לא קל בורגר - Lokal

 



מדיה:  


הצצה - סיור במסעדה.
הצצה על המטבח.
הצצה על טלויזיה ועל שלטים.

אביב כהן ואלון פלד הם הבעלים ועידן הוא המנהל


כתובת : אחד העם 30, תל אביב.




תאריך ביקור: 1.4.22





13:05 הזמנתי.
13:15 קיבלתי. (10 דקות הכנה)



שם ההמבורגרסמאש בורגר 53 שקלים.



קריספי בייטס (נאגטס) - 38 שקלים.



פינוק: קמבוצ'ה: משקה תה מותסס ומוגז - פינוק. (עלות של 16 שקלים)



סה"כ: 91 שקלים.

(ל-220 גרם זה יוצא 53 שקלים) (יש חצי עסקיות).






קדם דבר:

1. ככל שעובר הזמן, סצנת הסמאשבורגרים במדינת ישראל רק הולכת ומתגברת.
פעם זה היה סוג של המבורגר שהוא אמריקאי, ובקושי היו ממנו בארץ, והיום התופעה הזו רק מתגברת.
בתל אביב, השחקניות המרכזיות הן הן בודגה, אלנבי והלא קל בורגר.

2. שמעתי הרבה הלא קל בורגר, במיוחד על הפשטות שלהם, כמו בחו"ל,
אפילו התפריט הוא קצר וקולע, בלי פירוט, בלי שטויות, זה מה יש, בוא שב תאכל.




יתרונות:

1. הקמבוצ'ה
אי אפשר להגיד "לא קל בורגר" בלי לחשוב קודם כל על המשקה המאוד מיוחד שיש להם.
קמבוצ'ה היא פטריית תה,
מדובר על תה קר ממותק ומוגז, שדומה למשקה ה"קבאס" הרוסי.
הוא צונן כמו בירה, מתוק אבל לא יותר מידי, ופשוט מרענן בקטע אחר.
יש להם שתי גרסאות, אחת רגילה והשנייה כאשר הם מוסיפים ג'ין (Hard קמבוצ'ה),
אבל הם לא מוסיפים ג'ין כמו קוקטייל, אלא ממש יש להם "ברז בירה" שמוציא שילוב של קמבוצ'ה ג'ין.
מחדד, יש להם שני ברזים, ברז קמבוצ'ה וברז קמבוצ'ה ג'ין.

המשקה הזה כל כך טעים... קשה להסביר כמה טעים.
הוא יותר טעים לי מכל משקה שאי פעם שתיתי בהמבורגריה,
אם זו קולה זירו פשוטה, כל סוגי הבירות, גם ממבשלות, כל הקוקטיילים, כל הגזוז בטעם של פעם, הכל,
זה המשקה הכי טעים בארץ, נקודה.
אין מצב שאני מגיע ללא קל בורגר, ולוקח רק כוס אחת, מינימום שתיים, פשוט גן עדן.
זו הסיבה היחידה בזכותה אני מפציר בכם לרוץ ללא קל בורגר, משקה מטורף ביותר.

1.1. המשקה מכיל תפוחים, ג'ינג'ר ופטריית סקובי.
הוא מותסס במשך 5 ימים.

פטריית תה מטריפת חושים




2. עיצוב מהמם
יש הרבה מקומות בישראל שתפסו לי את העיניים.
המלכה הבלתי מעורערת היא כמובן Kiss בקריית מוצקין.
אחריה, ה-Knockout בחיפה (הכתבה בקרוב),
ואם אנחנו מחפשים מקום מינימליסטי, מצועצע ומגניב, לא קל בורגר גורפת את המקום השלישי בארץ על עיצוב.




2.1. כמו בפרוזדור, אצל לא קל יש הרבה שלטי קרטון על הקירות
בעיקר מעין "תפריט מפוזר" ברחבי המסעדה.






2.2. אצל לא קל בורגר, יש טלויזיה כמו של פעם,
ולא כמו הטלויזיה של Kiss, כאן היא גם עובדת ;-)




2.3. נכון מגיל קטן אמרו לכם שאסור לקשקש על הקירות?
אצל לא קל בורגר, מעודדים אתכם לקשקש על הקירות!



רוב הקירות במקום מכוסים בקרטונים, וכל אחד יכול לגלות את היצירתי שבו



אם עד עכשיו, הכי יצירתי וחופשי שלנו היה תאי השירותים, כשאף אחד לא רואה אותנו,
כאן נותנים לזה ביטוי וחופש, וזה הכי כיף בעולם ☺



2.4. בנוסף לכך, יש פוסטרים של סרטים על הקירות, שגם נותנים תחושה מגניבה



3. האפשרות לקחת קצת
אצל לא קל, יש את האפשרות לקחת 160 גרם ב-53 שקלים (שתי קציצות של 80 גרם)
או 80 גרם בלבד (קציצה אחת) ב-35 שקלים.
אני אוהב שיש את האפשרות לקחת קציצה קטנה, ולקרוע את הכיס קצת פחות בשביל המבורגר.
האפשרות הזולה הזו מזכיר את בורגר רום.



4. חמוצים מאוד מעניינים
המלפפונים החמוצים של לא קל נחמדים, נותנים טעם למכלול ומשפרים אותו.



5. שירים טובים
 כי אין לי עוד יתרונות לרשום כאן.





חסרונות:

1. בשר צמיג
הבשר של לא קל בורגר, אכן לא קל לאכילה.
בשר סמאש באיכות נמוכה, הוא שרוף וצמיגי.
אי אפשר להגיד שהוא 'נורא', אבל באופן יחסי הוא מבאס.
אני חושב שבאופן יחסי לספקטרום הסמאש בישראל, הוא בין הגרועים בקטגוריה, אם לא הכי גרוע...
יושב יחד עם אלנבי על אותה משבצת, כאשר אלנבי בטעם של מקדונאלדס.

1.1. הבשר עצמו באמת שרוף.
הוא לא "בטעם" של שרוף, הוא שרוף.
מזל שיש את המלפפונים החמוצים שמצילים אותו.

1.2. הבשר חרוך, לכיוון בשר דסקית.




2. הלחמניה ממש קטנה
אני לא אוהב שהקציצה יותר גדולה מהלחמניה.
חוסר פרופורציה פוגמת בנראות ובאופן האכילה.
לא קל צריכים לשנות לחמניות.
ממליץ על בית ישראל ;-)




2. קמצנים עם רטבים
ללא קל בורגר, יש עובדת אחת, שעובדת שם זמן רב (למרות שרוב הסיכויים שכבר לא, מאז שנכתבה הכתבה)
שזה ממש מרגיש שאם היא תחייך, ייקחו לה מהמשכורת.
הנדיבות בהתאם.
לא קל הם בונקרים ברטבים שלהם.
לוקח הרבה זמן להוציא מהם רוטב הבית.
באופן כללי, הם מביאים רק את איולי השום שלהם.
קמצנים.




3. נאגטס לא וואו
הנאגטס של לא קל הם בסדר.
זה נחמד, זורם ומטוגן, אבל לא נפלתי.
קצת חריף אפילו.
לא ממליץ לקחת.






4. צ'יפס רגיל נחמד
על אותו משקל.
אין משהו מיוחד.




5. זו צ'דר זו?
גבינת הצ'דר לא מורגשת בהמבורגר.
מרגיש כמו רוטב, מים בטעמים.
זה לא טוב זה.



6. התחושה שאחרי: לא קלה.
התחושה שאחרי נאמנה לשם המקום וגם היא לא קלה.
תחושה כבדה ולא נעימה.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



סיכום:

לא קל בורגר כשמו כן הוא, לא קל לאכילה.
הוא בין הסמאשבורגרים הראשונים שקמו בתל אביב, אחרי הפרוזדור ובודגה כמובן.
הסיבה היחידה שאני ממליץ בחום על המקום, היא משקה הקמבוצ'ה המאוד מיוחד שיש להם.
משקה שמעולם לא ראיתי אותו באף מסעדה בחיי, גם מחוץ לתחום ההמבורגר.
משקה אלוהי, טעים בטירוף, חוב לטעום.

בקשר לבשר...יש לנו כמה דימויים לחלוק:
אחותי מספרת שזה כמו אוכל שקונים בדוכן ביום העצמאות.
או שזה כמו להכין משהו בתנור,
זה נשרף לך,
ואתה משקר שטעים.

מבחינתי, זה מזכיר את בודגה ביום רע.

אם אתם באיזור, קנו לכם קמבוצ'ה, ולכו לשתות אותה עם המבורגר של הפרוזדור ;-)






ציון:

48.5%







חזרה לטבלה מסכמת


תגיות: משקה-תוצרת-בית, בשר-סמאשבורגר



**לא קל בורגר**
**לוקל**
**lokal**
**local**


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה