פיקאפ בורגר - Pick Up Burger

 


מדיה:  

ראיון עם הבעלים.
הצצה על המסעדה.
הצצה על המטבח. 



כתובת : ז'בוטינסקי 1, לוד.

המקום כשר


תאריך ביקור: 11.11.21




18:21 הזמנו.
18:36 קיבלנו (15 דקות הכנה).


שם ההמבורגר: צ'פאצ'ינגו- איולי שום, עלי רוקט, חמוצים, קונפי מנגו אננס וחלפיניו - 57 שקלים.
מגיע עם צ'יפס חצי חצי.
(אמור להיות להם בירה קורונה ב-17 שקלים - נגמר)
קולה זירו - 8 שקלים.


אפטר מטוגנים: צ'יפס (פטרוזיליה שום, גרידת לימון), כדורי פירה, נקניקיות ביסלי, אצבעות עוף - 28 שקלים.


פינוק: תוספת של טבעת בצל על הקציצה.

(אין קינוחים)

סה"כ 93 שקלים.

(ל-200 גרם זה יוצא 47 שקלים) (חצי עסקיות)

הקישור להזמנות הוא גם התפריט, אין תפריט פיזי.
הקישור לא עובד כאשר המקום סגור.




קישור לאתר שלהם.



קדם דבר:

1. ישנה המבורגריה אחת בלבד שנמצאת בלוד, שנקראת פיקאפ.
היא נפתחה לפני שנה ושלושה חודשים, והסיבה שלא הלכתי לפני, היא החגיגות שהיו פה לאחרונה.
העדפתי לתת למצב להירגע...
2. המסעדה ממוקמת בתוך אזור מגורים, וישנה חניית אפר מועטה, שתואמת את כמות מקומות הישיבה במסעדה.



יתרונות:

1. באתי בשביל המבורגר מתוק
אין הרבה מקומות שמקבלים את הקטגוריה הזו, נדיר יחסית.
גם כל ההמבורגרים הגנריים שמביאים לך אננס בצ'ילי, זה פחות מעניין.
1.1. ההמבורגר של פיקאפ מציע על הקציצה ריבת מנגו-אננס מתוקה מאוד.
מזכיר אולי ספיישלים בפורט 19, וכנראה שמתעלה עליהם, משום שזה תמיד בתפריט.
1.2. בנוסף לקונפי מנגו, יש אפשרות להמבורגר "קלאסי לאסי" שמכיל ריבת שזיפים על הקציצה, מזכיר טיפה את ג'וני קריספי.
1.3. למקום יש גם רוטב ברביקיו שהוא חצי מעקצץ חצי מתוק, שיכול להזכיר את לה מורס.
1.4. פיקאפ מדורג מקום שלישי בארץ, בקטגוריית ההמבורגר המתוק.
1.4. בקיצור, אם אתם הטיפוס של המבורגר מתוק, שווה לבדוק את המקום.

אגב, את החמוצים הם עושים במקום

2. צ'יפס ויטרינה
לא בטוח שהם יודו בזה לגמרי, אבל פיקאפ קיבלו את ההשראה שלהם ממסעדת ויטרינה בתל אביב,
ולכן כמו בבורגר רום בירושלים, גם אצל פיקאפ יש את הצ'יפס חצי תפוח אדמה חצי בטטה, עם פטרוזילה, שום וגרידת לימון מעל, וכמובן קטשופ סלק בצד.
הצ'יפס הוא די דומה לויטרינה, והקטשופ סלק נחמד אך שונה.

בגדול הצ'יפס הוא בטעם מקדונאלדס, לא צ'יפס "גפרורי" כמו בויטרינה.


3. ריח מדהים
כמו שהעיניים אוכלות, כך גם האף,
כשהגעתי עם חברים למקום, עוד לפני שראינו אותו, הרחנו מהמטבח ריח מדהים!
ריח של בשר איכותי, ריח כ"כ טוב ומיוחד שהייתי חייב להכניס אותו בתור סעיף בפני עצמו.
פתח לנו את התיאבון.



4. המקום כשר!
מעטים המקומות הכשרים שאני מסקר, ויכול להגיד עליהם שהם טובים.
לפיקאפ תעודת כשרות של הרבנות לוד, ולכן מכיל הרבה חבר'ה עם כיפות סרוגות שמגיעים לאכול.
עקב המונופול שיצר, אני לא רואה איפה עוד אפשר לאכול בלוד מלבדו, גם בלי קשר לכשרות.



5. טבעת בצל נחמדה ואמיתית
הבעלים של המקום רצו לפנק אותי, ולכן על אף שלא רשום בתפריט, שמו לי טבעת בצל גדולה (כמו אלו של בודגה) כתוספת על הקציצה, בנוסף לתוספות שהגיעו.
אכן טבעת הבצל הייתה אמיתית ונחמדה מאוד.



6. באתי בשביל מחיר לכל כיס
הסקאלה שלי למחירים סבירים היא כזו:
ארוחת המבורגר צריכה להיות עד 70 שקלים.
בפיקאפ המחיר הוא פחות מ-60 שקלים (ללא שתיה), אז הוא סביר.
המחיר להמבורגר 200 גרם בלי כלום הוא 45 שקלים (פחות מ-50) ולכן נכנס לקטגוריה באתי בשביל מחיר לכל כיס.



7. שירותים מגניבים
תא השירותים בפיקאפ מואר באור אדום מגניב, שמשלים את האווירה של אמסטרדם.
מזכיר את לה מורס, שם יש שני תאי שירותים, אחד מואר בכחול, השני באדום, ואתה צריך להבין לאן להיכנס בלי שלט בנים/בנות.




8. צעצועים
תאוות העיניים בפיקאפ בהחלט נותנת למקום אווירה מאוד מגניבה.
8.1. פוסטר של טראמפ אוכל המבורגר
בראיון עם החבר'ה, הם סיפרו לי שטראמפ, חוץ מלהיות נשיא, מאוד אהב לאכול המבורגרים.
הם לקחו תמונה שלו, ועיצבו אותה שתיראה מגניב.
שימו לב שלמטה רשום בגרפיטי צהוב pick up
ושמסביב יש מעין סרט של עבודות בנייה עם האותיות N&A
קיצור לשמות נועם ואביחי, הבעלים.


8.2. הגלגשת התלויה
סקייטבורד אמיתי, שהבעלים השיגו ותלו אותו.
מגניב.


8.3. האסטרונאוט
כמו הגלגשת, אין לבעלים באמת הסבר למדוע הם שמו את הדברים האלה,
מלבד זה שזה פשוט מגניב, ומייצר אווירה.



9. התחושה שאחרי: קלה
התחושה שאחרי אכילת ההמבורגר, היא קלה ונעימה.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)



חסרונות:

1. בשר למלמ
הבשר של פיקאפ חסר טעם, לא מועיל ולא מזיק.
הוא מסוג הקציצות שנותנות לרכיבים שעל הקציצה לתת ביטוי, לתת את הטעם שלהם.
אם תשימו קונפי מנגו, הבשר יהיה מתוק, אם חלפיניו יהיה חריף, וכו';
אבל לבשר עצמו, אין טעם כלל.
אם באתם בשביל המבורגר שהוא מתוק-חריף, ואתם אוהבים את התוספות, אתם תהנו,
אבל אם חשוב לכם שגם לבשר יהיה טעם עסיסי, זה לא המקום.

ביישן וחיוור.  מקבל את הטעמים שבאים איתו.

2. מידת עשייה לא נכונה
ביקשתי M, וקיבלתי MW.
משום שהבשר לא היה רע, הוא פשוט היה חסר טעם,
אני ממליץ לכם להזמין MR, ולראות מה תקבלו,
ייתכן שבשביל שהבשר יוציא את הטעמים שלו, הוא צריך להיות במידת עשייה נמוכה.



3. פלטת מטוגנים גנרית
פלטת המטוגנים של פיקאפ טומנת בחובה צ'יפס רגיל, צ'יפס בטטה, כדורי פירה, נקניקיית ביסלי ואצבעות עוף (שם אחר לשניצלונים).
מלבד הצ'יפס וצ'יפס הבטטה שהיו נחמדים, הכל גנרי לחלוטין.
הנקניקיה סטנדרטית מאוד ללא טעם,
וכך גם כדורי הפירה (שהיו רותחים 200 מעלות, זהירות) והנאגטס.
זה כן זורם לאכול עם הקטשופ לצד ההמבורגר, אבל לדעתי לא שווה לשים על זה 30 שקלים.
מזכיר את פלטת המטוגנים של בעל הבית.
לפי דעתי, אין מה להזמין עוד מטוגנים, שכן את הצ'יפס ואת צ'יפס הבטטה אתם מקבלים עם הארוחה בין כה וכה, והם הכי טעימים בכל הפלטה הזו.




4. פוטטוס עמילני
ואם חשבתי שהפלטה הזו מאתגרת, הפוטטוס שמגישים הוא מאוד קמחי.
טעם עמילני מאוד, כמו לתת ביס בתפוח אדמה חי.



5. רטבים גנריים חמים
מלבד הרטבים המיוחדים של המקום, אני מצפה שהרטבים הגנריים שהם קטשופ ומיונז, שיגיעו קרים, או לפחות קרירים.
הרטבים קטשופ מיונז של פיקאפ מגיעים בטמפרטורת החדר.



6. מקומות ישיבה דלים וחיצוניים
מסעדת פיקאפ היא מקום קטן, שבכלל לא נועד לישיבה במקום.
הסיבה שנקרא כך, היא כי אתה אוסף (pick up) את האוכל שלך בדרך.
(כמו food terminal).
לאחר הקורונה, הבעלים פתחו מקומות ישיבה, מצומצמים במספר, משהו כמו עד עשרה אנשים.
מלבד הצמצום, מקומות הישיבה הם בחוץ בלבד,
כך שאם קר, או שיורד גשם, אין מה להגיע.



7. שיטת המצליח
(הסתייגות: יתכן ומה שקרה כאן היא טעות אנוש, ולא יותר)
כשהגעתי עם החברים לאכול בפיקאפ, הם שאלו אותנו אם נרצה פינוק של טבעות בצל.
מבחינתנו, "לפנק" זה להביא לנו בחינם תוספת של טבעת בצל גדולה על כל המבורגר.
כאשר הגיע החשבון, לאחר שהבאנו כרטיסי אשראי, ראינו שהם חייבו אותנו על שתיים מתוך ארבע טבעות הבצל.
קצת מוזר לחייב על חצי מהפינוק, מבלי לציין את זה לנו...
כאילו הם התחרטו, חשבו לעצמם שהפינוק שהביאו גדול מידי, והחליטו בסוף לחייב על שתי תוספות.
אולי זו טעות.    אם כן, זו טעות די מוזרה... או שמחייבים על הכל, או לא בכלל.

בורגוס רינגס בהפתעה


8. רוטב איולי חמוץ
רוטב האיולי שלהם שונה ממה שאני מכיר רטבי איולי בכללי.
הוא חמוץ, לא כי חלילה הוא מקולקל, אלא כי הם הוסיפו לו חמיצות, שלפי דעתי לא מתאימה לו.
ייתכן שרצו לשבור את המתיקות הגדולה שיש בשאר המרכיבים שלהם.

חמוץ מוגזם



סיכום:

פיקאפ בורגר הוא ההמבורגר הטוב ביותר בלוד (בעיקר כי הוא היחיד)
והוא השביעי בהמבורגרים הכשרים בארץ.
הבשר שלהם חמוד, אבל הוא לא משחק תפקיד במכלול.
אחלה המבורגר אם אתם בקטע של המבורגר מתוק, מטוגנים 'זורמים',
ובמיוחד אם אתם כיפות סרוגות.
לזכותו, לפעמים עדיף בשר נייטרלי, בו אפשר לשחק עם הטעם בעזרת התוספות, מאשר בשר בעייתי, עליו התוספות "מחפות".
ממליץ על המקום.





ציון:

52.7%







תגיות: צ'יפס-ויטרינה, שירותים-מגניבים, מכיל-קונפי, אין-שירות, בשר-למלמ

**פיקאפ**
**pick up**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה