פרוזדור

-------↓--------------3---------------↓-------





מדיה:  

ראיון עם הבעלים.
הצצה על המסעדה. 
הצצה על מסיבת יום הולדת של המקום.
הצצה על המעבר, סיור במקום. 


כתובת : מנדלי מוכר ספרים 6, תל אביב.



תאריך ביקור: 24.11.21




20:08 הזמנו (בערך).
20:36 קיבלנו (28 דקות הכנה).






שם ההמבורגראיזה מאמי האומאמי- לדר קטשופ, חמאת פרמז'ן, בצל ווצסטר ומלפפון חמוץ (מאי 2019) - 58 שקלים.
פרוזדור הם Smash Burger, ולכן כל ההמבורגרים מגיעים במידת עשייה קבועה של MW.

(ל-200 גרם זה יוצא 50 שקלים) (יש עסקיות)




מנה בצד: צ'יפס אנימל - עם רוטב גבינה, רוטב כתום מעורבב בבצלים בחמאה, בצל מקורמל ובצל ירוק - 24 שקלים.




פינוק: מנה בצד: טבעות בצל - (בשווי 28 שקלים). 




קוקטייל מיסטיק מנגו - מנגו מוגז, סאוור, לימון, נענע, ביטר ורום - 30 שקלים.



פינוק: עוגת יום הולדת, כחלק מ-6 שנים יום הולדת לפרוזדור.



סה"כ 112 שקלים.




קדם דבר:

1. פרוזדור הם המבורגריה מיוחדת, קודם כל בזכות העובדה שהם לא מאמינים בשיווק אגרסיבי.
כל מה שקשור לתחרויות נושאות פרסים, וחלוקת מתנות וחינמיים כדי שאנשים יבואו לאכול אצלם - ממש לא חלק ממה שהם עושים.
פרוזדור מאמינים בשיטה של "מפה לאוזן".
הם אומרים שאם משהו באמת טעים, ובאמת טוב, השיווק יעשה את עצמו.
לקוח מרוצה יספר לחברו, שיספר לחברים, וכך הלאה זה יתגלגל.
מבחינתם, זו שיטת השיווק הכי טובה.

2. כתוצאה מכך, מסעדת פרוזדור, על אף שאין לה שם ענקי, ועל אף שאיננה רשת עם סניפים רבים,
היא הכי מוכרת בארץ.
בחודשים האחרונים יוצא לי לעשות סקר, ולשאול המון אנשים מה היא מסעדת ההמבורגרים הטעימה ביותר בארץ, ורוב התשובות הן "פרוזדור".
כנראה שהיא עושה משהו כמו שצריך.

3. יצא לי לבקר בפרוזדור פעמיים.
הפעם הראשונה הייתה בסוף שנת 2019, כשעוד לא הייתי בלוגר פעיל,
וכבר שם גיליתי את הטעם האומאמי שלה, עם המנה "כמו אחרי הגשם".
הפעם השנייה הייתה באפריל 2020, שיא תקופת הקורונה, שם לקחתי TA של מנת ג'וסי לוסי,
ממנה התאכזבתי, שכן הבשר שלה היה מאוד דחוס וחונק.
שנה וחצי לאחר הפעם השנייה, אני חוזר לפעם שלישית.

4. פרוזדור קיימים כבר 6 שנים, ולכן עשו מסיבת יום הולדת.
הם החזירו 10 מנות מהעבר, כאלו שהם לא מכינים במשך שנים.
המנות העתיקות ביותר הגיעו משנת 2016.
זו הסיבה שהחלטתי לחזור לבדוק אותם, להגיע ביום ההולדת, ולסקר את המנה החדשה/ישנה: איזה מאמי האומאמי.




יתרונות:

1. באתי בשביל התוספות
פרוזדור הם קודם כל מתמחים בשילוב תוספות המתאימות למכלול ההמבורגר.
ואם אנחנו מדברים על הסמכה, פרוזדור אלופים בתוספות שהן אומאמיות.
אומאמי - הטעם שמעשיר טעמים אחרים.
אם מדובר ברוטב מיונז כמהין, חמאת פרמז'ן, לדר קטשופ, או כל תוספת שתיתן חיזוק לבשר, עם טעם בשרני ומעשיר.
פרוזדור כבר נמצאים אצלי במסננת במקום הראשון בפרמטר "באתי בשביל הטעם האומאמי".
1.1. חמאת הפרמז'ן שלהם אכן אומאמית וטעימה.



2. פרוזדור הוא Smash Burger?!
אני בהלם שגיליתי רק עכשיו, שכל הקציצות של פרוזדור הן בטכנולוגיית smash burger,
בה מועכים את הקציצה, כך שכמה שיותר מנה יתקרמל עם הגריל.
אם כך הדבר, פרוזדור נכנסת למיני רשימה, והופכת למקום הראשון בה.

Smash burgers in israel
1. פרוזדור.
(נפתחה עוד מסעדת smash חדשה בשם LOKAL, אותה עדיין לא ניסיתי)

2.1. משום שפרוזדור הם smash burger, מידת העשייה היחידה שקיימת היא MW.


3. טעמים חזקים
פרוזדור מסעדה מאוד מיוחדת, בה הטעמים חזקים ואינטנסיביים.
אם אתם חדשים בסצנת ההמבורגר, אולי כדאי לנסות משהו אחר,
אבל אתם מחפשים המבורגר שירגש אתכם מבחינה קולינרית, פרוזדור הוא המקום.
3.1. לפרוזדור טעמים חזקים ומיוחדים, הן בתחום האומאמי, עליו דיברנו,
כאשר רוטב מיונז כמהין מרגיש קצת כמו גבינה כחולה, מבחינת החוזק שלו.
3.2. גם הבשר של הפרוזדור, עם טעם מאוד חזק.
לקציצה של פרוזדור, ישנם טעמים חזקים של תבשיל בשר, כזה שהתבשל לאט במשך שעות.
לבשר יש טעם מודגש, וניכרת ההשקעה הרבה שהייתה עליו.
3.3. ההמבורגר כמכלול הוא מאוד מאוד כבד ומאתגר.
הוא לא כשיש לכם מאנץ' קטן, אלא כשאתם באמת רוצים ארוחה מלאה שתשביע אתכם עד כדי פתיחת כפתור בג'ינס.
הוא ממלא גם תוך כדי הארוחה, מרגיש כמו שלבים במשחק מחשב,
ככל שאתם מתקדמים עם הביסים, ככה תחושת השובע מגיעה, ולא בטוח שתצליחו אפילו לסיים.
מבחינתי זה יתרון, כי זה עדיף על האלטרנטיבה, בה אתם עדיין רעבים אחרי ההמבורגר.

מאתגר את הקיבה


4. באתי בשביל הצ'יפס הקשיח
פרוזדור הם מקום חמישי בארץ, בקטגוריית "באתי בשביל הצ'יפס במסננת.
4.1. לפרוזדור יש צ'יפס קשיח מאוד מיוחד, שלא ראיתי בשום מקום אחר.
הצ'יפס הוא קשה מאוד, אבל עדיין רותח וטרי.
הוא לא שרוף, הוא לא אבן, הוא קשה ודחוס.
על כן, הוא עומד יציב, ולא מתקפל או הופך רך לנוכח רוטב גבינה חם שיישפך עליו.
הצ'יפס נשאר איתן, ואפשר להשתמש בו כמו בכפית, כאשר מגרדים את רוטב אלף האיים-חמאה והגבינה ששמים מעליו במנה "צ'יפס אנימל".
4.2. למעשה, אני חושב שפרוזדור נכנסת לקטגוריה של צ'יפסים מיוחדים,
כאשר זה אשדוד הם במקום הראשון, עם צ'יפס בטטה-אסאדו,
פרוזדור הם במקום השני והמכובד,
והגראז' נמצאים במקום השלישי עם צ'יפס מטר, עם שלל תוספות.
4.3. צ'יפס האנימל מכיל רוטב גבינה מעולה, עם רוטב אלף האיים-חמאה תכום פשוט מצוין, ברמה שאני ממליץ לבקש עוד ממנו.
מהבצל המטוגן שעליו, פחות התלהבתי, רמה נמוכה,
עדיף לבקש עוד מהרוטב הכתום במקום.
4.4. גם אם אתם לא אוכלים המבורגר, פשוט תזמינו את צ'יפס האנימל, זו מנה מדהימה!

צ'יפסים דחוסים וחזקים (מעולים) עם רוטב גבינה חם וטעים


5. טבעות בצל טעימות
איך שנכנסנו, ישר הגישו לנו טבעות בצל על חשבון הבית, בתור מנה ראשונה.
טבעות הבצל טעימות, וקשה להפסיק לאכול מהן.
עם זאת, הן מלאות בשמן בצורה די מוגזמת.
(לא ברמת השמן המוגזמת של טרומן, שם זה קטסטרופה, אבל יותר שמן מדון לצורך העניין).
בכל זאת, ממליץ להזמין אותן, ואולי לשים אותן בתוך ההמבורגר או משהו.



6. הבשר הוא כמו תבשיל
קציצת ה-smash burger של פרוזדור, היא לא הקציצה השומנית שאתם מכירים.
הבשר מזכיר טעם של תבשיל מיוחד, כזה שבישלו אותו במשך כמה שעות.
הבשר הוא חצי מיצי, וחצי בטעם של בשר מפורק.
מזכיר כריך בשר מעולה של ברים.
יש כאלו שלא יאהבו את הטעם הזה, כי השומניות די נמוכה, אבל יש כאלה שימצאו בו הרבה יותר עושר של טעמים, כי מאוד מרגישים את הטעם של הבשר, כמו באסאדו מפורק.
טעים מאוד.



7. התחשבות במידת עשייה, על אף שזה smash
כאשר צולים בשר ב-smash burger, אין אפשרות להתחשב במידת עשייה.
היא מגיעה בין M לבין MW.
עם זאת, ביקשתי שזה יהיה כמה שיותר לכיוון ה-M, וכך היה.
איך אני בטוח בזה?
כי גם אני וגם אחותי הזמנו המבורגרים, כאשר רק אני ביקשתי להתחשב.
הבשר של הקציצה שלה הגיע יחסית שרוף (smashed), ואילו שלי, היה הרבה יותר אדום, מיצי ועסיסי.
באמת כל הכבוד למלצרים ולטבחים, שדאגו שזה יהיה כמה שיותר חי.
אני גם ממליץ לכם, לבקש אם אפשר לעשות את זה כמה שיותר חי, אתם תהנו הרבה יותר מהטעם.


לעומת של אחותי:




8. קוקטייל מנגו נחמד
לא משהו שאקח פעם נוספת, אבל קוקטייל המנגו שלהם היה נחמד.
הוא היה מר, אבל חמוד.
לאוהבי הקוקטיילים המרים, זה בשבילכם.
לאוהבי הקוקטיילים המתוקים, עדיף להזמין משהו אחר.



9. רטבים צוננים
לא שהיינו צריכים אותם, עקב חגיגת הטעמים שהייתה לנו בפה.
אבל מצוין שמקבלים בקבוקי ענק של קטשופ מיונז במקום שקיות,
ומעולה אפילו יותר כאשר הם מגיעים קרים וצוננים.



10. באתי בשביל האווירה
פרוזדור אלופים ביצירת אווירה עם פשטות.
10.1. בסך הכל הניחו שלטים מקרטונים על הקירות, וזה הפך את המסעדה למגניבה מאוד!
בין אם אתה מחכה לאוכל, שלך, ובין אם זה בתוך כדי הביס,
ממש כיף לקרוא את שלטי הקרטון שמקשטים את המסעדה.



10.2. השלטים מתחלקים לשמות של המנות עם הסבר, דברים מצחיקים, ואזכורים.
אהבתי במיוחד את האזכור מהמערכון של שאולי ביום כיפור.



11. שמות מגניבים למנות בתפריט
בנוסף לשלטי הקרטון שמביאים אווירה משלהם,
אני חושב שהשמות של המנות בתפריט של פרוזדור, הם הכי יצירתיים שראיתי.
11.1. אולי זה אשדוד יכולים להתקרב אל פרוזדור בשמות יצירתיים כמו "בחלב אמו" או "חלום אמריקאי",
אבל הם לא מצליחים להגיע לרמה של פרוזדור.
11.2. חלק מהשמות בתפריט של פרוזדור:
"אל תזמין"
"קודם כל תרגעי"
"משה, אתה השתגעת לגמרי"
"טוטו, יש לי הרגשה שאנחנו כבר לא בקנזס"
ועוד.

השמות הכי יצירתיים שראיתי בתפריט

12. גימיק יום הולדת
הסעיף הזה אמנם בא לידי ביטוי פעם בשנה,
אבל מאוד אהבתי את גימיק יום ההולדת שלהם עם חלוקת עוגה.
הם אופים עוגת יום הולדת טרייה, ומחלקים אותה ללקוחות, פרוסת עוגה לכל שולחן.
הגימיק שלהם הוא לחלק עוגה בלי חשיבות לזמן של הלקוח.
מה זה הזמן של הלקוח? זה הזמן היחסי בו הוא נמצא בארוחה,
אם הוא רק הגיע, באמצע הביס של ההמבורגר, או שסיים.
כאשר אתה מגיע למקום, ופתאום אתה מקבל עוגה בחינם, באמצע שום מקום, לא משנה באיזה שלב אתה בארוחה.
כאשר האחמ"ש רואה שמספיק אנשים התחלפו, הוא מוציא עוגה נוספת.



לצערי, לא הספקתי לטעום את אחד הקינוחים, עקב העוגה שחילקו.




13. קורנישונים
אני מאוד אוהב מקומות שמשתמשים עם קורנישונים במקום מלפפון חמוץ רגיל :-)



14. רוטב איולי כמהין
רוטב שפשוט חייב סעיף משלו,
משום שהוא הרוטב הכי אומאמי וחזק (שאיננו משולב עם גבינה) שאי פעם טעמתי.
לא משנה איזה המבורגר אתם לוקחים, תזמינו אותו בצד.
צרחות.




חסרונות:

מאוד קשה למצוא חסרונות בפרוזדור, אני צריך ממש להתאמץ.

1. עקרונות קשים
אפשר להגיד על פרוזדור, שהם קצת מקובעים בחשיבה שלהם.
יש להם כל מיני עקרונות, בהם לא ניתן להזיז אותם ימינה-שמאלה יותר מידי.
קצת ראש בקיר.
1.1.  לא ניתן להזמין מקום מראש
כמו בכביש 90, גם אצל פרוזדור לא ניתן להזמין מקום מראש טלפונית.
אם אתה רוצה להזמין מקום, תגיע פיזית, ירשמו את השם שלך על פתק, ותחכה עד שיקראו לך.
וזה תקף גם למי שמכיר אותם, אין אפליה.
חייב להגיע פיזית למקום.




1.2. לא ניתן לשנות מנות
לפרוזדור המון המבורגרים מיוחדים.
כתוצאה מכך, אם תרצה להזמין את אחד השילובים שיצרו, ותבקש להוציא את אחד המרכיבים, או להוסיף אחד אחר,
הם פשוט יציעו לך לקחת המבורגר אחר.


1.3. לא רוצים להתפרסם
פרוזדור מהרגע שקמו, החליטו שהם המבורגר "מפה לאוזן".
הם לא רוצים פרסום באף פלטפורמה, סירבו לכתבים שרצו לעשות כתבות בטלויזיה, לעיתונאים שרצו לכתוב עליהם בעיתון, ולי כשרציתי לעשות אצלי הגרלה באינסטגרם.
מבחינתם, פרסום מוזיל את המוצר.
והשיטה הטובה ביותר לפרסם משהו שנשאר לטווח זמן ארוך, הוא מפה לאוזן.




2. המבורגר כבד
כן, זה היה ביתרונות, ועכשיו זה בחסרונות.
מה לעשות, לכל אחד דעה סובייקטיבית, וזה מתאים לשתי הקטגוריות.
2.1. יש המבורגרים קלילים, שאתה אוכל אותם, זה בקטנה, זה זורם, אתה ממשיך הלאה.
פרוזדור הם סוג של שדה קרב קולינרי.
זה לא אומר שזה לא טוב חלילה,
זה לא אומר שהבשר שלהם דחוס (not anymore), או שיש להם טעמים אגרסיביים כמו המבורג,
זה אומר שהטעמים שלהם לא רגילים על הלשון.
לאכול smash burger עם חמאת פרמז'ן, רוטב כמהין, לדר קטשופ,
אלה דברים שהחך הישראלי לא רגיל לאכול בישראל, והם יהיו מאתגרים ללשון ולקיבה.
זה אומר שאסור להגיע לשם אפילו חצי שבעים.
צריך להגיע עם ראש פתוח וקיבה פתוחה, כי הטעמים האלה הולכים לסחרר אתכם.
אם תגיעו שבעים או מקובעים מחשבתית, אתם לא תאהבו ולא תהנו מהמקום.
זו גם אחת הסיבות שהפרוזדור סוגרים בשעה 00:00, כי הם לא אוהבים שאנשים מגיעים אליהם מאוחר בלילה שיכורים, שכן גם זה מוזיל מהמוצר.
כשמגיעים לפרוזדור, באים לחוויה על-חושית קולינרית.
and this could mind blown you.
2.2. הדבר היחיד שהיה קליל בפרוזדור, היה עוגת יום ההולדת, כל השאר כבד מאוד.


המבורגר שנראה גמד, אך עמוס בטעמים טובים.


סיכום:
פרוזדור הוא המקום לחווית טעמים מעולם אחר.
הוא ה-Smash Burger הכי טוב שטעמתי, עם התוספות הכי חזקות, אומאמיות ומתאימות לשים על המבורגר.
המקום עמוס באווירה טובה, שלטי קרטון מגניבים, ועקרונות חזקים של צוות ההנהלה.
"פיצוץ של טעמים" אומאמי בכל ביס, וחשוב לבקש מהם לעשות את הבשר כמה שיותר חי, על אף שסמאש, כדי להנות גם מהבשר.
על הסקאלה של פיצוץ קולינרי, אפשר להגיד שזה מזכיר את המבורג, אבל הרבה יותר טוב ממנו.
לפרוזדור יש גאוות מסעדה, ובצדק,
לעומת הרבה מסעדות כמו יומנגס או גראז', הפרוזדור מצליחים למצוא שילובי טעמים מעולים, שבאמת מנגנים על הקציצה.
ממליץ בחום.



ציון:

בלי עקומה, הייתי מביא 8/10
74.4%

ציונים קודמים:

85, 72.5

ציון סופי:


77.3%




-------↑--------------3---------------↑-------


-------↓--------------2---------------↓-------



Take Away


ביקור שני



תאריך ביקור: 19.4.20

שם ההמבורגר: Juicy Lucy - שתי קציצות מחוברות ממולאות בצ'דר, עם מיונז, חסה ועגבניה.

הקדמה: בתקופת הקורונה, אסור לשבת במסעדות.
אז אני הייתי השליח, ואספתי לי המבורגר ממסעדת הפרוזדור, ממנה כה נהנתי בשנה שעברה.
הגעתי למקום, שם הפנו אותי לחלון, הזמנתי זריז כי חניתי על אדום לבן,
המנהל (כנראה) שעשה לי את ההזמנה לא שאל אותי איזו מידת עשייה ארצה, וגם אני שכחתי מזה.
כשקיבלתי את המנה, ושאלתי אותו איזו מידה, הוא אמר MW, וכשראה שהתבאסתי, אמר שחייב, כדי שהצ'דר תימס בין שתי הקציצות.

הזמנתי את ההמבורגר בשעה 15:25
קיבלתי את המשלוח בשעה 15:38 (13 דקות הכנה)
פתחתי אותו בבסיס בשעה 16:30
אז זה כמו להגיד שהמשלוח לקח 52 דקות, אני שליח גרוע...

מחיר: 72 שקלים
על אותו הגיון של תמורה למחיר להמבורגר הראשון.

ייתרונות:

1. ישנה תחושה של שפע של הבשר.

2. הבשר איכותי.  שחום מסביב, אדמדם באמצע. מדיום אמיתי.
(על אף שהם אמרו לי שהם עשו medium well)

3. גבינת הצ'דר מצוינת, בין הטובות שאכלתי בתוך המבורגר!

חסרונות:

1. יש תחושת שפע של בשר, כי אין לך אוויר...
כל הבשר הוא מאוד דחוס, ולא אוורירי כלל.
אפשר להסתכל על זה כייתרון, כי כביכול אתה מקבל יותר בשר,
אך בפועל זה מרגיש ממש חונק, אתה אוכל, ולא נהנה.

2. הבשר יבש מאוד.
בלי מיצי בשר, בלי הרבה שומן, הבשר פשוט חונק אותך כשאתה אוכל אותו,
אתה ממש צריך להתאמץ.
למרות שבאמצע אדמדם, בחוץ הוא די שרוף, ולא כזה כיף לאכול.

3. הגבינה מצוינת, אבל יש לעשות כברת דרך עד שמגיעים אליה.
כמו הדובדבן שבקצפת, צריך לאכול הרבה מהבשר, בשביל להגיע לגבינה המיוחלת והמצומצמת, נראה לי שהתקמצנו...
וגם כשאתה מגיע אליה, היא לא מורגשת כ"כ.


דירוג סופי:  60. 

תמונות נוספות:












ציון סופי: 72.5%



-------↑--------------2---------------↑-------


-------↓--------------1---------------↓-------



ביקור ראשון


כתובת: מנדלי מוכר ספרים 6, תל אביב

תאריך ביקור: שלהי 2019.

שם ההמבורגר: כמו אחרי הגשם - עם מיונז כמהין, בייבי תרד, עגבנייה, פטריות צלויות בטמין ורוזמרין.

מחיר: 54 שקלים.
תוספת קציצה עולה 18 שקלים.
עלה לי 72 שקלים ל-350 גרם.

ייתרונות:

1. הלחמנייה רכה מאוד מרוב רטבים.

2. טעם מעושן של הבשר הרך.

3. רוטב הבית מדהים.

4. טעם מורגש של פטריות הכמהין.

5. נכון בדרך כלל מגישים לך פרוסת לימון עם הקולה?
אז כאן יש גם פרוסות תפוז.  מדהים לדעתי.

חסרונות:

1. המתנה יחסית ארוכה.

2. כדאי לבקש את ההמבורגר בלי עלים (זה סתם מר והורס).

3. תחושת כבדה של סלע בבטן במקום מלטפת.


דירוג: 85.

הערות:

1. זהו ההמבורגר מספר אחת בתחום הטעם האומאמי.
פטריות הכמהין שהוא מגיע איתן, מוסיפות המון להמבורגר, מומלץ.

2. פתוח כל יום 12:00 - 00:00.
מומלץ להזמין מקום.
אפשר להתחיל להזמין מקום מ-10:30




-------↑--------------1---------------↑-------



חזרה לטבלה מסכמת


תגיות: רוטב-הבית, המבורגר-אומאמי, כרטיס-כחול, גבינה-בתוך-הבשר, לוח-גיר, בשר-סמאשבורגר


**פרוזדור**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה