הולשטיין

-------↓--------------2---------------↓-------
סיקור בזק




מדיה:  
ראיון עם הבעלים. 
הצצה על המסעדה.
הצצה על המטבח.
הצצה על שוק הכרמל.
**חדש**
קישור לבנק תמונות.
סיור במסעדה.






כתובת : יום טוב 17, שוק הכרמל, תל אביב.




תאריך ביקור: 5.12.21




טעים מאוד, כמו תמיד,
וגם, ההמבורגר היחיד שמגיע עם קורנפלקס מעליו!



סוף סיקור בזק




-------↑--------------2---------------↑-------

 -------↓--------------1---------------↓-------



מדיה:  
ראיון עם הבעלים. 
הצצה על המסעדה.
הצצה על המטבח.
הצצה על שוק הכרמל.

כתובת : יום טוב 17, שוק הכרמל, תל אביב.

תאריך ביקור: 25.8.21



20:44 הזמנו.
20:54 קיבלנו (10 דקות הכנה).



שם ההמבורגרהולשטיין מוצרלה - קציצה עסיסית, שניצל מוצרלה, איולי, בזיליקום ושום קונפי, עלי חסה, עגבניה ובצל סגול.
כולל צ'יפס ושתייה קלה - 62 שקלים.

(ל-220 גרם עם צ'יפס זה יוצא 45 שקלים) (יש עסקיות)



קדם דבר:

רק שבוע באוויר, וכבר ההמבורגר של בשארה חינאווי מקבל סיקור נרחב כ"כ, שאין מצב שאני לא הולך לשם לבדוק.
בשארה, אושיית בשר, לו יש מפעל, קצבייה, ומספר עסקים, ביניהם הפיתה של חינאווי, ועכשיו הולשטיין.




הסעיף שאינו נוקט עמדה:

1. פירוט התפריט
כמה דגשים בתפריט של הולשטיין, ששווה להכיר אותם, לפני שמזמינים, לא להיות מופתעים.
1.1. רבי באן בהכל מלבד בקלאסי - אם תזמינו את המנה "הולשטיין קלאסי", המנה הזולה ביותר ב-45 שקלים, היא תגיע לכם עם צ'יפס, אבל לא עם שתייה ולא עם לחמניית כיפת שום שחור.
היא תגיע עם לחמניה רגילה, ובשביל לשדרג לשום שחור, תצטרכו להוסיף 7 שקלים.
בשאר המנות, מגיע אוטומטי עם לחמניית רבי באן.
1.2. מדבקת הארוחה - אני אישית לא שמתי לב לזה ממבט ראשון,
אבל בצד שמאל של התפריט ישנה מדבקה לבנה אנכית עליה רשום "כולל צ'יפס ושתיה קלה".
לא לחינם היא לא נמצאת לאורך כל התפריט,
היא נמצאת על המנות בהן הארוחה מגיעה.
כלומר מהמנה של הולשטיין צ'יז ועד הפטריות למטה, כל אלה מגיעות עם צ'יפס ושתייה, השאר לא.





1.3. בירה במקום שתייה - כמו ב-burger market, ניתן לקבל במקום שתייה קלה, בירה של San miguel מהחבית.
בירת גיבורי על, לעומת זאת, שגם יש למקום, עולה תוספת תשלום (לדעתי 17 שקלים תוספת).



יתרונות:

1. איכות בשר גבוהה במיוחד!
ברוב המקומות, איכות בשר של קציצה היא ממוצעת/ממוצעת +.
איכות הבשר בהולשטיין היא האיכות הגבוהה ביותר בה נתקלתי, שעדיין נאמנה לקציצה.
עם זאת, על מנת להסביר כמה טעים היה לי, אחלק את הקציצות המעולות שאכלתי עד כה לשתי קטגוריות:

הקציצה השומנית - קציצה השומרת על טהרת שומן הקציצה.
בקטגוריה הזו, יש קציצות שומניות, אלו שהכי מתאימות להמבורגר מושחת בדיינר אמריקאי, מה שאוהבים לאכול.
בקטגוריה הזו יש בראש את fatcow ו-jango,
את המיושנים: NG, GDB, צ'אפו
ובתחתית הרשימה (עדיין בשר מעולה, הכל יחסי), את הקציצות עם השומן המוגזם, כמו אנגוס.
באנגוס, אוכלים את הקציצה, ומתוך עודף שומן, בסוף הארוחה כבר יש צרבת.

הקציצה הבשרנית - קציצה השומרת על טהרת הבשר.
הקציצות האלו דלות בשומן, גם אצלן האיכות היא גבוהה, אבל הבשר בהן היה יותר מתאים למצלה (על האש), ופחות לקציצה מושחתת.
בקטגוריה הזו, הולשטיין במקום הראשון.
אחרי הולשטיין יש את האדסון וסבסטיאן,
ובתחתית הרשימה את כרמל, שהבשר שלה מתאים יותר לעל האש, מאשר בין שתי לחמניות.

אם כך, הולשטיין מככבת בקציצה שעל טהרת הבשר, ודלה בשומן.


2. זול בטירוף
יתרון שמתברג גבוה, משום שרק עבור 45 שקלים תוכלו להשיג את ההמבורגר + מנת צ'יפס.
(לא כולל רבי באן ולא כולל שתיה).
ההמבורגר הזול ביותר הוא Burger market בעלות של 36 שקלים.
צ'יפס עולה שם 10 שקלים.
סימן שהמבורגר + צ'יפס במקום הזול ביותר עד עכשיו, יקר בשקל, מאשר הולשטיין.
אם כך, אם מסתכלים על המחיר של המבורגר וצ'יפס, הולשטיין הוא המשתלם ביותר, מקום ראשון בארץ.

מסתנוור מכמה שזה זול



3. רבי באן
לא עוד סימן ההיכר של GDB.
כעת הרבי באן בשוק ההמבורגרים, ושייכת גם להולשטיין.
כאן לעומת GDB, שמתי לב שכיפת השום השחור רחבה יותר,
כלומר שיש ממנה יותר.
ערן שוורצברד, הקונדיטור שאחראי על הלחמניה הזו, הביא לבשארה לחמניות עם כיפת שום שחור נדיבה ביותר,
עם 70% חמאה (ממה שהבנתי), הלחמניה מתקתקה וחמצמצה בו זמנית, משדרגת לגמרי את ההמבורגר.
לגמרי נכנס ל"באתי בשביל הלחמניה".

מסוע הלחמניות, בדיוק כמו ב-GDB.



קסדה של טעמים



4. שניצל מוצרלה
גם אצל הולשטיין יש שניצל מוצרלה טעים.
המוצרלה אמנם לא חזקה בטעם יותר מידי, אבל נותנת את האפקט הנמתח, שמוסיף לחוויית האכילה.

כמו מוצרלה הוא היה! (#משפחת_שווץ)

5. חסה לאליק
כמו בבינגו, גם בהולשטיין יש את החסה היקרה והמסולסלת, אותה כיף להשאיר בתוך ההמבורגר,
היא מעניקה נפח למכלול, והיא האהובה עליי מכל החסות (לא שיש כזה מבחר, אבל עדיין).


6. רטבים מבית ג'לאל סאלם
6.1. מי שאכל בצ'אפו בורגר, נהנה מאוד מהאיולי בטעמים, שלל רטבים מיוחדים שיש למקום.
אין זה מפתיע שיש דימיון מאוד גדול, שכן ג'לאל סאלם כעת משחק עבור הולשטיין, והטעמים הנהדרים עברו יחד איתו.
6.2. להולשטיין ישנו רוטב נוסף של איולי חרדל, שמאוד מזכיר את רוטב הבית של דודס.
טעים מאוד.


בהולשטיין יש גם רטבים מיוחדים

וגם רטבים רגילים בשקיות, למי שמחפש את הפשוט

7. בירה מהחבית במקום שתייה קלה
אין הרבה מקומות שמפנקים בבירה מהחבית במקום שתייה קלה, ללא תוספת תשלום.
burger market עושים כך, ו-GDB מביאים בקבוק של red stripe
הבירה בהולשטיין היא של san miguel.


בלי קשר, יש אפשרות לרכוש גם בירה ישראלית שנקראת "בירה גיבורי על",
אבל היא כבר בתשלום (לדעתי 17 שקלים).






8. מפנקים בצ'ייסרים
למשך כל הערב, לא עזבו אותנו, ומזגו לנו המון צ'ייסרים (לדעתי של גרייגוס).
רובנו לא שתינו, כי הגענו עם רכב.
זה רק דרבן את המלצרים להמשיך למזוג לנו...
כמו שבשארה אומר, אתה לא מגיע בשביל רק לאכול, אתה מגיע בשביל חוויה, וזו אכן הייתה חוויה.
(מאוד מזכיר את הגישה של הטבח דויד בצ'אפו).


9. שירים יפים ברקע
אמנם מגיע מהמסעדה השכנה, אבל עדיין...




10. הכנה לתחושה מלטפת (יתרון עשירי!)
מאוד מעניין, בהולשטיין אתה אוכל, ועם הזמן נבנית לך התחושה המלטפת.
כלומר, כבר משלב מאוד מוקדם אתה יודע כמה הבשר איכותי, והתחושה המלטפת מגיעה באמצע הארוחה.
כיף מאוד.



11. התחושה שאחרי : מלטפת
ואם הייתה הכנה, אז כמובן שהתחושה שאחרי, אכן מלטפת ונעימה.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



חסרונות:

1. המיקום
ההמבורגר של הולשטיין הוא קרוב למושלם, וקשה למצוא חסרונות בהמבורגר עצמו.
המחיר של ההמבורגר זול מאוד, ואחת הסיבות היא המיקום.
אם המנהל של הולשטיין היה שם את ההמבורגר הזה במסעדה, עם קורת גג מעל הראש ומזגן, המחיר היה עולה משמעותית.
המטרה של בשארה היא לספק את ההמבורגר עם האיכות הגבוהה ביותר, במחיר הנמוך ביותר.
עם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהמקום נמצא באמצע שוק הכרמל, על הכביש.
תוך כדי שאתה אוכל, יעברו לך בין הרגליים אנשים שמטיילים בשוק, אופנוענים, ואולי גם כמה תיקנים...
כרגע אין ישיבה בפנים, בתוך המסעדה, והישיבה היא בחוץ בלבד, על הכביש.



2. הרצפה עקומה
נשמע כמו תירוץ עלוב למשהו, אבל הרצפה באמת עקומה...
משום שהשולחנות נמצאים על הכביש, והכביש הוא בשיפוע, הם לא יציבים ומתנדנדים כל הזמן.
כאשר ניסיתי לחתוך את ההמבורגר שלי, הרעדתי את השולחן, וגרמתי לכוס הבירה של חבר שלי להישפך לי על כל המגש.
הוא - איבד את הבירה שלו,
לי - נהרס כל הצ'יפס.
והכל כי השולחן רעד מעט כתוצאה מחיתוך של הבורגר.

בריכת סן מיגל


3. צ'יפס גנרי
גם בכביש 90, המקום הראשון שלי, יש צ'יפס גנרי.
לא בהכרח אומר שהוא לא טעים, פשוט אין לו ייחוד, למל"מ כזה.
ולא, זה לא כי נשפכה לי בירה עליו, יצא לי גם לטעום מהצ'יפס שהבירה לא נגעה בו,
להפך, רק עשתה לו טוב...



4. קצוות שרופים
הקציצה של הולשטיין מדהימה, עם בשר מאוד איכותי בפנים,
רק חבל שבקצוות שלה, היא פריכה על גבול שרופה.
גריל הגז בהולשטיין הוא גז, ולא פחמים, לכן קשה לשלוט על מידת העשייה, עניין של שניות.
העובדה שבמעטה הקציצה זה היה שרוף, קצת מורידה מהקציצה.



סיכום:

מסעדת הולשטיין היא בהחלט אחת המסעדות היותר טובות שביקרתי בה.
המנהל שלה שאפתן, כריזמטי, ובצדק!
לבשר של חינאווי אין תחרות, ומבחינת טהרת הבשר, זה הבשר הכי איכותי שאי פעם טעמתי.
כשאוכלים את ההמבורגר, לא צריך רטבים (כי יש מספיק), ולא צריך צ'יפס (כי הוא לא מיוחד).
המיקום של הולשטיין (עקב המחיר) מעט בעייתי, ולכן הייתי ממליץ לכולם לנסוע לפיתה של חינאווי, שם יש בדיוק את אותו הדבר: לחמניית רבי באן, בשר בורגר מושלם, רק שאין שם את הצ'יפס.

מומלץ בחום!




ציון:

72.1%


-------↑--------------1---------------↑-------


תגיות: בשר-מיושן, שניצל-מוצרלה, בירה-במקום-שתיה-קלה, מפנקים-בצ'ייסרים, הרצפה-עקומה.
אין-שירות

**הולשטיין**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה