אלנבי סמאשבורגר - Allenby SmashBurger

 


מדיה ישנה:
ראיון עם הבעלים.
הצצה על המסעדה בחוץ.
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה בתור לקוח.
(שכחתי לצלם את המטבח :-(

מדיה חדשה:


כתובת : אלנבי 47, תל אביב.



תאריך ביקור: 19.1.22



ביקורת זו תהיה בפורמט של ביקורת זריזה.

את העסק הזה ניהלו שני אנשים, סטפאני ואמיר.
לא עברו להם שלושה חודשים, ונפרדו דרכיהם.
על כן מי שנמצא בפרונט זה אמיר.
הוא שינה בהתאם את שם העסק מ"סטפאני סמאשבורגר" ל"אלנבי סמאשבורגר".
כך שאם אדבר על המסעדה הזו בעתיד, אקרא לה "אלנבי סמאשבורגר" או בקיצור "אלנבי".

ההמבורגר הוא אותו הדבר כמו פעם שעברה וכך גם הצ'יפס. (על כן אני לא רואה צורך לתת פה ציון חדש)
יש לציין לטובה את טבעות הבצל שהן מחברת ben and jerrys, בדיוק כמו של דון פתח תקווה.
טבעות הבצל מבחינתי הכי טובות בארץ.



כמו שאפשר לראות מהתמונה, יש להם גם פוטטוס עם תיבול קייג'ון (כמו בורגר סאלון, אנגוס ואלפי)
וזה הופך את תפוחי האדמה למדהימים.
לצערי, הם מאוד "שמנים בבשר", כלומר שיש הרבה מהטעם של תפוח האדמה שבאופן הגיוני - תפל.
אם היו עושים את תפוחי האדמה יותר קטנים, קריספיים ועם מעט "בשר" (כמו אצל צפרירים 1 ואלפי) זה היה מעולה.



דבר נוסף שהביאו לי לנסות הוא כריך קריספי צ'יקן.
אישית אני לא מחובבי העוף המטוגן בתוך שתי לחמניות, ואם אני אוכל שניצל, זה יהיה בבית.
על כן הדעה שלי מעט מוטת, משום שאני לא אוהב את זה כ"כ.
כריך הקריספי צ'יקן היה בסדר, אבל לא "טרפתי" אותו, כמו שטרפתי את ההמבורגר.
אני לא חושב שהוא שווה את הכסף.
המקום היחיד שאני חושב ששווה לקחת בו עוף מטוגן ובאמת להנות, הוא Burger House.



על אותו משקל עם עוגת הגבינה.
אני לא אוהב עוגות גבינה.
לא מבין מה הקטע לקחת משהו כ"כ נייטרלי, חמוץ ובריא בתוך עוגה...
אז גם פה, לא יכולתי לקחת יותר משני ביסים, כי אני לא אוהב.
אגב, הבנתי שמלבד עוגת הגבינה, לאלנבי יש עוגיות מאוד מיוחדות שנקראות "אלפחורס בראוניז".
רק מהשם של זה, יש לי ריר...
לצערי, כשהגעתי, זה נגמר לו, אז לא יכולתי לחוות דעה.

שימו לב שזה התפריט המעודכן.

אמיר הבעלים מתכנן הרבה דברים מגניבים במקום, אז שווה להתעדכן.
ובלי קשר, שווה להגיע, אחלה המבורגר!






-------↑--------------2---------------↑-------


-------↓--------------1---------------↓-------


מדיה:  
ראיון עם הבעלים.
הצצה על המסעדה בחוץ.
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה בתור לקוח.
(שכחתי לצלם את המטבח :-(


כתובת : אלנבי 47, תל אביב.



תאריך ביקור: 30.10.21



21:55 הזמנו.
22:03 קיבלנו (8 דקות הכנה).


שם ההמבורגרסטפני- איולי שום - 58 שקלים.
מגיע עם צ'יפס ושתייה, לקחתי זירו.


פינוק: צ'יפס בטטה




פינוק: כוס בירה.




פינוק: קינוח "אלפחורס של סבתא גיזי" (בשווי של 20 שקלים).



סה"כ 58 שקלים.

(ל-200 גרם זה יוצא 45 שקלים) (יש עסקיות)









קדם דבר:

1. אני מחלק סוקרים לשני סוגים.
סוקרי תקשורת - ערוץ 12, אורלי וגיא, לוקאץ',
כל הגופים הגדולים, בדר"כ ערוצי תקשורת, מה שמשדרים בכתבות בטלויזיה, שלא מתמקדים רק בהמבורגרים, אלא אוכל בכללי;
ובלוגרים של המבורגרים, כמוני, לא בהכרח נשמעו בכל הארץ, יש לנו סה"כ 5 בלוגרים רשמיים של סיקור המבורגרים בארץ, ומה שטוב שהם מתמקצעים בתחום, ומתעסקים רק בזה.
לא מסקרים שום אוכל אחר.
מסעדת סטפני היא המסעדה הכי מתוקשרת שיש, מבחינת סוקרי התקשורת, כולם עברו אצלה, והיא התארחה בהמון תוכניות בוקר.
מבחינת בלוגרים של המבורגרים, אני הראשון ☺
2. בעקבות כל סיקורי התקשורת שעשו עליה, מאוד התרגשתי לפגוש אותה, דיברתי איתה המון, וכשהזמנתי, פשוט לקחתי את הסטנדרט, ללא גבינה. (סתם ברח לי מהראש).
אני מצטער על ההחלטה הזאת, שכן לא יכולתי לסקר את הגבינה.
ככה זה כשאתה מרגיש שאתה אוכל אצל ידוען...
3. משום שסטפני הייתה צריכה ללכת, נאלצתי לראיין אותה לפני שאכלתי.
הראיון עדיין רחב ומקיף, אבל הוא היה יכול להיות הרבה יותר טוב, אם היה מתקיים אחרי הארוחה, כך שהייתי יכול לשאול אותה שאלות נוספות בקשר למה שאכלתי.





יתרונות:

1. סטפני המלאך
סטפני המנהלת היא בן אדם מקסים עם לב זהב.
1.1. איך שהגעתי, ישר שמעתי אותה מכריזה שהיא מפנקת אל כל באי הדלפק בצ'ייסרים,
וכשהתחלתי לדבר איתה, ישר שאלה אותי: "רוצה בירה?", והביאה לי בירה.
היא ניסתה גם להביא לי את כל הארוחה בחינם, אבל פה כבר סירבתי.
מלבד הנתינה הגדולה שלה, לסטפני יש לב רחב,
היא מתכננת לפתוח מכון גמילה לנשים שעברו התעללות.
1.2. סטפני היא היחידה שמשלמת כסף לאקו"ם על השירים שהיא משמיעה במקום, כי היא מאמינה שמגיעה לאמנים את הכסף שלהם.
כל שאר ההמבורגריות, פשוט מתחברים לSpotify או ל-Youtube ומנגנים שירים בצורה פיראטית.
1.3. סטפני יודעת שלא לכולם יש כסף, ולכן התאמצה לעשות מבצע של המבורגר 100 גרם עם כוס לימונדה בלא יותר מ-25 שקלים.
חשוב לה שגם אנשים שיותר קצרים בכסף, יוכלו לבוא ולהנות מהמבורגר.
1.4. סטפני דואגת גם לאנשים שגם את הכסף הזה אין להם.
בסוף היום, היא אורזת ב-TA את כל הקציצות שלא נמכרו, ושמה בפינה קבועה ברחוב לאנשים קשיי יום.
1.5. בקיצור, סטפני היא פשוט מתנה שנשלחה אלינו משמיים, כולה לב.




2. מנעד משקלים
כמו בבורגר סטורי ובנשיא, בסטפני ישנו מנעד משקלים רחב.
מ-100 גרם של בשר, ועד מנת "פוטה מדרה" של 500 גרם של בשר בלחמניה אחת.




3. זיל לזול
אצל סטפני תוכלו להשיג ב-65 שקלים המבורגר של חצי קילו בשר.
תוכלו גם לקנות קציצת 100 גרם וכוס לימונדה ב-25 שקלים.
סטפני מנצחת את בינגו, שעד כה הוביל עם המבורגר 100 גרם ב-34 שקלים, ואת בורגר רום, עם ארוחת המבורגר 100 גרם ב-38 שקלים.
בהחלט באתי בשביל מחיר לכל כיס - המבצע הכי זול בארץ.




4. צ'יפס טעים מאוד
הצ'יפס של סטפני פריך מאוד בקטע טוב, ומאוד מזכיר את סאנסט אשדוד (מחמאה גדולה).
כמעט באתי בשביל הצ'יפס.




5. צ'יפס בטטה מחיתי
צ'יפס הבטטה טעים ומלא בבטטה :)




6. רוטב איולי במרקם שמנת
לסטפני יש רוטב איולי שאולי מעט מתקרב לרוטב של בורגר סאלון (מחמאה גדולה).
הוא מתובלן, יש לו מרקם של שמנת, והוא טעים מאוד :)

הרוטב הרחוק בצד שמאל



7. רטבים גנריים חופשי!
ישנן מספר שיטות של קטשופ-מיונז.
יש את השקיות המעצבנות האלה, שהופכות להיות אטרקציה טורדנית באמצע הארוחה, יש את זה בפיקניק חולון.
יש בקבוקים של קטשופ מיונז, שמביאים לך לשולחן, כמו אצל הנשיא 1, אשקלון.
ויש את שיטת המנפקים (דיספנסרים): שמים לך מנפק קטשופ ומנפק מיונז, יש לך המון קופסאות רטבים בצד, ואתה לוחץ לך כמה רטבים שתרצה.
זו השיטה הטובה ביותר לטעמי (ואם המנפקים יהיו בקירור כלשהוא זה יהיה מושלם), והיא מאפיינת בדר"כ את פורט 19.
אליפות.




7. אחלה קולסלו
כמו בנאפיס, ממפיס ובינגו, גם אצל סטפני יש אפשרות לסלט קולסלו טעים.
רק שאצלה הוא לא מגיע במקום הצ'יפס, אלה בתור תוספת חינמית בצד ☺




8. אלפחורס טעים
וחוץ מהקולסלו הייחודי, ניתן למצוא גם עוגיות אלפחורס טעימות.
עוגיה ב-8 שקלים, או שלוש עוגיות ב-20.
קינוח טעים ומתוק לסוף הארוחה.
הסתייגות: על אף שהיה טעים, זה הרגיש יחסית "פרווה",
כלומר טעים לעוגיות שהן פרווה.
כששאלתי, הבנתי שהן חלביות, אז הכל יחסי...




9. ציורי קיר מהממים
האווירה של סטפני מהנה עד מאוד.
יש אפשרות לשבת בחוץ וגם בפנים.
בפנים ישנם ספסלי עץ נוחים, עם ציורים מרהיבים ביופיים של סטפני ושל המשפחה שלה.




10. אין שירות
כמו בפורט 19, גם אצל סטפני אין מלצרים, וזה בקטע הכי טוב בעולם.
אתה מגיע לדלפק, אומר מה אתה רוצה, משלם, וקוראים לך לבוא לקחת.
אין שירות, אין טיפ, וזה הכי יעיל שיש.




11. מתוקים במקום רטבים
זה לא שאין רטבים, כי יש.
אבל בנוסף להם, ישנן קופסאות רטבים, שבמקום רטבים יש בהן...חמצוצים, סוכריות גומי, טופי וכו'.
אני לא חסיד של המתוקים הללו, אבל לדעתי זה כ"כ חמוד להביא ללקוח יחד עם הארוחה את סוכריות הגומי הללו.
יש הרבה מחשבה מאחורי הנושא של להחזיק 'דברים מתוקים' מלבד הארוחה הסטנדרטית.
זה משהו שאפשר להביא לילדים קטנים שמגיעים למקום (חייב לציין שסטפני מחלקת את הקופסאות המתוקות הללו חינם, פשוט תיקחו, תורם לאווירה).
זה גם משהו שסטפני שמה (גם כן בחינם) בכל משלוח של וולט.
אז תחשבו שאתם מזמינים וולט, ופתאום בנוסף לארוחה שהזמנתם מבצבצת לה קופסת הפתעה מתוקה.
זה בדיוק כמו למצוא "לב שוקולד" מתחת לכרית כשאתם בבית מלון.
גם אם אתם לא אוהבים שוקולד, זה מחמם את הלב.

SweetBox



12. תחושה שאחרי - מצוינת!
התחושה שאחרי היא קלה וטובה, מצוינת.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)





חסרונות:

1. בשר בינגו
עולם ה-SmashBurger איננו רחב בישראל.
ממה שאני מכיר עד כה, יש את בודגה, עד העצם ועכשיו גם את סטפני.    זהו.
מאוד קשה לעשות סמאש.
משום שהקציצה הופכת לדקה עקב התהליך, הבישול שלה הוא מהיר מאוד,
וכל 30 שניות הן ההבדל של מידת עשייה.
אם לקוח ביקש M, ושכחתי את זה בסה"כ עוד דקה עקב חוסר תשומת לב, זה כבר WD.
על כן, ניסיון משחק פה תפקיד מאוד מאוד חשוב.
בבודגה, זהו עסק משפחתי משנת 1929 מארה"ב.
סטפני נפתחה לפני 4 חודשים, ולכן צריכה להשתפשף עוד קצת.
הטעם של הבשר של סטפני, מאוד מזכיר את בינגו.
למען האמת, סטפני השיגה בדיוק את הטעם שהיא רצתה להשיג.
סטפני רצתה להחזיר את הגלגל לאחור, לתקופה בה ימי הולדת היו חוגגים במקדונאלדס.
המשפחה, החברים, כולם היו מתקבצים יחדיו במקדונאלדס, חוגגים יום הולדת, והיה כיף.
הטעם של בינגו, הוא mcdonalds+, כלומר מאוד מאוד קרוב לטעם של מקדונאלדס, והפלוס הוא כל הדברים שמסביב.
במקדונאלדס אתה מקבל קציצה, מקסימום עם גבינת עמק של סופר, ופה זה נגמר.
בבינגו או בסטפני, יש לך גבינת צ'דר אמיתית, ותוספות מגניבות נוספות (כמו קולסלו או אלפחורס בסיום).
אני חושב שרוב אוכלוסיית ישראל רואה במקדונאלדס כטעם ילדות, טעם של קציצה שלא משתנה עקב מצב הרוח של השף.
אתה לא תקבל בטעות מידת עשייה R, כי מידת העשייה היא MW תמיד (SmashBurger).
לכן אני חושב שישנם הרבה אנשים שיהנו מההמבורגר של סטפני.
אני באופן אישי מאוד אנין טעם, ולכן קציצה בטעם מקדונאלדס נאלצה להיכנס לרשימת החסרונות.




2. שמן טיפה מוגזם בצ'יפס הבטטה
הצ'יפס הרגיל של סטפני הוא ממש טוב.
פריך, טעים, עם שמן במידה, ומזכיר את סאנסט.
לעומת זאת, צ'יפס הבטטה, עם כמה שהוא מחיתי, הרגיש יותר "תעשייתי" מאשר הצ'יפס הרגיל.
מבחן הזמן הוא זה שעוזר להרגיש כמה 'טבעי' הצ'יפס מרגיש,
את הצ'יפס הרגיל אפשר לאכול המון ולאורך זמן, ואילו צ'יפס הבטטה הוא יותר "כבד", קשה לאכול ממנו.
אין לי בעיה שהמבורגר יהיה לי כבד, אבל צ'יפסים אמורים להיות קלילים.




3. ציפיות גבוהות במיוחד
סטפני התראיינה בעשרות כתבות.
ההייפ שהיה לי לגבי האוכל אצלה היה גבוה בטירוף, משום שכל גוף חדשותי סיקר אותה.
משום שהציפיות שלי כלפיה היו כ"כ גבוהות, ואז כשנתתי ביס הרגשתי מקדונאלדס, גם זה טיפה הוריד לי.
חשוב להגיע למקום בלי ציפיות למשהו "דליקטס".
זה המבורגר טוב, הוא זורם, הוא נחמד, חמוד מאוד, אבל לא משהו שצריך להרים לו כמו שהרימו.
כגודל הציפיה, גודל האכזבה.





סיכום:

מסעדת סטפני היא מסעדה צעירה ובועטת, שמתחרה על תחום מצומצם - SmashBurger.
כרגע היא מתחת למתחרה שלה, בודגה, והטעם שלה מזכיר את מקדונאלדס.
עם זאת, זה לא אומר שסטפני היא מסעדה משעממת או גנרית.
היא המבורגריה מאוד מיוחדת ובלתי רגילה.
ציורי קיר מרהיבים, קופסאות מתוקים, עוגיות אלפחורס טעימות,
עם כל אלה היא מתבלטת מעל הרבה המבורגריות;
כאלה שיש להן הרבה ותק (כמו הנשיא 1 לדוגמה), אבל לא מגיעות לאפילו חצי מהייחוד שלה.
ואם עדיין לא הצלחתי לשכנע אתכם להגיע,
קראו בבקשה את הראיון איתה, הבינו כמה היא עושה בשביל הזולת.
סטפני פתחה את המקום למטרה אחת - שאנשים יהנו,
ובשביל זה שווה להגיע - בשביל לב הזהב שלה.
ממליץ בחום.




ציון:

63.65%




-------↑--------------1---------------↑-------





תגיות: מנעד-משקלים, 100-גרם, סלט-קולסלו, תומכים-באקו"ם, טבעות-בצל-בן-אנד-ג'ריס,
תיבול-קייג'ון, אין-שירות, בשר-סמאשבורגר

**אלנבי**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה