המבורגר 300 מבית נחמה וחצי

 


מדיה:  
ראיון עם המנהל.
הצצה על המסעדה.

כתובת : אחד העם 144, תל אביב.

תאריך ביקור: 19.6.21



14:54 הזמנו.
15:13 קיבלתי מנה עם טעות בהזמנה.
15:16 הביאו חדש (22 דקות הכנה).



שם ההמבורגרארוחת המבורגר 200 גרם- מבשר משובח בלחמניית פרעצל רכה עם רוקט, עגבניה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ומיונז מתובל.
מוגש עם צ'יפס, סלט עגבניות חריף ושתייה. - 69 שקלים.
השתייה - פרייה אפרסק דובדבן.
תוספת גבינת צ'דר על ההמבורגר - 12 שקלים.

חבר הזמין: ארוחת בשר חזיר מפורק - כריך בטן חזיר (4 שעות בתנור) קריספי עם דבש בלחם פייזן איטלקי, מוגש עם צ'יפס, סלט עגבניות חריף ושתייה - 79 שקלים.

סה"כ: 160 שקלים.

פינוק: 2 קינוחים:
את הראשון אני מצטט מהתפריט: "עוגת שוקולד ללא קמח, וכדור גלידה במחיר 39 שקלים".
את השני אני בודה מהראש, כי לא צילמתי את התפריט: כדור גלידה וניל עם חלבה, בננה מקורמלת וגרנולה.




(ל-200 גרם זה יוצא 54 שקלים) (יש עסקיות)

מידת העשייה יוצאת קבועה בין M לבין MW.

את התפריט ניתן למצוא או בטאבלט גדול במקום, או בוולט.



קדם דבר:

נעשה לכם קצת סדר.
ברחוב אחד העם בתל אביב, קיים כבר 16 שנים בית קפה שנקרא "נחמה וחצי".
לפני שלושה~חמישה חודשים, הבעלים של בית הקפה הבין שהמנה של ההמבורגר שלו הולכת ממש, ולכן החליט לפתוח בצמוד לבית הקפה (מאחוריו) המבורגריה, ולקרוא לה 300 על שם האפשרות לקחת 300 גרם של קציצה בהמבורגר.
אני באתי לסקר את ההמבורגריה החדשה, לא את בית הקפה;
על אף שבתפריט של 300, ניתן למצוא מקטע שנקרא "מנות מנחמה וחצי", משום שבסופו של דבר, זה אותו מטבח...



הסעיף שאינו נוקט עמדה:

1. יש להם מספר מזגנים במקום, ומזג האוויר שם הוא "סביר וקריר".
אפשר לבחור צד במסעדה בו יהיה יותר קר, וצד אחר שבו יהיה יותר חמים, אז אפשר לשחק עם זה.

2. מלך האזכורים
פחות קשור למקום, יותר קשור לביקורת עצמה,
אני מכתיר את הסיקור כמלך האיזכורים, בו יש את הכי הרבה אזכורים למקומות אחרים.
15 אזכורים למקומות אחרים מסיקור אחד.
או שאני משתפר בלייצר שרשרת אזכורים, או שהמקום באמת הזכיר לי הרבה אחרים.




יתרונות:


1. חמצמץ!
להמבורגר יש חמיצות מיוחדת, שבדרך כלל מאפיינת את ויטרינה.
בטבלת החמיצות שלי, הוא במקום הרביעי.
4. 300
5. בנץ

(הבהרה: מאוד קשה להשוות חמיצות של המבורגר אחד למשנהו (אני לא זוכר כמה חמוץ היה לי המבורגר עבר בהשוואה להמבורגר אחר, אז הטבלה היא לא בהכרח היררכית).
300 הוא בהחלט בספקטרום החמיצות.

הבשר הוא איכותי וחמצמץ


2. גבינת צ'דר מורגשת
בהרבה מקומות, גבינת הצ'דר יכולה להיות דומה לסוג של רוטב, אותו בקושי מרגישים.
ב-300, ב-12 שקלים לתוספת גבינה על ההמבורגר, אתה מקבל שתי פרוסות צ'דר עבות ועסיסיות, שבהחלט מרגישים אותן, יחד עם הבשר.    כבוד.

צ'דר טובה מאוד.



3. אווירה נחמדה במקום
300 היא מסעדה גדולה יחסית, עם מקומות ישיבה רבים, גם בפנים וגם בחוץ.




3.1. המקום מעוצב בציורי קיר רבים של הזמר יאיר פרץ.


המקום משורטט בציורים על הקירות של אומנות מופשטת, מה שמוסיף לייחוד שלו.




3.2. יש טלויזיה גדולה במקום, בה אפשר לראות משחקי כדורגל, או כל דבר, תורם לאווירה.



3.3. יש להם סחורה עם מותג המקום, כמו בכביש 90 (בעיקר חולצות).



3.3. המקום מפוקסל
ומלבד ציורי הקיר, יש הרבה ציורים "מפוקסלים" משנות השמונים, כמו הסמל שלהם "300"




או ציור של "לא לעשן"



3.4. המקום מלא בעתיקות!
מסעדת 300 עמוסה בדברים עתיקים ויפים מאוד, שנותנים עוד יותר סטייל למקום.
כמו רדיו של פעם:


קיר עם מצלמות ושעונים:


ועם רשמקולים:



3.5. מיקסר ישן:




3.6. ולבסוף גם העץ שבצד החיצוני של המסעדה, מוסיף לנוי:





4. מקום גדול
בדר"כ המבורגריות בתל אביב הן מקומות מאוד קטנים.
300 היא בכלל שלוחה של נחמה וחצי, ולכן הייתי מצפה שהמקום יהיה מאוד קטן.
ועם זאת, גיליתי שהמקום גדול, ומכיל הרבה מקומות ישיבה גם בפנים וגם בחוץ.
מאוד נוח.

בפנים

בחוץ


5. באתי בשביל הלחמניה: לחם פייזן איטלקי
ל-300 יש שני סוגי לחמניות:
לחמניית פרעצל, שהיא הלחמניה הרגילה שכולנו מכירים:




ולחמניה מיוחדת מלחם פייזן איטלקי, שמאוד מזכירה את הלחמניה של B12.



אמנם לא טעמתי מהלחם הזה, כי חבר לקח עם חזיר, ויש גבול לכפירה שלי;
אבל אני חייב להגיד שזה נראה הרבה יותר טוב, והחבר אמר שזה ממש טעים.
הקטע גם שסוג הלחם הזה לא מגיע רק עם מנות מסוימות, אפשר לבקש אותו במקום לחמניית הפרעצל על כל המנות.
ממליץ.



6. קוראים שמות כמו בארומה
יש להם מיקרופון בו הם קוראים את שמות האנשים שהזמינו כמו בארומה, נחמד מאוד ומסודר.



7. באתי בשביל התוספות בצדסלט עגבניות ייחודי
ברוב המקומות, מביאים לך המבורגר, צ'יפס, וסוגרים סיפור.
ב-300, מלבד צ'יפס, אתה מקבל מנה קטנה של סלט עגבניות (זיכרון מנחמה וחצי), שנותן קצת אלמנט של בריאות למה שאתה אוכל.
אישית, לא נפלתי מסלט העגבניות, הוא היה נחמד וזהו, אבל עצם זה שהם מביאים לך את התוספת הזו יחד עם הצ'יפס, כלול במחיר בלי לשאול, ועצם זה שזה מאוד מיוחד, אני חייב להכניס אותם לקטגוריה של באתי בשביל התוספות בצד,
לצד ממפיס, שנכנס בזכות סלט קולסלו.



8. קינוחים נחמדים
משום שהביאו לי בטעות צ'יזבורגר עם בייקון בלי שביקשתי בייקון, פינקו אותנו בשני קינוחים,
הראשון: עוגת שוקולד ללא קמח, שהייתה מאוד מרה, אבל מאוד איכותית!
מי שאוהב שוקולד מריר, יאהב מאוד את העוגה הזו.
הגלידה שלה נוטה לכיוון הגלידה של מקדונאלד'ס. (בקטע טוב מאוד).



השני: גלידת גרנולה, עם בננה, דבש, חלבה, ועוד הרבה דברים טובים.
טעים מאוד, ולדעתי גלידת הוניל כאן היא פחות "טהורה", עם טעם מעט מלאכותי, לא כמו הגלידה של קינוח עוגת השוקולד.



גרנולה עם חלבה: שילוב מטורף


9. ידידותי לכלבים
זו בכל זאת תל אביב, אבל לא זוכר שביקרתי בהמבורגריה בה ראיתי שמכניסים אליה כלבים.
לחוצי הסטריליות יראו סעיף זה כחיסרון, ואוהבי בעלי החיים כיתרון.
אני חושב שכל עוד לא נותנים לכלב לסעוד מהשולחן, זה בסדר גמור להכניס אותם,
יש כלבים שיותר נקיים מבני אדם...

חמוד!


10. התחושה שאחרי: קלילה (סחתין על יתרון עשירי)
תכף נדבר פה על הצ'יפס שהיה מאוד שומני, אבל חייב להגיד שהמכלול הפתיע, והיה לי די קליל אחרי שסיימתי, וזה עוד אחרי שני קינוחים.

בשר טעים ואיכותי



ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)








חסרונות:


1. שתייה לא טעימה
1.1. פפסי במקום קולה
כמו המלוכלך, GDB, פיקניק ואנגוס, גם אצל 300 מעדיפים להביא לך פפסי במקום קולה.
1.2. פרייה לא טעים
כמו אצל בודגה, גם ב-300 יש משקאות מוגזים מחו"ל כמו פרייה וסן פלגרינו.
לקחתי פרייה בטעם אפרסק דובדבן, וזה פשוט היה חמוץ ולא טעים.
לא ניסיתי לקחת פרייה בטעם אחר או סן פלגרינו, כי המחיר לפחית הוא 13 שקלים...יקר מאוד. (הפחית שלקחתי הייתה חלק ממחיר הארוחה).
ממליץ לנסות את סן פלגרינו שלהם, נטו כי אני לא ניסיתי אותו, אולי הוא יהיה טוב.



2. הגישו לי מנה לא נכונה
19 דקות לאחר שהזמנתי, אני ממתין בסבלנות למנה שלי.
המנה מגיעה, אבל עם רוטב צ'דר שהיה עם בייקון.
המלצרית אומרת לי "זה בסדר, נכון?",
ואני עונה לה בתוקף "לא, להכין חדש".
מה שכן, ייאמר לזכותם שתוך 3 דקות הייתה לי מנה חדשה.
מקווה שבאמת הייתה חדשה, ולא עשו סיבוב במטבח...



3. הם לא יודעים להמיס דברים
3.1. אם נסתכל בתמונה פה למעלה, נראה ששתי שכבות הצ'דר לא נמסו בכלל, קרות לגמרי.
כשפניתי למלצר בעניין, הוא אמר לי שככה זה אמור להיות, ושהגבינה צריכה להינמס מהחום של הקציצה.
I call Bullshit!
לדעתי סתם עצלנות, אולי לא רוצים ללכלך את הגריל.

אמרו על הצ'דר שהיא תימס.    לא קרה.    הצ'דר קרה.


3.2. הזמנו "שוקו משוקולד", מנה שלפי השם שלה נשמעת להיט, במחיר של 16 שקלים.
ספל ה"שוקו" הגיע עם קוביית שוקולד אחת בקרקעית, והרבה חלב חם. (ללא קקאו)
ניסינו לערבב בכל הכוח, אבל קוביית השוקולד לא נמסה, והטעם היה של חלב חם ותו לא.
במקום לקרוא לזה "שוקו משוקולד", תקראו לזה חלב חם עם קוביית שוקולד שנשארת איתנה.

הספל לא ריק.    זה חלב חם ב-16 שקלים.




3. לא מביאים את רטבי הבית, צריך לבקש
כל ההזמנות מתבצעות דרך טאבלט גדול בכניסה.
בטאבלט אפשר לסמן אילו רטבים רוצים.
הסימון הוא ליופי, והם לא באמת מביאים לך את הרטבים האלה עם המנה.
אתה צריך לקום, ללכת, לבקש אותם שוב, הפעם פיזית ולקבל.
עכשיו אני בעד פיזי, ומבחינתי שכל ההזמנה תהיה מול בן אנוש ולא מכונה, אבל לא לעשות שעטנז.




4. צנוברים מיותרים במנה של לחם הפייזן
אמנם לא אצלי, אבל חבר שלי הזמינה לחם פייזן עם בטן חזיר 4 שעות בתנור, והמנה הייתה לה טעימה אלמלא הצנוברים, שלא היו רשומים בתפריט בכלל.
קצת מזכיר את לה קרנה, שהביאו רוטב מסתורי ירוק על הקציצה, שהרס אותה לגמרי.

צנוברים בהפתעה- לא רשום בתפריט


5. צ'יפס יומנגס הישן
5.1. זו לא מחמאה... צ'יפס יומנגס פירושו צ'יפס שכל הטעם שלו מגיע מהשמן שלו.
הצ'יפס היה די טעים, הוא לא היה מגעיל, אבל הוא היה עמוס בשמן, ולכן לא מומלץ לבעלי קיבה חלשה.
5.2. הסתייגות - למי שאוהב שמן בצ'יפס (אני), הצ'יפס טעים, מאוד טעים.
5.3. הסתייגות להסתייגות - לאחר כמה זמן שאוכלים אותו, הוא הופך לקשה כמו גומי,
מאוד קשה לאכול אותו, ובהחלט לא כיף.



6. לא משתמשים בכפפות
כמו אצל פריז טקסס, גם ב-300 לא נוהגים להשתמש בכפפות במטבח.
ראינו שהטבח לוקח צ'יפס קפוא עם הידיים שלו, וזורק לשמן.
מקווה שהשמן שורף גם חיידקים...



7. אין תפריט פיזי
כבר דיברנו על זה בביקורות קודמות.
אם זה בשביל קורונה, שהתפריט לא יעבור מיד ליד, סבבה, אבל טאבלט ענק בחוץ גם מקור לחיידקים (ועכשיו יש שמועות על התחדשות המגיפה...).
אני בעד קדמה, אבל אני גם בעד שמי שאין לו כוח לשבור את הראש על טאבלט שלא תמיד נותן לך את כל האפשרויות, יוכל להזמין נורמלי בדלפק.
טאבלט זה נחמד כדי לאחסן המון רשומות של התפריט במקום ליצור "ספר" של תפריט, אבל הוא נחמד יותר בשביל לעיין בו, ואז לספר למלצר מה החלטת, לדבר עם גורם אנושי.
זו דעתי.

אין תפריט פיזי = אין עם מי לדבר


8. שירות לוקה בחסר
וכמו שמכניסים את הטאבלט, כך מוציאים את האנושיות.
לגבי כל הדברים הקטנים שרוצים, כמו עוד רטבים, או כוס קרח, צריך לבקש כמה פעמים.
הם כן מביאים בסוף, אבל עם תחושה שאתה מציק להם. חבל.

האתגר: להשיג מהבר כוס קרח.    מתחילים.


סיכום:

כמו עם ההמבורגר של צ'אפו, מבית קפה ויולה בגבעתיים,
ההמבורגר של בית הקפה נחמה וחצי התפרסם כל כך, עד אשר גם לו פתחו מקום חדש (מאחורי בית הקפה) בשם 300.
300 הוא המבורגר ויטרינתי (מלשון ויטרינה), עם גבינת צ'דר איכותית, ושילוב של צ'יפס יומנגס עם סלט עגבניות קצוץ.
לפי דעתי, ההמבורגר טעים, אבל המכלול הגדול יותר (שתייה, רטבים ושירות), מקשים עליי להביא לו ציון של 8 כוכבים.
אני חושב שמי שלא היה שם, כדאי לו לנסות פעם אחת.
בכל הקשור אליי, אני לא מתכוון לחזור.




ציון:

71.13%


מטלות להמשך: (אם בטעות אהיה שם)
1. לצלם את שאר התפריט בטאבלט.
2. להזמין סן פלגרינו, אולי טעים יותר.
3. להזמין לחם פייזן במקום פרעצל.





תגיות: פפסי-במקום-קולה, אין-כפפות, מסופון-להזמנות, אין-שירות, תסחור


**300**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה