אבו סוסו - Abu Susu



מדיה:  

ראיון עם הבעלים - בהמשך.
הצצה על הכניסה למסעדה.
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על הכנת ההמבורגרים.
הצצה על ההמבורגרים מוכנים.
הצצה על חציית ההמבורגר באמצע.


כתובת : שער פלמר 2, חיפה.




תאריך ביקור: 2.3.22


90 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ.


11:47 הזמנתי.
12:00 קיבלתי. (13 דקות הכנה).




שם ההמבורגראבו סוסו בורגר כפול  80/20 - 240 גרם  - 56 שקלים.

תוספת על ההמבורגר : ריבת צ'ילי - 8 שקלים.




תוספת בצד : צ'יפס - 16 שקלים.

חבר לקח : כדורי פירה - 18 שקלים.




לשתות : קולה זירו - 12 שקלים.

פינוק: מטבל גבינה.

מאוד מזכיר המקום של אבא




סה"כ 92 שקלים.
איכשהוא, שילמתי 82 שקלים.


(ל-240 גרם זה יוצא 46 שקלים) (אין עסקיות).



קדם דבר:

1. מסעדת אבו סוסו היא מסעדה מאוד מוכרת במגזר.
למסעדה זו יש שני סניפים,
הסניף המקורי הוא ביפו,
הסניף בחיפה הוא די חדש, ונפתח ביולי 2021.
אבו סוסו פועלים מ-11:00 עד 2:00 בכל יום,
ובסוף השבוע חמישי-שבת זה נמשך עד 4:00.




2. בתאריך 10.3.22 הם פתחו מסעדת פנקייקים, צמודה להמבורגריה, שגם נקראת "אבו סוסו".
לצערי לא זכיתי לבקר אותה, כי הגעתי שבוע וחצי לפני הפתיחה הזו.


3. מאוד קשה למצוא את המקום הזה בגוגל מפות או ב-Waze.
פשוט חפשו את צ'יוויטו בחיפה, זה ממש לידו.



4. ניתן להזמין המבורגר במשקל 120,240,360 גרם.
ומידות העשייה נעות בין MR ועד WD.
אם לא תציינו מידה, תקבלו MW.
אפשר להזמין עם גבינה או בלי.
הגבינה היא ללא תוספת תשלום, ואם רוצים עוד גבינה, צריך לשלם.
אני קיבלתי פינוק של תוספת גבינה.





יתרונות:


1. באתי בשביל מטבל הגבינה
באופן כללי, אין הרבה מקומות עם מטבלי גבינה.
חלקם יכולים להיות מעולים כמו הום בורגר, וחלקם נוראיים כמו וולף.
מטבל הגבינה של אבו סוסו מושלם, והוא הדבר הכי טעים במקום.
הוא מזכיר את מטבל הגבינה של המקום של אבא, שזו מחמאה ענקית.
חובה חובה חובה להזמין מטבל בצד, גם אם אתם רק אוכלים צ'יפס.
1.1. מצד אחד הוא נוזלי, ולא סמיך, כמו שהייתי רוצה מטבל גבינה,
אבל מצד שני הוא לכיוון המונסודיום גלוטומט, כמו הום בורגר, וזה עושה אותו מעולה.
אני משער שהם מוסיפים חמאה.
1.2. כמובן שנכנס למסננת, למקום החמישי בארץ, בפרמטר "באתי בשביל הגבינה".



2. מתמחים בגבינת הצ'דר
גם מטבל הרוטב שפירטתי עליו בסעיף הקודם, וגם סוג הגבינה שהיה לי בהמבורגר,
שניהם היו גבינת צ'דר.
עם זאת, שניהם היו ממש שונים.
המטבל היה נוזלי, דליל באופן יחסי, אבל מושלם...
גבינת הצ'דר על ההמבורגר, לעומת זאת, הייתה סמיכה מאוד ומעולה!
אהבתי מאוד שהמקום יודע להתמחות בספקטרום גבינתי, מרוטב דליל, ועד גבינה סמיכה ועבה,
מצטיין בכל הספקטרום, וזה תמיד טעים ואיכותי.
2.1. גבינת הצ'דר היא כמו שמיכת גבינה, סמיכה ואיכותית!

סמיכה וטעימה.

3. השחיטה כשרה
תאמינו או לא, 
לא רק שהקציצות של אבו סוסו הן מבקר בלבד (חיה כשרה),
השחיטה עצמה היא כשרה.
הבעלים עאבד קוטוב דואג לכך.



יותר מזה!

על הגריל ישנה חלקה סטרילית נקייה וכשרה, שלא מתקרב אליה גבינה.
כך שאתם יכולים להיות רגועים אם אתם שומרי כשרות,
את הקציצה שלכם יכינו על ריבוע בגריל שהוא כשר לגמרי, ללא גבינה,
אין חשש.
3.1. הסיבה שהמקום לא כשר, היא שהוא פתוח בשבת.


ככה נאמר לי ע"י העובד ניזאר.



4. תמונות מרשימות
אצל אבו סוסו, ממש מרגישים את החיבור עם הפרות.
לאורך המסעדה ישנן תמונות של עאבד הבעלים עם פרות, כשהוא מחבק אותן, משקה אותן, ושוחט אותן. אה, זה לא.
התמונות ממש מגניבות, הן באיכות גבוהה, ומפרסמות את המסעדה - בתוך המסעדה.

תחושה של תמונות קזינו


5. כל יום הכל מתחדש
ניזאר סיפר לי בלהט, שכל יום, כל הסחורה שלהם מתחדשת.
הלחמניות, הבשר, הכל.
כל מה שנשאר בסוף היום - לזבל, גם אם נשאר הרבה.
אין להם בעיה להיות "בהפסד" בגלל זה.
אבו סוסו מתקשר לניזאר ואומר לו "אם הייתה הרבה עבודה ומכרנו הכל - ברוך השם,
ואם לא הייתה הרבה עבודה, וצריך לזרוק הרבה אוכל - ברוך השם"
העיקר - לשמור על איכות יומיומית.
מאוד מרשים.



6. מגוון רחב של תוספות
אצל אבו סוסו יש 14 תוספות שונות.
המיוחדת ביותר מביניהם היא ריבת הצ'ילי. (ייחודית למקום)
הרבה מקומות עושים ריבות, בדר"כ ריבת בצל.
ריבת הצ'ילי של אבו סוסו היא גם מתוקה וגם חריפה.
כנראה שאצל כל בלוגר אחר, זה היה נכנס לרשימת "באתי בשביל התוספות".
אצלי... אני לא אוהב חריף, אז פחות.
מאמין שהרבה אנשים כן יתחברו.



7. מנות נוספות
כמו אצל Burger station 23, גם אצל אבו סוסו ישנן מנות נוספות מלבד המבורגר.
הוא מגיש טוסטים וגם עראיס.
קצת התפזרות, אבל נחמד שיש עוד דברים לאכול.



8. יש אצלו ביפרים של סוסו
לא כזה סגור למה צריך את זה (המקום קטן)
אולי אם יושבים בחוץ...
אבל גם אצל אבו סוסו יש ביפרים שמצפצפים לך כאשר ההזמנה מוכנה.
אני וחבר ישבנו ממש ליד הגריל, ולכן למרות שקיבלנו ביפרים, לא נתנו לנו את החוויה המלאה,
במקום שהביפר יצפצף, ניזאר העובד פשוט קרא לנו לבוא לקחת.
8.1. אין שירות במקום.





חסרונות:


1. ריבת צ'ילי חריפה
טעם הלוואי היחיד שהפריע לי כשאכלתי את ההמבורגר הוא של ריבת הצ'ילי.
ממה שאני מכיר, כשעושים ממשהו ריבה, זה לא כזה משנה מה הוא (יש גם ריבת חצילים), בסופו של דבר, מה שישלוט יהיה טעם הסוכר, זה יהיה מתוק וטעים.
בריבת הצ'ילי של אבו סוסו, עדיין מרגישים את הצ'ילי, ועל כן יש טעם לוואי חריף שלא אהבתי.
אני ממליץ לנסות לקחת משהו אחר מתוק כמו אננס.


2. בשר מעט יבש
הבשר אצל אבו סוסו הוא נחמד, אבל לא הכי עסיסי.
חבל שלא אמרתי מידת עשייה, כי קיבלתי MW, ולא היה לו הרבה טעם.
ממליץ לכם לציין את מידת העשייה שאתם רוצים, ושהיא תהיה בין MR לבין M.
כי ב-MW, זה יהיה לכם יחסית יבש.



3. כדורי פירה גנריים
הצ'יפס של אבו סוסו נחמד, ותו לא.
כדורי הפירה הם ברמה נמוכה יותר, הם כדורי פירה גנריים של פאבים, ואין בהם משהו מיוחד.
לא ממליץ לקחת אותם.
תנסו את צ'יפס הבטטה, אולי יותר טוב משניהם.



4. התחושה שאחרי : בנויה שהופכת לכבדה
התחושה בבטן אחרי שמסיימים לאכול אבו סוסו:
בהתחלה היא תחושה בנויה,
וזמן קצר אחרי, הופכת לתחושה כבדה.
לא הכי כיף...

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)






סיכום:


אבו סוסו הוא מקום לאם אתם רוצים לאכול קצר ולעניין.
לא מסעדה, עם מלצרים ובלאגן.
ממש כמו בשווארמה.
אתה מגיע, משלם, אוכל והולך.

הבשר טעים, אך מעט יבש ולא עסיסי.
הגבינה מרקמית, סמיכה וטעימה.
רוטב הגבינה מטורף, חובה לקחת.
ריבת הצ'ילי חריפה.

מקום מגניב, שמזכיר את הום בורגר בסטייל, ואת המקום של אבא בגבינה.

ממליץ.




ציון:

63.67%






תגיות: יש-ביפרים, גריל-בשרים.



**אבו**
**אבו סוסו**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה