון פעוט, לא נורא, אבחנה בלבד.


4. התחושה שאחרי : כבדה מאוד
אחרי שמסיימים לאכול ב-Kiss - נסתמים.
תחושה כבדה מאוד בקטע לא טוב.
שעה לאחר מכן - כאב בטן.
תחושה לא טובה, משהו שנשאר איתך למשך הרבה זמן.
עברו 8 שעות, ואני עדיין מרגיש את האוכל.
עברו 18 שעות, עדיין שבע.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)





סיכום:

מסעדת Kiss, עוד לפני שהיא מסעדה, היא מוזיאון.
זהו המקום שנשארתי בו הכי הרבה זמן לסקר, לא כי שוחחתי עם הבעלים זמן רב, אלא כי היו כ"כ הרבה פריטים לצלם, לבחון, ולחקור לגביהם. (וכנראה שאפילו לא סיימתי מרוב שיש המון).
המנות הראשונות זורמות רק עם רטבים,
הבשר לבדו - ללא טעם.
מזל שיש רוטב איולי וויסקי קרמל שמציל את היום, ורצוי לקחת ממנו הרבה.
הקוקטיילים כמו האווירה, מגניבים מאוד.
ומי שאוכל פה הכי הרבה, הן העיניים.

Kiss על אף החסרונות, הוא חובה ביקור,
העיצוב פה כל כך מדהים ומדליק, שאפשר לאבד את עצמך שעתיים במקום, ולהרגיש ממש בדיינר אמריקאי מהסרטים.

מי שעוד לא ביקר ב-Kiss, רוצו!
ולגבי מה לאכול... אולי כדאי שתיקחו PCS במקום.

מטורף פה.


ציון:

68.6%






תגיות: תסחור, ראנצ'י-כמו-בורגראנץ', בשר-למלמ, יש-ביפרים.



**kiss**

**קיס**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה