טקסס ברביקיו Texas BBQ

 





כתובת : מתחם רביעיית פלורנטין, דרך שלמה 43, תל אביב.
שימו לב לא לטעות וללכת לברזל 7 בתל אביב, כי סניף זה נסגר לצמיתות. לא ללכת לשם.


תאריך ביקור : 21.11.20

הזמנתי ב-22:06
לקחתי ב-22:18 (12 דקות הכנה)
אכלתי ב-22:40 בערך  (22 דקות משלוח)






שם ההמבורגר : סמאשבורגר- 160 גרם, מוגש M, דף קטשופ ביתי, איולי צ'יפוטלה - 44 שקלים.
תוספת מעל: שניצל גבינת גאודה - 12 שקלים.
תוספת בצד: צ'יפס - 12 שקלים.
12 כנפי עוף מעושנות ברוטב סרירצ'ה מייפל - 34 שקלים.

סה"כ - 102 שקלים.

(מחיר ל200 גרם הוא 55 שקלים)

(אין ארוחות)





יתרונות:


1. ריח טוב למקום
יותר קל להשוות טעמים מלהשוות ריחות.
ועם זאת, אני חייב להגיד, שלמקום יש את הריח של הבשר הכי טוב שהרחתי.
ריח שנכנס מהאף, וישר מעורר את בלוטות הטעם.
ריח של בשר איכותי.




2. באתי בשביל הגבינה
לקחתי תוספת על ההמבורגר של שניצל גבינת גאודה.
זה לא חזה עוף, זה פשוט גבינת גאודה, שטיגנו אותה עם פירורי לחם, ממש כמו שעושים עם שניצל רגיל.
שניצל הגאודה איכותי ביותר,
ואני חייב להגיד שלא הרבה מקומות עושים שניצל גבינה.
המקום היחיד מלבד טקסס ברביקיו, שראיתי אותו עושה זאת, הוא פורט 19 (ואולי גם רוברט'ס)  כבוד.
בנוסף לכך, שניצל הגבינה היה מאוד מיוחד.
טעם גבינת הגאודה, היה כמו טעם של גבינה צהובה איכותית ביותר שאוכלים בטוסט,
גבינה צהובה מותכת, שבעת הביס, נמתחת לרוחב.
רק טוסט עסיסי יכול לשחזר את טעם הגבינה האיכותי ביותר שלהם.




3. צעצועים
יש קצת צעצועים:
בקבוקי אלכוהול הפוכים, כאשר הפיה שלהם היא כמו ברז,
שלט הניאון של המקום (כבוי), עם עצים למדורה שערומים מאחורי גדר,
ציור של הרצל הטקסני על הקיר,
תמונות של טקסס, ודגל המדינה.
נותן אווירה טובה.







4. רוטב גבינה מלוח
רוטב גבינה מלוח נחמד.




5. באתי בשביל ההמבורגר המתוק
ריבת בצל מתוקה ומתקיפה במתיקות שלה (בקטע יחסית טוב).




6. טעם המעשנה
הבשר של הקציצה איננו מעושן, אבל יש לו טעם של אחד כזה.
הטעם המעושן משייך את טקסס ברביקיו לקטגוריית "המעושנים" כמו B12 , עידוס ואולי גם קצת רובן.





7. התחושה שאחרי - תחושה שהיא בין מלטפת לבין כבדה, משהו באמצע.
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי) (הגבול)




חסרונות:


1. בשר הקציצה לא מעושן
לא הצלחתי להבין איך במעשנה כמו טקסס ברביקיו, הבשר של ההמבורגר לא מעושן...
זה פשוט מוריד מכל אחד שהולך למקומות על טהרת ההמבורגר, מאשר על טהרת הבשר.
זאת ועוד, אין מצב שקיבלתי את מידת העשייה שרשומה בתפריט, M זה לא. אולי בין MW לבין W. מאכזב.





2. עובדים על הלקוח
חבר שלי לא הזמין המבורגר,
הוא הזמין כריך אסאדו מפורק, רוטב ברביקיו וויסקי ופרוסות תפוח אדמה קראנצ'יות.
המרכיב האחרון במנה שלו, פרוסות תפוח אדמה פריכות, הוא תפוצ'יפס...
עכשיו, אני מכיר מקומות עם תפוצ'יפס על המבורגר.. אבל לפחות קצת אמת בפרסום.
אתם לא יכולים לרשום בצורה פלצנית, ולהביא משהו פשוט...
היה על זה פרק ברמזור, בו אמיר הגיע לאולם חתונה, שם אמרו לו שמגישים קינוח של קרם נוגט עשיר עטוף בחמאת בוטנים פריכה, ובסוף זה היה במבה נוגט.




3. צ'יפס וצ'יפס בטטה גנריים
הצ'יפס היה רטוב ודי גנרי.
הבטטה הייתה נחמדה מינוס, קצת מלוחה, ועתירה בשמן.





4. עקצה בדירוג
קטגוריה חדשה שנוצרה למקומות שמבחינת בשר הם לא משהו, אבל יש איזה מרכיב (לפחות אחד) שמצליח להקפיץ את הדירוג מעלה;
כתוצאה מכך, ההמבורגר מבחינת מכלול, פשוט טעים.
טקסס ברביקיו בקטע הזה, מזכיר מאוד את Sara's place עם נגיעות פורט 19 (כבד).
הבשר עצמו שרוף ולא הכי מעניין, אבל שניצל הגבינה פשוט מדהים, וגם ריבת הבצל משוגעת.
שניהם יחדיו מטשטשים את טעם הבשר, ויוצרים המבורגר שהוא פשוט טעים (טעמים אומאמי ומתוק עוצמתי).
מקומות נוספים שעקצו בדירוג, הם כמובן Sara's place , והמבורג.




5. כנפיים לא וואו
הכנפיים שלקחנו היו מעט חריפות, עשירות במייפל, אבל הן לא היו וואו.
פחות התלהבתי. אפילו לא סיימנו אותן (שלושה אנשים על 12 כנפיים ולא סיימנו).
אם כבר התלהבתי ממשהו, זה מרוטב המייפל שנשאר על הצלחת, איתו היה אפשר לנגב את הצ'יפס.









סיכום:

טקסס ברביקיו הוא מקום שרואים שנוצר על טהרת הבשר, פשוט לא על טהרת ההמבורגר.
מנת הדגל שלהם לדוגמא, היא כריך עם אסאדו וגבינה.
את ההמבורגר שלהם אגב, הם אפילו לא טורחים לעשן, כשכל שאר הבשרים מעושנים.
אבי ואלכסיי המנהלים עושים עבודה טובה כאשר מדובר בכריכי בשר על טהרת הגבינה, והטעם הסופי הוא בשר קריספי עם גבינה מותכת.
המקום עצמו נקי, מעוצב ועם ריח משגע, שיעודד אותך להזמין.
אף על פי כן, הבשר עצמו הוא לכיוון הבשר השרוף ומנוטרל הטעם, שניצל הגבינה וריבת הבצל תורמים רבות להעלות את הדירוג כלפי מעלה.
אז אם באת בשביל בריסקטים ואסאדו, אתה מוזמן לנסות, אבל אתה מעוניין בהמבורגר, אני הייתי ממליץ לנסות מקום אחר.

כריך האסאדו שלהם
אריזת המשלוח



ציון:

72%









תגיות: עקצה-בדירוג, בצל-מוחמץ, בשר-סמאשבורגר

**טקסס ברביקיו**


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה