בורגר רום Burger Room

 

הבעלים: השף ניר לוי

מדיה:  
ראיון עם המנהל.
הצצה על הרחוב ליד המסעדה הראשית.
הצצה על המסעדה הראשית ביום שבת.
הצצה על המסעדה המשנית הפתוחה בשבת.
הצצה על המטבח של המסעדה המשנית.


כתובת : דרך עזה 18, שכונת רחביה, ירושלים.




תאריך ביקור: 25.9.21



12:53 הזמנו.
13:08 קיבלנו (15 דקות הכנה).


שם ההמבורגר4# הולנדייז- קציצת בקר [במשקל 120 גרם], שומן אווז, גבינת ברי, ריבת תאנים ובצל, עלי רוקט והולנדז (מגיע עם מיקס צ'יפס בצד). - 48 שקלים.
תוספת קציצה - 16 שקלים.

(ל-240 גרם עם צ'יפס זה יוצא 54 שקלים) (חצי עסקיות)





פינוק: שלוש פחיות בירה שונות ומיוחדות!
(ובקבוק קולה זירו)

מימין לשמאל: ענבים, אגסים וליצ'י.


פינוק: שלושה קינוחים:
עוגיית אמסטרדם,



עוגיית שוקולד צ'יפס




ועוגת גבינה.



סה"כ 64 שקלים.



קדם דבר:

1. ירושלים בשבת היא עיר שוממת.
אפשר להסתובב בשוק מחנה יהודה, ולהיזכר בסרטים של המערב הפרוע, בהם הכל נידח, והדבר היחיד שאפשר לראות הוא dust bunnies מתעופפים להם ברוח.
מעטות המסעדות שפתוחות בשבת, ועד יותר מעטות ההמבורגריות.
burger room היא ככל הנראה ההמבורגריה היחידה שפתוחה ביום שבת, והיחידה בירושלים שמגישה המבורגר לא כשר.



2. למסעדת burger room, ישנם שני מקומות,
שתי מסעדות סמוכות אחת לשנייה.    מסעדה ראשית ומסעדה משנית.
הסיבה לכך היא עומס.
המקום שלהם קטן, ולפני 28.2.20, הוא היה המקום היחיד.
כשהיה היחיד, אותם אנשים שהגיעו לקחת TA, והשליחים של Wolt, הפריעו לאנשים שישבו במקום.
זה יצר עומס לא נעים, שיושבים לך על הראש.
על כן, שבועיים לפני הקורונה, נוסד מקום נוסף, מעין "העתק הדבק", עם ייעוד שונה: משלוחים ו-TA.
כך כל מי שמגיע לאיסוף עצמי/משלוח, מגיע להעתק של המקום, בו יש מטבח נוסף, ושם עושים את כל האריזות.

נסכם,
המסעדה הראשית, היא המקום המקורי, שם אנשים יושבים לאכול בניחותא,
והמסעדה המשנית, היא המקום השני שנפתח, לטובת משלוחים ו-TA.

2.1. Burger room הוא מקום לא כשר, שרוצה גם לפתוח בשבת.
הבעיה שבעל הבית של המסעדה הראשית, לא מסכים שהבעלים של burger room יפתח את המקום בשבת.
על כן, המסעדה המשנית מתפקדת לא רק כמשלוחים בימי חול, אלא גם כמסעדה של ממש בימי שבת.
הבעלים של burger room משתדל לשמור על הצביון של שבת, בכך שפותח בצנעא, לא שם מוזיקה, ומשתדל לשמור על השקט.
הבעלים ממליץ בחום לכולם להגיע ביום חול, ולא ביום שבת,
משום שקשה להתרשם מהמסעדה המשנית והשקטה בשבת.

אני לא ידעתי את זה, הגעתי ביום שבת,
ולכן ראיתי שהמסעדה הראשית סגורה.



לאחר דקה, שרון הבחין במסעדה המשנית הסמוכה, והלכנו אליה.
על כן, תכירו שהביקורת מתייחסת לביקור ביום שבת.
ביקור ביום חול יהיה הרבה יותר כיף!



יתרונות:

1. הויטרינה של ירושלים
ויטרינה היא אבן יסוד בצביון ההמבורגרים בישראל,
ועל כן היא פתחה טבלה משלה, "טבלת החמיצות", עקב החמצמצות המדהימה שמאפיינת את ויטרינה.
לפי דעתי, Burger room היא במקום השלישי בארץ בפרמטר חמיצות.

טבלת ספקטרום חמיצות:

ב-burger room יש אומנות עדינה של להפוך את הקציצה עצמה למעין חמצמצה,
וכמובן אי אפשר להתעלם מהצ'יפס הויטרינתי, בו ניגע בהמשך.



2. המבורגר מרוכז
המבורגר מרוכז פירושו תמצית מיצי בשר, אותה אתה מקבל בפעם אחת, עם כל ביס שלך.
ההפך מבשר יבש, טעם ממשי, שחייב לכלול עוד משהו חוץ מטעם הבשר.
לכן בסעיף הקודם אני מספר על זה שההמבורגר מזכיר ויטרינה, כי יש בו קיק חמיצות.
2.1. המבורגר מרוכז הוא המבורגר דחוס בקטע טוב.
כלומר, אמנם אין הרבה אוויר, אבל אתה בסדר עם זה, כי יש לו קיק.
2.2. דוגמה נוספת להמבורגר מרוכז הוא "וילדע חייע" של בודגה.



3. מיקס צ'יפס ויטרניתי
כיאה למקום שמזכיר את ויטרינה,
לבורגר רום יש את הצ'יפס שהכי מזכיר את הויטרינה,
ועם זאת, הצ'יפס שלו אף יותר מיוחד ממנה!
הייחוד של הצ'יפס של בורגר רום, הוא המגוון. (לא לחינם הוא נקרא "מיקס צ'יפס"!).

מיקס הצ'יפס מכיל צ'יפס רגיל, צ'יפס בטטה, ופלחי תפוחי אדמה שמנים, הכל באותה צלחת!
כך אפשר להנות גם מצ'יפס דק, גם מצ'יפס שמן, וגם מצ'יפס בטטה מחיתי, best of all worlds.
כמובן שהכל מתובל עם פטרוזיליה, מלח, פלפל וגרידת לימון מהממת.
(אם היה להם פה גם קטשופ סלק, זה היה כבר ממש העתק-הדבק).

באמת הויטרינה של ירושלים

4. רטבים מדהימים!
מי צריך קטשופ-סלק, כשלמקום יש שבעה סוגי רטבים, בנוסף לקטשופ-מיונז רגיל.


בשורה הראשוונה מימין לשמאל: איולי פטרוזיליה, איולי שום, ברביקיו, צ'ימיצ'ורי.
בשורה השנייה מימין לשמאל: איולי לימון כבוש, צ'יפוטלה ופסטו.

4.1. רוטב איולי פטרוזליה, מאוד מזכיר את המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים ואת בורגר סטורי.
נחמד מאוד.




4.2. רוטב האיולי שום, היה מאוד טעים לכולנו, על כן לקחנו ממנו עוד.    ממליץ עליו.



יש גם קטשופ מיונז רגיל, סחתין שזה בבקבוקים ולא בשקיות מעצבנות.
אגב, הרטבים קרירים!


burger room פותחת סעיף חדש במסננת!
בעקבות מגוון רחב של בירות סיידרים מתוקות, שהולכות מצוין עם ההמבורגר.




הגישה של הבעלים, שהמבורגר לרוב מקושר למין הגברי.
מה שהוא רוצה לעשות, הוא לגרום להמבורגר אצלו להיות מקושר לנשים.
על כן הקציצה קטנה (נדבר על זה בהמשך), ובנוסף לכך, ישנן הרבה בירות בפחית, שלרוב תהיינה מזוהות עם נשים.




אני באופן אישי מאוד אוהב את ה-kopparbeg , סיידר מוגז של אגסים, מתוק, טעים ולגמרי הולך עם ההמבורגר.




6. גבינת ברי מצוינת
אני לא זוכר שיצא לי להזמין גבינת ברי עם ההמבורגר שלי, זה די נדיר, ואולי זו אפילו הפעם הראשונה.
גבינת הברי בבורגר רום בעלת מרקם חמאתי ורך.
משום שלקחתי שתי קציצות, שמו לי את הגבינה בין שתיהן, וזה היה ממש גאוני, השילוב של הבשר עם מיציו, יחד עם גבינת הברי הקרמית, שדרג את ההמבורגר בהרבה.



7. קציצה של 120 גרם
חשבתי רבות האם להכניס את הסעיף הזה ליתרונות או לחסרונות.
מצד אחד, המבורגר עם קציצה כזו קטנה, נשמע בהתחלה כמו בדיחה, שהרי רוב ההמבורגרים מתחילים מ-200 גרם.
ואז, כשראיתי שאפשר להוסיף עוד קציצה, ולהפוך את זה ל-240 גרם, הבטן שלי נרגעה.
לאחר הראיון עם הבעלים בסיום הארוחה, הבנתי מספר יתרונות בקשר לקציצה קטנה.
7.1. זה קל בכיס
בזכות קציצה במשקל נמוך, ניתן להזמין מידי יום המבורגר באותו מקום, בלי לשבור תוכנית חיסכון.
38 שקלים להמבורגר וצ'יפס, זה אחלה מחיר.
7.2. זה קל בבטן
לא תמיד כשבאים לאכול המבורגר, צריך לצאת בתחושה של לפתוח כפתור.
התחושה המאתגרת הזו, לא בהכרח נעימה, והיא סתם גורמת לך להתחרט על שאכלת.
כשאוכלים קציצה של 120 גרם, עם צ'יפס ובירה, אולי לא מרגישים מפוצצים, אבל אפשר בקלות להיות שבעים ויחד עם זאת קלילים בקיבה.
7.3. זה מושך נשים
כמו שאמרתי בסעיף מספר 5, וכמו שתוכלו למצוא בראיון,
המבורגר לרוב מתכתב עם גברים, ואתה כנראה לא תביא בחורה לדייט במקום של המבורגר.
כאשר הקציצה עצמה קטנה וחמודה, ההמבורגר יכול להתכתב גם עם נשים.
למעשה, לפי הבעלים, רוב האוכלוסיה במקום היא נשים, בעקבות העובדה שרובן יכולות לסיים את ההמבורגר בזכות הקציצה קטנה.
ואיפה שיש נשים - גברים יגיעו.

7.4. הקציצה של בורגר רום מזכירה את הקציצה של בינגו, מבחינת משקל, בבורגר רום 120 גרם ובבינגו 100 גרם.
יש לזכור שבבינגו, זו לא פלאנצ'ה שזורקים עליה את הקציצה, אלא מסוע שמזכיר את מקדונאלדס,
כך שבבינגו מידת העשייה היא WD קבוע, כל הזמן.    לא ניתן לבחור.




8. ריבת תאנים בסדר
ריבת התאנים שקיבלתי במנה, הייתה טיפה לא מורגשת, אך עדיין טעימה.



9. עלי רוקט מצוינים
אפשר ליפול בקלות על עלי רוקט.
בויטרינה הם מרים ולא טעימים.
בבורגר רום השתלבו יופי.



10. עוגת גבינה טעימה יחסית
סעיף של חברים שלי, כי אני לא אוהב עוגות גבינה.
מצטט:
"העוגה הייתה טובה יחסית,
הבעיה שלי ספציפית שבתחתית הם שמו המון חמאה, כך שזה התפשט לכל הצלחת.
אבל המלית הייתה מאוזנת".


11. חדר משחקים
במסעדה הראשית של בורגר רום, ישנו חדרון משחקים חמוד ואינטימי,
בו יש PlayStation ופטיפון, שאני בספק שהוא עובד.


החדרון הקטן הזה, הוא הסיבה לשם Room ב- Burger Room,
והוא פינת ההמתנה לאלו שמחכים לאוכל / פינת המשחקים לאחר האוכל.


משום שהגעתי ביום שבת, לא זכיתי לשחק בפלייסטיישן, או לבדוק את הפטיפון,
אך זה עדיין שווה סיקור, לכל אלה שיבואו בימי חול.



12. נגישות
בבורגר רום, יש אפשרות גם למסופון להזמנות, כמו ב-300 ובאמריקה,
וגם אפשרות לתפריט פיזי, כמו שאני אוהב :-)
זה ממש מגניב שיש את שתי האפשרויות, גם לדבר אל מכונה בלי חפירות, וגם לקבל תפריט ובן אדם אמיתי לדבר איתו, ולהתייעץ איתו.




13. התחושה שאחרי: בנויה עד כבדה
יש לציין שאכלנו נאגטס, לקחנו תוספת קציצה, שתינו בירות, ואכלנו שלושה קינוחים.
אז הגיוני שהתחושה תהיה מעט כבדה.
אני מאמין בלב שלם, שאם מגיעים, מזמינים המבורגר עם קציצה אחת של 120 גרם עם צ'יפס, התחושה קלילה.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)





חסרונות


1. מידת עשייה לא נכונה
אמנם היה לי טעים, ברמה שלא הייתי צריך לבקש שיכינו לי חדש;
ועם זאת, אני ביקשתי M וקיבלתי MW.
כל מידת עשייה משפיעה בסופו של דבר על הטעם של הבשר,
ומקום ששורף מעבר, פשוט מאבד מהטעם של הבשר שלו.
כלומר, שהבשר היה יכול להיות אפילו יותר טעים ויותר איכותי!
על כן, זה חבל.

דבר הבעלים: קשה לשלוט על קציצה במשקל 120 גרם.
קשה לדייק במידת העשייה, שכן היא עולה מאוד מאוד מהר.

אני ממליץ: לבקש מידת עשייה MR, כדי שזה ייצא M אמיתי.

אל תטעו, זה עדיין טעים.    מפתיע ל-MW.


2. בשר דחוס
אכן היה לי טעים, אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שהבשר עדיין דחוס.
דחוס, פירושו בשר ללא אוויר, כמו פורט 19 בת"א, פרוזדור, וכל ההמבורגרים שהם ההפך מדודס נתניה.
זה באמת חבל, כי לבשר באמת יש פוטנציאל, אבל כשאין אוויר, יש תחושת פספוס, שהבשר יכל להיות בעל יותר נפח, ולא מצומק.
ייתכן קשור לקציצה במשקל 120 גרם.
חבל.






3. הרצפה עקומה
ראשית יש לציין שאני מדבר על הסניף המשני בלבד, ולא על הראשי.
המדרכות של ירושלים, לא סלולות הכי ישר שיש, ועל כן הן בשיפוע. (בנייה ירושלמית).
כפועל יוצא, הכיסאות עליהם יושבים לא תמיד נוחים, ואפילו מתנדנדים כתוצאה מהפרשי גובה.
בכנות, לא כזה מפריע כשאתה בלהט הביס,
אבל בהתחלה לפחות הרגשתי את זה, ולא היה הכי נעים.
מזכיר את הולשטיין, שם הכיסאות והשולחנות על כביש, שגם הוא לא הכי יציב.



4. עוגיות לא לטעמי
בורגר רום הוא מקום שכדאי להתמקד בו בהמבורגר, ופחות בעוגיות.
ייתכן שהסיבה היא שההמבורגר מוכן במקום, ואילו העוגיות מגיעות ארוזות ומוכנות מראש.
פירוש הדבר הוא שהחיסרון עליהן הוא לא חיסרון של המקום, כי הן לא מיוצרות בו.

4.1. עוגיית אמסטרדם יבשה
עוגיית אמסטרדם פירושה עוגיה בטעם שוקולד, שבתוכה יש שוקולד לבן סמיך.
כך, כשפותחים את עוגיית האמסטרדם, השוקולד הלבן אמור להישפך.



בפועל, כשחצינו את העוגייה לשניים, די התאכזבנו.
מאוד יבשה.
(עם זאת, היא הייתה נחמדה מאוד)

כמו עוגיית אוראו גדולה

4.2. עוגיית שוקולד צ'יפס מלוחה
העוגייה השנייה שלקחנו, היא עוגייה שלפי השם אמורה להיות עם שבבי שוקולד, ובפועל עם מטבעות שוקולד.
(בדר"כ אני לא קטנוני על דברים כאלה, אבל חוץ מיינן, יש איתי פטיסייר, אחד שמתמחה במאפים).
העוגיה הזו יכלה להיות מצוינת, אם לא היה בה כ"כ הרבה מלח!
אני מבין את ההגיון מאחורי, רצו לעדן את המתיקות, אז הוסיפו מלח,
אבל הם שמו ממש בכמויות, כך שמאוד קשה לאכול את העוגייה.
בלי קשר, היא הייתה עמוסה בחמאה, אז אם היו עליה את המדבקות של משרד הבריאות, הייתם רואים איזה 15 מדבקות.

חבל.

יותר מלוחה מהצ'יפס

אם אתם מתלבטים, בכל זאת עדיף את העוגייה השנייה על פני הראשונה,
פשוט תחשבו שזה כמו רולטה רוסית,
חלק מהביסים בטוחים, וחלק מפתיעים...

ואם אתם באמת רוצים ללכת על בטוח, יש קינוח שנקרא "טארט שוקולד וכרמל".
אני מאמין שהוא יותר טעים מכל מה שציינתי כאן.

כמה נוח, אפשר להסתפר על יד המסעדה


5. ראשונה לא לטעמי
5.1. מבחינת רעיון, הנאגטס של המקום די מיוחדים, משום שאלה כרעי עוף מטוגנים בטמפורה.

מתוך שלושה גדלים, זה הקטן, וזה עולה 18 שקלים.



הם מלווים ברוטב (חום) חמוץ מתוק, ורוטב (אדום) חריף.




אני מאמין שלרוב האנשים הם יהיו טעימים, אני פחות התחברתי.
5.2. הטמפורה מעניינת, אך אין הרבה טעם לכרעי העוף עצמם.




5.3. (קשה להרשים אותי עם נאגטס).


chicken nuggets




סיכום:

Burger Room היא ללא ספק המסעדה הטובה ביותר בירושלים עד כה.
עוקפת את burger market ומשאירה אבק ל-Rַ&R.
היא מזכירה מאוד את ויטרינה, עם צ'יפס כמעט זהה, אך יחד עם זאת גם ייחודי!
הקציצה 120 גרם מעט דחוסה, ועולה מידת עשייה בזריזות.
הראשונות והקינוחים פחות מומלצים, אך הבירות מומלצות ביותר...
חוויה סוחפת במינימום מחיר.
ממליץ בחום.



ציון:

71.37%




תגיות: המבורגר-מרוכז, איולי-פטרוזיליה, גבינת-ברי, צ'יפס-ויטרינה, עלי-רוקט, הרצפה-עקומה, מסופון-להזמנות, 100-גרם, אין-שירות, ריבת-תאנים.

**בורגר רום**
**רום**
**burger room**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה