המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים


-------↓--------------6---------------↓-------



מדיה ישנה:  

ראיון עם הבעלים. 
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המסעדה בחוץ.


מדיה חדשה:

הצצה על המסעדה.





כתובת : שלמה אבן גבירול 67, תל אביב.

תאריך ביקור: 12.4.2022


20:15 הזמנתי.
20:25 קיבלתי. (10 דקות הכנה)






שם ההמבורגרארץ הפלאות
איולי פירות יער, אורוגולה, גבינת בושה וריבת בצל - 55 שקלים.





תוספת בצד: מיקס צ'יפס ותפוחי אדמה - אין לזה תמחור... כל הארוחה על חשבון הבית.



תוספת בצד: כנפיים של המוסד: 16 כנפיים קריספיות ברוטב השף - 49 שקלים.





סה"כ עלה 123 שקלים - הכל על חשבון הבית.




סיכום:

אני מצר על כך שאין כאן יתרונות וחסרונות בצורה מסודרת, אבל רבאק, ביקורת שישית כבר... אם אתם רוצים מפורט, רדו למטה...

בכל מקרה, המוסד הוא מקום מעולה להמבורגר בתל אביב.
עם זאת, עד כה התלהבתי אך ורק מהמבורגר אחד - יושע.
מנת ארץ הפלאות - לא כל כך מופלאה.
גבינת הבושה הייתה קרמית מידי, רכה ולא קשה.
מרקם של גבינה לבנה, פחות אהבתי.




בלה מורס לדוגמה, נהניתי רק מההמבורגר של ד"ר פפר, וכשטעמתי בייקונטור, פחות.
אז קראתי להם "מסעדה של המבורגר אחד".

האם כאן גם הדבר?
רוב הסיכויים שכן, כי טעמתי גם את הקלאסי שלהם, את המבורגר המוסד, והוא לא היה משהו.
עוד לא טעמתי סוג המבורגר במוסד, מלבד יושע שהיה לי טעים.

בקיצור, אם אתם הולכים למוסד - רק יושע.
אה, ועכשיו יש להם גם כנפיים בטעמים ומכונת גלידה - תתפרעו.

למען הסר ספק - אני מאוד ממליץ להגיע לכאן ☺


ציון:

60%


ציונים קודמים:

75, 60, 83

ציון סופי:

69.5%




-------↑--------------6---------------↑-------

-------↓--------------5---------------↓-------

תאריך ביקור : 15.2.22



מדיה:  

ראיון עם הבעלים. 
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המסעדה בחוץ.






כתובת : שלמה אבן גבירול 67, תל אביב.

ביקורון:

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים השתדרגו, והכפילו את שטחם,
מ-16 מקומות ל-42 מקומות.



יש להם עיצוב חדש לגמרי, והוא ממש מגניב.



מאוד התלהבתי מבירת המיתוס שלהם,
זה המקום היחיד שאני מכיר שמגיש אותה, ואני מאוד אוהב אותה.





הגעתי לטעום את מנת הקריספי צ'יקן שלהם.
סתם כדי לקבל מושג איך היא.



בגדול, היא הייתה נחמדה, אבל לא עפתי עליה.

מה גם, שהסיבה שבחרתי בה, היא כדי לא לסקר, פחות לעבוד...
עם זאת, היה לי חשוב לתעד את הביקור ואת התמונות של אחרי השיפוץ.





אחלה מוסד.



-------↑--------------5---------------↑-------


-------↓--------------4---------------↓-------


תאריך ביקור : 9.3.21


מדיה:  

ראיון עם הבעלים. 
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המסעדה בחוץ.


כתובת : שלמה אבן גבירול 67, תל אביב.


ביקורון:

עשיתי משלוח של 9 מנות, ואלה הם הפערים:

1. לא על כל המנות, הם רשמו מה זה מה,
מה שגרם לבלבול רב בין האנשים.
2. אחת המנות הייתה חסרה.
ביקור רביעי


3. הקבלה שלהם שקופה.


4. התפריט שלהם בגוגל מפות לא עדכני.
זה התפריט המעודכן למארס 2021




בקיצור, אכזבה.





-------↓--------------3---------------↓-------




ביקור שלישי


תאריך ביקור : 6.2.20

מדיה:  

ראיון עם הבעלים. (X)
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המסעדה בחוץ.


כתובת : שלמה אבן גבירול 67, תל אביב.



שם ההמבורגר : המבורגר של יושע- קציצת בקר 200 גרם מושרית בחמאה, חסה, תבשיל פרסה בשמנת, רוטב יין וגבינת קממבר.

על המתכון פורץ הדרך, חתום השף דן יושע, פיינליסט "משחקי השף", ושף במסעדות "בלאגן" ו"שבור" (בעלת כוכב המישלן) של קבוצת מחניודה בפריז.




מחיר: המבורגר לבד של 200 גרם ב-49 שקלים.
עוד 13 שקלים כדי להוסיף צ'יפס ושתייה.
עוד 10 שקלים, כי בתקופת סגר חייב להזמין דרך wolt (וגם וולט לא מקבלים כרטיס כחול, מרגיז).
סה"כ 72 שקלים.




יתרונות:

1. כרישה טובה כתמיד - המבורגר חלבי מספר אחת, מדהים.




2. צ'יפס מעולה- צ'יפס ברמת מקדונאלדס, ואפילו פריך יותר, אהבתי מאוד.




3. תחושה של מאפה - מאוד מעניין, אבל ההמבורגר הזה נותן תחושה של מאפה.
מלוואח, ג'חנון, זיווה וכל שאר סוגי המאפים מתאפיינים בשכבות של מרגרינה: בצק-מרגרינה-בצק-מרגרינה,
וכתוצאה מכך, הטעם הוא מאוד "בשרני" מבחינת בצק, והוא לא יבש כמו בצק עלים נניח שמרגיש בטעם של מעטפה.
כך, ההמבורגר של המוסד מרגיש כמו מאפה עתיר מרגרינה, בקטע ממש טוב.





חסרונות:

1. רוטב הבית גרוע - רוטב הבית כושל כמו פעם שעברה, מדולל עם משהו מסוים, מה שגורם לו לאבד מהצבע הירוק (שהיה בפעם שעברה) ומהטעם שלו.
מזל שלא צריך רטבים עם כל "המיצים החלביים" שהולכים שם.




2. בשר לא וואו - הבשר נחמד, לא נפלתי.
באים לשם בעיקר בשביל החלביות, ובעיקר בשביל ההמבורגר של יושע, זה מה שהולך.





סיכום:

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים הוא המקום ללכת אליו, אם אין סגר, אם מצוידים בכרטיס כחול, ואם יש חשק להמבורגר חלבי,
שאולי הוא לא יהיה 100% בבשר שלו, אבל החגיגה החלבית שווה את זה.
בנוסף לכך, המוסד מוציאים מידי חודש המבורגרים חדשים ששווה לסקר, ולא בהכרח ללכת לדבר הבטוח.





ציון: 75%

ציונים קודמים: 60, 83

ציון ממוצע

72.6%







-------↓--------------2---------------↓-------


ביקור שני

תאריך ביקור : 10.7.20

שם ההמבורגר : המבורגר "המוסד" - קציצת בקר 200 גרם, עלי ארגולה, גבינת גאודה מעושנת, בצל ועגבניה צרובים על הפלנצ'ה, מיונז וחמוצים.




מחיר: המבורגר לבד של 200 גרם ב-47 שקלים.
עוד 13 שקלים כדי להוסיף צ'יפס ושתייה.
סה"כ 60 שקלים.

יתרונות:

1. בשר חם וטעים - אין מה להגיד, הבשר עדיין טעים, טרי וחם.

2. גבינה טעימה - גבינה שהיא יחסית קשה ולא נמרחת על הבשר,
אבל משום מה, זה בקטע טוב.
היא מלוחה וטעימה.



3. צ'יפס מעוגל - בדיוק כמו באנגוס,
הצ'יפס שלהם הוא בצורה מעוגלת, מה שנותן לך לגרוף את הרטבים בצורה נוחה.
עדיף בהרבה, על לקחת טבעות בצל...

חסרונות:

1. עגבניה ובצל - עגבניה ובצל זה טעים.
עגבניה כאשר היא טריה וצוננת.
בצל כאשר הוא מטוגן בשמן, טעים מאוד.
כאשר זורקים את שניהם על הפלאנצ'ה, מייבשים להם את החיים ואת הטעם,
ומה שנשאר זו קליפה חסרת תוכן וחסרת טעם.
אם זה השוס של המבורגר הדגל של המקום, אולי לא שווה לקחת אותו.

2. רוטב איולי - בזה הרגע, אתם מוזמנים לעלות לסיקור הקודם,
ולראות את הצבע הירוק של רוטב האיולי המדהים שטעמתי לפני חודש.
לאחר סעיף זה, אצרף תמונה (שהיא אמנם של המבורגר "אל צ'אפו" שחבר הזמין),
בה ניתן לראות את מה שאמור להיות רוטב איולי בזיליקום המפורסם שלהם,
אבל לצערי הוא הרבה יותר אשכנזי ממה שאני זוכר אותו.
לבן במקום ירוק, והטעם עצמו מיונזי ופחות מוצלח בפער ממה שהיה. חבל.



3. כאבים חדים בבטן - זה לא חלק מספקטרום התחושה שלאחר האוכל,
אבל משום מה הרגשתי דקירות עזות בבטן לקראת סיום ההמבורגר. ממש לא נעים.

4. כבד בקיבה - הנה, זה כן בספקטרום.
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)




סיכום:
המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, אכזבתם, מה קרה לכם.
הפצצתם בפעם הראשונה, השארתם עליי רושם,
וכשאני לוקח את המבורגר הדגל שלכם, זה כאילו בשר אחר!
זאת ועוד, חבר המליץ לי לא לקחת את הסנדוויצ'ים שלכם, כי הם לא טובים.
אני רוצה להאמין שעכשיו אנחנו במגמת שיפור, כי למקום יש הרבה פוטנציאל.

אם ההמבורגר של יושע הוא קרנבל בלחמניה,
אז המבורגר המוסד הוא להטוטן לא מוצלח.

כשר מידי.


ציון:
60%

ציונים קודמים: 83%

ציון כולל:
71.5%

-------↓--------------1---------------↓-------


ביקור ראשון





כתובת : שלמה אבן גבירול 67, תל אביב יפו.

תאריך ביקור : 18.6.20.



שם ההמבורגר :המבורגר של יושע- קציצת בקר 200 גרם מושרית בחמאה, חסה, תבשיל פרסה בשמנת, רוטב יין וגבינת קממבר.
(פרסה זה לא נעל של סוס, אלא צמח הכרישה (בצל גדול) והוגים את זה Fressa)


מחיר: המבורגר לבד של 200 גרם ב-49 שקלים.
עוד 13 שקלים כדי להוסיף צ'יפס ושתייה.
סה"כ 62 שקלים.




ייתרונות :

1. המבורגר חלבי מספר אחת! - מקום ראשון בקטגוריה חדשה: המבורגר חלבי.
עד כה, הסתכלתי על הגבינה הצהובה שהתווספה לקציצה הבשרית.
במוסד, קיבלתי תחת שתי לחמניות, קציצת בשר שהושרתה בחמאה, שום בשמנת וגבינת קממבר.
השילוב של הכל הופך את ההמבורגר לקציצה הכי חלבית שאכלתי, מדהים!
דגש: השמנת ממש מורגשת! וואו!
(יש להגיע למרכז ההמבורגר כדי לקבל את הפיצוץ החלבי, לא מגיע לצדדים).

2. רוטב איולי בזיליקום - רוטב איולי מצוין, משולב בבזיליקום, נותן טעם מאוד מיוחד ומוסיף המון לחגיגת הטעמים.
(עדיף בהרבה על הקטשופ הסטנדרטי שמביאים לך, ריבת קטשופ חמה).



3. מידת עשייה מדיום מדוייקת - לא להאמין איך מבחוץ, הקציצה נראית שרופה,
אך אם רוצים לבצוע חתיכה ממנה, לא צריך סכין!
עם המזלג הצלחתי לגרד בקלות חתיכה מהקציצה, כיוון שהכל רך וטרי.

4. המבורגר חמאתי - אולי מעט חוזר על עצמי, אבל זה פשוט בין ההמבורגרים הכי רכים שאכלתי, פשוט תענוג לחך.

5. בשר קליל - בספקטרום התחושה שלאחר האוכל (קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי):
אני חייב להגיד שהבשר קליל מאוד לאכילה,
אתה לא כבד אחרי שאכלת, ואפשר לצאת לריצה קלה אחרי שאוכלים (או לאכול קינוח ☺).

6. כרטיס כחול - ישנן שתי המבורגריות ששווה לאכול בהן שהן בכרטיס "חבר טעמים", פרוזדור והמוסד,
והמוסד לא רואה ממטר את הפרוזדור.
כל אנשי הקבע, רוצו עם הכרטיס הכחול שלכם, טעים פה בטירוף.





חסרונות :

1. ספקטרום לכיוון החריף - ההמבורגר עצמו לא חריף, תנו לי להסביר את עצמי.
בספקטרום הטעמים של ההמבורגר:
(מתוק / חמוץ / אומאמי / חריף)
המבורגר ויטרינה לדוגמא מקבל את קטגוריית החמוץ (ייתרון), אבל זה לא אומר שהבשר מקולקל,
הם שמים רטבים, ומפזרים גרידת לימון, אז בסופו של דבר אתה אוכל המבורגר עם טעם חמצמץ בקטע טוב.
במוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, יש תבלון מאוד חזק ודומיננטי, שמזכיר חטיף ביסלי גריל, או דוריטוס,
סוג של מונסודיום גלוטומט ששמים בחטיפים, כדי שיקבלו טעם.
יש דוגמה נוספת לזה ב-smoky burger ב-Black.
אותו תבלון חזק פוגע בטעם של הבשר, הוא מיותר, ונותן תחושה 'זולה' להמבורגר (כמו ב-black).

2. טבעות בצל - מעטות ההמבורגריות שמצליחות עם טבעות הבצל, והמוסד היא לא אחת מהן.
יותר שמן מאשר בצל, מאוד תעשייתי, עדיף לקחת את הצ'יפס.



סיכום:

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים אכן מצדיק את שמו.
הוא כ"כ טוב, שהוא עוקף את The little burger shop, והופך להיות מקום ראשון בקטגוריית "תוספות על ההמבורגר".
ב-little burger התוספות על ההמבורגר 'כשרות' מידי, זה או חריף או שמן בעיקר,
ואילו במוסד, התוספות החלביות מביאות אותו לשלמות בתחום הזה.
אני חושב שזה שווה ביקור של כל אחד שנהנה מהשילוב של חלב ומוצריו מעל הקציצה.
אם יש משהו שיכול לעקוף דבר כזה, זה רק אם מקום ייקח את התוספות הללו, ויכניס אותן לתוך הבלילה של הבשר, זה יכול להיות מטורף.

טעים  טעים  טעים.

דירוג סופי: 

83%


-------↑--------------1---------------↑-------



חזרה לטבלה המסכמת

תגיות: כרטיס-כחול, ריבת-קטשופ, איולי-פטרוזיליה,  אין-שירות, צ'יפס-גריפה

**מוסד**
**המוסד**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה