צפרירים 1


מדיה:  

ראיון עם הבעלים. (בקרוב)
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המסעדה מבחוץ.
סיור במסעדה.



כתובת : צפרירים 1, חיפה.



תאריך ביקור: 20.12.21.



15:01 הזמנתי.
15:18 קיבלתי (17 דקות הכנה).



שם ההמבורגרJackBurger- אנטריקוט, מרינדת ג'ק דניאלס דבש ומייפל, צ'דר, חזה אווז מעושן, חלת בצל וקרעי תפוח אדמה - 89 שקלים.

הזמנתי מידת עשייה MR.


(ל-200 גרם זה יוצא 79 שקלים) (חצי עסקיות).



בצדחצי בירה פאולנר - 35 שקלים.


בצד: ליקר  צ'ייסר סאן ז'רמן - 42 שקלים.



קינוחנמסיס- פאדג' שוקולד חמה ונימוחה, קרם טופי, קראנץ' נוגט וגלידה וניל - 42 שקלים.



סך הכל : 208 שקלים.
פינוק: הכל (שילמתי טיפ של 50 שקלים).




קדם דבר:

1. צפרירים 1 הוא בר מסעדה בכניסה לכרמליה באזור הכרמל
על התזמורת מנצח השף ירון וידר.
המקום מכיל כ-120 מקומות ישיבה
ומחולק ל-4 אזורים:
אזור מרכזי לצעירים 




ואפילו אזור מקורה נפרד לעישון.




ישנו גם את אזור הבר.
עליו ארחיב בהמשך.



2. קוראים לשף "שף",
ולא בשם הפרטי שלו.
רציתי להיכנס למטבח, אז התקשרו אליו ואמרו "היי שף, אפשר להיכנס?"
כלומר, אפילו לעובדים אסור להיכנס למטבח ללא רשות.
הוא לא אישר, אגב.



3. מדובר על מסעדה, יותר מאשר המבורגריה.
שמעתי על ההמבורגר המפורסם שלהם Jack Burger והייתי חייב לבוא לטעום.



יתרונות:

1. באתי בשביל תפוחי האדמה
קרעי תפוח האדמה בצפרירים 1, הם מהטובים שאכלתי בארץ, אם לא הכי טובים.
יש להם שילוב של התיבול של סאנסט עם הפריכות של אלפי.
הטעם הוא בעיקר מהקליפה, מזכיר טעם של תפוצ'יפס.
הם יותר מדויקים מאלפי,
יש פירה במידה, וזה לא שמן מידי.
הם מתובלים בפטרוזיליה, שמן זית ופלפל שאטה,
מרגישים גם טעם של קייג'ון, פשוט מעולה.
ככל הנראה תפוחי האדמה הכי טעימים בארץ.



2. בר אלכוהול הכי עשיר בארץ
בר האלכוהול בצפרירים 1 הוא הבר הכי מקצועי שראיתי,
עם עיצוב מהמם, והתמקצעות בסוגים שונים של אלכוהול.
עם מעל 200 סוגי אלכוהול שונים על הבר:
וויסקי, וודקה, ליקרים, רום, קוניאק, טקילה, אניס, דז'סטיף, אפרטיף ועוד.




יש אפילו מכונה לשימור יין.
באופן כללי, יין יכול להיפתח לשלושה ימים וזהו.
המכונה יכולה להביא אותו ל-30 יום.
ככה אפשר לפתוח בקבוקים יקרים, מבלי להתרגש שלא יקנו.
יש בלון גז חנקן שמחובר לבקבוקים, הוא שומר את הוואקום ואת הלחצים של היין.
מעין תחליף של פקק שעם, כל הם לא מאבדים תוחלת חיים במהירות.



מבחינת בירות מהחבית, יש ארבעה סוגים:


ומבחינת אלכוהול, לקחתי ליקר "סן ז'רמין" מיוחד.



מי שאוהב אלכוהול, חייב לנסות את המקום, מרשים מאוד.


2.1. בלי קשר למגוון, הם באמת מבינים באלכוהול.
יודעים שחלק מהסוגים הם לפני האוכל, וחלקם לאחר.




יודעים להתאים לך קוקטייל לפי מה שאתה מזמין, ובאיזה שלב אתה באוכל.
מרשים מאוד.




3. עיצוב מעולה
העיצוב של צפרירים 1 מרשים.
הוא מתרכז בעיקר באזור הבר, ובדרך לשירותים.
3.1. הבר מעוצב בתצורת "עיגולים", הוא עשיר, הקירות עשויים מקריסטל, והכל יפיפה.


הדרך לשירותים ממש מגניבה, היא מעוצבת עם צמחיה מטפסת, שמלווה אותך עד השירותים.
אם אגזים, נראה כמו הדרך לגן עדן.
מזכיר את burger house.


3.2. בקבוק וודקה גריי גוס ענקי!
שמתי כוס חד פעמית, כדי שתבינו כמה הוא גדול.


3.3. שלט מיוחד
נסו לנחש מה רשום עליו.



לקח לי זמן רב להבין למה המשורר התכוון.
מסתבר שמדובר בשם המקום:
"צפרירים 1"
שרשום באנגלית, בכתב מחובר.


4. ליקר סן ז'רמן מעולה
הליקר הזה צריך סעיף משלו.
צ'ייסר איכותי, גם מתוק וגם חריף.
אהבתי מאוד.



5. שירותיות
כמו בהאדסון, גם בצפרירים 1 השירות טוב במיוחד.
האווירה היא של מסעדת יוקרה Fine dining, והשירות בהתאם.
אם אתה יושב על הבר, המלצרית תתייחס אליך, תפנק אותך, ותגרום לך להרגיש כמלך.
כל מגבון שביקשתי, הגיע לא סגור, אלא פתוח, כשהברמנית פתחה לי אותו מול העיניים.
שוב, גישה שמאוד מאפיינת את האדסון, ואפילו קצת הביכה אותי...

קרן הברמנית המקסימה


6. עוגת שוקולד נמסיס ברמה גבוהה
עוגת השוקולד הזו היא ללא קמח, ומורכבת בעיקר משילוב של שוקולד מריר עם שוקולד חלב.
היא כבדה עד מאוד, בקטע טוב,
ומה שמצוין בו הוא "בריכת" רוטב הטופי שמקיפה אותה.
רוטב הטופי המלוח במקצת, מוסיף מאוד לשוקולד של העוגה, ושברי הנוגט הלבנים (מצד ימין בתמונה) הופכים את המנה הזו לכמעט מושלמת.
הסתייגות - הייתי שמח ליותר משברי הנוגט הללו, שכן אחרי רוטב הטופי ממנו שמו בנדיבות, מרגיש שהתקמצנו עליי בנוגט.
הגלידה הייתה די פשוטה.




7. מפזרי חום נחמדים
תמיד מחמם את הלב, כאשר המסעדה שמה פטריות חימום בחורף, לרווחת הסועדים.
לשמחתי, זה רווח במקומות רבים, לרבות בצפרירים 1.




חצי חסרונות:

1. מייפל בקושי מורגש
חלק מהמנה הוא מרינדה של ג' דניאלדס עם דבש ומייפל.
בקושי הרגשתי את המייפל, אבל כשהרגשתי אותו, הוא היה טוב.



2. הבשר מעט משעמם
הבשר של צפרירים 1 הוא טוב, הוא אפיל מעולה,
אבל חייב להודות שהוא מעט משעמם.
טוב שיש מעליו תוספות,
הן משפרות אותו מאוד.
2.1. צר לי להגיד, אבל כמו בהרבה מקומות מפוארים,
כמו האדסון, לופט וסטקיית הבוקרים,
הבשר הוא חצי ספוג,
ולא מותאם לבשר של קציצת המבורגר.
2.2. ניתן גם לראות שמידת העשייה לא אחידה.
2.3. הוא טעים, איכותי, אך לא מרגש.


3. גבינת הצ'דר חצי מורגשת
כמו המייפל, גם את גבינת הצ'דר אני צריך לגשש קולינרית בשביל למצוא אותה, ולהנות ממנה.
עם בשר כזה, צריך להשקיע בתוספות אפילו יותר.
בתמונה, רואים הרבה מגבינת הצ'דר, ועם זאת היא הייתה דלילה לי מידי.
3.1. הצ'דר כבדה וגמישה, אבל טעמתי טובות ממנה.





4. חזה אווז קשיח
חזה האווז שהגיע כתוספת נוספת בתוך ההמבורגר הוא בסדר.
הוא מעושן, הוא קשיח ונחמד (כמו מרקם של בייקון נניח)
כלומר, שצריך להתאמץ קמעה, כדי לאכול אותו.
הוא נחמד, הוא יותר טוב מפסטרמה גנרית,
אבל בגדול - הוא עדיין לא משהו.



5. התחושה שלאחרי: סלע נחמד
אחרי שמסיימים לאכול, מרגישים תחושה של סלע בבטן, אבל סלע נחמד.
הכבדות הטובה, שגורמת לכם להתנשף ולפתוח כפתור במכנסיים.
זה כבד, טיפה עוקץ, אבל בגדול, זה בסדר.




חסרונות:

1. חלת בצל שהיא לביבה
חלת הבצל שמגיעה כתוספת על הקציצה, איננה "קורים" מטוגנים של בצל,
אלא יותר בסגנון של לביבה כבדה ומלאה.
לביבה זה אחלה לחג החנוכה,
אבל לפי דעתי, ההמבורגר מספיק שמן, והוא לא צריך את עיגול השמן המטוגן הזה, שמעמיס יתר על המידה על המכלול.
לביבת הבצל תורמת הרבה שמן גולמי, והיא מיותרת.
בשמבז לדוגמה, חלת הבצל הרבה יותר טובה.




2. הלחמניה לא עומדת בזה
בעקבות השמן שיוצא מהלביבה, הלחמניה לא עומדת בזה, ומתפרקת/נמסה לאט לאט.
קצת מבאס.
2.1. חלת הבצל ברחה החוצה.





3. מידת עשייה לא נכונה
לא שזה קריטי מאוד, משום שטעו לי רק במידה אחת,
אבל מקום שמתעסק בבשר, הייתי מצפה לדייק.
טוב שהזמנתי MR, כי הביאו לי M.
בסטקיית הבוקרים לדוגמה, מבשלים מטה (תבקשו MR ויביאו לכם R)
כאן, מבשלים מעלה (תבקשו MR ויביאו לכם M).
על כן, באמת ממליץ להזמין פה MR.



4. באיזו מרינדה מדובר?
חלק ממרכיבי המנה הוא מרינדת ג'ק דניאלס דבש ומייפל.
אני אישית לא הרגשתי לא ג'ק דניאלס, לא דבש ולא מייפל.
ממליץ לשים מהמרינדה הזו יותר, או לחזק אותה, כי לא הרגישו אותה בכלל.



5. רוטב צ'יפוטלה חריף
לכל מקום יש רטבים כאלה ואחרים.
רוטב צ'יפוטלה יכול לפעמים להיות עדין וטוב, ולפעמים חריף.
כאן הרוטב חריף - זהירות.





6. התחושה שאחרי: כבדה
התחושה שאחרי מתחילה לפני שמסיימים לאכול את ההמבורגר.
ההמבורגר הזה כבד, ללא עוררין.
קצת קשה לאכול אותו בסוף,
לא כי הוא לא טוב, אלא ככל הנראה בגלל חלת הבצל (מיותרת מאוד).
על כן, יש תחושה כבדה, שנובעת מכל השמן שחוגג פה.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



סיכום:

צפרירים 1 היא מסעדת הבשר האיכותית ביותר שיצא לי להיתקל בה בעיר חיפה.
זו מסעדה לכיוון ה-Fine dining בה הכל יקר, אבל שווה את זה.
ההמבורגר שלהם הוא בהחלט מרשים, עם בשר איכותי מספיק, תוספות שמוסיפות במקצת.
אני ממליץ לקחת את ה-Jack Burger , לבקש שישימו הרבה מהמרינדה, להוציא את חלת הבצל, ולקחת מידת עשייה בין R ל-MR.
וכמובן לסיים עם קינוח של עוגת השוקולד.

צפרירים 1 רוקדת עם האדסון עם לופט ועם סבסטיאן בקטגוריה,
ותפוחי האדמה שלהם מצילים את העסק מלהיות גנרי.
בלי עקומה, הייתי מביא להם 6/10.

אשמח לחזור למקום, אחרי שארפד קצת את הכיס.



ציון:

68.8%

דור המנהלת




**צפרירים**
היה אמור להיות 68.7, אבל ניצב בתחרות מול BBB, אז עלה ל-68.8.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה