דודס - Dudes

 


מדיה:  
ראיון עם המנהל.
הצצה על המסעדה.

כתובת : אוסישקין 2, נתניה.

תאריך ביקור: 10.6.21




23:04 הזמנו
23:21 קיבלנו ואכלנו (17 דקות הכנה)



שם ההמבורגרארוחת המבורגר קלאסי- 200 גרם בשר טחון טרי במקום, רוטב דודס, חסה, עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ + צ'יפס ושתייה - 65 שקלים.

אם רוצים להחליף את פחית השתייה בבירה, תוספת של עשרה שקלים.

(ל-220 גרם זה יוצא 50 שקלים) (יש עסקיות)

בעל הבית ממליץ בחום לקחת מידת עשייה MW.    לטענתו זה יוצא הכי טוב.
אני בכל זאת לקחתי M.




קדם דבר:

מעולם לא יצא לי להגיע בסיקורים שלי לבירת השרון, לעיר היהלומים, לנתניה.
בנתניה ישנם שני מקומות מרכזיים: נתנבורגר ודודס.
אצל נתנבורגר, היה טריק שיווקי בו היית מזמין פחית ממכונת שתייה שעולה לך 46 שקלים, והיית מקבל המבורגר במתנה.
עם זאת, כששמעתי שהורידו את מכונת השתייה, ועכשיו הכל רגיל, החלטתי ללכת למקום השני המפורסם ביותר: Dudes.





הסעיף שאינו נוקט עמדה

מזכיר את מיטבר
כמו מיטבר או הדיינר של גוצ'ה, גם אצל דודס, ההמבורגר מוגש במגש קרטון,
עם מקום להמבורגר, צ'יפס, שתייה ורטבים.






יתרונות:

1. בשר איכותי
1.1.הבשר של דודס מורכב מאונטריב (נתח שהוא בין הכתף לצוואר) ובריסקט (תחתית חזה הבקר) באסאדו (שיטת צליית בשר על הגריל).
הוא מאוד מאוד מאוד איכותי, מיצי, והכי חשוב: קליל לאכילה.
דניאל ריימונד המנהל המליץ לי בחום לקחת מידת עשייה של MW, אבל משום שחששתי שזה עלול להרוס את הסיקור מחמת בשר שרוף מידיי, לקחתי M.
(הוא קצת כעס על זה, והמליץ לי בפעם הבאה לקחת MW).
בהיבט של ההמבורגרים הכשרים בכל הארץ, אין המבורגר יותר איכותי וטעים מהבשר הזה.
כמעט "באתי בשביל הבשר".
1.2. דניאל המליץ לי בפעם הראשונה לקחת את הבשר שלו נקי, בלי תוספות שיכולות לטשטש את הטעם.
זה אומר שהוא בטוח בבשר שלו, שהוא באמת רוצה שארגיש את הבשר, ראוי לשבח.
בפעם הבאה אקח עם המון תוספות, ואני מאמין שהציון יטפס...
1.3. מגרי (חבר): "אם לא היית אומר לי שהמקום כשר, לא הייתי יודע".
[כלומר, שאותו חבר לא היה מנחש שהמקום כשר, כי בדר"כ למקומות כשרים יש בשר בטעם מאפיין, כמו בלאק, אבל כאן...הבשר היה איכותי מאוד].



2. בשר קליל
חייב להגיע בסעיף משלו, כדי להבהיר כמה הבשר קל.
לפי דעתי, הבשר של דודס הוא הבשר הכי קל בארץ, אחרי כביש 90 (בכביש 90 אכלתי 400 גרם ועדיין הייתי קל).
הוא אוורירי במיוחד בזכות טכניקת חיתוך הבשר.
דניאל חותך את הבשר כמו שחותכים סשימי, דק מאוד, הוא מפריד את הסיבים.
כך, הבשר יוצא טרי, נקי, אוורירי ואיכותי.



3. צ'יפס נחמד מאוד
הצ'יפס אצל דודס מגיע במלבנים פריכים וטעימים.
מי שאוהב צ'יפס פריך מאוד, יאהב את הצ'יפס.
ככל שאוכלים ממנו יותר, רק רוצים עוד, צ'יפס ממכר!



4. רטבים מיוחדים על השולחן: סביר וקריר
לדודס יש מגוון רטבים שהם מכינים במקום, ומניחים בבקבוקים גדולים שהם שמים על השולחן.
הרטבים הם מיוקטש (מיונז+קטשופ), שום ובצל מטוגן, מיונז חלפיניו, חרדל-טבאסקו-פלפל שחור קלוי ועוד.
משום שהם נשארים על השולחן, אי אפשר להגיד שהם "צוננים",
אבל התחלופה שלהם יחסית גבוהה, ולכן אפשר להגיד על כל רוטב שהוא סביר וקריר.
אני אישית הכי התחברתי לרוטב השום-בצל מטוגן, כי הוא לא חריף, ונותן טעם אומאמי ומיוחד, במיוחד כשמערבבים אותו עם המיוקטש.

מדובר ברוטב שהכי קרוב לצלם.


5. לחמניה טובה וטרייה
באמת ניכר שהכל איכותי אצל דודס,
מלבד הבשר והירקות הטריים, גם הלחמניה מצוינת רכה מאוד ועדיין סוחבת את כל המרכיבים בתוכה כמו שצריך.



6. יש להם גם נקניקיות
כמו בויטרינה או בנונונו, לדודס מלבד המבורגרים, יש נקניקיות שהם מכינים במקום.
כשאני מגיע למקום חדש, אני לא מנסה לקחת נקניקיה, כי זה בשר יותר...מסתורי.
אבל עכשיו כשאני יודע כמה איכותי בדודס, אחת המטלות להמשך שלי הוא לנסות את הנקניקיה שלהם.


7. בירות לאורך כל שעות הפעילות
המנהל של דודס הוא גבר, כי הוא מוכר בירות עד הסגירה, סומך על הלקוחות שלו.
עקרונית לאחר השעה 11 אסור למכור בירה, ובדודס הוא מוכר לך, ומבקש שרק אל תצא מהמתחם עם הבירה.



8. חנייה צמודה ב-20 שקלים
אמנם דודס הוא מקום צדדי, אבל האזור הזה הוא הלב של נתניה, ובלב הזה אין הרבה חניות.
מזל שיש חנייה צמודה ב-20 שקלים ממש על יד המסעדה.
20 שקלים ל-4 שעות.



9. שירים יפים ברקע
מייצר אווירה, כיף לאכול עם שירים נחמדים ברקע.
עם זאת, הם קצת רועשים בשביל לעשות ראיון...
הייתי צריך להשתמש בתוכנות חכמות שמסירות את המוזיקה מההקלטה...לקח הרבה זמן...
פעם הבאה אני מביא מיקרופון...





10. פינקו אותנו בצ'ייסרים  (ייתרון עשירי!)
למנהל יש ארגז של בקבוקי ערק, כנראה שומר לאירועים מיוחדים


אז הוא הרים איתנו צ'ייסרים.    אחלה גבר.




11. המקום כשר
שלא יתפספס שהמקום כשר.
ולא סתם כשר, ברמה הגבוהה ביותר.
אין המבורגר כשר אחר שעובר אותו מבחינת איכות.




12. התחושה שאחרי: תחושה מלטפת וקלה
כשמסיימים לאכול המבורגר של דודס, התחושה הראשונה זה "בא לי עוד אחד".
הבשר מספק שובע איטי וכמו שצריך.
באמת בשר שאפשר לאכול, ואז לצאת לריצה אח"כ.
ואם אגזים, הכביש 90 של הכשרים, מהיבטי קלילות.

ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)




חסרונות:

1. יש מעט מקומות ישיבה
מסעדת דודס היא יותר מזנון מאשר מסעדה, מקום קטן מאוד.
במקום הזה ישנם שני ספסלים, וכמה כיסאות בר, זהו.
עכשיו במצבו, זה בסדר גמור, חיכינו כמה דקות שיסיימו לאכול, ואז אנחנו ישבנו לאכול.
עם זאת, אם העסק בעתיד יתפרסם יותר, ויגיעו יותר אנשים, זו יכולה להיות בעיה.
אם המנהל לא יחליט להרחיב את המקום פיזית, ולספק יותר מקומות ישיבה, פשוט יווצר תור מאוד ארוך מחוץ למסעדה, וזה אולי כיף לבעלים לראות דבר כזה, אבל פחות כיף ללקוחות לחכות חצי שעה בכניסה.



2. אין שילוט נורמלי
למי שלא מכיר, מאוד קשה למצוא את המקום.
אין באמת שלט ברור שמספר שזה המקום, וצריך ממש להיכנס לתוך המקום בשביל להבין.
ראיינתי את המנהל על זה, והוא אמר שהוא מעדיף שזה יהיה מסתורי, גם כדי לראות כמה זה יצליח, וגם כי נוח לו עם כמות האנשים שמגיעה בכל יום, הוא לא צריך יותר מזה.


חידה: נסו להסתכל על התמונה הקודמת, ומצאו את השלט של המקום.



3. Waze שקרן
כמו אצל המלוכלך, גם כאן ה-Waze מחליט לבלבל את הלקוח הפוטנציאלי.
הוא הביא אותי לצד השני של הכיכר, מאחורי המקום.
למזלי, גם שם הייתה חנייה ב-20 שקלים לארבע שעות (מסתבר שזה קטע בנתניה),
אז הליכה של 3 דקות והגעתי.
בכל מקרה, ממליץ לסמוך על גוגל מפות, כשנוסעים לשם.




4. אין תפריט פיזי
בימי הקורונה, סעיף זה היה נחשב ליתרון, כי אין תחלופת ידיים רבה על התפריט.
היום, זה אולי טכנולוגי, אבל גם חסכני.    קצת מעצבן.
לא חייב לחלק תפריט אישי לכל אחד ואחד.
אפשר או שיהיה תפריט אחד בלבד כזה, מנויילן יפה כזה כדי שלא יהרסו (גם ככה יש 2.5 שולחנות במקום),
או שיהיה מודפס על הקיר, אפשר להסתכל, לראות בעיניים.

רוצה תפריט?    תסרוק.


5. אין שירותים
אמנם יש ברז מסודר, עם סבון ונייר לניגוב ידיים,
אבל היה נוח אם גם היה תא שירותים קטן.
קשור גם לעובדה שצריך להרחיב את המקום, יותר פרסום, יותר שולחנות, תא שירותים, יגיעו יותר אנשים, יותר שמח.





6. רוטב מיוקטש חסר פרופרוציה
התלהבתי מאוד מבקבוקי הרוטב הגדולים שעל השולחנות, שלא מביאים לך שקיות מסכנות של מיונז.
עם זאת, אני חושב שהיה הרבה יותר טוב אם היו שני בקבוקים, אחד קטשופ והשני מיונז.
שילוב של מיונז ושל קטשופ בבקבוק אחד, אולי חוסך לחיצה, אבל מקבע פרופרוציה אחת.
יש כאלה שאוהבים יותר קטשופ, ויש כאלה יותר מיונז (אני אישית אוהב יותר קטשופ).
המיוקטש של המקום זה בערך 90% מיונז..
אז זה רעיון נחמד, אבל במקום ליצור רוטב שנראה כמו משחת שיניים, אני חושב שאפשר להפריד לשני בקבוקים ולתת ללקוח לערבב בעצמו.




7. צ'יפס מעט במרקם זכוכית
בסעיף 3 ביתרונות שיבחתי את הצ'יפס, כי הוא באמת טעים ופריך.
אולי קצת יותר מידי פריך.
עם כל הכבוד להולנד היקרה, לא ראיתי/הרגשתי "בשר" (תפוח אדמה) בתוך הצ'יפס, ורוב מה שהיה שם היה קליפה מטוגנת. (קליפה מטוגנת טעימה מאוד, אבל עדיין אין באמת מילוי).
אם אתם כאלה שאוהבים צ'יפסים פריכים, והמילוי של תפוח האדמה לא חשוב לכם, אתם תהנו מאוד,
אבל אתם מאלה שבאים לאכול צ'יפס כדי להרגיש את תפוח האדמה הפחמימתי, ולא רק את השמן, זה אולי יזכיר לכם את הצ'יפס של אגאדיר.



8. קציצה עגלגלה, שמנמנה אך קטנה
דיברתי עם המנהל בראיון לגבי הגודל של הקציצה, והוא הסביר לי שכך הוא שולט במידת העשייה טוב יותר.
הכל טוב ויפה, אבל הישראלים אוהבים לראות קציצה גדולה ואימתנית, ולא מנת גורמה.
אין בעיה שהקציצה תהיה גבוהה מאשר שטוחה, אבל לדעתי הגודל שלה צריך לפצות על כך,
כלומר שמראש הקציצה תהיה פיזית גדולה יותר, שירגישו את זה.
זו גם הסיבה ששאלתי אותו בראיון לגבי קציצה נוספת, כי אפשר להגיד שזה לא הספיק לי כדי שאהיה שבע.


8.1. לא רק הקציצה מיניאטורית, אלא גם התוספות שעליה.
חבר הזמין אננס על הקציצה, וזה הגודל שלו:

כמו טבעת בצל


סיכום:

המבורגר דודס הוא הפנינה של נתניה ללא ספק.
הוא המקום הראשון בהמבורגרים הכשרים, מביס את בודגה, בורגר מרקט ובורגר סטורי, משאיר להם אבק.
המבורגר Dudes הוא הג'אנגו של ההמבורגרים הכשרים, מבחינת איכות בשר,
והכביש 90 של ההמבורגרים הכשרים, מבחינת קלילות הבשר.
דודס הוא ההמבורגר הראשון שבאמת נכנס לליגה של הגדולים, לא התייחסתי אליו בתור "טעים יחסית לכשר", אלא באמת ניתחתי אותו כמו שאני מנתח כל המבורגר לא כשר.
כשאתה מסיים לאכול את ההמבורגר, ישר בא לך עוד אחד, ולמרות שהצ'יפס מעט חלול, הוא ממכר.
הרטבים נחמדים, התוספות והנקניקות נראים מדהים, והמקום הוכיח לי שהמבורגריה כשרה לא צריכה גבינות מזוייפות כדי להיות מעולה.
בהחלט אחזור שוב.
ממליץ בחום.





ציון סופי:

71.23%





מטלות להמשך:
1. לאכול אצלם נקניקיה.
2. להזמין MW כמו שדניאל ביקש.
3. להזמין כמה שיותר תוספות על ההמבורגר.
4. לבקש עוד מהרוטב הסודי בצד, לנסות לפענח אותו.


תגיות: מגש-קרטון-כמו-מיטבר, המבורגר-כשר, בשרים-משובחים, מפנקים-בצ'ייסרים, ווייז-מטעה
 אין-שירות

**דודס**
**dudes**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה