חוות הג'ילבון steak and burger
מדיה:
ראיון עם אחמ"ש במקום.
הצצה על הכניסה למסעדה.
הצצה בתקריב 180 מעלות על הכניסה.
הצצה על החלק החיצוני של המסעדה.
הצצה על החלק הפנימי של המסעדה.
הצצה על המטבח.
פרופיל על הגריל
פרופיל על הגריל 2
כתובת : כביש 91, רמת הגולן, צפון מזרחית ל"קדמת צבי".
תאריך ביקור: 21.9.21
16:25 הזמנו (בערך).
16:38 קיבלנו (13 דקות הכנה).
כשהגענו, חברים שלי שאלו אותי, אם במקרה הגענו לחתונה או משהו. |
פינוק: שתי מנות ראשונות (זהות):
לחם ומטבלים - טחינה, פסטו ירוקים, טפנד זיתים, סלסת עגבניות בליווי פריינה מרוקאית (תוספת לחם 6 שקלים). (בשווי של 32 שקלים לכל מנה).
לחם ומטבלים - טחינה, פסטו ירוקים, טפנד זיתים, סלסת עגבניות בליווי פריינה מרוקאית (תוספת לחם 6 שקלים). (בשווי של 32 שקלים לכל מנה).
שם ההמבורגר: ג'ילבון בורגר- המבורגר 220 גרם, כולל תוספת צ'יפס/פוטטוס/סלט ושתייה קלה/כוס בירה
(בירה של טובורג/קרלסברג - ללא תוספת תשלום) - 68 שקלים.
בירה ויינשטפן זה תוספת 10 שקלים).
(צ'יפס בטטה/טבעות בצל בתוספת 5 שקלים).
(בירה של טובורג/קרלסברג - ללא תוספת תשלום) - 68 שקלים.
בירה ויינשטפן זה תוספת 10 שקלים).
(צ'יפס בטטה/טבעות בצל בתוספת 5 שקלים).
תוספת שום קונפי - 6 שקלים.
(ל-220 גרם עם צ'יפס זה יוצא 64 שקלים) (חצי עסקיות)
פינוק: שני קינוחים (זהים):
פאדג' שוקולד חמה + כדור גלידה וניל (בשווי של 37 שקלים למנה).
סה"כ 74 שקלים
קדם דבר:
1. בשם "חוות הג'ילבון", קוראים את הו' של המילה "ג'ילבון" עם שורוק, ולא עם חולם מלא,
כלומר Gilabun עם U.
כלומר Gilabun עם U.
2. חוות הג'ילבון היא הכי קרובה לנחל ג'ילבון, מסלול של 5 שעות, שאני ממליץ בחום לעשות,
כי המפל בסוף ממש שווה את זה :)
אך פתוח בשבת.
כמו אצל F&B.
משגיח הכשרות |
יתרונות:
1. המון מקום לשבת
בג'ילבון ישנם שני חלקים לישיבה.
יש את החלק הפנימי של המסעדה, אינטימי ונעים:
ויש את החלק החיצוני, המרווח והנעים:
תענוג לקבוצות גדולות |
אני אישית מעדיף את החלק החיצוני,
כי גם לא חם בזכות הפרגולה, גם יש מלא אוויר, (קורונה אמרנו?)
מאוד נעים ומשרה אווירה רגועה.
כי גם לא חם בזכות הפרגולה, גם יש מלא אוויר, (קורונה אמרנו?)
מאוד נעים ומשרה אווירה רגועה.
2. מקום נוח לילדים, ונעים לישיבה
אם אתם בטיול משפחות בצפון, עם המון ילדים קטנים,
לחוות הג'ילבון יש אזור גדול שמיועד להם!
המקום של ג'ילבון ענק בצורה מיוחדת.
מלבד החלק הפנימי, והפרגולה החיצונית, ישנו חלק נוסף שמיועד לילדים.
בחלק הזה יש אזור דשא גדול, בו אמורים להיות גם ארנבים (אני לא ראיתי).
בנוסף לכך, ישנו מעין ביתן קטן, שהוא מעוז לילדים.
אם תהיתם, אין כלום בפנים. כנראה אמור להיות מבצר לילדים. |
בין מתחם הילדים לבין הפרגולה, יש גם מתחם קטן עם כיסאות נוי, שגם שם מאוד נעים להיות.
3. ראשונה טעימה
לג'ילבון יש מנה ראשונה של לחם כפרי רך וטעים מאוד (כמעט באן),
עם תשעה סלטים.
אני מאוד התלהבתי מהטחינה, ומטפנד הזיתים!
עם תשעה סלטים.
אני מאוד התלהבתי מהטחינה, ומטפנד הזיתים!
הטפנד נמצא בפינה השמאלית למטה. |
עד כה, לא הייתה לי קטגוריה של "באתי בשביל השירות" במסננת.
אבל בחוות הג'ילבון המלצר שי היה כה אדיב, שאמרתי שאני חייב לפתוח אחת כזאת.
עם תחושת שליחות, חיוך, ודאגה לכל צרכנו, שי מלצר אותנו בצורה מושלמת. פשוט רוצה את טובת הלקוח.
הבעלים ניר, דאג לנו לשתי ראשונות, וגם האחמ"ש ליאם פינק אותנו בשני קינוחים, על חשבון הבית.
תחושה של אירוח, שאירחו אותנו, הכל באדיבות ועם המון לב.
אבל בחוות הג'ילבון המלצר שי היה כה אדיב, שאמרתי שאני חייב לפתוח אחת כזאת.
עם תחושת שליחות, חיוך, ודאגה לכל צרכנו, שי מלצר אותנו בצורה מושלמת. פשוט רוצה את טובת הלקוח.
הבעלים ניר, דאג לנו לשתי ראשונות, וגם האחמ"ש ליאם פינק אותנו בשני קינוחים, על חשבון הבית.
תחושה של אירוח, שאירחו אותנו, הכל באדיבות ועם המון לב.
תעודות הערכה למקום. |
5. מנעד משקלים
בתפריט יש מנעד משקלים, מ-160 גרם ועד 440 גרם, שזה יפה.
גם בקר וגם טלה.
גם בקר וגם טלה.
בנוסף לכך, ניתן לקחת קציצה מעדשים, למי שטבעוני.
6. אווירה רגועה
ג'ילבון הוא אחד המקומות היותר רגועים ושלווים שיצא לי להיות בהם :)
האווירה נעימה מאוד וכיף לשבת בחוץ.
רשימת ההשמעה של המקום. |
6. שום קונפי נחמד
לקחתי על ההמבורגר תוספת של שום קונפי ב-6 שקלים,
והוא היה אומאמי, שומני (בקטע טוב) ונחמד מאוד.
בהחלט הוסיף.
והוא היה אומאמי, שומני (בקטע טוב) ונחמד מאוד.
בהחלט הוסיף.
7. אחלה פוטטוס
ממליץ בחום לקחת את הפוטטוס של ג'ילבון על פני הצ'יפס.
הם אמנם מאוד גדולים (יש כאלה שלא אוהבים גדולים), אבל הם די איכותיים, וטעימים.
ממליץ בחום לקחת את הפוטטוס של ג'ילבון על פני הצ'יפס.
הם אמנם מאוד גדולים (יש כאלה שלא אוהבים גדולים), אבל הם די איכותיים, וטעימים.
8. זירו קפוא
אני תמיד מעריך כשהזירו שלי מגיע קפוא קרח.
אגב, לא מנע ממני לבקש כוס קרח בכל זאת, ולקבל אותה :)
אגב, לא מנע ממני לבקש כוס קרח בכל זאת, ולקבל אותה :)
ג'ילבון אמנם פתוחים בשבת, כי זהו יום התיירות החם ביותר לשאר הארץ,
אך אין אצלם גבינות, וכל הקינוחים שלהם - כשרים.
ניר הבעלים פינק אותנו בשני קינוחים, של עוגת שוקולד חמה, עם קצפת ועם כדור גלידה.
וזה פשוט לא להאמין שזה פרווה מרוב שזה טעים!
אך אין אצלם גבינות, וכל הקינוחים שלהם - כשרים.
ניר הבעלים פינק אותנו בשני קינוחים, של עוגת שוקולד חמה, עם קצפת ועם כדור גלידה.
וזה פשוט לא להאמין שזה פרווה מרוב שזה טעים!
1. צלייה לא אחידה
יש לציין שכשאני הגעתי, למקום היה טבח חדש, שהוא רק יומיים בתפקיד.
על כן, כמעט לכולנו, הצלייה הייתה לא אחידה, שרוף מבחוץ, חי מבפנים.
יש לציין שכשאני הגעתי, למקום היה טבח חדש, שהוא רק יומיים בתפקיד.
על כן, כמעט לכולנו, הצלייה הייתה לא אחידה, שרוף מבחוץ, חי מבפנים.
זה לא מדיום. |
בגדול, הבשר לא מוכן. הוא הגיע חי לגמרי.
במקום, להחזיר את ההמבורגר, העדפתי לנסות להתמודד איתו ככה, למרות הכל. טעות.
ממליץ לקחת בג'ילבון מינימום MW, כי הטבחים שם מעדיפים שהבשר יצא חי, מאשר שרוף (חי אפשר להחזיר למטבח).
קשה להנות מבשר סחוסי,
לא כי היו חתיכות של סחוס בתוכו, אלא כי המרקם שלו חי.
המקום היחיד שאין לי בעיה לקחת בו R הוא ג'אנגו.
בשאר המקומות, זה חסר טעם, ואפילו עלול להיות מסוכן.
לא כי היו חתיכות של סחוס בתוכו, אלא כי המרקם שלו חי.
המקום היחיד שאין לי בעיה לקחת בו R הוא ג'אנגו.
בשאר המקומות, זה חסר טעם, ואפילו עלול להיות מסוכן.
לא הצלחתי לסיים.
יעקב הציע את המבחן האולטימטיבי, להביא לחתולה מהבשר.
"חתול מסקר".
שכן, ניסינו להביא בבורגר סטיישן 23, ושם החתולה סירבה.
2. מזכיר את ברבאטוב
סעיף נוסף בקשר לאיכות הבשר,
שכן הבסיס של ההמבורגר, הקציצה עצמה הייתה באמת בעייתית.
הרבה מאיתנו ביקשו מידת עשייה M, וקיבלנו מידות עשייה מגוונות.
אני קיבלתי עיסת בשר, כמו בברבאטוב.
סעיף נוסף בקשר לאיכות הבשר,
שכן הבסיס של ההמבורגר, הקציצה עצמה הייתה באמת בעייתית.
הרבה מאיתנו ביקשו מידת עשייה M, וקיבלנו מידות עשייה מגוונות.
אני קיבלתי עיסת בשר, כמו בברבאטוב.
3. צ'יפס גנרי רך
כמו שרשמתי ביתרונות, לא לקחת את הצ'יפס אלא את הפוטטוס.
הרבה יותר טובים.
הצ'יפס רך אך גנרי.
כמו שרשמתי ביתרונות, לא לקחת את הצ'יפס אלא את הפוטטוס.
הרבה יותר טובים.
הצ'יפס רך אך גנרי.
4. הקטשופ קר, אך הוא היחיד
הקטשופ שג'ילבון מגישים קר וטוב,
אך חבל שהוא היחיד שכך.
שאר הרטבים חמים.
אך חבל שהוא היחיד שכך.
שאר הרטבים חמים.
5. התחושה שאחרי: כאב בטן קל
קשה מאוד להתמודד בצורה טובה עם בשר חי.
(גם לא הצלחתי לסיים).
התחושה שאחרי היא תחושה כבדה,
בגדול תחושה לא טובה, שגורמת לבטן להיות נפוחה מאוד.
בגדול תחושה לא טובה, שגורמת לבטן להיות נפוחה מאוד.
עם הזמן, נוצר כאב בטן קל, ואפילו קצת קשה לנשום.
בקיצור, צריך קיבה חזקה להתמודד עם בשר חי.
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
סיכום:
מסעדת ג'ילבון היא מקום יפייפה לעצור בו, כאשר מסיימים את מסלול נחל הג'ילבון.
למסעדה יש המון חלל לישיבה, והיא מתאימה לקבוצות גדולות.
האווירה רגועה, ואפשר להנות עד מאוד מהשירות ללא תחרות שהמלצרים מביאים.
הראשונות והקינוחים טעימים מאוד, ואם מזמינים המבורגרים, יש לדאוג שיישרפו לכם אותם, כי הם נוטים להוציא אותם מהר מהגריל.
אני ממליץ ללכת לג'ילבון, ולבדוק דווקא את הסטייקים שלהם, במקום ההמבורגרים.
האחמ"ש, דרך אגב ממליץ להזמין "סרעפת", שזו בעצם הסרעפת של הפרה, נשמע מיוחד.
ג'ילבון היא מסעדה בה אתה מרגיש כאילו הגעת לאירוע/חתונה,
בצדק, בעקבות המון מקום לשבת בחוץ.
מקום שהוא על טהרת השירות, עם המון פינוקים.
בצדק, בעקבות המון מקום לשבת בחוץ.
מקום שהוא על טהרת השירות, עם המון פינוקים.
ממליץ להגיע, אך לא לקחת המבורגר.
ציון:
36.5%
תגיות: ידידותי-לטבעונים, מנעד-משקלים.
**ג'ילבון**
**gilabun**
תגובות
הוסף רשומת תגובה