Gourmet 26 גורמה 26





כתובת : מקווה ישראל 26, תל אביב.


תאריך ביקור : 9.8.19

שם ההמבורגר : Foi Gras -בשר בקר עם נתחי כבד אווז, ריבת תאנים ביתית, מלח ים אטלנטי ורוקט.

מחיר : 67 (200 גרם)

ייתרונות :

מקום ראשון בתחום צ'יפס הבטטה. (נעקף ע"י כביש 90)
מקום ראשון בתחום ההמבורגר המתוק לצד Sara's Place (עם זאת, המתיקות באה לכפר על איכות בשר נמוכה)
ולצד Burger Saloon  (נעקף ע"י כביש 90)

צ'יפס בטטה במרקם מוחשי, מרגיש כמו צ'יפס בטעם של בטטה.
זה הצ'יפס בטטה הכי טעים שאכלתי.

רוטב מיונז שום חמצמץ ונחמד.

טעם לוואי מתוק של רוטב תאנים ביתי.
ההמבורגר הכי מתוק בצורה טבעית שאכלתי, יותר מתקתק מכל פרוסת אננס שיכולים לשים.

מתוק כמו סופגנייה.


חסרונות :

מרגיש די פשוט

כבד אווז מעט מוריד מהטעם.
לא כמו port 19

הקציצה צמיגית כמו יומנגס אבל עדיין טעימה.

מלח ים לא מפוזר בצורה שווה, יש ביס שהכל שם.

כמו טאטי בגרסא המשופרת.
כלומר הקציצה לבד לא משהו, פחות מ5/10, וריבת התאנים מצילה אותה, ומרימה אותה כמעט ל7/10.

תחושת כבדות משולבת עם צרבת קלה לאחר ההמבורגר .


ציון : 67%

תגיות: צ'יפס-בטטה-טוב


--------------------------------------------------------------------------------------------





תאריך ביקור : 17.9.20



קדם דבר:
שנה לאחר הביקור האחרון, ואחרי המלצות של רבים, לגבי סקירה מחדש,
החלטתי לתת למקום הזדמנות נוספת. 
עכשיו בעודי אוכל לא כשר, הרבה אמרו לי שזו העת לאכול במקום הזה,
שכך אראה איך הציון ייטפס כלפי מעלה.
לא דובים ולא יער - אכזבה ענקית.




שם ההמבורגר ומחיר : La Truffe -בשר בקר, איולי כמהין, חזה אווז מעושן, טוויל גבינת פרמז'ן וגפרורי בטטה (66 שקלים).

צ'יפס בטטה עם רוטב גבינה כחולה, מיונז שום וקטשופ (15 שקלים).

קולה זירו (12 שקלים).

סה"כ 93 שקלים.





יתרונות:

1. רוטב איולי
רוטב איולי מעולה, יותר טוב מקטשופ-מיונז, נותן תחושה אומאמית וטעימה להמבורגר.




2. לחמניית חמאה
הלחמנייה מגיעה כמו קציצה מבחינת מרקם.
בחוץ היא קשה וקראנצ'ית, ובפנים - רכה וטעימה.
אהבתי את הרעיון של לחמניית החמאה, טעים ונחמד.




3. גפרורי בטטה
כחלק מהמנה יש המון פירורי בטטה קטנים, שמוסיפים לקראנצ'יות של הלחמנייה, נותנים תחושה קולינרית של "פיצוחים" למכלול ההמבורגר.





4. טוויל פרמז'ן
"טוויל" זה בעצם ריבוע של גבינת פרמז'ן יבשה ששמים על ההמבורגר.
נותן מליחות שמשתלבת עם הטעמים, נחמד.





חסרונות:

1. תשתיות
1.1. דבר ראשון שמרגישים כשמגיעים לשבת "בפנים-בחוץ" (בויטרינה כזו),
הוא את המזגן על 17 מעלות.
בחוץ חמסין, בפנים סיביר.
הגעתי עם גופיה, והצטערתי על כך.
(ישבנו מתחת למזגן כי זה המקום היחיד שנשאר פנוי).
1.2. בנוסף למזגן, הייתה מעלינו מנורה שהבהבה כל כמה זמן, משהו כמו תדר של 40 הרץ,
שפעם בדקה מרגישים דמדומים...

2. שוב לחמנייה
אחרי כמה ביסים, תחושת ה"קרטון" של מעטה הלחמנייה משתלטת.. והיא כבר פחות טעימה.

3. הבשר
3.1. בשר ספוגי מאוד!
פשוט לאכול ספוג, שספג המון המון שמן.
זה המרקם, וזה הטעם.
3.2. קשה לאכול, כי הוא מאוד מאוד עתיר בשמן.
3.3. ככל שהזמן עובר, אכלתי יותר בתסכול.
חברים שלי העידו עליי שלא נהנתי, מבלי שאמרתי דבר.

בתמונה: גם איכות העובדים לא משהו, שניר המנהל איש חם מזג....

4. צ'יפס בטטה
4.1. צ'יפס הבטטה היה עתיר בשמן,
לקחנו מנה אחת לארבעתינו, ולא סיימנו מרוב הצרבות... פשוט המון המון שמן.
לא יודע מה התלהבתי לפני שנה, רשמתי "צי'פס הבטטה הכי טוב שאכלתי".
פשוט שקר. להתרחק מהצ'יפס הזה ומהמסעדה בכלל...
4.2. פשוט נהר של שמן שמערער את הבטן.




5. רוטב גבינה כחולה
מזל שלא שמו את הרוטב על הצ'יפס בטטה.
פשוט טעם חונק, מזכר אקונומיקה.
אגב, זה לא שהם הגישו את זה לא טוב,
אני פשוט לא ממליץ על גבינה כחולה באופן כללי, יש לזה טעם נוראי ומקולקל.

בתמונה: מימין, רוטב גבינה כחולה, בצבע לבן, בטעם לבן.



6. יקר
6.1. ממש ממש לא מצדיק את המחיר.
לשלם קרוב ל-100 שקל על סבל.
6.2. אם ניקח מקום שקיבל את אותו ציון של עכשיו, על רוברט'ס, משלמים 20 שקלים פחות.




7. התחושה שאחרי
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)

בטן רגישה,
כאילו חליתי במשהו.
פשוט תחושת צרבת מתגברת, על גבול הבחילה.





סיכום:

גורמה 26 משווק את עצמו ממש ממש טוב.
ייתכן עקב המילה "גורמה" שבתוכו, קידום מכירות ממש מוצלח, או אנשים חסרי טעם.
בקטגוריות ה-Over-rated, לגורמה 26 יש מקום גבוה ברשימה,
ובטבלת ההמבורגרים שלי, המספר שלו אפילו לא מעיד על מקומו בטבלה (מקום 31).
הרבה אמרו לי "לתבל" את ההמבורגר בחטא, על מנת לשפר אותו,
מה שגרם לתוצאה ההפוכה.
כלומר, אם כבר אתם הולכים לשם, קחו את מה שלקחתי בביקורת הראשונה, הכשר.

הבשר בינוני מינוס, ספוגי ביותר, והתוספות עושות את המקום.
מצטרף לשורה של מקומות שפועלת בצורה הזו, כמו יומנגס, גראז' ועוד.

התחושה של לאכול גורמה 26, היא לאכול פיצוחים בשמן,
מלוח, שומני, ועושה לא טוב בבטן לאחר מכן.

כיוון שבמהלך האכילה, היה לי טעים, לא אוכל לתת לו פחות מ-40%.
אבל עדיין, לא אחזור לשם.

ציון ההמבורגר:

40%



ציון סופי:

53.5%





**גורמה 26**
**גורמה**

תגיות: ריבת-תאנים.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה