דון - DON

 



מדיה:  
ראיון עם הבעלים.
הצצה על הרחוב ליד המסעדה.
הצצה על המסעדה בחוץ.
הצצה על המסעדה בפנים.
הצצה על המטבח.


כתובת : עקיבא ליברכט 1, פתח תקווה.



תאריך ביקור: 21.10.21



20:10 הזמנו.
20:23 קיבלנו (13 דקות הכנה).



שם ההמבורגרהסנדק- רוטב ברביקיו, חסה, עגבניה, המבורגר, גבינת צ'דר טבעונית, אווז מעושן, חלת בצל ורוטב איולי מעושן. - 74 שקלים.
מגיע עם צ'יפס.




(ל-220 גרם עם צ'יפס זה יוצא 59 שקלים) (חצי עסקיות)





טבעות בצל אמיתיות - 28 שקלים.




קוקטייל טרופיקל בר - ואן גוך אננס, ואן גוך מלון, מיץ אננס, פסיפלורה, קוקוס ולימון - 48 שקלים.




פינוק: צ'ורוס - מוגש עם שוקולד חם ורוטב טופי (בשווי 29 שקלים).



סה"כ 150 שקלים.



קדם דבר:

1. כבר לפני חמישה חודשים, מסעדת דון נפתחה בפתח תקווה.
ואחרי שטיילתי לקצוות הארץ השונים, הגיע הזמן לבקר במגרש הביתי שלי [לא להתבלבל עם ההמבורגר שאשכרה נקרא "המגרש הביתי" בפתח תקווה].




2. לעומת שאר העסקים בפתח תקווה, שמרוכזים כולם ביכין סנטר,
מסעדת דון ממוקמת מול בנק מזרחי טפחות, על יד התחנה המרכזית של פתח תקווה.
המטרה: להפיח אור במקום פחות סימפטי, ולהפוך אותו לנגיש ולנעים יותר.
    2.1. אריאל, המנהל של דון, הוא אדם מקסים ומיוחד,
יש לו מטרה אחת: שאנשים יהנו.
פתח תקווה היא עיר מקסימה, אבל מה שמכירים בה מסתכם במתחם יכין סנטר ובקניון הגדול בשביל לראות סרטים.
אריאל רוצה "להפריח את השממה", לקחת את אזור התחנה המרכזית, שעקב חוסר פעילות הופך לאפל ומפחיד בלילה, ולגרום לו להיות שוקק חיים לא פחות מהאזור של יכין סנטר.
    2.2. אתם צריכים להבין שהמקום הזה הוא מאוד קטן, מסתכם בבעלים עצמו ובשתי מלצריות.
כל לקוח שמגיע למסעדה, זוכה ליחס אישי מהבעלים, ואומר לו שלום כשיוצא.
מאוד משפחתי.




3. בצמוד למקום, יש חניה בחינם לרכבים.    נוח מאוד אם מגיעים עם אוטו.



יתרונות:

  1. באתי בשביל השירות
    כאשר קיבלתי את ההמבורגר שהזמנתי, שמתי לב שקיבלתי מידת עשייה MW, ולא כפי שהזמנתי - M.
    לא אמרתי דבר, כי זו סטייה של מידת עשייה אחת בלבד, אז לא נהוג להגיד.
    אריאל הבעלים שאל אותי איך מידת העשייה, וכשאמרתי לו שזה לא בדיוק מה שביקשתי, הוא התעקש לקחת את זה חזרה, טען "אני אוכל את ההמבורגר שלך!", והכין לי המבורגר חדש!
    שגם היה MW...
    אבל עדיין אהבתי את הכוונה ♥
    1.1. אריאל פינק אותנו בצ'ייסרים, ובסיום הארוחה במנות של וויסקי דבש.
    משום שהמקום בהגדרה הוא בר ולא המבורגריה, נוח לבעלים לפנק באלכוהול כל דורש, וזה ממש נחמד, כי זו לא סתם יציאה להמבורגריה, זה בילוי לכל דבר.





  2. קוקטיילים איכותיים
    דון בר מגישים ממזגים (קוקטיילים) איכותיים מאוד.
    אין הרבה המבורגריות באופן כללי, שמגישות קוקטיילים.
    אלה שכן, כמו ג'אנגו - קוקטייל חריף ולא טעים,
    או כמו מורדן בר - צבע מאכל בגדול.
    קוקטיילים ברמה מאוד ירודה.
    אצל דון, השילוב של כמה ואן גוכים שונים, עם פירות טרופיים, גורם לקוקטייל להיות איכותיים.
    2.1. הקוקטייל טרופיקל בר היה מאוד נחמד, טעמו משתנה ממתוק וטעים לסיומת חריפה בסוף.
    ממזג שמשאיר טעם של עוד כשמסיימים אותו. ממליץ.
    2.2. קוקטייל האננס שלקחתי מצוין, עם חתיכות אננס אמיתיות וקוביות סוכר.




  3. בשר של מורדן בר
    ואם כבר דיברנו על מורדן בר, הבשר של דון, לא כזה רחוק ממנו.
    הבשר של דון מזכיר שילוב של רובן, מורדן בר ו-F&B.
    אם מסקרים אותו בעיניים כשרות, הוא ההמבורגר החמישי הטעים ביותר בארץ, ומספר אחת בפתח תקווה.




  4. גבינה טבעונית הכי טעימה שאכלתי
    יצא לי לאכול גבינה טבעונית בשלושה מקומות: בודגה ובורגר סטורי - גבינת קוקוס
    ו-F&B - גבינת אגוזים.
    בדון, הגבינה היא גם מקוקוס, אבל היא הרבה יותר סמיכה, חזקה בטעמה, וטוב מאוד.
    שוב, אף פעם זה לא יהיה כמו גבינה אמיתית, אבל בעיניים כשרות - גבינה מצוינת.




  5. באתי בשביל טבעות הבצל
    התפריט אינו טועה, וטבעות הבצל בדון אכן אמיתיות ומדהימות.
    למעשה, אלה טבעות הבצל הכי טעימות שאכלתי, והן בקרב צמוד עם BBB.
    ההבדל - בBBB זה הרבה טבעות בצל שהן דקות, ומכילות בעיקר ציפוי שהוא טעים, אבל פחות בצל.
    בדון, טבעות הבצל מזכירות את טבעות הבצל של בודגה, בשרניות ואמיתיות.




  6. חלת בצל מעולה ופריכה
    אחד המרכיבים בהמבורגר הסנדק הוא "חלת בצל" שמאוד מזכירה את חלת הבצל בשמבז.
    חומרי הגלם של דון מעולים, וכשיש בצל טרי ואיכותי, עם שמן איכותי, אפשר לשחק עם זה הן לכיוון טבעות והן לכיוון חלה.  תמיד טעים.




  7. חזה אווז מעושן ומתובל במידה
    אף פעם לא הייתי חסיד של קורנביף,
    כל העניין של לקחת בשר, לפרוס אותו לפרוסות דקות, להמליח אותו, ובעצם להפוך אותו לתוספת שמזכירה פסטרמה, אף פעם לא עשה לי את זה (אולי חוץ מבלה מורס).
    חזה האווז בדון נחמד מאוד.




  8. שאר הרכיבים בכריך
    הלחמניה מצוינת, החסה טרייה ואהבתי גם את רוטב הצ'יפוטלה, על אף שהיה מעט חריף.
    רוטב האיולי המעושן נשמע נוצץ, אך היה פחות לטעמי.




  9. צ'ורוס מעולה
    קינוח הצ'ורוס של המקום מעולה.
    מוגש עם ריבת חלב, ולא עם טופי, כמו שכתוב בתפריט, אך עדיין טעים מאוד.
    לדעתי הכמות מועטה, משהו כמו 3 חתיכות על שווי של 30 שקלים, מעט זעום.
    עם זאת, החתיכות מגיעות חמות, ואפילו לפי דעה של חבר פטיסייר שהצטרף אליי, הן סופר איכותיות.
    מומלץ בחום להזמין את זה. טעים מאוד.




  10.  שירים טובים במקום
    המקום לוקח שירים שכולם אוהבים, ושם גרסת קאבר רמיקס שהיא "ליד".
    שירי dance ממש נחמדים, שנותנים לך זווית אחרת על המון שירים שהכרת.
    חדש-ישן כזה, ממש חמוד.




  11. התחושה שאחרי: נעימה וקלה
    על אף ההמבורגר העמוס,
    על אף שלקחנו ארוחה מלאה, עם ראשונה של טבעות בצל, המבורגר מושחת עם צ'יפס וקינוח,
    הכל ישב מצוין בבטן, והתחושה לאחרי הייתה נעימה וקלה.  תענוג.


    ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
    (קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)





חסרונות:

  1.  צ'יפס גנרי
    הצ'יפס של דון אמנם מתובל, אבל הוא די גנרי, לא משהו מיוחד.
    הוא אחלה מאנצ' כאשר אוכלים אותו יחד עם ההמבורגר.




  2. שורפים מידת עשייה
    עם כל הכוונה הטובה, בדון הגישו לי רצוף פעם אחר פעם MW, כאשר ביקשתי M.
    מכאן אני יוצא לצומת דרכים של שתי מסקנות.
    הראשונה - יש להזמין מידת עשייה MR כדי באמת לקבל M.
    השנייה - אולי עם הבשר הזה, עדיף לקחת MW ולא לא להיות נועז יותר, ייתכן שזה לטובה.




  3. קוקטיילים יכולים להשתפר
    אכן החמאתי לקוקטיילים של המקום, בתור המבורגריה הם בין הראשונים.
    אבל אם מדברים בתור בר, עדיין יש מקום לשיפור.
    לפי דעתי, קוקטייל שרובו מוכן מואן גוכים מוכנים (שגם ככה הם קוקטיילים) זה קצת ראש קטן.
    לצורך הדוגמה, הייתי לאחרונה בבר רגיל, בו לקחתי קוקטייל שהכיל טקילה בניחוח בזוקה, אבטיח, ליקר הדרים, לימון, חלבון ונגיעות אבקת היביסקוס.
    כבר רואים שבקוקטייל הזה הושקעה מחשבה רבה יותר מלערבב שני ואן גוכים.
    מה גם, שרוב הקוקטיילים בדון הם על בסיס מיץ אננס, אז מי שלא מתחבר.. יהיה לו בעייתי.




  4. מילקי
    כלבת המקום "מילקי" היא סופר חמודה וחברותית.
    כל אדם שמגיע לסעוד, ישר היא קופצת עליו בחינניות, והיא ממש חמודה.
    עם זאת, בעת הראיון עם הבעלים, היא קפצה לי על המיקרופון, החלה ללעוס אותו, ובזאת נכנסה לביקורת עצמה...




סיכום:

לאחר סיפור ההצלחה של בית הקפה "קופי דון", שקיים כבר 13 שנה,
החליטו להתרחב, לפתוח את "דון בר", ואני שמח שכך עשו.
כמו צ'אפו והולשטיין שהתפצלו מקפה ויולה, אני שמח לראות שגם בפתח תקווה ישנם ניצנים של המבורגריות חדשות.
דון הוא בר קוקטיילים מצוין, שמשלב אווירה, אוכל טוב וקוקטיילים מצוינים.
הייחוד של דון הוא במיקומו, ולכן מי שגר קרוב לתחנה המרכזית בפתח תקווה, יכול להגיע ברגל, ולא חייב להוציא רכב ליכין סנטר, או רחמנא ליצלן עד תל אביב.
אני מכתיר המבורגר זה, כחמישי הכשר הטוב ביותר בארץ, וכמקום הראשון בפתח תקווה;
ומזמין את כל תושבי פתח תקווה להגיע לדון ולסעוד, ההנאה מובטחת.





ציון:

63.6%







**דון**
**don**

תגיות: 
טבעות-בצל-בן-אנד-ג'ריס

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה