כרמל
מדיה:
ראיון עם המנהל.
הצצה על המסעדה.
הצצה על המטבח.
כתובת : הלל הזקן 18, שוק הכרמל, תל אביב.
תאריך ביקור: 8.7.21
21:22 הזמנו.
21:34 קיבלנו (12 דקות הכנה).
שם ההמבורגר: המבורגר על גריל פחמים (200 גרם) - עלי רוקט, צ'לי חריף מוחמץ (ביקשתי לשים בצד), מיונז שום שחור, ובצל מקורמל בארוחה עם צ'יפס ושתייה קלה - 64 שקלים.
תוספת גבינת צ'דר מיושנת - 5 שקלים תוספת.
שדרוג לבירה במקום שתייה קלה - 6 שקלים תוספת.
סה"כ: 75 שקלים.
(ל-200 גרם זה יוצא 48 שקלים) (יש עסקיות)
מידת העשייה יוצאת קבועה - M.
את התפריט ניתן למצוא או בדף מנויילן, או בוולט.
קדם דבר:
שמעתי הרבה דברים טובים על ההמבורגר הייחודי בשוק הכרמל, מהרבה בלוגרים אחרים.
"לא היית שם עדיין? חובה ביקור!" זה מה שהם אמרו לי, ולכן הייתי חייב לנסות.
כרמל היא שיפודיה בצהריים והמבורגריה בערב (עם תפריט שונה אחרי 18:00).
יתרונות:
1. באתי בשביל התיבול
1.1. את האמת שאין קטגוריה כזו במסננת,
ועד כה, תיבול יתר היה לי בהום בורגר, שם סבלתי ממנו.
כאן, כשאוכלים מההמבורגר ומהצ'יפס יחדיו, התיבול מושלם, ממש טעים.
1.2. חייב להסתייג, ולציין שזו לא קציצה, אלא קבב מצוין...ארחיב על זה עוד בחסרונות...
2. מידת עשייה טובה מאוד
אני אוהב מקומות בהם מידת העשייה כביכול קבועה, M, אבל עושים לך MR-,
כמו שרואים בתמונות, הקציצה אדומה מאוד, מרגישים את הטעם של הבשר, ואני מאוד אוהב את זה.
3. כמעט באתי בשביל הגבינה
גבינת הצ'דר המיושנת של כרמל מצוינת,
אבל למרות שרואים כאילו יש הרבה ממנה, באופן יחסי יש ממנה קצת, ובקושי מרגישים אותה.
(היא מאוד מאוד דקה).
רק אחרי שסיימתי את הקציצה, ונשאר לי קצת לחמניה וגבינה, אז באמת הרגשתי כמה טובה היא.
משום מה בשילוב, היא לא דומיננטית במיוחד, צריך יותר ממנה בשביל להיכנס לקטגוריה.
אני הייתי ממליץ להוסיף עוד 5 שקלים, ולבקש תוספת גבינה כדי להנות.
4. רוטב מיונז שום נחמד
תחילה ששמעתי כשיש להם רוטב מיונז-שום, ישר חשבתי על צ'אפו, שהרי להם יש איולי שום שחור, חשבתי שזה דומה.
זה ממש לא דומה, שהרי אצל צ'אפו ממש מרגישים את השום בקטע מצוין,
ואילו בכרמל, זה 90% מיונז, אז זה כמו מיונז בטעמים של כביש 90.
עדיין, הוא די נחמד, והולך טוב יחד עם קטשופ.
ביקשתי עוד מהרוטב בצד, ממליץ גם לכם |
5. אחלה בירה
כמו אצל בינגו, גם כאן יש להם בירה אסטרלה, שמשום מה מתעקשים לקרוא לה "אסטראה" בניב המקומי.
רק שאצל כרמל היא מבקבוק ולא מהחבית, ומרגישים בהבדל,
פחות קרה, פחות טרייה, והיא זורמת רק עם ההמבורגר,
לבד, פחות כיף לשתות.
עדיין, נחמד שאפשר לקחת בירה במקום זירו.
שירים ברקע זה דבר שקורה כבר ברוב ההמבורגריות, ועדיין שווה לציין את זה, מוסיף לאווירה.
מוזיקת רקע חלשה ונעימה.
7. פינוק: בייגלה טורקי עם שפונדרה אונטריב
כשאמרתי שאני בלוגר, הם הביאו לי חתיכה קטנה של המנה בהרצה שלהם, שהם לא מוכרים בינתיים, אלא רק אוכלים בעצמם.
כפי שאמרתי, המסעדה הזו היא בכלל שיפודיה בצהריים, ולכן הם יכולים לשחק עם מנות בין תפריט הצהריים לבין תפריט הערב (שהוא המבורגרים).
הבייגלה הטורקי היה נחמד וטעים.
8. תמי 4 בדלפק
אני חושב שאולי מלבד כביש 90, זו ההמבורגריה היחידה שמציעה מים בכניסה לאנשים.
זה עוזר גם ללקוחות שרוצים כוס מים עד שיגיע להם האוכל, גם לשליחי הוולט, וגם לעובדים עצמם אפילו.
לדעתי צריך לאמץ את זה ביותר מקומות.
9. התחושה שאחרי: בנויה, לא מעבר
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
חסרונות:
1. קבב בתחפושת
הבשר של כרמל הוא איכותי, אין ספק,
אבל זאת לא הקציצה שחיכיתם לה, טעם הבשר לא מזכיר קציצה כלל, אלא יותר את טעם המנגל.
כמו אצל רובן, הבשר של כרמל הוא "בשר קבב" איכותי שסידרו אותו בצורת עיגול, לא קציצה.
אם אקח את הבשר הזה, אוציא אותו מהלחמניה עם הקטשופ, אדחוף אותו בתור פיתה עם חומוס טחינה, סביר להניח שאהנה יותר.
גם הצ'יפס שלהם נראה מדהים בתמונות, אבל עם טעם אחר לגמרי במציאות.
מכירים שמביאים לכם "תפוח אדמה מדורה" במסעדות?
זה כביכול יותר מיוחד, אבל בפועל זה לקחת ביס מתפוח אדמה, וזה לא טעים כמו לאכול צ'יפס.
הצ'יפס של כרמל מתקרב לטעם הבסיסי של תפוח אדמה,
וגם התבלון שלו קצת אגריסיבי: שמים המון פלפל, וזה נותן לו טעם שרוף.
אז זה לא שהצ'יפס עצמו שרוף, כי הוא יוצא בסדר,
אבל איכשהוא, הטעם של הצ'יפס עם התבלינים ממש מרגיש כמו תפוח אדמה שרוף.
3. בצל מטוגן לא טוב
ניסיתי לטעום מהבצל המטוגן שלהם בנפרד, וגיליתי טעם בעייתי.
הבצל המטוגן שלהם עמוס בשמן ותוקפני.
4. לא עובדים עם כפפות
סיבה ותוצאה:
כמו בפריז טקסס, גם כאן צוות העובדים לא משתמשים בכפפות,
פחות סטרילי, ולכן הסבירות גבוהה יותר שתהיינה בעיות, במיוחד עם מצב הקורונה, שלא באמת נגמר.
אם אתם מזמינים מהם, בקשו קודם שיעטו כפפות.
5. סטלנים
כמו אצל אלפי, גם כאן העובדים קצת סטלנים.
5.1. הם שוכחים הרבה דברים,
הזמנה לפניי, ביקשו מהם שתי בנות, מידת עשייה מסוימת עם גבינה, ואחרת בלי, והם הביאו בדיוק הפוך.
גם אצלי, ביקשתי מהם שיביאו לי את הצ'ילי החריף בצד, ועם תוספת של מיונז שום שחור, והם לא הביאו את שניהם.
הזמנה לפניי, ביקשו מהם שתי בנות, מידת עשייה מסוימת עם גבינה, ואחרת בלי, והם הביאו בדיוק הפוך.
גם אצלי, ביקשתי מהם שיביאו לי את הצ'ילי החריף בצד, ועם תוספת של מיונז שום שחור, והם לא הביאו את שניהם.
תזכרתי אותם לגבי המיונז, ולגבי הצ'ילי פשוט וויתרתי.
5.2. לא שמים לב לשעה.
ביקשתי לראיין אותם ב-22:50, והם אמרו לי שהם בעומס, ולא יוכלו עד הסגירה.
ביקשתי לראיין אותם ב-22:50, והם אמרו לי שהם בעומס, ולא יוכלו עד הסגירה.
כשהזכרתי להם שהם עד 23, וזה ממש עוד מעט, הם אמרו "אה נכון!".
מעניין אם הם היו ממשיכים לעבוד אם לא הייתי אומר להם...
6. אין סכינים
כמו אצל המלוכלך, גם בכרמל אין סכינים, בין אם חד פעמיים או רב פעמיים.
אצלי זה חשוב, כי אני רוצה לחצות את ההמבורגר לשניים בשביל התמונה (בסוף הם לקחו אותו חזרה וחתכו אותו בעצמם),
ובלי קשר, שקיות המיונז-קטשופ שהם מביאים, מאוד קשה לפתוח אותן, לכן סכין היה עוזר מאוד.
הסכין היחידי במקום |
7. אין הרבה מקומות ישיבה
כמו בדודס, יש מספר שולחנות בודדים לישיבה (למרות שאיכשהוא זה מספיק).
בגדול, זה לא באמת חיסרון, כי אפשר לשבת בשולחנות של מסעדות אחרות...
אז כן, בגדול כל תל אביב בעייתית בחנייה,
אבל על יד שוק הכרמל, יש חניון אחד שלוקח 65 שקלים על חנייה של 3 שעות, וגם הוא די מלא.
קחו בחשבון שאתם הולכים לשלם "על עוד המבורגר" בחנייה.
אולי אם מסתובבים בשוק, יכול להיות שווה את זה, רק צריך להגיע כשהוא פתוח |
סיכום:
כרמל היא שיפודיה בצהריים לא בכדי, וממש מרגישים את זה כשנותנים ביס מההמבורגר.
כל אחד מקצועי בתחומו, ואני ממליץ לכרמל להישאר בתחום השיפודים (משום שהבשר באמת איכותי).
הקציצה בטעם של קבב, ולכן שילובה בהמבורגר עם קטשופ פחות מתאים מאשר בפיתה עם טחינה.
הצ'יפס בטעם שרוף ולא טעים, המיונז שלהם מוסיף מאוד, והבצל המקורמל מוריד מאוד.
ציון ללא עקומה, הייתי מביא 5.5/10.
אם אחזור למקום, זה יהיה בצהריים לתפריט השיפודים, לא להמבורגר.
תפריט הצהריים |
תגובות
הוסף רשומת תגובה