More Than Bar מורדן בר



מדיה:  

ראיון עם הבעלים.
הצצה על המסעדה מבחוץ. 
הצצה על המסעדה מבפנים.
הצצה על קינוח "הכדור" במסעדה.

שכחתי לצלם את המטבח.

כתובת : השדרה המרכזית 15, מודיעין.



תאריך ביקור: 18.11.21



20:20 הזמנו.
20:38 קיבלנו (18 דקות הכנה).




שם ההמבורגראנטיוכוס- סופגניה, גבינה כחולה [לקחתי במקום גבינת צ'דר] וריבת בצל.
מידת עשייה MR. - במחיר 71 שקלים.
תוספת גבינת צ'דר [על אף שביקשתי להחליף את הגבינה הכחולה, ולא להוסיף] - 8 שקלים.



פינוק: מנה ראשונה: Chicken Wings - כנפיים ברוטב קרמל צ'ילי הדרים - בשווי 38 שקלים.



פינוק: מנה ראשונה: Blooming Onion- פרח בצל מטוגן בבלילת בירה, מוגש עם איולי צ'ילי - בשווי 28 שקלים.



פינוק: ברד מרגריטה תות.



קינוח וופל בלגי - מוכן במקום, נוטף שוקולד חלב, ריבת חלב ונוטלה,
וכדור גלידה ניל - 42 שקלים.




פינוק: קינוח הכדור - כדור שוקולד מריר עם פניני שוקולד, קוביות בראוניז וחמאת בוטנים, מונח על מצע שברי עוגיות לוטוס.
"מופעל" עם גאנש שוקולד לוהט -בשווי של 36 שקלים.


בשווי כולל של 223 שקלים

(ל-200 גרם זה יוצא 55 שקלים) (יש עסקיות)



המהפכנים:

פידל קאסטרו
מיהו - מנהיג קובני.    עלה לשלטון לאחר שהוביל מהפכה אלימה.
הפך את מדינתו לקומוניסטית הראשונה בחצי הכדור המערבי.
מכיל - אננס, קונפי מנגו, חלפיניו, קונפי שום וגבינת צ'דר.
עולה - 69/84 (כאשר 69 שקלים זה ל-200 גרם ו-84 שקלים ל-400).

פנצ'ו ויה
מיהו - התחיל כפורע חוק ושודד, והפך למהפכן הנלחם נגד העריצים ולמען עמו.
נחשב לגיבור עממי מקסיקני.
מכיל - גבינת עיזים, פלפל צ'יפוטלה חריף, ופסטו נענע.
עולה - 66/81.

נפוליאון בונפרטה
מיהו - היה שליט צרפת, הפיץ דרך כיבושיו את רעיונות המהפכה הצרפתית בכל רחבי אירופה.
הגה רעיונות טקטיים ואסטרטגיים מרחיקי לכת בצבא שמקובלים עד היום.
מכיל - רוטב גבינה כחולה ויין לבן, פירות יער וטבעות בצל פריכות.
עולה - 69/84.

ז'אן פול מארה
מיהו - אחד מקולותיה הקיצוניים של המהפכה הצרפתית.
התבטאויותיו הקיצוניות היוו מצע לאופיה האלים של המהפכה.
מכיל - סלייסים של אווז צרובים על בצל מטוגן ומוצרלה.
עולה - 69/84.

ג'ורג' וושינגטון
מיהו - עמד בראש הצבא הקונטיננטלי במלחמת העצמאות של ארה"ב.
נחשב למהפכן האמריקאי הגדול, והיה נשיא הראשון של ארה"ב.
מכיל - סלייסים של אווז צרובים עם מייפל, חמאת בוטנים ושברי בוטנים.
עולה - 66/81.

וויליאם השלישי
מיהו - שלט באנגליה, סקוטלנד ואירלנד, לאחר "המהפכה המהוללת",
אחד המאורעות החשובים בהיסטוריה של אנגליה.
העובדה שהמהפכה עברה ללא שפיכות דמים העניקה לה את כינויה.
מכיל - פטריות קצוצות עם אגוזים וערמונים, חרדל דיז'ון ומוצרלה על קציצת בקר, עטופים בבצק ואפויים בתנור.
עולה - 73 שקלים ל-200 גרם (לא ניתן לקחת 400).

ג'וזפה גריבלדי
מיהו - היה גנרל, פטריוט ומנהיג איטלקי.
הפופולריות של גריבלדי, יחד עם תעוזתו הצבאית, היו גורם מכריע במאבק שהביא לאיחוד איטליה.
מכיל - כדורין פריכים של מוצרלה, פרמז'ן ופסטו, על מצע פטריות מוקפצות.
עולה - 66/81.

יון גיקה
מיהו - צאצא למשפחת אצולה, כיהן פעמיים כראש ממשלת רומניה.
ממייסדי רומניה המודרנית והאגודה הסודית "האחווה" שעסקה בהכנת מהפכת 1848 בנסיכות ולאכיה.
מכיל - פרוסת בייקון טלה, קונפי שום בשמן זית ורוטב בשמל.
עולה - 69/84.

צ'ה גווארה
מיהו - מהפכן ארגנטינאי ומנהיג לוחמת גרילה.
נחשב גיבור לאומי בקובה, וסמל ללוחמים נגד משטרים קפיטליסטיים.
מכיל - קרעים של אסאדו עסיסי עם ביצת עין ובצל מטוגן.
עולה - 69/84.

מרי אנטואנט
מיהי - אמרה: "אם אין לחם, שיאכלו עוגות".
שמה הוכפש על ידי המהפכנים של צרפת, אשר תלו בה את האשמה למשבר הכלכלי הקשה, שהוביל להמפכה.
מכילה - ופל בלגי, חזה אווז צרוב וסירופ מייפל.
עולה - 69/84.

פריות צ'אן אוצ'ה
מיהו - ראש ממשלת תאילנד.
עלה לשלטון כשהוביל הפיכה צבאית, שלאחריה נבחר ע"י "בית הנבחרים" החדש שהוקם על ידו, להיות ראש הממשלה החדש.
מכיל - פנקייק אננס, רוטב קארי ירוק וכוסברה, שבבי בצל יבש ובצל ירוק.
עולה - 66/81.

(חדש דנדש ולא בתפריט)
אנטיוכוס
מיהו - מלך הממלכה הסלאוקית בין השנים 175 ל-164 לפני הספירה.
הוא הטיל על היהודים את גזירות השמד, ובימיו החל מרד החשמונאים.
מכיל - סופגניה, גבינה כחולה וריבת בצל.
עולה - 71 שקלים (אין מידע על האם ניתן לקחת 400  גרם).




קדם דבר:

1. מעל שנה שלא פקדתי את מורדן בר מודיעין,
עד כה, הייתי אצלם רק פעם אחת, וכבר הם התברגו אצלי למקום השלישי!
תמיד ישב לי בראש להגיע אליהם שוב, ולראות אם אקבל את אותה החוויה, כדי לשמור על המקום השלישי והמכובד.
התירוץ שתיעדף את מורדן על פני מקום אחר להגיע אליו, הוא ספיישל חנוכה, המבורגר בסופגניה במקום לחמניה!
זהו אינו ספיישל חדש, והוא רץ בכל שנה בחודש של חג החנוכה, וזהו, כלומר מחכים לו במשך כל השנה.
לי אישית יצא רק לשמוע עליו מרחוק, שכן נהייתי בלוגר רחב יריעה רק בתקופה האחרונה, ולכן עכשיו היה לי חשוב להגיע למקום, לפגוש את ההמבורגר המיוחד הזה, ולחוות דעתי עליו.

2. הרבה המבורגריות השנה קמו ושמו גם את הקציצה שלהן בתוך סופגניה,
ספק ניסו להעתיק מההצלחה של מורדן בר, ספק חשבו על זה בעצמם.
הולשטיין, הדיינר של גוצ'ה, F&B, טרומפלדור 20 ,check in burgers, דלישס ועוד.
כל אלו ניסו השנה להכניס קציצה לסופגניה, אבל זהו.
המרכיב היחיד שהם שינו הוא שהקציצה בסופגניה במקום לחמניה.
כל שאר הרכיבים, רגיל. אין פה חשיבה על המכלול.
במורדן בר חושבים על השילובים בחכמה (דומה לפרוזדור), ובונים לך ביס, שלא יסתמך רק על הסופגניה.
אנטיוכוס, המנה שלקחתי כוללת סופגניה, קציצה כמובן, ריבת בצל מתוקה, שתחליף את הריבה הרגילה בסופגניה, גבינה כחולה כדי לשבור מתיקות, ואבקת סוכר מלמעלה.




יתרונות:

1. באתי בשביל הכנפיים
הכנפיים של מורדן בר מצוינות.
ברוב המקומות אוהבים לעשות את הכנפיים חריפות/חריפות מאוד,
ואני בתור טיפוס שלא אוהב חריף, די סובל מזה.
במורדן בר, הכנפיים הן עם רוטב קרמל צ'ילי הדרים, שנותן מתיקות מעולה.
כתוצאה מהרוטב, מתקבלות כנפיים מתוקות, שקשה להפסיק לאכול!
על כן, מורדן בר פתחו סעיף חדש במסננת: באתי בשביל הכנפיים.



2. Ice Tea
2.1. בביקורת של שנה שעברה, בסעיף מספר 3, רשמתי את הערכתי לדברים שהם עושים home made.
בביקורת הזו, חשוב שתהיה התייחסות של סעיף שלם לאייס טי שלהם.
זה פשוט win win situation, הן לעסק והן ללקוחות.
תרכיז + סודה, זה דבר שהוא מאוד זול, בטח שיותר זול מקוקה קולה, אז העסק חוסך,
והתוצאה כ"כ טעימה ומיוחדת ללקוח, שתש ב"עוד הפעם קולה".
האפשרות להזמין "קוקטייל משקה קל" לצד ההמבורגר שלך היא מדהימה, ואני לא רואה סיבה להזמין קולה או בירה במקום.
2.2. בנוסף לכך, ניתן לחזק את הקוקטייל הזה, להוסיף לו צ'ייסר לבחירתך, ולהפוך אותו לקוקטייל אמיתי.
2.3. עדיין ישנה את ההסתייגות, בה המשקה הזה עובד על זמן שאול.
משום שזה סירופ צבע מאכל עם מלא קרח, בהתחלה הוא יהיה מתוק מידי, לאחר 5 דקות טעים מאוד, ולאחר זמן מה, דליל ולא טעים.
המשקה טעים, כשאתה שותה אותו בטווח הזמן הרלוונטי.
2.4. יצא לי לטעום עד כה את האפרסק, האבטיח, המלון והאננס.
אפרסק - כמעט ללא טעם, מזכיר נסטי. (עליו המליצה המלצרית). [מקום 4]
אבטיח - מתוק וחמוץ יחדיו, טעים מאוד, וההמלצה האישית של מנהל המסעדה. [מקום 2]
מלון - מתוק מאוד. ואני פריק של מתוק, אז אותו הכי אהבתי. [מקום 1]
אננס - טעם נחמד ומתוק, אבל גם מאוד מלאכותי. קשה לשתות ישר, צריך לחכות קצת, ואז הזמן יותר גבולי עד שזה הופך למים בטעמים. [מקום 3]
מה שנותר לקחת: תות ופסיפלורה.

מאוד חשוב להביא לאייס טי סעיף משלו, כי הוא פשוט מדהים.

מלון לצד אבטיח, שמאל לימין.



3. אנטיכוס
איך לא.... המנה המיוחדת של פורים חייבת לקבל סעיף משלה.
3.1. סופגניה עם קציצה, ריבת בצל מתוקה, ו..אמור להגיע עם גבינה כחולה, אני החלפתי בצ'דר.
קצת חששתי מהטעם החזק של הגבינה הכחולה.
בדיעבד - טעות.
הצ'דר התגלתה כמרקם פלסטיק, ואולי הגבינה הכחולה הייתה שוברת את המתיקות של ריבת הבצל בצורה איכותית.
מסקנה - אל תשברו מנות מיוחדות, חשבו עליהן בקפידה.
ואם שברתם? אל תבכו.   כמו מה שאני עושה עכשיו.
3.2. ריבת הבצל המתוקה שמביאים בתוך הסופגניה מתוקה מאוד!
היא מעולה, ומזכירה את ריבת הבצל של burger market או כביש 90.




3.3. 
המכלול מצוין - הסופגניה מתוקה, אבל לא מתוקה יותר מידי.
היא רכה, שומנית במידה, ומשתלבת מצוין עם הבשר.
שלמות של מכלול, בין המכלולים היותר טעימים שיצא לי לאכול. וואו!
איך חייתי עד עכשיו עם לחמניה רגילה?
סופגניה היא הרבה יותר טובה מלחמניה רגילה, והיא לא מוגזמת מידי כמו שאנשים עשויים לחשוב.
3.3.1. לא צריך שום רוטב למכלול המדהים הזה.
ריבת הבצל דואגת לייצב את כל הטעמים, ולהיות הרוטב הקשיח שמעולם לא ידעתם שקיים.
פשוט מדהים.

אמאלה, שלמות!

3.4. באתי בשביל ההמבורגר המתוק
3.4.1. ממש רציתי להכניס את זה בראש הביקורת.
פשוט משום שחילקתי לפי קטגוריות, זה נכנס כאן.
אם תרצו לקחת מילה אחת מכל הכתבה פה, זה "מתוק".
ריבת הבצל החזקה הפכה את אנטיוכוס להמבורגר שלא צריך רטבים בשביל לאכול,
שמענג את הלשון, ושפשוט כיף לאכול.
אנטיוכוס לגמרי נכנס בקטגוריה של ההמבורגר המתוק, ויתכן שהוא המתוק ביותר שאכלתי.
השילוב של הסופגניה המתוקה עם ריבת הבצל... שיגעון.
לאחר בדיקה קצרה, מורדן בר כבר נמצא במסננת עקב חזה אווז במייפל שהיה למנה של וושינגטון.
פירוש הדבר שזה לא רק ההמבורגר הזה, באופן כללי במורדן בר יש טעמים שהם יותר מתוקים, ואני ממש אוהב את זה...
3.4.2. אלה לא רק התוספות המתוקות בהמבורגרים של המהפכנים,
זו גם כוס האייס טי, שמגיעה בספטקרום מתיקות, כאשר המלון הכי חזק, והאפרסק הכי חלש.
מבחינתי המקום הוא מקס ברנר של ההמבורגרים.





4. השתפרו בבשר
4.1. לקחתי הפעם מידת עשייה MR כדי באמת לבחון את הטעם של הבשר, וטוב שעשיתי כך, כי הביאו לי M.
כנראה שאם הייתי לוקח M, היו מביאים לי MW.
מסקנה - מורדן בר שורפים מידה אחת יותר, ומומלץ לקחת MR.
משום שבאמת רציתי MR, בפעם הבאה אקח R, כדי לקבל MR, ובאמת לבדוק את הבשר שלהם.
4.2. לטענת חברים שלי, הבשר "חומר ביד היוצר", מעין למל"מ, חסר טעם, והמכלול טעים עקב שאר המרכיבים.
אני חושב שיש באמירה הזו סוג של אמת, ועדיין יש ביטוי של הבשר, הרגשתי אותו, והוא היה נחמד מאוד.



5. רטבים גנריים קרים
5.1. לצערי, לא הצלחתי להשיג תמונה טובה מזו.
ניתן לראות את הרטבים למעלה בצד שמאל של התמונה.
5.2. תמיד כיף שהקטשופ והמיונז שמביאים לך מגיעים בבקבוקים, ואפילו מצוין כאשר הם קרים וצוננים.
מורדן בר, שיחקתם אותה. תענוג.





6. התפריט מגניב
מלבד תפריט רגיל כמו של כל מסעדה,
המנות המיוחדות של מורדן בר נקראות "מהפכנים", משום שנקראות על שמותם של מהפכנים ידועים בהיסטוריה, מהפכן מכל מדינה.
אפשר לקרוא מה כל מהפכן מכיל בראש העמוד פה בביקורת,
ואם אתה במסעדה, אז במקום למצוא אותם בצורה משעממת בתפריט, תקבל אותם ב"כרטיסיות תפריט" מגניבות שכאלה.
אני אישית מאוד התלהבתי מהשוני ומהייחודיות, של לקרוא בצורה שכזו.



7. פינוק של ברד מרגריטה תות
לא יודע אם קשור להיותי בלוגר או לא,
אבל כתזכורת לכך שהמקום הוא ראשית בההגדרה - בר,
הוציאו לנו כפינוק שמיניית צ'ייסרים של ברד מרגריטת תות.
היה עדין, מתוק, ונחמד מאוד.



8. הקינוחים מעולים - כשהם ביחד
לקחנו שני קינוחים.
8.1. "הכדור" - כדור שוקולד מריר עם פניני שוקולד, קוביות בראוניז וחמאת בוטנים, מונח על מצע שברי עוגיות לוטוס.    "מופעל" עם גאנש שוקולד לוהט".

לפני ההפעלה


אחרי ההפעלה



8.2. וופל בלגי - וופל בלגי מוכן במקום, נוטף שוקולד חלב, ריבת חלב ונוטלה, וכדור גלידה וניל.
טעים ונחמד.
עומרי המנהל מהדר את המנה, משום שהוופל הבלגי לא קנוי, אלא נאפה במקום.
משום שלא ידעתי את זה, לא יצא לי להעריך את זה כיאות, במיוחד כשלא אכלתי בחיי יותר מידי אפיפיות שכאלה.




8.3. כל אחד מהקינוחים הללו לבדו, הוא בסדר אבל לא מדהים.
הקינוח של הכדור עתיר בשוקולד בצורה מוגזמת,
שוקולד חם על כדור שוקולד קר, מצופה בשוקולד לבן, עם עוד קצת שוקולד.
הדבר היחיד שלא שוקולד שם הוא כדור הגלידה, ועוגיות הלוטוס שמחזיקות את הכדור.
הקינוח של הוופל הבלגי נחמד, אבל מעט "פרווה", כלומר שבאופן יחסי לכדור, אין שם הרבה שוקולד.
8.4. כאשר משלבים את שני הקינוחים ביחד, הם משלימים אחד את השני,
לכדור השוקולד יש "בשר", שזה הוופל הבלגי,
ולוופל הבלגי באמת יש כמות שוקולד אדירה שמעצימה אותו.
8.5. מסקנה - אם לוקחים את הקינוחים הללו, אז רק ביחד, ולא בנפרד.



9. שמו לי MIKA!
סעיף מבדר לכשעצמו.
כמו בג'אנגו ובנשיא 1, גם כאן עולה הקונספירציה (מזימה) שבעלי העסק יודעים כמה אני אוהב לשמוע MIKA, ומשמיעים את זה כשאני במסעדה.
אגב זה תמיד השיר Love Today.
אם אתה בעל עסק ואתה קורא את זה, שים לי Celebrate.



10. באתי בשביל האווירה
במורדן בר בהחלט ניתן להרגיש באווירה מדהימה של בר.
המסעדה מצדיקה את שמה, כאשר יש במסעדה ציורי קיר מרהיבים, פלזמה בכניסה, וספות לישיבת "סתלבט" בחלק החיצוני של המקום.
כבר נמצא במסננת.




11. היין טוב
סעיף של חבר שמתעסק ביין.
ישנם מקומות בהם היין לא איכותי, ואפילו ספק מדולל במים (לה מורס).
במורדן בר, היין איכותי וטעים.

נכון, זה לא יין, לא צילמתי, לא יודע מה עבר עליי באותו היום.


12. התחושה שאחרי: קלה עד בנויה
התחושה אחרי שאוכלים אנטיוכוס היא בין קלה לבין בנויה.
תחושה מפתיעה לנוכח העניין שמדובר במנה מאוד מושחתת של קציצה בסופגניה.



חסרונות:

1. גבינת צ'דר פלסטיק
גבינת הצ'דר שקיבלתי על הסופגניה במקום הגבינה הכחולה הייתה דקה, שברירית ובמרקם של פלסטיק.
היא הייתה לגמרי לא מורגשת ומיותרת.
1.1. אם אתם מזמינים אנטיוכוס, קחו את הגבינה הכחולה, עליה חשבו מראש כשבנו את המנה.
1.2. אל תקחו במסעדה גבינת צ'דר.
מצרף מדריך גבינות, לבחירת גבינה אחרת.



2. צ'יפס פורט 19 שרוף
הצ'יפס של המורדן בר נשאר עם אותה מעטפת קרטון מוכרת של פורט 19.
הבעיה היא שאין באמת מילוי של תפוח אדמה.
הצ'יפס לא טעים כשאוכלים אותו לבד.
הוא לא היה טעים בפעם הראשונה שאכלתי מורדן, לכן ניגבתי אותו עם פירה הבטטה,
וגם עכשיו הוא לא היה טעים לבד, אכלתי אותו יחד עם האנטיוכוס, אז הפריכות שלו השתלבה מצוין.
בגדול, זה לאכול מסגרת פריכה, אולי מזכיר קצת את הצ'יפס של אגאדיר בהיבט הזה.
אם אוכלים אותו ביחד עם משהו, הוא טעים בצורה מפתיעה,
אבל ברמת העיקרון הוא הצ'יפס של פורט 19 עם מידת עשייה אחת יותר.



3. המהפכן צ'אן אוצ'ה מתפרק
3.1. ראש ממשלת תאילנד מתפרק לנו בין האצבעות, יתכן בעקבות בעיות פוליטיות בצמרת השלטון, ויתכן שהלחמניה פשוט לא עומדת בעומס של הרכיבים.
פנקייק האננס שבמנה משחרר נוזלים שממיסים את הלחמניה.
אם חשבתם לקחת את המהפכן הזה, אני מקווה שאתם אוכלים זריז.

בהתחלה, רענן ומדוגם.




לעת זקנה.

3.2. אחד מהחברים לקחת את הג'ורג' וושינגטון, מה שאני לקחתי בפעם שעברה, ודיווח שהוא עדיין מדהים.



4. הבצל לא כזה פורח
המנה הראשונה של Blooming Onion לא טעימה.
זו מעין חלת בצל שמזכירה בטעמה כרובית, אך פשוט אין לה טעם, בכלל.
גם הרוטב לא כזה עוזר.
מיותר להזמין את המנה הראשונה הזו.



5. אמפנדס נו מוי ביין
אמנם לא לקחתי את מנת האמפנדס באותו היום,
לקחתי אותה בתאריך 1.12.21, אבל משום שהזמן מאוד קרוב, ואני לא אעשה ביקורת חדשה בשביל זה, הכנסתי את זה כאן.




בקיצור מנת האמפנדס פשוט לא טובה.
ראשית מהרגע שקיבלת את המנה, המתן לפחות 10 דקות, משום שאולי מבחוץ זה לא מרגיש חם, אבל מבפנים זה פשוט רותח.
לאחר מכן, כשאוכלים, המעטה מלא בשמן, והבשר שבפנים - גומי.




מעניין אם זו אותו הבשר של הקציצה.    אני לא חושב כי יש הבדל ניכר בין השניים.
בקיצור לא לקחת אמפנדס, ולא את הבצל המלבלב שלהם.



6. Ice Tea - Hot price
6.1. משקה התה הקר כפי שאמרתי ביתרונות הוא מגניב, כי הוא פשוט וזול לבעל העסק, והוא טעים ללקוח.
אבל רגע, אם הוא פשוט וקל לבעלים, סה"כ תרכיז עם סודה, אז מדוע לגבות עליו 16 שקלים?!
רוב המחירים במורדן בר לפי דעתי סבירים, לא היה משהו שהרמתי עליו גבה,
אבל אם מתעמקים, 16 שקלים על גזוז שמורכב ברובו מצבע מאכל זול, זה יקר מאוד, והוא לא צריך לעלות כזה הרבה.
מילא היו מחזקים את זה בצ'ייסר כלשהו, הייתי זורם על המחיר.
אחרת - אין הצדקה.
6.2. מסתבר שגם לא ניתן לארוז את המשקה הזה.
פשוט אין להם כוסות מתאימות, והם לא יכולים להביא לך את זה לדרך.
אני חושב שיש מקומות בהם צריך להשקיע את הכסף, וכוסות חד פעמי ארוכות לאריזת המשקה הזה לדרך זה אחד מהם.
6.3. על אף התלונות שלי, אני אמשיך להזמין את המשקה הזה, כי הוא באמת טעים.
נשארו לי הטעמים תות ופסיפלורה.



7. חוסר מקצועיות בשירות.
ראשית יש לציין שמורדן בר הם בגישה של כביש 90.
אין דבר כזה להתווכח עם הלקוח, גם כאשר הוא טועה.
והם באמת מממשים את המוטו - הלקוח תמיד צודק.
ועדיין, אני מעדיף שעבודת המלצרים תהיה מקצועית מההתחלה, מאשר להוכיח את המלצר, ולהיות צודק.
7.1. שני חברים הזמינו מנת המבורגר וביקשו מעליה חריף.
מבחינתם, לבקש חריף מעל, זה כמו לבקש עוד מלח, כלומר אין צורך בתשלום נוסף.
כאשר קיבלנו את הקבלה, הם גילו להפתעתם שיש צורך בתשלום של 12 שקלים, על החריף, ועל תוספת אחרת שהם גם ביקשו.
אני לא מצדיק את הקטנת הראש של שניהם, וזה מאוד הגיוני שעל התוספות שהם הזמינו, צריך לשלם.
אני מצפה מהמלצרית, לא להסתמך על המובן מאליו, ולציין תמיד מה בתוספת תשלום, כדי שזה יהיה מובן.
7.2. גם אצלי היה סיפור דומה.
ביקשתי הרי להחליף את הגבינה הכחולה בגבינת צ'דר.
חשבתי שהשימוש במילה "להחליף" יהיה מספק.
בפועל, הם הסירו לי את הגבינה הכחולה, ואז הוסיפו לי גבינת צ'דר, וחייבו אותי על 8 שקלים נוספים.
מילא שקל, שניים, אבל שמונה שקלים?
אני חושב שהמלצרית יכלה לזרוק איזו מילה, שאם מחליפים גבינה שנמצאת במהפכן, בגבינה אחרת,
ובאופן כללי, כל שינוי במנה, גורר אחריו "קנס".
7.2.1. אם הייתי יודע שכך המצב, הייתי מבקש להשאיר את הגבינה הכחולה כפי שהיא.
7.3. לסיכום, לפי דעתי, בכל מה שקשור לנושא של תוספות ושינויים במנה, המלצרים צריכים להיות יותר חדים, ולהבהיר אם יש צורך בתוספת תשלום, ובכמה היא.
אנחנו לא אמורים להיות מופתעים כשהחשבון מגיע.



סיכום:

מורדן בר לפי דעתי נשאר ברמתו הגבוהה הן כפאב והן כהמבורגריה, והוא הפנינה של העיר מודיעין.
במסעדה הזו, תמיד מנסים לחדש, ולהתאים בצורה חכמה תוספות לבשר, עם שם מתאים של מהפכן.
על כן, המקום הוא בהחלט באתי בשביל התוספות, באתי בשביל ההמבורגר המתוק, ועכשיו עם מנת אנטיוכוס המקסימה, באתי בשביל הלחמניה (סופגניה).
אוכל טוב, אווירה טובה, ופעם נוספת הבר הכי טוב שאי פעם הייתי בו.
ממליץ בחום.



ציון:

70%

ציון קודם:

92%

ציון ממוצע:

81%

(מתנגש עם ליבירה, לכן יקבל 82%)

ציון סופי:

82%


-------↑--------------2---------------↑-------


-------↓--------------1---------------↓-------




הקדמה: ככל שאני מסקר יותר המבורגרים, כך קשה לי למקם אותם בטבלה היררכית אחת.
יש כל כך הרבה משתנים, וזה הופך למסובך מאוד להגיד מי יותר טוב.
ככל שהמקום יותר טוב, ככה יותר צריך להתאמץ לדחוק אותו למעלה בדירוג, ולהעיף מקומות אחרים שהם גם טובים.



כתובת : השדרה המרכזית 15, מודיעין.



תאריך ביקור : 3.9.20



שם ההמבורגר: ג'ורג' וושינגטון - סלייסים של חזה אווז עם מייפל, חמאת בוטנים ושברי בוטנים + פירה בטטה.

Ice Tea בטעם אבטיח.



מחיר: להמבורגר פשוט של 200 גרם - 59 שקלים.

אפשר לקבל המבורגר "מיוחד" בחצי עסקית (התוספת חינם, השתייה לא)
המבורגר ג'ורג' וושינגטון + תוספת עלה 66 שקלים.
Ice Tea אבטיח עלה 16 שקלים.

סה"כ 82 שקלים.


יתרונות:

1. אווירה -
האווירה במקום היא מאוד מיוחדת, שכן היא איננה אווירה של המבורגריה, אלא של באמת בר.
לא לחינם המקום נקרא More than bar.
מוזיקה טובה ברקע, כורסאות ישיבה שמזכירות את הבר "טראבין" בראשון לציון, משפחתיות וחום שמזכירים את בר העבר "ג'ופלין" בפתח תקווה, פשוט כיף לשבת ולהנות, גם בלי קשר להמבורגר.
ממש מרגיש שאנחנו ב"זוּלה".
1.1. גם לאחר שסיימנו לאכול, אף אחד לא הלחיץ אותנו לעזוב, חרף התור המאוד ארוך שהשתרך בחוץ.
פשוט תחושה של שבו ותהנו, ולא כמו "תאכלו ועופו" כמו של מקומות אחרים.  תענוג.



2. מצועצע -
קטגוריה חדשה שנכנסה לאחרונה, ניחנת במקומות כביש 90פיקניק ו-FatCow.
מצועצע, פירושו תאוות עיניים לא רק בהמבורגר עצמו, אלא בקישוטים שמסביב.
ב-Fatcow ישנם גרזנים וגולגולות על הקירות, אווירת שחיטה.
בפיקניק, יש מערום עצים למדורה, השולחנות צבעוניים ויש תפאורה של "ואן המבורגרים"
ובכביש 90, יש עמוד שלם שמוקדש לכל ה"צעצועים" שיש שם.
מאוד דומה לסעיף הקודם, פשוט רואים שהשקיעו במקום, שרצו להעלות חיוך על פני הלקוחות.
במורדן בר, הסמל שלהם מופיע כשלט ניאון מחוץ למסעדה, על כל השולחנות שלהם, פלזמות על הקירות, וגם כאן יש Merchandise, גופיות וצידניות עם סמל המקום (בספק אם למכירה...).



3. Home Made -
מקום שמכין דברים ייחודיים, ובמקום להתפשר על הצ'יפס הקפוא או ה-pepsi, מביא לך פירה בטטה ואייס טי שהם מכינים במקום, בשלל טעמים.
פשוט מוסיף לאווירה המשפחתית, לא כמו מקומות שהם הפוכים מכך, ומרגישים כמו "סרט נע".
3.1. פירה בטטה מאוד מיוחד.
3.2. אייס טי שהוא בעצם כמו קוקטייל ללא אלכוהול, מתוק טעים ומגניב!
3.3. הצ'יפס הוא למעשה כמו פוטטוס פריכים ללא "בשר" בתוכם (בקטע טוב);
פירוש הדבר שניתן להכניס כל דבר לתוכם ולקבל מעין מיני כריך, שהמעטפת שלו היא הצ'יפס...
היה לי צ'יפס ממולא בפירה הבטטה [מאוד פחממתי], וצ'יפס ממולא במייפל [ביקשתי עוד מייפל בצד], אפשר לשים פחות או יותר כל דבר... תמיד טעים...
3.4. חמאת הבוטנים שלהם טעימה :)



4. טעים יותר עם הזמן -
קטגוריה חדשה, שלא הייתה לי בשום מקום.
בדרך כלל, ביס ראשון אתה מתלהב, ועם הזמן יש ירידה...
כאן, כיוון שההמבורגר עשיר בתוספות, ככל שאתה ממשיך לאכול אותו, ככה הוא יותר טעים.

(בתמונה: רטבי הבית: איולי צ'ילי ורוטב חריף אדום "סרירצ'ה")

5. מגוון -
המקום היחיד שבו ראיתי מגוון של המבורגרים כאלו מושחתים, הוא יומנגס.
מורדן בר מצליחים לטלטל קולינרית את כל המקומות הממוצעים שחושבים שיש להם תוספות (כמו little burger shop),
וניצבים בפסגה, בכל מה שקשור לשילובים מטורפים על הקציצה.

(בתמונה: המבורגר שחבר הזמין: פידל קאסטרו - אננס, קונפי מנגו, חלפיניו, קונפי שום וגבינת צ'דר)

6. תפריט סטרילי (קורונה) -
ברוב המקומות, עברו מתפריטים מנויילנים לתפריטי נייר, שספק אם הם חד פעמיים.
במורדן בר, על השולחן יש קוד QR, אותו ניתן לסרוק, וכך כל אחד מסתכל בטלפון שלו בתפריט, בלי תחלופת ידיים.
רק מעיד על רמת ההגיינה של המקום.
זה כמובן בנוסף למרחק בין השולחנות, לאפשרות לשבת בחוץ על כורסאות, והאוקסימורון של הרבה אנשים עם הרבה מרווח בין כולם.




7. שירות -
שירות חם ומשפחתי.



8. התחושה שאחרי -
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)
התחושה שלאחר סיום האוכל היא מלטפת על גבול הכבדה בקיבה (בקטע טוב).




חסרונות:

1. איכות הבשר -
ברגע שמקום מקבל כל כך הרבה נקודות, על המון פרמטרים, הרף של איכות הבשר עולה בהתאם.
הבשר עצמו הוא בסדר, אפילו בסדר +
אבל יחסית לכל היתרונות שציינתי עד כה, בסדר פלוס לא מספיק למקום, ועל כן זה נופל תחת ה"חסרונות".
איכות בשר של מיטבר משופר, בדגש על שמן, כאילו החליפו שומן בשמן.
1.1. גם הגבינה עצמה ממוצעת, לא נפלתי.
1.2. מידת העשייה הגיעה מידה יותר ממה שביקשתי.
ביקשתי M, והביאו לי MW.
פעם הבאה כדאי להזמין MR, גם כדי לקבל בסוף את ה-M המיוחל, וגם כדי יותר לבדוק את איכות הבשר...
1.3. אפשר לקרוא למקום "היומנגס הטוב", כי ביומנגס זורקים לך מלא דברים על הקציצה אבל היא ממש לא איכותית,
המקום הזה מאוד מזכיר את יומנגס בשפע התוספות המטורפות שאתה יכול לשים על ההמבורגר, אבל כאן הבשר באמת טוב (יחסית ליומנגס).



2. מייפל לא מורגש -
אני לא חושב שמלבד Sara's Place או יומנגס, יש מקום שמגיש מייפל יחד עם ההמבורגר שלו, אז כל הכבוד על זה.
עם זאת, לדעתי שמו קצת מידי מייפל, היה אפשר להמתיק את הקציצה עוד יותר.
יש לציין שכשביקשתי תוספת של מייפל, הביאו לי כמו גדולים, אז זה אפילו מבטל את החיסרון הזה :)



3. Home made ice tea
המשקה של אייס טי תוצרת בית של המקום, מורכב בתצורת קוקטייל,
90% קרח גרוס עם שילוב של סירופ צבע מאכל.
על כן, המשקה עובד על זמן שאול.
תחילה, כשאתה מקבל אותו, הוא מתוק מידי, כל הסירופ למעלה, וזה מה שאתה שותה,
ועם הזמן, הקרח נמס, מדלל את המשקה (כעת ניתן לשתות וזה טעים מאוד).
עם זאת, אם מחכים יותר מידי זמן, הקרח מדלל את המשקה יותר מידי, זה כבר הופך למים בטעמים, ואז כבר למשהו מדולל מידי שלא ניתן לשתות.
כלומר, אין פה אחידות, כמו בגזוז של נאפיס או של כביש 90, משהו שפרמטר הזמן לא משפיע עליו.



4. אפקט Sara's Place
קטגוריה חדשה שהתרחשה רק במסעדת Sara's Place עד כה, ולכן זהו שמה.
היא גם תסביר מדוע מורדן בר קיבל ציון כל כך גבוה.
במסעדת Sara's Place הבשר עצמו עושה צרבת.
(ציטוט: "בשר מעייף ומחליש בקטע רע")
ועם זאת, המסעדה קיבלה אצלי 77%.
איך זה יכול להיות שמסעדה שהבשר בה לא טוב תקבל ציון כזה גבוה?
כי מטשטשי הטעם היו כל כך חזקים, כל כך טעימים, שהייתי חייב להתייחס למכלול.
הרי בסופו של דבר אני מסקר המבורגרים ולא בשר.
התוספות על ההמבורגר ב-Sara's Place הדהימו אותי כל כך (מושחת מאוד למרות שכשר), שהייתי חייב להתייחס לזה, ולתת ציון גבוה למקום בו איכות הבשר לא טובה.

במורדן בר, הבשר עצמו טוב, אבל לא מטורף.
הוא דל בשומן, ועתיר בשמן במקום,
והוא פשוט לא איכותי.
עם זאת, המכלול היה פשוט מדהים,
וכמו שרשמתי בסעיף 4 ביתרונות, זה אפילו הפך לטעים יותר עם הזמן.
יש להזכיר כאן את סעיף 8 ביתרונות, שהתחושה בבטן היא בנויה, ולא דומה לצרבת שאפשר לקבל ב-sara's place.

מכלול ההמבורגר פיצה על רמת הבינוניות של הקציצה, ועל כן הציון שלה עולה לשחקים.
בשר ממוצע, המכלול מצוין.



5. טודו קאז'ו
חיסרון שנדחף בדקה התשעים, והוא לא קשור בכלל להמבורגר, אז אפשר לדלג.

אני מגדיר עצמי כמבקר של המבורגרים ולא אף סוג אוכל אחר,
אך כיוון שהיה לנו קינוח, אני חייב להגיד שמבחוץ הוא נראה יפה ונוצץ, אבל בפועל לי לא היה טעים.
(הקינוח נקרא "טודו קאז'ו" והוא קרם וניל קפוא על עוגיית אגוזי קשיו ורוטב קרמל מלוח)
בפועל הוא הרגיש כמו שילוב של דבש ושל רוטב טופי, אז פחות זרם לי בפה,
אם מזמינים קינוח, אני הייתי מזמין משהו אחר.




סיכום:
מסעדת "מורדן" בר", היא בכלל לא מסעדה, אלא בר,
ולא סתם בר, הבר הכי טוב שאי פעם תבקרו בו.
השירות מדהים, המלצרים מחייכים, המנות בשפע, והמחירים סבירים.
עיינתי עוד קצת בתפריט, והמנות פשוט משוגעות, מה שגורם לי לבוא לשם שוב ושוב עד שאכיר את כולן!
זהו מקום ששווה את חצי שעת הנסיעה,
ומקום שאני לא רק מתכוון לחזור אליו, אלא להיות לקוח קבוע.
לא רק בגלל ההמבורגרים שבמקום, אלא בעקבות האווירה שהוא משרה.
ממליץ בחום של מדורה.



ציון סופי: 92%



-------↑--------------1---------------↑-------



תגיות: המבורגר-אווירה,משקה-תוצרת-בית, הרבה-תוספות, תפריט-נרחב, שירים-ברקע, צ'יפס-עם-מייפל,הגרלה-בהמבורגיגי, מכיל-קונפי, מכיל-מוצרלה, תסחור



**מורדן**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה