כביש 90 - ביקורת 2020

 



כביש 90 קוטפת את המקום הראשון,ומשאירה אבק למתחרים
ואני מעניק לה בגאווה את פסלון הפרה (נלקח מהויטרינה שנלקח מ-FatCow)






כתובת : מתחם צומת מחניים (צפונית לחצור הגלילית)

תאריך ביקור : 2.8.20



שם ההמבורגר :דאבלים בכביש - שילוב של שניים מהשלושה: צפוני / דרומי / טלה.
מתוך השלושה, לקחתי צפוני + דרומי.
צפוני : 220 גרם של בשר בקר טרי עם גבינת צ'דר בתוך הקציצה, וגאודה מעל, חסה ערבית, עגבנייה, בצל סגול וחמוצים.
דרומי : 220 גרם של בשר בקר טרי, עם צ'אנקים של חזה טלה מעושן, ריבת בצל, חסה ערבית, עגבניה, בצל סגול וחמוצים.

לקחתי בארוחה, עם צ'יפס ושתייה.

בצד: מיקס צ'יפס בטטה.

לשתות: גזוז תות-אבטיח.
לאחר סיום הארוחה לקחתי עוד אחד בטעם דובדבן.

הגזוז של המקום : גזוז כמו של אז, כשעוד קרעו רשתות באולם בכפר גלעדי.
ערבוביה של טעמים מטורפים עם מים קופצים.


מחיר: 97 שקלים ל-440 גרם בארוחה עם צ'יפס ושתייה.
מחיר ל-200 גרם ללא ארוחה הוא 52 שקלים.

ייתרונות :

1. סטייל - כביש 90 עוקפת בהליכה, את פיקניק, שהובילה עד כה בתחום עיצוב המקום.
כל המקום מעוצב בתצורת כלי רכב.
כאילו מלא מכוניות התפרקו לגורמים, והרכיבו חלק גדול מן המסעדה.
יש על כל קיר הגה, שממנו יוצאת מנורה:


השולחן שלנו מורכב מצמיג של רכב:

יש אפילו Merchandise (סחורה - מוצרי לבוש שהם עם המותג של המקום),
כמו חולצות, כובעים ומסיכות:



ובכלל, כל המסעדה פשוט משדרת אווירה מגניבה ומהנה מאוד! :



עם כל כך הרבה שטויות מסביב, פשוט כיף לאכול :-).

2. לחמניה רכה - נחמדה מאוד, לא מעבר.

3. גבינתי ורך - השילוב בין הקציצה הצפונית לבין הקציצה הדרומית מ-ט-ו-ר-ף.
כל אחד מביא את עולם התוכן שלו, ושניהם ביחד משוגעים לגמרי.
הצפוני מכיל גבינה בתוך הבשר (בתערובת), שבינתיים ראיתי רק אצל הפרוזדור, והאיכות שם לא הייתה משהו.
בצפוני, זה משתלב בצורה מדהימה...
הדרומי, מכיל חזה טלה שנותן שומניות, יחד עם ריבת בצל מדהימה, שאני לא יכול להגיד מספיק כמה היא טעימה.
ריבת הבצל מתוקה כל כך שהיא מתחרה בטעם המייפל (זה לא בטעם מייפל, אבל זה כדי להמחיש כמה מתוק וטעים זה).
כל המרכיבים יחדיו, נותנים בשר אדום, רך, נימוך, שעשיר בטעם!


גבינת הצ'דר באמצע קלה לזיהוי, ויש לנו את ריבת הבצל המתוקה למעלה מצד שמאל, טעים בטירוף.


4. מתקתק על גבול המתוק - כן, אני חוזר על סעיף 3, אבל המתיקות חייבת סעיף משלה.
ריבת הבצל היא אבן בניין בהמבורגר הזה.
הבשר הוא שומני וטעים, והבצל המתוק שובר את השומניות, ומפתיע בתחושת לוואי מתוקה שמשאירה תמיד טעם של עוד.
(שימו לב - ריבת הבצל היא רק בדרומי)

5. רטבים - ישנם הרבה מקומות עם רוטב הבית:
ג'אנגופרוזדורburger marketAmerica Burgers,
  B12Fat Cowורוברט'ס.
רק כביש 90 מגיע עם שלושה רטבי הבית:
מיונז לימון כבוש, מיונז צ'יפוטלה ומיונז וואסבי.
ממש מיונז בטעמים...
רוטב מיונז הלימון הכבוש, אגב, מאוד נותן תחושת "ויטרינה" להמבורגר.
ריבת הבצל המתוקה שהזכרתי בסעיף הקודם, נותנת תחושת burger market ואפילו מתעלה עליה.



6. צ'יפס בטטה - גם ברובן וגם בוולף, יש צ'יפס בטטה אמיתי.
אבל שניהם לא מגיעים לאותה רמת גימור טיגון כמו של כביש 90.
גם בגורמה 26, הזכרתי צ'יפס בטטה ברמה גבוהה, אבל אצטרך לאכול שם שוב, כדי לבדוק יחס כוחות.
זה צ'יפס הבטטה הכי טוב שאכלתי.
הוא גם אמיתי, גם קראנצ'י אבל במידה (לא פירה ולא זכוכית), וגם מלא בשמן בקטע טוב, כי לא מרגישים אותו שוחה, פושט כיף מאוד לאכול.



7. קלילות חרף העומס - אכלתי המבורגר של 440 גרם במידת עשייה M, בארוחה עם צ'יפס ופעמיים שתייה.
זה המון אלמנטים בשביל שאם משהו קטן יהיה לא טוב (בשר לא טרי, גבינה פשוטה, צ'יפס שוחה וכו'),
אני אמור להרגיש כאב בטן, או לפחות תחושה של כבד בקיבה.
כפתור ופרח!  אכן זו מלאכת מחשבת ומעשה ידי אומן,
שכן אחרי כל העומס הזה על הקיבה שלי, הרגשתי עוד קליל! תחושה שמלטפת את הקיבה, ושכיף להיזכר בה גם ימים אחרי...
ספקטרום התחושה שלאחר האוכל:
(קלקול קיבה / בחילה / צרבת / כבד בקיבה / תחושה בנויה / קל / לא מרגיש שאכלתי)

בפעם הבאה שמבקרים, יש לקחת MR!

8. גן עדן של המבורגרים - הכינוי אמנם הגיעה כהלצה מחבר, שראה את האושר, נסוך על פניי, כאשר לקחתי כל ביס מן ההמבורגר.
אבל אמרתי גומר, להפוך אותו לסעיף.  החבר "בא לקלל ויצא מברך", כי מכלול ההמבורגר הזה הוא ברכה.
אני באקסטזה... כיף לי כל כך...


לא רק לכופרים!
חבר נהנה מהמבורגר ללא גבינה.

9. הגזוז! - מעטים המקומות שמגישים בתפריט גזוז שהם משקיעים בהכנה שלו.
הכי קל להתקמצן, לקנות pepsi, למכור במחיר מופקע, ולהגיד "זה מה יש", כמו אצל אנגוס ופיקניק.
מלבד נאפיס, [שספציפית אצלם, לא הכנסתי את הגזוז לביקורת (כי התאכזבתי קשות מההמבורגר)],
אין מקום אחר שמשקיע בזה.

כביש 90 מביאים גזוז בשלל טעמים: תות-אבטיח, דובדבן, מנגו-מלון, פסיפלורה, ועוד דברים שאני לא זוכר...
גזוז מתוק וטעים לכל הדעות (אולי לא הכי מוגז בעולם, ולא תמיד מגיע עם קוביות קרח) אבל הכי טעים שטעמתי.
כל כך כיף שאפשר לקחת משהו לא סטנדרטי, לא עוד פעם קולה, תענוג.
אגב, בינתיים טעמתי שני טעמים: תות-אבטיח, ודובדבן.
הדודבן טעים יותר בהרבה.




10. תראו, זה כבר ייתרון עשירי! - מספר הייתרונות פה זה כבר ייתרון בפני עצמו.
הקינוחים - האמת שיש הרבה מקומות שמשקיעים בקינוחים בתפריט ההמבורגרים,
כמו גורדוספיקניקוולף.
גם כאן, ישנו תפריט קינוחים לא קטן, שעוקף את פיקניק, כנראה גם את וולף, ומנסה להגיע לגורדוס.
בינתיים אני יכול רק להתפלא עם העיניים, כי אחרי 440 גרם, אם אקח עוד קינוח, לא אכנס בדלת.





חסרונות:

1. תור ארוך מאוד - המסעדה טובה מאוד, ומשלמים על זה בזמן המתנה.
אם משלבים את כמות הלקוחות שמגיעים, ואת העובדה שמשאירים חצי מסעדה ריקה, עקב הקורונה,
יוצא מצב בו מחכים בסביבות שעה ורבע מהרגע שהגעת, ועד שאפשר להיכנס.
ישבנו בינתיים במתחם ואכלנו כנאפה...



2. הלחמניה נמסה מהר - אחרי שעשיתי Book (אלבום צילומים) להמבורגר שלי, חתכתי אותו לשני חלקים.
חלק אחד היה יציב ואיתן, ובחלק השני, הלחמניה ניסתה להימלט... ע"י שינוי מצב צבירה.
קצת מבאס שאתה מרים חצי המבורגר, ואין איפה להחזיק למטה...
אמרתי בסעיף 2 בייתרונות, שהלחמניה היא רכה, אולי רכה מידיי?



3. מיונז חמוץ מידיי - זה כבר עניין של טעם אישי, כי חבריי חלקו עליי,
אבל לדעתי רוטב "מיונז לימון כבוש" שלהם, חמוץ מידי.
אם היו מעדנים אותו, או מוסיפים לו משהו מתוק לשבור את החמיצות, היה יכול להיות מושלם.
בינתיים, דיללתי אותו עם קטשופ היינץ (ששכב חם על השולחן), אז בסדר.

4. המלצה שגויה - אני לא יודע אם להחשיב את זה כחיסרון.
אמנם, הם ישר שואלים אותך איזו מידת עשייה תרצה (ולא נותנים לך לשכוח כדי להביא לך ברירת מחדל כמו בוולף);
אבל, אם אינך יודע איזו מידת עשייה לקחת, הם ממליצים על MW.
אם זה מגיע מהמקום של לא להראות ללקוח את הצבע האדום בקציצה כדי שהוא לא ייבהל אני עוד יכול להבין...
אבל אם זו ההמלצה שלהם על הבשר של המקום... זו העלבה עצמית, גול עצמי, לירות לעצמם ברגל.
הבשר מושלם, ואין מה לקחת משהו שהוא מעל M.

4.1. Disclaimer - התלבטתי אם לרשום את זה, אבל יאללה:
הבשר עצמו, אם נבודד אותו מכל מכלול ההמבורגר, הוא די פשוט.
זה לא אומר שהוא לא טרי, הרי אמרתי שפעם הבאה אקח MR,
זה פשוט אומר שלבדו, הוא לא מספיק שומני כדי להיות מיצי כמו FatCow נגיד.
עדיין, משום שאני מסקר המבורגרים בתור מכלול, ולא בשר, הוא עדיין גורף את המקום הראשון.



סיכום:
כביש 90, הוא ההמבורגר הכי רחוק שיצא לי לאכול עד כה, כ-150 קילומטרים מהבית.
ועם איכות כזאת, אני מוכן ל-Long Distant Relationship.
כביש 90 הוא הכל.
מלבד המבורגרים, הוא בר (עם צ'ייסרים בעשרה שקלים!), הוא מקום לאוכל רגיל (לא רק המבורגרים), ויש בו המון קינוחים.
מבחינת רמה קולינרית, הפילהרמונית מנגנת, וכל הרכיבים משלימים אחד את השני, כך שיוצאת חוויה מדהימה שמצדיקה את המחיר. (לצורך העניין שילמתי את אותו הסכום לכביש 90 כמו ששילמתי להאדסון, ונהנתי הרבה יותר כאן).
אני בהחלט בהחלט מתכוון לחזור... יאללה מי מוציא אוטו? ;-)

דירוג סופי:
98%



לתמונות נוספות של המקום




_____________________________________________________


חבר מסקר



שם החבר: ליאור סופר.

שם ההמבורגר: צפוני



תאריך: 12.8.20


סיקור במספרים:
8/10



שם ההמבורגר: כבישתיש עם גבינה כחולה.

ציון : 9/10

גורמה 26 עדיין יותר טוב, מבחינת גבינה.



חזרה לטבלה מסכמת


תגיות: סטייל, גבינה-בתוך-הבשר, צ'יפס-בטטה, קינוחים-מושחתים, מילקשייקים, חלב-משוכשך, חבר-מסקר
המבורגר-אווירה,המבורגר-מצועצע,משקה-תוצרת-בית, צעצועים, תפריט-נרחב

**כביש 90**

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Jango - ג'אנגו

GDB

ויטרינה