הום בורגר Home Burger

 



 כתובת : רובע קאשקוש 2, רחוב שקיב ארסלאן,  דאלית אל כרמל.

תאריך ביקור: 17.4.21




16:28 הזמנו
16:45 בערך קיבלנו ואכלנו (17 דקות הכנה)










שם ההמבורגר: DIY- המבורגר 220 גרם, מידת עשייה M, בלי חמוצים, עם צ'יפס מתובל - 51 שקלים.
תוספת "cheese sause" (רוטב גבינה) - 20 שקלים.
תוספת גבינת חלומי - 10 שקלים.
שוופס פירות יער - 8 שקלים.

סה"כ 90 שקלים.

(ל-220 גרם זה יוצא 46.36 שקלים) (חצי עסקיות)



קדם דבר:

שמעתי הרבה על Home Burger.
זה באמצע הכפר הדרוזי המקסים, שמלא באומנות, דברי עתיקות והרבה מאוד כנאפה.
בגוגל מפות, הוא מדורג 4.9/5 על 167 ביקורות, שזה המון; ועל כן הייתי חייב לבדוק אותו.
נסיעה של שעה ורבע, והנה הגענו ☺

שוק דאלית אל כרמל, מאוד צבעוני




יתרונות:

1. בשר טרי
כל הבשר של הום בורגר מגיע מעֶגְלוֹת (פרות צעירות), כאשר מגדלים את כולן אצל קצב במשק ליד.
(מזכיר את burger saloon, אצלן יש חוות שחיטה פרטיות).
מידות העשייה נעות על קנה המידה הבא: BR R MR M MW W WD
בדגש על האפשרות ל-BR - Blue Rare ,
או בעברית: "נא מאוד" - החלק החיצוני צרוב קלות, אך פנים הנתח אדום וקר.
לי כמובן לא היה את האומץ לנסות בפעם הראשונה BR, אז לקחתי כמו תמיד M.
הבשר מתובלן מאוד, וארחיב על זה בהמשך.
בקצרה, הבשר הוא באיכות גבוהה, ואני מצליח להבין איך אפשר להגיע איתו עד BR, ולשמור על איכות.



2. מגוון גבינות
בהום בורגר ניתן למצוא סוגים שונים של גבינות: 
רוטב גבינה של המקום, על בסיס צ'דר - 20 שקלים.
גבינת צ'דר - 7 שקלים.
גבינת גאודה - 7 שקלים.
גבינת מוצרלה - 10 שקלים.
גבינת חלומי - 10 שקלים.

אני לקחתי את רוטב הגבינה המקומי יחד עם גבינת חלומי מטוגנת (דומה לשניצל).
סלמאן הבעלים עובד במפעל למוצרי חלב של אבא שלו.
הוא מייצר שם את גבינת החלומי, מביא אותה למסעדה ומטגן אותה עם פירורי לחם.



בביסים הראשונים הרגשתי נוכחות גדולה של גבינה, גם מהרוטב המאוד דומיננטי, וגם מהחלומי,

את ההמבורגר ששחה ברוטב, הייתי צריך לאכול עם כפפות שהביאו לי.






לביסים הראשונים, גבינה מלוחה מצוינת, טעימה יותר מהקטשופ!
מזכיר את המקום של אבא, מבחינת גבינות (זו מחמאה גדולה).


מימין, הביאו לי עוד מרוטב הגבינה, אם ארצה לשפוך לי בנוסף
טבלתי בו את הצ'יפס המתובלן


3. צ'יפס בסגנון ויטרינה
הצ'יפס שלהם מתובלן גם כן, והוא קצת מזכיר את המתכון של הצ'יפס של ויטרינה.
אפילו פריך יותר מהויטרינה.



4. תפריט המושך את העין
4.1. בדומה לוולף, הום בורגר משקיעה בתפריט שמושך את העין, ושהוא "עשה זאת בעצמך".
התפריט של הום בורגר הוא נתיב, אותו אתה מתחיל בצד ימין, ועובר "תחנות" של בחירה.
בכל "תחנה", אתה בוחר את סוג המנה, גודלה, או את התוספות הרלוונטיות שתרצה להוסיף.


ישנו המבורגר קטן וחמוד בצד ימין, מעליו רשום "התחל כאן".
התחנה הראשונה היא הסיסמה ל-wifi של המקום, אותה אפשר לגלות עם קודר(סורק QR).
לאחר מכן, אתה בוחר את מספר הקציצות שלך ואת משקלן, את מידת העשייה (מנעד רחב), את הסלטים על ההמבורגר, את הגבינות, את התוספות הנוספות, ואת התוספות בצד.

התפריט הוא מעין שיחה עם המלצר, שאלה מול תשובה בכל נושא.
והוא חמוד במיוחד, כשמעל הצ'יפס רשום get in my belly,
ולמטה בצד שמאל רשום "אתם הכי יפים כשאתם שבעים".




4.2. בנוסף לתפריט ההזמנות, "מפת השולחן" האישית של כל סועד, היא מפת דרכים...


זה בעצם הדף, עליו שמים את הצלחת, ועליה את האוכל.
רעיון חמוד שמראה איפה אתם נמצאים ביחס לדאלית אל כרמל.
אמרתי להאן (חבר): "תראה, ככה אפשר לראות איך להגיע למקום", והוא ענה "אבל אנחנו כבר פה...".
אם כך, המפה הזו היא בשבילכם.



5. אווירה נעימה
5.1. בדומה לקניבר, המסעדה כולה מורכבת מעצים, עם מעט צמחיה - מזכיר את הטבע.
נעים לשבת בה.



5.2. בנוסף לכך, יש הוואי של מסעדה ערבית.
הבעלים המקסים "סלמאן", הוא גם המארחת וגם המלצר, הוא זה שמשרת אותך.
הוא לוקח את ההזמנה כשזוכר הכל בעל פה, ולא טועה באף דבר.
(לוקחים שמות מהלקוחות כדי לא להתבלבל);
קודם תאכלו, תהנו,
משלמים בסוף.
העיקר לפנק את הלקוח.

קבלה שנרשמת בדיעבד, כדי לדעת כמה לגבות ממך

5.3. שירות מצוין
שוב הגישה הנדיבה הדרוזית, של "אם תרצה עוד ממשהו, פשוט תבקש".
התחושה שנותנים לך, שאם תרצה עוד רוטב גבינה/עוד צ'יפס, נביא לך, העיקר שתהיה שמח.

הלחמניה ה"ערומה" לפני שנשפכה עליה הגבינה




6. פטנט של בקבוקי קטשופ
נכון כששמים לכם בקבוקי קטשופ ומיונז על השולחן, צריך להפוך אותם, ללחוץ אותם, ולחכות עד שייצא משהו?
אז בהום בורגר הבקבוקים הפוכים מראש, ויש להם מעין מעמד פלסטיק מיוחד.
כך, תמיד ייצא לך קטשופ, ולא תצטרך להילחם עם הבקבוק.

בקבוקי קטשופ ומיונז קרים עם פטנט ייחודי, בו הם תמיד הפוכים

כך תמיד יוצא רוטב, לא צריך לנער ולא לשקשק


7. אמן התבלון
הום בורגר זוכה בתואר "אמן התבלון". זה המקום הכי מתובלן שאי פעם אכלתי בו.
אין בו דברים תפלים או יבשים, הכל מתובלן.
הבשר, הגבינה, הצ'יפס, הכל עם תבלינים ובכמויות.
מדהים בשביל ביסים ראשונים.

על הקציצה יש את גבינת החלומי המטוגנת




חסרונות:


1. יותר מידי מתובלן
כן, אני עושה את זה תמיד.
איך יתרון הוא גם חיסרון?!
הכל זה עניין של מידה.
השתדלתי לציין שבביסים הראשונים, התבלון של הבשר, הגבינה והצ'יפס הוא מדהים.
אבל, עם הזמן התבלון החזק מתחיל להצטבר, ואז כבר קשה לאכול מההמבורגר.    יותר מידי אומאמי.
לקראת הביסים האחרונים, חייב להודות שהיה לי קשה.
אולי מזכיר מעט את לה קרנה, כי גם שם מונסודיום גלוטומט שלט חזק,
אבל אין להשוות מבחינת רמה.
הום בורגר הם הרבה רמות מעל לה קרנה, והפרודוקטים שלהם מעולים.    רק שהתבלון הורס.

ספל תבלינים נוזליים.    מעולה לביסים ראשונים,    כבד אחרי זמן מה.


2. בשר מתובלן יתר על המידה
2.1. כן, אני חוזר על עצמי, אבל בסופו של דבר, אתה מגיע להמבורגריה בשביל הבשר שלה.
שים את הצ'יפס בצד, נסה גם לשים את רוטב הגבינה בצד.
הבשר עצמו גם מאוד מאוד מתובלן.
וכמה חבל! כי הוא כל כך איכותי, החמאתי לו בכך שאמרתי שהוא עדיין יהיה איכותי במידת עשייה BR.
מישהו שם שופך דברים בהגזמה וחבל, פוגע ממש.


2.2. פעם הבאה, כדאי לוותר על רוטב הגבינה ועל החלומי, לקחת גבינת צ'דר פשוטה, ולבקש מהם מינימום תבלון של הבשר.
ייצא הרבה יותר טוב.
2.3. "מגרי" (חבר) שלא לקח גבינה כלל, ולקח אננס במקום, ממליץ בטירוף.
הוא אומר שהם מביאים אננס עם רוטב מתקתק שמוסיף ממש.




3. התחושה שאחרי: הופכת רעה עם הזמן
בהתחלה, התחושה טובה יחסית, על אף שהתבלון הרע מעט הציק.
לאחר שעתיים, תחושה לא טובה.
לאחר ארבע שעות, תחושה מעיקה של סלע רע בבטן.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



4. קינוח אחד בלבד
לא באמת חיסרון מבחינתי, אבל יש כאלה שלוקחים את הקינוחים בתור פקטור.
יש רק צ'ורוס, וזהו.

הביאו לי כפפות כדי לאכול את ההמבורגר

קצת אשמתי, אבל חומר הלטקס שלהם נכנס לי למשקה...




סיכום:

הום בורגר הוא הפנינה של דאלית אל כרמל.
אם אתם קרניבורים, שפחות מדבר אליהם הבקלאוות שפזורות בכל חור, הום בורגר הוא המקום בשבילכם.
עם בשר איכותי מאוד, מנעד רחב של מידות עשייה (עד BR), וגבינות כיד המלך, לבטח תהנו.
עם זאת, אליה וקוץ בה, התבלינים שהם היתרון הכי חזק בהם, הם גם החיסרון.
הום בורגר מתבלנים יתר על המידה, שלא לצורך, ובעצם מקשים על אכילת ההמבורגר לטווח הארוך.
אז, אם אתם מזמינים עם גבינה, קחו קציצה של 160 גרם, ובסיום הארוחה תתפנקו בכנאפה אצל שפיק.




ציון:

65.3%


בכל הקשור לחניה,
תחנו באזור תחנת הדלק, לפני הכניסה לשוק.
לא כדאי לחנות על יד המסעדה, משום שהרחובות הם צרים, הכל בתצורה של כפר, ללא תמרורים,
וזה לא מקום שתרצו להכניס את הרכב אליו.


תגיות: עשה-זאת-בעצמך, שניצל-מוצרלה, מנעד-משקלים

**הום בורגר**
**home burger**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה