לה מורס

 


מדיה ישנה:  
ראיון עם מנהל המטבח.
הצצה על הבר מבחוץ.
הצצה על הבר מבפנים.
טיול במסדרון. 
סרטון בר לה מורס נוסף.
הצצה על הברזיה.

כתובת : הרצל 203, רחובות.



תאריך ביקור: 16.3.22




20:27 הזמנו.
21:13 קיבלנו (46 דקות הכנה).



שש




-------↑--------------2---------------↑-------

-------↓--------------1---------------↓-------





מדיה:  
ראיון עם מנהל המטבח.
הצצה על הבר מבחוץ.
הצצה על הבר מבפנים.
טיול במסדרון. 
סרטון בר לה מורס נוסף.
הצצה על הברזיה.

כתובת : הרצל 203, רחובות.



תאריך ביקור: 9.9.21



23:50 הזמנו.
00:04 קיבלנו (14 דקות הכנה).


שם ההמבורגרDr Pepper- המבורגר בקר 220 גרם בלחמניית בריוש עטוף ברוטב ברביקיו וד"ר פפר, גאודה ובייקון/בייקון בקר, חסה, עגבניה, בצל סגול מוחמץ, קורנישונים ורוטב הבית.
מגיע עם צ'יפס הולנדי/צ'יפס בטטה. - 74 שקלים.

(ל-220 גרם עם צ'יפס זה יוצא 64 שקלים) (חצי עסקיות)


באפאלו ווינגס - כנפיים מטוגנות ברוטב לבחירה: חמאה וצ'ילי חריף / חמאת בוטנים וצ'ילי מתוק, מוגש על חסה ועם שברי בוטנים מעל -  42 שקלים.


פינוק (עקב טעות הקלדה): דראנקן נאגטס: פילה עוף בציפוי טמפורת בירה מתובלת, מוגש עם מיונז כמהין ורוטב ברביקיו. (בשווי 46 שקלים).


חצי בירה פאולנר פילזנר - 33 שקלים.

חברים לקחו גם חצי ברבר, וכוס יין.

סה"כ 149 שקלים.




יתרונות:

1.1. היתרון הכי בולט בלה מורס, הוא רוטב הברביקיו ד"ר פפר שלהם.
ישנו משקה שהוא חיקוי לקוקה-קולה, שנקרא ד"ר פפר.
מה שלה מורס עושים, הם לוקחים תמצית של משקה ד"ר פפר, ומשלבים אותה עם רוטב ברביקיו,
כך יוצרים רוטב ברביקיו משופר, מתוק, ומאוד מיוחד.
הולך מצוין עם הבשר.

רוטב שנותן קיק


1.2. מעל רוטב הברביקיו פפר (בתמונה), יש לנו מיונז כמהין טעים מאוד, שאני ממליץ לקחת ממנו עוד.
1.3. יש לציין שלא לקחתי עוד מהרטבים הללו, משום שהקציצה הייתה רחוקה מלהיות יבשה.
כל ביס היה עסיסי, במיצי הבשר (שאפרט בהמשך) וגם ברוטב בכמות מספקת ביותר.



2. בייקון בקר זה נהדר
2.1. בייקון, או "קותל", בשפה העברית, זה צלעות הבטן של החיה, שלרוב היא חזיר.
אני באופן אישי לא אוכל חזיר, ולכן יצא לי לאכול את החלופה הישראלית - בייקון טלה.
ברוב המקרים, אם לא בכולם, לבייקון טלה יש טעם של פסטרמה.
אין בשרניות, עסיסיות, או תבלון כלשהוא שגורמים לתוספת הבשרית הזו לשפר את מנת ההמבורגר.
לה מורס הוא המקום היחיד שאני מכיר בו יש בייקון בקר, קותל של פרה.
בייקון הבקר בלה מורס שונה מאוד מבייקון טלה פשוט.
הוא עבה יותר, עסיסי, וספציפית בלה מורס, מתובל בצורה מקצועית, כך שאפשר להגיד בצורה חד-משמעית שהוא משפר בצורה ניכרת את מכלול ההמבורגר.
2.2. בייקון הבקר המיוחד בלה מורס, הוא אמנם קשה לאכילה, אבל משתלב טוב מאוד.
2.3. נכנס לבאתי בשביל התוספות על ההמבורגר.    מתברג בתור מקום שני בטבלה זו, אחרי המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים.

אומנותי

3. בשר איכותי מאוד
3.1. אני לא מרבה בתשבוחות על איכות בשר במקומות, וקשה להרשים אותי.
במיוחד לא ציפיתי ממקום שמגדיר עצמו כבר, ולא כהמבורגריה, שאיכות הבשר שלו תעלה על מקומות שכן מגדירים עצמם כהמבורגריה (דוגמת הספריה).
איכות הבשר בלה מורס גבוהה מאוד, ומבחינתי משתווה לאיכות הבשר של אלפי.
לקחתי מידת עשייה M, ומאוד התלהבתי כשקיבלתי משהו לכיוון ה-MR, כך שלה מורס בעצם אומרים בביטחון שהבשר שלהם איכותי (לעומת מקומות שמעדיפים לשרוף יותר, על מנת להסתיר חוסר איכות).
בשר עסיסי, לכיוון האומאמי, שפשוט נועד להתחבר עם רוטב הברביקיו-פפר, ובייקון הבקר, על מנת להעניק את הביס המושלם.
בפעם הבאה, אקח מידת עשייה MR, כדי לבחון אותו אף יותר.
3.2. יש לציין שבלה מורס, המלצר שואל את כולם איזו מידת עשייה הם ירצו.
זה ממש לא מובן מאליו, כי יש המון מקומות, שאם לא תציין את זה, הם פשוט יניחו שאתה רוצה MW, ועלולים לבאס אותך.    כל הכבוד.


4. לחמניות בריוש מצוינת
לחמניית הבריוש של לה מורס, היא לחמניית בריוש אמיתית.
היא רכה, מתקתקה, ואני רואה לנכון להכניס אותה ל"באתי בשביל הלחמניה".
לחמניית בריוש מצוינת, חמאתית, שמאגדת את כל מרכיביה, אך נשארת רכה וטעימה.



5.1. בלה מורס יש אווירה מדהימה,
היא מתברגת בעמוד המסננת שלי במקום שלישי, בקטגוריה של "באתי בשביל האווירה".
לה מורס, יחד עם עסק אחר שנקרא "הברזיה", בבעלותם המסעדה הכוללת, המורכבת משתי קומות.
כל קומה היא מסדרון ארוך עם הרבה מקומות ישיבה, שלטי מתכת של להקות שתלויים על הקירות, ושולחן סנוקר במרכז הקומה. (שלטי המתכת על הקירות מזכירים מאוד את סאנסט).
עם אלכוהול טוב, שירי מטאל שמתנגנים ברקע, והאפשרות לשחק סנוקר (בעלות של 10 שקלים למשחק),
המקום יוצר אווירה טובה מאוד, שפשוט עושה חשק להישאר כמה שיותר.
5.2. בהתחלה כשצילמתי תמונות של המקום, פנו אליי כמה אנשים לשאול מדוע אני מצלם, וכשהשבתי, הם הציעו להרים איתי צ'ייסר.
שאלתי אם הם עובדים של המקום, והם הנידו לשלילה.
פירוש הדבר, שהמקום הוא מאוד משפחתי, בו אנשים שלא מכירים אותך, רואים שאתה חדש, וישר מציעים להרים איתך צ'ייסר.
5.3. מאוד אהבתי שיש במקום גרסאות כיסוי (קאברים) במטאל לשירים שכולם מכירים.
הנה לדוגמה, גרסת כיסוי מטאלית לשיר Hangover של Taio Cruz.




6. צ'יפס בטטה מלא
צ'יפס הבטטה של לה מורס לא מצומק ויבש, אלא מלא במרקם של פירה בטטה.
טעים מאוד.



7. קורנישונים!
כמו באלפי ובבעל הבית, גם בלה מורס, משתמשים במלפפונים חמוצים מסוג קורנישון!
מלפפונים חמוצים הרבה יותר מחוספסים ומתקתקים.
מאוד מגניב, ומאוד טעים.




8. שירותים מגניבים
אפילו השירותים של לה מורס מגניבים.


אין שלט "גברים" או "נשים", אבל המרצפות המשובצות מוארות בשני צבעים, כחול ואדום :)

מרגיש כאילו נכנסים לבית שעשועים

המרצפות שחור לבן הנצבעות פתאום בצבע עלולות קצת להרתיע בהתחלה, במיוחד אם אתה שיכור,
וכך גם ההליכה לכיוון תא השירותים.

בדרך כלל כשאני מצלם שירותים במקום, זה מעיד על משהו לא טוב, כאן זה פשוט מגניב...


דבר נוסף שלא יצא לי לצלם, הוא שהתקרה של השירותים היא מזכוכית, וכך אם מסתכלים למעלה, זה נראה כמו הסתכלות אינסופית.
אני חושב שאלה השירותים הכי מגניבים שיצא לי לראות במקום שמוכר המבורגרים.





9. התחושה שאחרי: קלילה-בנויה
התחושה שאחרי לה מורס משתנה בבן אדם ובמה לקח.
היא נעה בין תחושה קלילה לבין תחושה בנויה.
תחושה מספקת, ממלאת ונעימה מאוד.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)





חסרונות:

1. תוספות בצד גנריות
1.1. תוספת של כנפיים בחמאת בוטנים - לא הרגישו את חמאת הבוטנים.
פשוט הרגיש כמו כנפיים בלי הרבה טעם, עם שברי בוטנים מעליהן.
הכנפיים של ג'אנגו הרבה יותר טובות.

לא משהו - טעם של בוטנים בלי החמאה


1.2. תוספת של נאגטס - הציפוי נחמד, אבל בגדול חסר טעם.    דל בפנים.
אפשר לפשל ממש בקלות עם נאגטס, כי לא משנה כמה תעשה את הציפוי טעים, הפנים יהיה מאוד תפל.

אגב, את הנאגטס קיבלנו בחינם עקב טעות הקלדה.

לפרוטקול, חבר שלי "חורף", השווה את הנאגטס האלה ל-KFC.

חורף גם קרב את אחת הנאגטס וצעק "צלם, צלם!"

2. צ'יפס גנרי
הצ'יפס של לה מורס הוא יבש וגנרי, לא משהו מיוחד.
קחו את צ'יפס הבטטה.



3. צ'יפס בטטה עתיר בשמן
וגם אם תיקחו את צ'יפס הבטטה, הוא אמנם מאוד "מחיתי" (מלשון מחית, פירה בטטה), אבל מלא בשמן שלא לצורך.
אם היה אפשר, הייתי לוקח נייר, וסופג את השמן מהבטטה בטרם האכילה.

יומנגס היו גאים

4. שירות מתנדנד
השירות בלה מורס מוזר, סטלני, ודי מזכיר את השירות באלפי.
גם כאן, המארחת עם ראסטות, בדיקו כמו באלפי (אולי זו אותה אחת?!).

בהתחלה הזמנו כנפיים, ובעקבות טעות הקלדה, הגישו לנו נאגטס במקום.
המלצר שהחזיק את הנאגטס ביד, שאל אותנו "אתם רוצים את זה? (ספק במקום הכנפיים)".
ואני שאלתי אותו חזרה: "תלוי, אתם מפנקים אותנו?"
המלצר: (חושב..)" כן.. אבל אתם רוצים?!"
אני: "עכשיו כן...".
והכנפיים שאותן באמת רצינו, הגיעו בסוף הארוחה, כאילו זה היה קינוח.
אז לא באמת יכולנו להתלונן שאנחנו משלמים על מנה ראשונה שהגיעה כאחרונה, כשהביאו לנו את הנאגטס כפיצוי בתחילת הארוחה (הקדימו תרופה למכה).

ההמבורגרים היו טובים, אבל שרון, החבר היינן שלי, קיבל יין "קברנה", והוא טען שהיין הרגיש לו מדולל במים.
מה גם, שהיין עשה לו בהמשך כאב בטן.
לא ממליץ על היין...



5. גבינה לא מורגשת
ממש הייתי צריך להציץ בסיום הארוחה על מה לקחתי, כדי לגלות שהייתה שם גבינה.
גם הסתכלתי בתמונות של מה שצילמתי, ובאמת יש שם נוזל צהוב כזה.
לצערי, כמו בהאדסון לילנבלום, הגבינה היא יותר רוטב דליל, שלא כזה מרגישים.
אולי כדאי לקחת גבינה אחרת, ולא גאודה.


6. אחמש לא נעים
יש במקום שני אנשים שנקראים יובל, המנהל הכללי, ומנהל המטבח.
היובלים מקסימים!
אבל האחמ"ש שהיה באותה המשמרת, פחות.
כל דבר ששאלתי אותו, הוא היה קצר רוח, ופשוט הפנה אותי לעמוד הפייסבוק של המקום.
"דבר איתם, שלח להם הודעה, הם יענו לך".
לא הבנתי... אתה נמצא כאן, אתה לא יכול לדבר איתי?



סיכום:

הפאב לה מורס, הוא הבר עם אחד ההמבורגרים היותר טעימים שאכלתי בבר.
הוא מאוד מזכיר את אלפי, מבחינת בשר (לטובה), ומבחינת שירות (לרעה).
לה מורס הוא לגמרי הפנינה של רחובות, ומתמודד בקטגוריית פאבים עם הגדולים ביותר: כביש 90, מורדן בר, זה, ועוד.
הבר גדול מאוד, מורכב משתי קומות, אך גם חשוך, כך שיכול להיות אינטימי, ולהתאים לפגישה זוגית.
הבשר איכותי, הנלווים לו טירוף, הצ'יפסים גנריים, ובמקום בירה/יין הייתי ממליץ לקחת מהקוקטיילים שלהם (על אף שלא טעמתי, שמעתי שזה טוב).
מבחינת קינוח, יש להם שניים: קראק פאי, ועוד אחד טבעוני, שברגע שהבנתי שהוא טבעוני הפסקתי לזכור מה הוא היה.
בכל אזור ראשון לציון-חולון-לוד-רחובות, ג'אנגו הוא כמובן מקום ראשון, ומבחינתי לה מורס מקום שני, פאב להיט, שאני ממליץ לכולם לרוץ לבקר.



ציון:

74.2%




-------↑--------------1---------------↑-------



מטלות להמשך:

1. לשאול לגבי רוטב הברביקיו פפר, כיצד מכינים?
2. ספרו לי על בייקון הבקר, כיצד עושים אותו, איך מתובלן?
3. לשאול לגבי הלחמניה, האם בריוש אמיתית? האם חמאה? כמה אחוזים?
4. לצלם תקרה מזכוכית של שירותים.

סיכום כוכבי חשק (4) - באתי בשביל הלחמניה, התוספות מעל, הרטבים והאווירה.



**לה מורס**

תגיות: שירותים-מגניבים, בייקון-בקר, פאב-אירי

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה