סטקיית הבוקרים
מדיה:
כתובת : תחנת דלק פז, קדושי יסי 1, חיפה.
שם ההמבורגר: סטייק בורגר 350 גרם
קציצה מבשר אנטריקוט, סינטה ופילה עם עגל מיושן
מוגש בלחמניית המבורגר - 85 שקלים.
ביקשתי מידת עשייה MR.
תוספת מעל: ריבת תאנים של סבתא - 10 שקלים. (שמו בצד)
תוספת מעל: ריבת בצל של הבוקרים - 10 שקלים. (שמו בצד)
תוספת מעל: גבינת גאודה כמהין - חלב בקר הולנד - 14 שקלים.
תוספת בצד: צ'יפס - 16/24 שקלים.
לשתות: חצי בירה ויינשטפן - 32 שקלים.
קינוח: בראוניז ניו יורקי - מהקלאסיקה האמריקאית ברוטב שוקולד חם וקרמל מלוח, וליד גלידת שמנת/סורבה - 44 שקלים.
תפריט רגיל |
תפריט עסקיות |
קדם דבר:
1. סטקיית הבוקרים היא בין המסעדות היותר יוקרתיות בחיפה.
אמנם יש לנו את צפרירים 1, שגם היא יוקרתית, אבל לסטקיית הבוקרים יש שם, הם פתוחים בצפון כבר 26 שנים, לפני 3 שנים פתחו סניף בקריית ביאליק, ולפני חודש (פברואר 2022) פתחו סניף שלישי בתל אביב.
2. כמו בורגר סאלון, סטקיית הבוקרים ממוקמת על יד תחנת דלק.
מצחיק שכל מה שקשור למערב הפרוע, נמצא ליד תחנת דלק...
אגב, גם פיראנה וצ'ארליז הם על יד תחנת דלק. כנראה שזה טרנד.
אין חניה באותה תחנת דלק, ולכן מתוך חוסר ברירה, אפשר לחנות באולם האירועים הצמוד "אדם וחווה".
3. מה היא ארוחה עסקית?
המבורגר + צ'יפס ושתיה, נכון?
זה מה שאנחנו מכירים, זה הרגיל.
אצל סטקיית הבוקרים, ארוחה עסקית היא מנה ראשונה + המבורגר + צ'יפס + קינוח (ללא שתיה).
כלומר, החליפו את השתייה במנה ראשונה ובקינוח.
כל הדבר הזה, ל-200 גרם המבורגר - 80 שקלים,
ואז זה 10 שקלים תוספת לכל 100 גרם תוספת של הקציצה.
שינוי מרענן, מעט מוזר, אך משתלם למדיי.
יתרונות:
1. חדר אוכל בבית הארחה בטקסס
עיצוב המסעדה של סטקיית הבוקרים הוא מאוד מיוחד.
הוא פחות מזכיר המבורגריה, אלא יותר בית הסעדה, או חדר אוכל של בית מלון בדרום ארצות הברית.
הוא לוקח אותך אחורה בזמן לתקופת הבוקרים, ומשאיר אבק לעיצוב של בורגר סאלון.
לאיפה שלא תסתכל, יש קקטוסים, אינדיאנים ולוכדי חלומות.
1.1. כניסת המקום מלאה ב-Native Americans, ובתחושה של מדבר.
1.2. השירותים נמצאים איך שנכנסים מצד ימין.
הדרך אליהם מאוד מיוחדת... אולי הכי מיוחדת שאי פעם נתקלתי בה.
1.2.1. משמאלך, המון לוכדי חלומות, בהם השתמשו האינדיאניים, והרבה מאיתנו גם עד היום.
1.2.2 ומימינך, מדבר קטן, עם חולות, קקטוסים, וגם שברי בוטנים...
רמז מטרים להמשך הביקורת... ;-)
1.2.3. וכשנכנסים לשירותים
מגלים לוקרים
שמאוד מזכירים בית הארחה.
האסלה במקום, יותר שווה ממה שיש בבית הארחה...
יש לה את הניילון המתחלף הזה...
באופן כללי, ממש מגניב פה.
1.3. מרכז המקום שוקק, ומאוד מזכיר מסעדת דרכים בטקסס.
איך שנכנסים ניתן לראות ויטרינה של בשרים ושל נקניקיות.
ניתן להכין לעצמך מרק חם,
כדי להרגיע את דעתך מפסלי הפוחלצים שנמצאים במקום
הוא מסתכל עליי. |
בו עובדי המקום עובדים קשה, ולעיני כל, על הבשרים של הלקוחות.
אליפות.
וכדי לקנח את סעיף הענק הזה של העיצוב,
רוב הרצפה של סטקיית הבוקרים מלאה בבוטנים!
כל שולחן מקבל דלי קטן מלא בבוטנים,
והקטע של המקום זה אחרי שמפצחים אותם, את החתיכות שלהם, פשוט זורקים לרצפה, ואף אחד לא הולך לנקות את זה אח"כ...
היו שלבים בהם כל המסעדה הייתה עם "שטיח" של קליפות בוטנים.
2. פתיחה מרשימה
הכי הרבה שהיה לי כשהתיישבתי בשולחן של המבורגריה, הוא מזיגה של כוס מים, או פופקורן מתובל.
2.1. בסטקיית הבוקרים, מגישים לך פיתות חמות וטריות (כאילו זו חומוסיה)
אולי נחמד להעסיק את הפה, בזמן שאתה חושב מה כדאי להזמין |
כך שבמהלך הארוחה, אתה יכול לטעום מכל הסוגים השונים, ובסופה גם לרכוש את מה שאהבת.
סטקיית הבוקרים היא מסעדת בשרים משובחת עם תפריט מאוד נרחב.
3.1. היא מכילה (מלבד המבורגרים) סלטים מוקפצים, דגים, תבשילי קדירה, כבדים, לזניה, חומוס, שיפודים על הגריל, סלופי ג'ו, סטייקים נקניקיות, הכל.
המקום מכיל תפריט ענקי, שמאוד מזכיר את התפריט של ליבירה החיפאית.
רק מראה כמה הם מתמחים בבשר, מרשים.
לסטקיית הבוקרים יש 17 תוספות שונות שניתן לשים מעל ההמבורגר,
ועוד 8 סוגי גבינות שונים שניתן לשים מעל הקציצה.
אלה סה"כ 25 תוספות שונות שניתן לשים מעל הקציצה!
המקומות היחידים שמנצחים אותם הם יומנגס עם 32 תוספות וסאנסט עם 27 תוספות.
5. Beer Mix
כמו העסקית המוזרה שלהם,
לסטקיית הבוקרים יש אפשרות לקחת מיקס בירות מיוחד.
5.1. יש להם שלושה סוגי בירות מהחבית: ויינשטפן, קרלסברג וטובורג.
שליש בירה עולה 28 שקלים, וחצי 33 שקלים.
המבצע של Beer Mix הוא 640 מ"ל שמתחלקים ל-4 כוסות של 160 מ"ל לכוס.
כך, מקבלים את כל הסוגים, כאשר אחד מהם יהיה פעמיים.
אז כך, ארבעה אנשים יכולים לקבל "שלוק" בירה כל אחד, במחיר של 48/4 = 12 שקלים.
מעט יותר משתלם, אך לא בטוח ששווה...
5.2. בברוהאוס הגולן לדוגמה, זה עוד הגיוני, כי כמו ב-55, יש להם המון סוגי בירה, ואתה רוצה להכיר כמה שיותר, אז אתה לוקח את זה;
אבל כשמדובר בבירות הסטנדרטיות, זה אולי נחמד בשביל הלגימה, אבל יאללה קחו שליש.
3 ליטרים של בירה בסביבות ה-180 שקלים.
אם ניקח את אותם ארבעה חברים,
כל אחד שותה 750 מ"ל של בירה ומשלם על זה 45 שקלים,
פחות מהמחיר הכפול של שליש.
6. לחמניה ארוכה ומיוחדת
בחיים לא ראיתי לחמניה ארוכה ומיוחדת כמו שיש לסטקיית הבוקרים.
מדובר על ההמבורגר המיוחד שלהם "סטייק בורגר 350 גרם".
6.1. במקום להגיע בלחמניית המבורגר רגילה, הוא מגיע בלחמניה מלבנית גדולה וארוכה,
משהו שאולי יתאים יותר לסלופי ג'ו;
ומה לגבי הקציצה?, בהתאם ללחמניה. פשוט דבר ענקי!
בקושי אפשר להכניס את זה לפה. |
6.2. מדובר בלחמניית שומשום, כמו אצל BBB.
חלת שבת מישהו? |
7. בשר רך וטעים
ביקשתי מידת עשייה MR וקיבלתי R.
לכן, כשטעמתי מהבשר לבדו, הוא היה רך וטעים;
ואם לוקחים ביס מהמכלול, זו פשוט חגיגת טעמים.
ג'ילבון משופר. |
8. צ'יפס פורט 19
כן כן, אני יודע שפורט 19 כבר לא עובדים עם הצ'יפס העגול יותר,
אבל זה פשוט השם שהתקבע לסוג הצ'יפס הזה.
בין הצ'יפסים היותר מהנים לאכילה, ולגריפת רטבים.
מקווה שזה יהיה בכמה שיותר מסעדות.
9. ריבות מעולות
מבין 25 התוספות, לקחתי שני סוגי ריבות: ריבת בצל וריבת תאנים.
9.1. ריבת הבצל הייתה מאוד מתוקה, והזכירה את האיכות של כביש 90.
מתוקה ומעולה! |
9.2. ריבת תאנים זה לא משהו שרואים בכל מקום.
עד כה, יצא לי להיתקל במקומות: פורט 19, גורמה 26, טרומן ובורגר רום.
מלבדם, וחוץ מסטקיית הבוקרים, אני לא מכיר אף אחד שמגיש ריבת תאנים.
בניגוד לכל המקומות שציינתי, ריבת התאנים של סטקיית הבוקרים, היא האמיתית ביותר שאכלתי, יש שם ממש את הזרעים של התאנה.
היא נחמדה.
10. הבוטנים
הם פשוט חייבים סעיף משלהם, זה מה שמייחד את המקום.
10.1. אם תרשמו בגוגל "זריקת בוטנים על הרצפה", תקבלו שתי תוצאות,
בר מקסיקני בשם "לה פאצ'נגה" משנת 2009, כזה שלא עבר את מבחן הזמן, ונסגר מזמן,
ואת מסעדת סטקיית הבוקרים, שחיה ובועטת מאז שנת 1996.
משום שהבר המקסיקני הזה נסגר, סטקיית הבוקרים היא המקום היחידי בארץ עם הקונספט של דלי בוטנים שמקבלים לשולחן, ממנו אפשר לקחת, לפצח את הבוטנים, לאכול ולזרוק את הקליפות על הרצפה.
חייב להגיד שהרגשתי ממש לא נעים לזרוק ככה דברים על הרצפה, שהרי חינכו אותי טוב מזה,
אבל כשהבנתי שאף אחד לא באמת הולך לנקות את זה, ואני לא מעמיס עבודה על אף אחד, התנהגתי כרומאי.
10.2. ניסיתי לאכול את ההמבורגר עם קצת בוטנים, והאמת שזו תוספת די טובה...
מוסיפה מליחות, ממש נחמדה.
11. איולי כמהין מעולה
הרוטב הטוב ביותר שלהם הוא איולי כמהין.
אמנם לא גושי ואיכותי כמו אצל אלפי,
אבל בהחלט מספיק טעים כדי שאבקש עוד ממנו.
התנצלותי על היעדר תמונה טובה יותר.
12. בראוניז מעולה
קינוח הבראוניז של סטקיית הבוקרים מזכיר מאוד את הבראוניז של צפרירים 1.
אותה רמה, אותה יוקרה, ואותם פרודוקטים איכותיים.
12.1. עוגת הבראוניז היא שילוב של שוקולד מריר איכותי עם קרמל מלוח וטעים.
היא מאוד כבדה, קשה לאכול ממנה הרבה (כמו מהבשר - פירוט בהמשך).
למרות שבמתוק, זה מעט שונה, כי יש לזה קיבה אחרת.
12.2. כבד כבד כבד.
עוגה מעולה, אבל היא בטח לא לבן אדם אחד,
במיוחד לא לכזה שאכל קודם לכן 350 גרם של בשר...
12.3. מלבד עוגת הבראוניז יש את גלידת השמנת בצד, היא נחמדה.
ציפיתי שהיא תהיה כבדה בהתאם, אבל היא הייתה די קלילה ודלילה,
אז אולי זו קונטרה מתאימה.
12.4. אהבתי את הקרמל המלוח על העוגה.
לא ממש רואים אותו בתמונה, אבל הוא מחזק את המתיקות של העוגה, מצוין.
שוב, מאוד דומה לרמה של צפרירים 1.
12.5. לסטקיית הבוקרים יש קינוח שנשמע אפילו מסקרן יותר,
הוא נקרא "עוגת קרמבו".
מסתבר שיש להם אותו רק בסופי שבוע (?)
אז לא יכולתי לקחת אותו.
חסרונות:
1. בשר רך ומשעמם
בסעיף מספר 7 ביתרונות, רשמתי שהבשר רך וטעים, משום שהוא באמת היה כך,
אבל זה נכון בשביל הביס הראשון, כשאתה מאוד רעב.
1.1. לא יודע אם להגזים בכך שאקרא לו למל"מ, כמו פיקאפ,
ועם זאת, הוא מעט במרקם של ספוג, משעמם, ואם אוכלים ממנו לבד, אין לו טעם ממשי.
1.2. הסיבה היחידה שלקחתי כמות ענקית כזו של 350 גרם,
היא כי רציתי לקחת את הסטייק בורגר המיוחד של המסעדה.
1.2.1. בסטקיית הבוקרים, יש שני סוגים של המבורגרים,
יש פשוט המבורגר בקר, ממנו אפשר לקחת 200 גרם,
ויש "סטייק בורגר" - קציצה מבשר אנטריקוט, סינטה ופילה עגל מיושן.
1.3. כל כך הסתנוורתי מסוגי הבשר שהיו שם, שאמרתי שאני חייב לקחת את זה.
ביקשתי 200 גרם מהתערובת הזו, אמרו שאי אפשר, ושהם יעשו לי 350.
משום שהכל היה בפינוק, היה לי ממש לא נעים לקחת 350 גרם של בשר, ולאכול רק 200 גרם, אז הייתי צריך להלעיט עצמי בבשר הזה, שהוא לא היה גרוע או לא טעים, הוא פשוט היה "בשר העמסתי", כזה שאתה צריך לדחוף לפה, בלי איזה תבלון מסוים או משהו שגורם לך להנות מהתהליך.
1.4. מזל שלקחתי תוספות על הקציצה.
ללא תוספות, יהיה מאוד מאוד קשה לאכול 350 גרם של בשר ספוגי שכזה.
הוא קצת מחניק.
1.4.1. אולי הגזמתי בכך שביקשתי מהם מידת עשייה MR,
כי זה באמת היה לכיוון ה-R.
אם אתם בסטקיית הבוקרים, תבקשו M ומעלה, כי החברה הומניים.
1.5. לקראת הסוף, ממש מרגישים שהבשר הופך מסטיק.
לא לקחת MR!
2. הלחמניה נמסה
לא רק הבשר ספוגי, אלא גם הלחמניה.
לא שמתי לב, ואחת הלחמניות פשוט נעלמה לי...
אולי נספגה לתוך הבשר?
3. מי הזיז את הגבינה שלי?
וגם הגבינה שעל הקציצה, אולי נראית מרשימה,
אך לא מורגשת כלל.
זוהי (לכאורה) גבינת כמהין.
בדר"כ כמהין אמור להיות חזק בטעמו,
טעמתי לאחרונה גבינת כמהין שהייתה כה חזקה, שהייתי בטוח שמדובר בגבינה כחולה!
ואילו גבינת הכמהין הזו ביישנית, דקה מאוד וללא טעם.
4. רק המיונז קר
כשאתה מתיישב במסעדה, על השולחן מחכים לך רטבים עייפים, שנשארו על השולחן זמן רב, לא כאלה שמחליפים לך כדי שיהיו לך קרים וטריים.
ההסתייגות היחידה היא רוטב המיונז (הרוטב הרגיש ביותר) שהוא מגיע קר וצונן, אז כל הכבוד על זה.
עדיין, הייתי שמח אם גם שאר הרטבים, שאינם רגישים, יהיו צוננים כמוהו.
5. שירות לא קיים
מעניין שאפילו לא פעם אחת ניגשו אליי לשאול אם הכל בסדר.
5.1. באופן מקרי, לא היה לי איזה משהו שהייתי צריך,
אבל במסעדה הזו, גם אחרי שקיבלת את המנה שלך, אתה תצטרך להסב את תשומת לב המלצרית, ולא תקבל בדיקת שביעות רצון אוטומטית כמו בשאר המסעדות
(כמה דקות אחרי שהגישו את האוכל "האם הכל בסדר?").
שירות לוקה בחסר.
5.2. יש פה "שמירה אזורית" של מרכז המסעדה, ומי שסועד בפרברים, נשכח.
6. התחושה שאחרי: כבדה עד כאב בטן
לאחר שמסיימים לאכול את ההמבורגר, יש תחושה כבדה מאוד מאוד בבטן.
6.1. תחושה בעייתית, כאשר כואבת לי הבטן, ואני עדיין קצת רעב (במקום הפוך).
משום שעוד הייתי קצת רעב, לקחתי קינוח, וגם הוא היה מלא מאוד וכבד.
בקיצור, כאב בטן קל לאחר סיום הארוחה.
6.2. אני מרגיש כבד כל כך, לאחר שסיימתי,
גם הרגליים שלי החלו להיות כבדות, מה זה זה...?
6.3. בהחלט לא תחושה מהנה.
סיכום:
סטקיית הבוקרים היא לחלוטין המסעדה שמעוצבת בסגנון "המערב הפרוע" בצורה הטובה ביותר בישראל.
עם כל הפוחלצים, לוכדי החלומות ושטיח הבוטנים, לוקח כמה שניות להבין שאתה לא באמת נמצא בטקסס.
אם לוקחים פה משהו, אז להיצמד להמבורגר רגיל 200 גרם, ולא להתפתות לקחת יותר, גבינת הכמהין מיותרת, כדאי לקחת סוג גבינה אחר, ותוספות מתוקות הן בגדר חובה.
מומלץ לשבת במרכז המסעדה כדי לקבל שירות, ואולי אפילו כדאי לוותר על להזמין כאן המבורגר, אלא להזמין פלטת בשרים, בהם הם מתמחים יותר.
ההמבורגר הזה הוא ההמבורגר הכי גדול שאכלתי אי פעם (בעיקר עקב הלחמניה)
והוא גרם לי להבין כמה שלא צריך להיות חזיר, 200 זה מספיק.
בלי עקומה, הוא מקבל ממני 4/10.
לא אחזור.
ציון:
52.9%
תגיות: ליד-תחנת-דלק, ריבת-תאנים, גריל-בשרים, צ'יפס-גריפה
**סטקיית**
**סטקיית הבוקרים**
**הבוקרים**
תגובות
הוסף רשומת תגובה