אלפי
כתובת : פרישמן 22, תל אביב.
200 גרם של בשר בקר איכותי, חסה, אננס צלוי, רצועות אווז מעושן, קורנישונים ואיולי צ'יפוטלה שלנו - 74 שקלים.
בפעם השנייה היה לי מדהים כל כך, אלוהי כמה שהיה טעים, בשר שמאיים על Fatcow באיכות שלו.
לכן הייתי חייב לחזור בפעם שלישית כדי להכריע.
הפעם הצלחתי להוציא ממנו, שזה היה "פסואה", שזה ליקר פסיפלורה.
בהחלט ה-Underdog של תל אביב.
ישראל מתייבשת, וכך גם הלחמניה |
יותר פירה מאשר קראסט |
נורה אדומה |
השניצל במחיר של המבורגר.
שניצל ב-80 שקל?! |
לפי ההיגיון הזה, הפעם הבאה צריכה להיות טובה... אבל אני עדיין חושש.
הציון שאתן לביקור הזה יהיה נמוך,
ועם זאת אני עדיין ממליץ ללכת למקום הזה, משום שאני יודע שיש לו פוטנציאל,
ואם נפלתם על יום טוב, אתם ממש תהנו (בערך כמו ג'אנגו היום).
ציון:
45%
ציונים קודמים:
90, 74
ציון סופי:
69.66%
מדיה:
(עולה 14 שקלים בהזמנת המבורגר).
(עולה 18 שקלים בהזמנת המבורגר).
(עולה 16 שקלים בהזמנת המבורגר).
(בגדול עוגת שוקולד, שמונחת על גבי משהו שמאוד מזכיר את חטיף השוקולד כיפכף)
ולכן לא בטוח שהביקורת הזו תהיה מספיק מקצועית.
תפריט. |
תפריט קוקטיילים. |
אבל ישנו הבדל של שמיים וארץ בין הביקור הראשון שלי באלפי, לבין הביקור עכשיו.
בפעם הראשונה, הרגשתי זלזול מוחלט בלקוחות, בזמן שלהם, ובאיכות המנות,
ואילו עכשיו, בפעם השנייה, כשהבעלים גילה בנו עניין, הוא, פשוטו כמשמעו, ישב איתנו תוך כדי שאנחנו אוכלים.
האוכל הגיע טרי, הבשר חלומי, והכל פשוט ניגן, היה מדהים.
לא ציפיתי להישאר שם מעל שעתיים,
אבל כל כך נהנתי, שכמעט איחרתי ליעד הבא שלי.
כן, זו קצת גניבה ספרותית משם המנה של פרוזדור,
אבל אני חייב לציין שזו חמאת האומאמי הכי טעימה, הכי איכותית והכי אמיתית שאי פעם אכלתי.
אין לזה מרקם של רוטב, אלא של רסק,
מעין גרבר כמהין, עם גושים אפורים אמיתיים, פשוט טעם מטורף,
בין התוספות הכי טעימות שיצא לי לאכול עם ההמבורגר, אם לא הכי טובה.
ממליץ לקחת את המנה "כמהין אלהרר" ולקחת עוד מהרוטב הזה בצד, טירוף חושים.
1.1. יותר טעים ממקומות אחרים שטוענים שיש להם כמהין אמיתי, אבל זה לא נכון, כמו צ'אפו בורגר והולשטיין.
הכמהין הכי אמיתי שאכלתי בישראל |
2. בשר איכותי, כמעט כמו ג'אנגו
לקחתי מידת עשייה MR, כדי לבדוק את הבשר קצת יותר,
והאיכות שלו הייתה פשוט יוצאת מגדר הרגיל.
אלפי נכנסה לרשימה של "באתי בשביל הבשר" במקום הרביעי בארץ.
2.1. איכות כמעט ללא תחרות,
אני חושב שג'אנגו הוא היחיד שללא ספק מנצח את אלפי.
על כן, החלטתי שבפעם הבאה שאלך, אקח מידת עשייה R,
וכך אדע ידו של מי על העליונה.
איכותי בצורה משוגעת |
3. צ'יפס קייג'ון
הצ'יפס של אלפי עדיין ניצב במקום הרביעי בארץ, של הצ'יפס הטעים ביותר.
תיבול הקייג'ון שעליו משדרג אותו המון.
4. תפוחי אדמה של האדסון
תפוחי האדמה מהסוג שאפרט עליו כעת, יש לארבעה מקומות:
האדסון, צפרירים 1, הרצל בר קפה ואלפי.
אלה הם תפוחי האדמה הכי פריכים שיצא לי לאכול בחיי.
4.1. כאשר פלחי תפוח אדמה הם גדולים, מרוב הטעם של "הבשר" (תפוח האדמה, הפירה, מה שבפנים), בקושי מרגישים את התיבול שנמצא במעטפת, והטעם הופך להיות בנאלי, תפל ו"תפוח אדמה מדורה".
אצל אלפי, הם קטנים מספיק, כך שיש בהם מה"בשר" (תפוח אדמה), אבל ברמה מזערית,
כך כן מרגישים את הפירה של תפוח האדמה, אבל במידה שווה עם הקליפה המתובלת.
4.2. גם על זה יש קייג'ון.
4.3. בקיצור, תפוחי האדמה הכי טעימים שיצא לי לאכול אי פעם.
4.4. הם מזכירים מעט את תפוחי האדמה של מקדונאלדס.
5. ריבת בצל מעולה
כמו ב-BBB, לאלפי יש ריבת בצל מקורמלת ביין.
היא מתוקה, טעימה, ומזכירה את רוטב היין של ההמבורגר של יושע במוסד, או של burger market.
שילוב מעולה עם גבינת הבושה.
6. מרווח בין הספסלים
אולי נראה כמובן מאליו, אבל אני חייב לשבח את הספסלים בחוץ.
הם גם נוחים, והכי חשוב ישנו מרווח בין ספסל אחד למשנהו.
בשמבז לדוגמה, אין מרווח כלל בין מקומות הישיבה, וזה בלתי נסבל לשהות במקום כך,
הן מבחינת קורונה והן מבחינת תחושה כללית של קופסת סרדינים.
באלפי, יש מקום מרווח, ועל כן תענוג לסעוד במקום.
7. צוות העובדים נחמד מאוד
סעיף חזק ומשמעותי.
הסעיף שגרם לי לשפר את היחס שלי למקום ב-180 מעלות.
בביקור הראשון, היחס היה אדיש על גבול המזלזל.
ואילו הפעם, בביקור השני, הבעלים ישב לדבר איתנו, בזמן שאכלנו,
המלצרים היו נחמדים מאוד, שוחחו איתנו, והמליצו לנו על מנות.
אפילו זכיתי לפגוש את שף המקום,
הוא היה מסביר פנים, והיה שמח להצטלם, ולספר לי על כל דבר שרציתי.
זה מה שהופך המבורגריה למקום משפחתי.
7.1. כדי להרים את האווירה, הבעלים הרים איתנו צ'ייסר של משהו אדום.
שאלתי אותו מה זה, והוא סירב לענות, אמר לי "משהו טעים".
באמת היה טעים, ועד היום זו תעלומה...
8. התאמת קוקטייל ללקוח
ברוב המקומות, יש 4-5 קוקטיילים של המקום,
ובמקסימום יכולים להמליץ לך על איזה קוקטייל יהיה לך הכי מתאים.
אלפי הוא המקום היחיד, שמלבד קוקטיילים מוכנים מראש, נותן לך לבנות קוקטייל משלך.
"עשה זאת בעצמך" כשאתה בוחר לעצמך ג'ין מתוך ארבעה,
ערבוב מתוך ארבעה, וטוויסט מתוך שישה.
I was a bit overwhelmed with all this
ומשום שאני לא מבין גדול בקוקטיילים, אמרתי להם "סומך עליכם", ונתתי להם להכין לי משהו.
9. שירותים צבעוניים
כמו בלה מורס, ואולי כמו בפיקאפ.
גם באלפי, השירותים צבעוניים, כדי להנחות האם אלה שירותי גברים או נשים.
10. זה דומה ל...
סעיף שבא לאזכר מקומות אחרים.
אפשר לראות בתמונה מטה, שההמבורגר מגיע עם סכין שנעוצה בו, כמו אצל פרוזדור,
ועל ידו יש בקבוק מים מזכוכית, כמו במקום של אבא.
האננס בקוקטייל, however, ייחודי למקום.
11. עוגת מוס כיפ-כף
עוגת המוס של אלפי מיוחדת מאוד.
החלק העליון הוא טעים, כמו בערך כל עוגת מוס,
אבל החלק התחתון מורכב מוופל שמאוד מזכיר את הטעם של חטיף השוקולד "כיפ כף".
הקונטרה של מוס שוקולד רך עם תחתית פריכה של וופל, הופכת את המוס הזה למיוחד ביותר,
ולקינוח שלדעתי הכי שווה לקחת אצלם.
טעים מאוד!
12. תחושה שאחרי: מעולה
התחושה שאחרי האוכל היא קלה ונוחה.
תחושה מעולה שמעידה על בשר איכותי.
תענוג.
אז כן, במקום להתאים לי קוקטייל, פשוט ביקשתי מהם שיביאו לי את הקוקטייל הכי מתוק שלהם.
הוא היה גדול, בכמות נדיבה, שזה ממש אהבתי, אבל מתוק הוא לא היה.
הוא היה חמוץ, אבל נסבל.
מבחינת ספקטרום טעמים בקוקטייל, תמיד אעדיף "מתוק מידי" או "חריף מידי", על פני "חמוץ מידי".
הסתייגות: מלבד הגודל שלו שהיה מרשים, אהבתי מאוד שהביאו מעל הכוס אננס, במקום לימון גנרי, כל הכבוד.
בקיצור, ממליץ להזמין בירה במקום קוקטייל.
בגדול, אין לי חסרונות למקום, אז אני מתחיל לחפש בנרות...
הביאו לנו רטבים מגוונים ונחמדים,
אבל הייתי שמח, אם היו בקבוקי רטבים על השולחן, ורצוי צוננים.
לא כיף לבקש עוד מהרוטב הזה, ועוד מהרוטב הזה, כשנגמר.
אני רוצה להאמין שהזינוק ברמה של המקום מהפעם הקודמת לעכשיו, נבע משיפור אמיתי של המקום,
ולא כי אני בלוגר.
על כן, פעם הבאה שאלך, אשמור על פרופיל נמוך, לא אחשוף את זהותי, אזמין מידת עשייה R,
ואראה אם המקום שומר על הרמה הגבוהה, ועל ההצגה שהוא נתן עכשיו.
יש כ"כ הרבה מסעדות בעיר ההמבורגרים של ישראל, עם תחרות מאוד גדולה.
כך, מי שיותר נמצאת במרכז, ומי שמשווקת את עצמה יותר, מי שהפכה מותג - היא זו ששולטת בדעת הקהל.
האדם הממוצע, זה שהוא לא בלוגר, ולא מכיר המון המבורגריות, לא שמע על אלפי, ולא מכיר את הרמה הגבוהה שיש במקום הזה.
מסעדת אלפי ניצבת, לפי דעתי, עם הגדולות שבת"א, ליד fatcow, GDB, וויטרינה.
היא ההפתעה הפחות מוכרת, שתגרום לכם להתענג על כל המבורגר.
עם חמאת כמהין, הכי טובה בארץ, שלחלוטין עשתה את המנה.
ועם צוות עובדים חייכן, שנותן תמיד תחושה טובה.
74%
(עקב תחרות עם מורדן בר)
כתובת : פרישמן 22, תל אביב.
תאריך ביקור: 19.3.21
כפי שתראו בתפריט למעלה, היא לא מוכרת דברים נוספים מלבד המבורגרים, והיא קולעת בול לתחום שאני מסקר.
אם כך, בייתרונות, אתייחס למנה החלופית שהביאו לי, ובחסרונות אפרט יותר על המנה הראשונה.
אין מה להגיד, הבשר של אלפי הוא די איכותי על גבול האיכותי.
הצ'יפס של אלפי, מתובל בתבלין קייג'ון (סעיף 7 באקדמיה), שכפי שאנחנו זוכרים מככב בפוטטוס של burger saloon.
בתחתית המזלג, יש לנו רוטב איולי חרדל, ומשמאלו מיונז פשוט. |
השמאלית היא מלכה, ניתן לראות את הטריות ע"י הגזים שלה. |
ניתן לראות שכאן משמעותית יש פחות גזים. |
הלחמניה החלופית |
אקסקליבר. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה